Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Baltazar_khan

#151 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Baltazar_khan »

rashtiman wrote:To su sve nagađanja sacekajmo
avaz je danas pisao oko ovoga, naveli su "provjeren" izvor :roll:

vidit ćemo sve 1 aprila :mrgreen:
bosnovizija

#152 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by bosnovizija »

velikibrnjo wrote:Vala da postave slovenca na celo tog saveza za normalizaciju ne bi me cudilo nista
U zadnje vrijeme svakako slovenci vade bosance po eu
Te vize te cudesa vala ako bude i za savez ne treba se cuditi cak sta vise ima i smisla
samo oni i mogu bosancerose razumjeti :D
Napred u novi početak. Sretno! :bih:
Šibicar

#153 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Šibicar »

1946 wrote:
velikibrnjo wrote:samo oni i mogu bosancerose razumjeti :D
Krv nije voda :D
:lol: :thumbup:
nellington

#154 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by nellington »

Može Saša Vugdalić kao naturalizovani Slovenac :D To bi bio haos :lol: :lol: :lol:
fukushima

#155 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by fukushima »

nellington wrote:Može Saša Vugdalić kao naturalizovani Slovenac :D To bi bio haos :lol: :lol: :lol:
saša može slavicu da zamijeni :lol:
Mustang1

#156 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Mustang1 »

nellington wrote:Može Saša Vugdalić kao naturalizovani Slovenac :D To bi bio haos :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Striptizeta bi mislim bila selektor :lol: :lol: :lol: :lol:
fukushima

#157 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by fukushima »

evo sad i ovaj danski milicajac u kombinaciji za presedavajuceg. samo da nam se ne pocne svetiti za onih par pobijeda :-)
http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/dans ... sbih/54419
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#158 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Dado dijasporitus »

Evo jos malo pozitive iz RS-a

"Ivica Osim je idealno rješenje"

Piše: A. Beganović
Četvrtak, 31.03.11. 12:37.

Nakon što je Skupština FSBiH u utorak odbila prijedlog novog Statuta na kojem su insistirale UEFA i FIFA sve je izvjesnije da će o sudbini bh. fudbala u narednim mjesecima brigu voditi Komitet za normalizaciju.
"Još uvijek nema ništa spektakularno, odnosno nikakvih vijesti nemamo iz UEFA-e i FIFA-e. Očekujemo da dobijemo konkretnije informacije nakon kojih ćemo znati mnogo više", rekao je Petković za SportSport.ba i dodao:

"Mislim da se moglo doći do kompromisa sa UEFA-om i FIFA-om. Bilo je dosta vremena, ali isto je potrošeno na beznačajne stvari. Možda su i UEFA i FIFA sa principom uzmi ili ostavi napravili greške, no stanje je sada takvo kakvo jeste. Imamo još vremena i uvjeren sam da će reprezentacija i klubovi igrati u evropskim takmičenjima."

U posljednje vrijeme sve više se špekuliše da će neki od bh. fudbalskih legendi imati jednu od glavnih riječi u Komitetu za normalizaciju, a Petković ističe da je za FSRS Ivica Osim jedno od najprihvatljivijih riješenja.

"Za sada su to sve špekulacije. Izlazi se sa mnogim imenima u javnost. Reći ću vam da je recimo Ivica Osim za nas u RS-u najprihvatljivije riješenje. Radi se o legendi bh. fudbala, o autoritetu koji je cijenjen u cijeloj Evropi i o čovjeku čiji stavovi nikada nisu dolijevali ulje na vatru. Ima tu još istaknutih imena, ali nema potrebe da sada goivorimo o njima dok ne stignu odluke iz UEFA-e i FIFA-e", zaključio je Petković.
ovo_malo_duse

#159 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by ovo_malo_duse »

