Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
fosil

#126 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by fosil »

Ovim lopovima ce svakako biti taraba udarena za novi savez, sad treba udariti tarabu i ovim sto su se samo nako vrtili oko njih, da vide "sta ima". :D
Hodidid

#127 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Hodidid »

Odlicna ideja za organizaciju novog saveza. Obavezno pozvati Pasica, Bajevica, Katalinskog, Smajlovica, Glavasa, Barbareza izmedju ostalih.
campa_xxx

#128 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by campa_xxx »

north wrote:Koliko su provjerene priče koje upravo sad javiše i na Hayatu, da bi toj nekoj novoj komisiji bilo 9 članova, od kojih: tri stranca, zatim Ivica Oslim, Sergej Barbarez i Aleksandar Ristić, a navodno za preostalu trojicu se još ne zna.....

Kakve su sada okolnosti, ovo definitivno ima smisla, samo se bojim da nije neka u nizu budalaština koje izjavljuju naši vrli novinari :roll:

Pa normalno da su budalastine...danasnji novinari (cast izuzetcima) prave priloge na osnovu mahalskih prica...pa zasto se niko od tih novinara nije udostojio da kontaktira Osima, Barbareza ili Ristica da im potvrde ovu pricu nego samo prenose vijest koja je krenula od jednog portala samo je ovi drugi malo prepakuju! Svi fol imaju informacije :lol:

Evo i ja imam informaciju da je Platini odlucio da bude predsjednik naseg novog saveza dok se stvari malo ne smire, sa sobom dovodi jos par ljudi i vrha svjetskog fudbala ali mi moj izvor nije zelio otkriti o kome se radi ! Mogu vam reci i na kojoj adresi je Platini vec rezervisao smjestaj dok ovih par mjeseci bude zivio u Sarajevu. Eto novinari pa prepakujte malo ovo....
fosil

#129 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by fosil »

campa_xxx wrote:
north wrote:Koliko su provjerene priče koje upravo sad javiše i na Hayatu, da bi toj nekoj novoj komisiji bilo 9 članova, od kojih: tri stranca, zatim Ivica Oslim, Sergej Barbarez i Aleksandar Ristić, a navodno za preostalu trojicu se još ne zna.....

Kakve su sada okolnosti, ovo definitivno ima smisla, samo se bojim da nije neka u nizu budalaština koje izjavljuju naši vrli novinari :roll:

Pa normalno da su budalastine...danasnji novinari (cast izuzetcima) prave priloge na osnovu mahalskih prica...pa zasto se niko od tih novinara nije udostojio da kontaktira Osima, Barbareza ili Ristica da im potvrde ovu pricu nego samo prenose vijest koja je krenula od jednog portala samo je ovi drugi malo prepakuju! Svi fol imaju informacije :lol:

Evo i ja imam informaciju da je Platini odlucio da bude predsjednik naseg novog saveza dok se stvari malo ne smire, sa sobom dovodi jos par ljudi i vrha svjetskog fudbala ali mi moj izvor nije zelio otkriti o kome se radi ! Mogu vam reci i na kojoj adresi je Platini vec rezervisao smjestaj dok ovih par mjeseci bude zivio u Sarajevu. Eto novinari pa prepakujte malo ovo....
vidis, a ja cuo da je izjavio da ce nam biti kum... :D
van Basten

#130 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by van Basten »

to bi trebali biti Bošnjaci... od 6 do sada nabrojanih nema nijednog Bošnjaka, osjećam se ugroženo, ko će zastupati interese "naših" klubova, interese baneta, Kojaševića, Beloševića i ostalih igrača bošnjačkog FK Sarajevo npr? :oops:
juventus

#131 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by juventus »

Slovenac na čelu Komiteta za normalizaciju: Do kraja maja se skida suspenzija N/FS BiH

Iako je neusvajanjem statuta Fudbalski savez BiH suspendiran, kon­kretne sankcije iz Ciriha i Nyona, iz sje­dišta UEFA -e i FIFA -e stići će naredne sedmice. Do tada će se samo nagađati o visini kazne za bh. fudbal.

Fudbalska reprezentacija BiH sigurno će nastaviti kvalifikacije za EP. Iako će se sankcije odnositi na reprezentaciju i klubove, do kraja maja će se skinuti sankcije sa reprezentacije i klubova, ali će UEFA i FIFA doživotno isključiti sve ljude sa kojima su pro­teklih godina pregovarali oko statuta, piše "san".

