Ali koga ce taj Savez predstavljati i cije interese?ReD aka Socijalista wrote:fifa i uefa moraju podrzati novi savez jer je jedini koji ispunjava uslove tj. STATUT ove dvije krovne fudbalske organizacije, razumijes?GOLFER wrote:ja se iskreno nadam da ce tako nesto i biti...ReD aka Socijalista wrote:Ljudi ja ne znam sta je vama problem? Ako sadasnji savez bude suspendovan onda se zdravom logikom moze napraviti novi koji prati sve legalne statute UEFA-e i FIFA-e. Napraviti peticiju medju klubovima u BiH ko je za i ko protiv i zdravo.
Ulaz u FIFA-u i UEFA-u je kao da se prjavis za posao...ako ispunjavas kriterije tu si.
FIFA i UEFA ce vjerovatno sa nekom komisijom (na zahtjev nekog incijativnog odbora sacinjenog od nasih ljudi) podrzati izgradnju novog saveza... ja se iskreno nadam da ce tako to biti...
To ce biti jedina DRZAVNA organizacija u BiH na podrucju fudbala koja prihvata statut tih krovnih organizacija, znamo dobro ko to nece
Federacije?
Federacija je samo entitet, ali ne i Drzava BiH.
Uostalom da su svi clanovi Saveza iz Federacije glasali za, imali bi danas novi Statut.
Znaci nece cak predstavljati ni Federaciju BiH.