novi pasos - USA

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
lupiga_ocati

#1 novi pasos - USA

Post by lupiga_ocati »

zdravo,
zanima me kako ide procedura kod BiH ambasade u USA kada vadite novi pasos? koliko traje proces?
Naime, moj prijatelj je predao pasos prije nekih mjesec dana otprilike i svaki put kada nazove nasu ambasadu (kada ima srece da mu se neko iz ambasade i javi na telefon), jedini odgovor koji dobije je nazovi za pet dana, pa opet za pet dana da nazove za pet dana i tako u krug.
Da li je neko vadio novi pasos, i da li su mu pravili neke probleme i odugovlacili?
Hvala
Tuco

Post by Tuco »

manje vise mi imamo svi ista iskustva sa nasom ambasadom. Jedno sto bih preporucio ljudima da salju postu preporuceno ili FEDEX ili UPS jest skuplje ali manje boli glava. Ako su vec primili postu i jos nisu to uzeli zs razmatranje neznam sta bih rekao.
lupiga_ocati

Post by lupiga_ocati »

[quote="Tuco"]manje vise mi imamo svi ista iskustva sa nasom ambasadom. Jedno sto bih preporucio ljudima da salju postu preporuceno ili FEDEX ili UPS jest skuplje ali manje boli glava. Ako su vec primili postu i jos nisu to uzeli zs razmatranje neznam sta bih rekao.[/quote]
navodno su uzeli, ali svaki put kada momak nazove da pita kada ce dobiti i da li ce uopste dobiti pasos, dobije odgovor: nazovi za pet dana, pa nazovi za pet dana.....
Bosanski_Amerikanac

Post by Bosanski_Amerikanac »

Servis, usluga, ljubaznost, profesionalnost nase ambasade u americi je ravno NULI.
BimmerX

Post by BimmerX »

:( Ma i meni je to islo na Q.. i zavale cijenu pasosa, kontas imas pasos svicarske...

-Zato sam ja uzo' amricki, neki dan ga dobio $97 i rahat si 10 god....
Bosanski_Amerikanac

Post by Bosanski_Amerikanac »

BimmerX wrote::( Ma i meni je to islo na Q.. i zavale cijenu pasosa, kontas imas pasos svicarske...

-Zato sam ja uzo' amricki, neki dan ga dobio $97 i rahat si 10 god....
Nisi jedini. Samo kolko ce nam valjat ovaj americki kako je amerika zakuhala sa cijelim svijetom.

Ali mi je krivo na koji se nacin organi vlasti odnose prema bh drzavljanima u dijaspori. Tako drsko i sa neke visine te posmatra a nije ti ni do koljena.
lupiga_ocati

Post by lupiga_ocati »

uglavnom, da cuva zivce, pa kad mu posalju pasos- posalju.... :?
defcon

Post by defcon »

jarane,samo se ti fataj americkog pasosa
Post Reply