Dado dijasporitus wrote:Evo jos malo pozitive iz RS-a

Nakon što je Skupština FSBiH u utorak odbila prijedlog novog Statuta na kojem su insistirale UEFA i FIFA sve je izvjesnije da će o sudbini bh. fudbala u narednim mjesecima brigu voditi Komitet za normalizaciju.
"Još uvijek nema ništa spektakularno, odnosno nikakvih vijesti nemamo iz UEFA-e i FIFA-e. Očekujemo da dobijemo konkretnije informacije nakon kojih ćemo znati mnogo više", rekao je Petković za SportSport.ba i dodao:

"Mislim da se moglo doći do kompromisa sa UEFA-om i FIFA-om. Bilo je dosta vremena, ali isto je potrošeno na beznačajne stvari. Možda su i UEFA i FIFA sa principom uzmi ili ostavi napravili greške, no stanje je sada takvo kakvo jeste. Imamo još vremena i uvjeren sam da će reprezentacija i klubovi igrati u evropskim takmičenjima."

U posljednje vrijeme sve više se špekuliše da će neki od bh. fudbalskih legendi imati jednu od glavnih riječi u Komitetu za normalizaciju, a Petković ističe da je za FSRS Ivica Osim jedno od najprihvatljivijih riješenja.

"Za sada su to sve špekulacije. Izlazi se sa mnogim imenima u javnost. Reći ću vam da je recimo Ivica Osim za nas u RS-u najprihvatljivije riješenje. Radi se o legendi bh. fudbala, o autoritetu koji je cijenjen u cijeloj Evropi i o čovjeku čiji stavovi nikada nisu dolijevali ulje na vatru. Ima tu još istaknutih imena, ali nema potrebe da sada goivorimo o njima dok ne stignu odluke iz UEFA-e i FIFA-e", zaključio je Petković.

Koja ba pozitiva...Ovi su nanjusili da im se sprema nesto sto nisu ocekivali...lose po njih dobro za nas ostale..i odmah bi kompromisali...Nema kompromisa, bilo je dosta kompromisa u zadnjih 10 -15 godina ..Prinudna uprava,jedan savez i stranca za predsjednika, pa ko hoce bujrum ko nece nek igra sa boxitom iz milica...ha ja :bih:
Edin H.

#160 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Ne vjerujem da se Ivica Osim moze prihvatiti te uloge zbog svoga zdravstvenog stanja.
Mendoza

#161 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Mendoza »

ma sve su to lovacke price dok se sutra definitivno ne odluci sta i kako...sto se tice uprave novog saveza pitanje je ko bi se prihvatio da radi...neko rece ne trebaju nam stari...eto jel ne treba nam jedan Osim,Skija,Ristic...pa takva razmisljanja su nas i dovela gdje smo sad...
Ripicipi

#162 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Ripicipi »

Edin H. wrote:

Ne vjerujem da se Ivica Osim moze prihvatiti te uloge zbog svoga zdravstvenog stanja.
Zato ga oni lafo i podrzavaju da bi kasnije rekli pa mi smo bili za Osima ;-)
jeza u ledja

#163 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Sta je ovo, opet hoce drota da nam stave na celo saveza? :lol:

nellington

#164 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by nellington »

jeza u ledja wrote:Sta je ovo, opet hoce drota da nam stave na celo saveza? :lol:

Image

It is right time for you Hansen drot :D
nekoeko

#165 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by nekoeko »

Tesko da ce se ista promjeniti u nacinu rada saveza. Evo i zasto. Recimo UEFA formira taj komitet za normalizaciju odnosno upravu koja ce raditi desetak dana da bi pripremila teren za nove izbore u NFSBIH. Tu pocinje problem. Ko tu ima pravo glasa? Kantonalni i entitetski savezi tj. baze koje su pune mafije i koji ce se opet nekako dogovorit. Doce novi ljudi odnosno nova imena, a pozadina lopovsko-mafijaska ce ostati, bio jedan ili tri predsjednika. Volio bih da proslavljeni fudbaleri nadju mjesto u tom novom savezu, ali ko da ih bira kada vecinom nisu clanovi tih kantonalnih ili entitetskih saveza? Neka nam je dragi Bog na pomoći.
Mustang1

#166 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Mustang1 »

Izgleda da je Uefa shvatila onu poruku "Danas u savezu..Sutra u kavezu" Cim hoce da postave policajca :D
Dado dijasporitus

#167 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Edin H. wrote:

Ovo je Svabo izjavio pocetkom marta

Osim: Želim pomoći, ali niko me ne zove

Utorak, 08.03.11. 09:23.