Reprezentacija BiH će nastaviti kvalifikacije. UEFA i FIFA nikad ne kažnjavaju drastično reprezentacije. Njima je cilj da se na sportskom polju dobije pobjednik. Izbacivanje bh. reprezentacije izazvao bi brojna negodovanja, ka­ko reprezentacija u grupi u kojoj je BiH, tako i ostalih članica. Kvalifikacije bi izgubile svaki smisao. Fudbalski sa­vez BiH će biti drastično kažnjen, kao i mnogi pojedinci iz Sarajeva, Banja Luke, Zenice, Mostara, Širokog Brije­ga... To se odnosi na čelnike područnih, kantonalnih i entitetskih saveza.

Izborom novih ljudi zauvjek će se zatvoriti vrata ljudima koji su odbili statut. Eksperti iz UEFA i FIFA sada kreću u realizaciju svog plana, osnivanja Komiteta za normalizaciju. U tom tijelu bit će devet osoba, najmanje trojica ljudi koji će doći iz UEFA -e i FIFA -e, a ostatak će popuniti ovdašnji sportski radnici. Izvjesno je da će Slovenac Rudi Zavrl biti na čelu komiteta. Pa, nije slučajno on poslat na skupštinu N/FS BiH. Zavrl je čovjek koji uživa povjerenje UEFA-e i FIFA-e.

Prema najavama "san-ovog" sagovornika uskoro će doći do sastanka fudbalskih eksperata iz Ciriha i Nyona sa Ivicom Osimom, te još nekim zvučnim imenima sa ovih prostora. Navodno će u pomirenju "zaraćenih strana" na određen način sudjelovati Ivan Ćurković, Dragan Stojković, Vlatko Marković.

:bih:
velikibrnjo

#132 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by velikibrnjo »

Vala da postave slovenca na celo tog saveza za normalizaciju ne bi me cudilo nista
U zadnje vrijeme svakako slovenci vade bosance po eu
Te vize te cudesa vala ako bude i za savez ne treba se cuditi cak sta vise ima i smisla
samo oni i mogu bosancerose razumjeti :D
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#133 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by 1946 »

velikibrnjo wrote:samo oni i mogu bosancerose razumjeti :D
Krv nije voda :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#134 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

van Basten wrote:

to bi trebali biti Bošnjaci... od 6 do sada nabrojanih nema nijednog Bošnjaka, osjećam se ugroženo, ko će zastupati interese "naših" klubova, interese baneta, Kojaševića, Beloševića i ostalih igrača bošnjačkog FK Sarajevo npr? :oops:
'ebo ga vise i bosnjacko i srpsko i hrvatsko... :x pa to je sport, dokle vise sa tim nacionalnim podjelama i koliko kojih igraca, delegata i cega vise ima s koje strane...to ono: golman Srbin, dva jedan stoper Bosnjak, drugi Hrvat i tako redom...koje li gluposti... :oops: Izabrati ljude iz struke sporta da vode, ove diletante po nacionalnom kljucu izabrane odstaniti i sve ce biti bolje.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#135 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by 1946 »

Tomahawk11 wrote:'ebo ga vise i bosnjacko i srpsko i hrvatsko... :x pa to je sport, dokle vise sa tim nacionalnim podjelama i koliko kojih igraca, delegata i cega vise ima s koje strane...to ono: golman Srbin, dva jedan stoper Bosnjak, drugi Hrvat i tako redom...koje li gluposti... :oops: Izabrati ljude iz struke sporta da vode, ove diletante po nacionalnom kljucu izabrane odstaniti i sve ce biti bolje.
Nisi ti skont'o šta je @van basten rekao ali nema veze :wink:
juventus

#136 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by juventus »

Rektor Čaklovica poslao apel ispred 40.000 studenata

Rektor prof. dr. Faruk Čaklovica i generalni sekretar Zoran Selesković uputili apel Platiniju
Povodom neusvajanja novog Statuta i suspenzije Fudbalskog saveza BiH koja od sutra stupa na snagu prema odredbama FIFA-e i UEFA-e, krovnoj kući europskog fudbala, odnosno njenom predsjedniku, gospodinu Michelu Platiniju obratio se i Rektor Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Faruk Čaklovica, sa apelom upućenim ispred nastavnika, saradnika i preko 40.000 studenata najvećeg bh. univerziteta.

Pismo, koje je na engleskom jeziku u UEFA-u poslano putem faxa i pošte, donosimo u nastavku ekskluzivno prevedeno na naš jezik.