"Dobro je čuti ili pročitati da su vrata Fudbalskog saveza BiH otovrena za proslavljena bh. fudbalska imena, ali ne mogu ja tek tako sa kišobranom ušetati u savez", govori legendarni Ivica Osim.
Bosanskohercegovački fudbal nalazi se na korak do samog dna. UEFA i FIFA će nas najvjerovatnije suspendovati, no čelne ljude FSBiH to previše ne uzbuđuje.

Obična raja rado bi na čelu saveza vidjela proslavljena bh. fudbalska imena, ali u ovim momentima takav scenarij je nezamisliv, iako bi mnogi vrlo rado pomogli.

"Ne znam da li me žele svi u Bosni i Hercegovini. Trebao bi otići u Mostar, Banja Luku, pa da vidim da li je to tako. Jedno je ako to vi novinari potencirate, ali ne pitamo se ni vi, ni ja. Ne znam kako su birani ovi koji vladaju, ne znam ko ih je birao, ili su sami sebe izabrali. Ne očekuješ valjda da se ja sada nekome nudim. Ako neko misli da sam od koristi, ja želim pomoći, ali niko me ne zove", rekao je Osim novinaru Sana, te se osvrnuo na predstojeći susret naše reprezentacije sa Rumunijom.

"Za nas su sve ključne utakmice. Godinama igramo sudbonosne utakmice. Prestanimo sa tim više. Jasno da situacija nije dobra, ne treba sad dodatno opteretiti selektora i igrače. Kako god završi utakmica sa Rumunima, neće presuditi, niti će nam osigurati plasman, niti zatvoriti vrata. Igrat će se još", zaključio je Osim.
Mada slazem se da ce mnogi sad pokusavati da se prekrcaju sa toneceg broda.
nekoeko

#168 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by nekoeko »

Osim večeras u 21.10h gostuje na TV1 u emisiji "Direktno" sa Bahom pa ćemo čuti šta veli za novonastalu situaciju.
ultrajvosa 1987

#169 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by ultrajvosa 1987 »

Da je to bilo u intresu UEFA-i nikad ga srbi ne bi zaigrali.... Jesmo li imali ligu sa hrvatima, i izlazak na Evropsku scenu ??? Jesmo,i ???
Navukose nas na tanak led sa srbima,i sad imamo sto imamo.. odnosno nemamo nista....

Ako opet budu pravili i taj novi savez na paritetu, pa nikad nista od nas nece biti... evo zabrani ce onim idiotima rad u fudbalu, a to ce doci neki bolji, pametniji, zainteresovani za uspjeh BiH reprezentacije iz rs ??? Ma kako nece...

Napraviti savez kako Bog zapovjeda, kao i u svim ostalim clanicama, pa taman kad bi samo igrali "bosnjacki" klubovi, kad vide "majorizirani" i "ugrozeni" da nema nista od njih, i njihove politike sami ce doci da igraju...AL ZNA SE PO KOJIM PRAVILIMA .... ko hoce bujrum, ko nece i ne mora.... To je jedini izlaz, opet praviti neki kompromis opet sranje za 5 godina... Pa mi najbolje znamo sta je taj ili ta vrsta kompromisa.... NISTA
mikogoago

#170 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by mikogoago »

Ivica osim je idealno rjesenje,ali prema postovanju i ogromnom respektu prema tom covjeku nikada mu ne bih pozelio funkciju predsjednika NS BiH.To bi mu garant skratilo zivot za deset godina,a i onako je loseg zdravlja.Dosta je propatio.
Ima tu Aleksandar Ristic koji se isto tako pokazao patriotom kada je trebalo i koji isti ima znacajnih veza u UEFA i posten je. Ima Enver Maric,doduse ni on nije dobro zdravstveno.Nadam se da se oporavio.
Svabo je idealan,ali opet zao mi ga da sjedne na tu vrucu stolicu.
Murat Sabanovic

#171 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Murat Sabanovic »

Mevludin Duvančić, parapsiholog

"FIFA i UEFA neće suspendovati BiH"

Mnogi s nestrpljenjem očekuju petak i zvaničnu odluku FIFA-e i UEFA-e u vezi sa suspenzijom Nogometnog saveza BiH. Ljudi koji, nažalost, vode politiku Saveza učinili su sve da fudbal u BiH umre, u svakom smislu riječi.

Odluka o suspenziji BiH tako je za evropsku i svjetsku fudbalsku asocijaciju postala samo pitanje formalnosti, nakon što protivnici fudbala okupljeni oko NSBiH nisu željeli usvojiti novi statut i jednog predsjednika.

I dok svi čekamo i zvaničnu suspenziju, među nama ima i onih koji još vjeruju da će fudbal u BiH proći bez kazne. Jedan od njih je parapsiholog Mevludin Duvančić, koji je, kako navodi, dosad nekoliko puta davao tačne prognoze u vezi sa bh. fudbalom.

"Moje su se prognoze nekoliko puta dosad pokazale tačnim. Predvidio sam, naprimjer, da će FK Sarajevo osvojiti titulu, ili da Zrinjski neće napustiti društvo najboljih. Također, rekao sam i da nije bilo svađe između bivšeg selektora Miroslava Ćire Blaževića i Zvjezdana Misimovića, te prognozirao prolazak Portugala, koji je po svemu, nažalost, morao proći dalje. Moje prognoze nisu uvijek najbolje za sve, ali su tačne", kaže Duvančić.

Ima, naravno, naš sagovornik, kojeg nerijetko oslovljavaju "balkanski Nostardamus", i prognozu u vezi s prijetećom suspenzijom NS BiH.

"Bez obzira na okolnosti - nećemo biti suspendovani. To će se možda desiti sutra, međutim, FIFA i UEFA će u kratkom roku naći rješenje i nametnuti svog čovjeka koji će doći na čelo Saveza. Tako, mogu reći da će fudbal u BiH opstati, ali, nažalost, ne vidim da ćemo u skorijoj budućnosti postizati značajnije uspjehe na evropskoj i svjetskoj fudbalskoj sceni", zaključio je Duvančić razgovor za Sarajevo-x.com.
Murat Sabanovic

#172 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Murat Sabanovic »

ovaj je najjaci
Dado dijasporitus

#173 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Neznam zasto bi ta stolica bila tako vruca ako ima respekt sa svih strana. Savez se sastaje 3 puta godisnje, povremeno ode na sastanke sa UEFA-om i FIFA-om, glumi maskotu BiH ko sto bi predsjednik i trebao da bude i odobrava ili odbija prijedloge IO NFSBiH. Uostalom ako covjek hoce da se uhvati posla zasto ga sprjecavati. Vjerujem da i on hoce nesto da ostavi u amanet a ako je to zdrav fudbalski savez u BiH uci ce jos jednom u istoriju ove zemlje.
mikogoago

#174 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by mikogoago »

Evo poceli i vidovnjaci da se javljaju.Dugo nam je Duvancic zapostavljen od medija pa ajd da i on kaze koju,sada ce i ostali garant.Mada ovdje nema nista vidovitog to je ono o cemu se cjelo vrijeme govoriNajvjerojatnije kratkorocna suspenzija dok se stvari dovedu u red.Nesto Duvancic suti o onim svojim prorocanstvima gdje je fulao,a boga mi ima ih puno.Vise nego pogodio.
Baltazar_khan

#175 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Baltazar_khan »

sa nestrpljenjem očekujem ovu emisiju na tv1 u 21:00 da vidimo šta će da kaže ivica osim.
Locked