Poštovani gospodine Platini,

Odlučio sam da Vam se obratim ispred nastavnika, saradnika i preko 40.000 studenata Univerziteta u Sarajevu, koji dolaze iz čitave Bosne i Hercegovine i inostranstva. Mi smo najstariji i najveći univerzitet u Bosni i Hercegovini. Imamo sporazume o akademskoj saradnji sa 110 univerziteta iz Evrope i cijelog Svijeta.

Ujedno smo svi i ljubitelji fudbala, a na samom Univerzitetu, na Fakultetu za sport i tjelesni odgoj, fudbal je posebno zastupljen. Univerzitet ima i svoje sportsko duštvo „Bosna“, sa 18 klubova, od kojih su košarkaški i šahovski klubovi su bili prvaci Evrope.

Lično, prvi puta pišem bilo kojoj sportskoj organizaciji. Razlog moga obraćanja Vama, je zabrinutost za BiH fudbal, a samim tim i za BiH društvo.

Želim da Vas upoznam da je sadašnje stanje u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine produkt isključivo politika koje žele da unište Bosnu i Hercegovinu, te da bi kažnjavanje naše reprezentacije, koja je jedan od sinonima zajedništva u Bosni i Hercegovini, značilo i podršku onim snagama koje Bosni ne žele dobro, te veliko razočarenje za stotine hiljada naših mladih. Uspjehe naše reprezentacije oni doživljavaju kao svoje lične uspjehe.

Ukoliko bi naša nogometna reprezentacija bila diskvalificirana, onda bi to značilo kaznu za one koji podržavaju jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu, a nagradu za one koji je uništavaju.

Zato sam Vam slobodan predložiti, da sankcije usmjerite prema stvarnim krivcima, a to su članovi svih tijela Fudbalskog saveza BiH, koji se ne ponašaju sportski profesionalo, već izvršavaju zadatke od strane svojih regionalnih nalogodavaca. U tom smislu predlažem, da ne diskvalificirate jedinu normalnu grupu ljudi, a to su naši reprezentativci, već da diskvalificirate i raspustite članove svih tijela Fudbalskog saveza BiH, a da sankcije eventualno trpe i timovi iz regija u BiH koje ovi pojedinci predstavljaju, a ne svi timovi. Npr. ako je to regija Sarajevo ili Banja Luka ili Mostar, onda da zabranite nastup klubovima iz tih regija. Jedino na taj način bi klubovi iz tih regija, izvršili pritisak na svoje predstavnike, i to bi imalo puni efekat.

Dok se stanje ne popravi, mislim da je nabolje da postavite neku povjerljivu osobu da vodi Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, a on da uključi u rad istinske sportske radnike, kojih naša Država ima, i to iz reda svih naroda.

Sve drugo što bi ste uradili, na način da generalno kaznite BiH fudbala, imalo bi nepopravljivu štetu za Bosnu i Hercegovinu, a ne bi dalo nikakvog napretka za fudbal, jer ako se ova reprezentacija raspadne, za dugo vremena neće stasati ekipa bar slična njihovim potencijalima. Ja u biti želim da prepoznate prave krivce, ma iz koje sredine oni dolaze i ma kako se zvali, te da ih najstrožije kaznite, a fudbalu u Bosni i Hercegovini otvorite put zdravog razvoja i bez uticaja politika koje žive i od fudbala, a ruše sistem zemlje koja im to omogućuje.

Gospodine Platini, molim da u ime akademske zajednice Univerziteta u Sarajevu i u ime razvoja i popularizacije akademskog i profesionalnog sporta, učinite sve da pravim mjerama, fudbal u Bosni i Hercegovini ide ka napretku.

Ukoliko budete dolazili u posjet Sarajevu, pozivam Vas da posjetite i naš Univerzitet.
S poštovanjem,

R E K T O R

Prof. dr. Faruk Čaklovica

svaka mu čast...kakav tekst, kakvo pogađanje u srž...sa relativno kratkim i čitljivim pismom, rekao je sve...odlično.. :thumbup: :bih:
Tomahawk11
Globalni moderator

#137 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

1946 wrote:
Tomahawk11 wrote:'ebo ga vise i bosnjacko i srpsko i hrvatsko... :x pa to je sport, dokle vise sa tim nacionalnim podjelama i koliko kojih igraca, delegata i cega vise ima s koje strane...to ono: golman Srbin, dva jedan stoper Bosnjak, drugi Hrvat i tako redom...koje li gluposti... :oops: Izabrati ljude iz struke sporta da vode, ove diletante po nacionalnom kljucu izabrane odstaniti i sve ce biti bolje.
Skontao sam 8-)
Al me nervira sam spomen koliko cijih jaja ima gdje :oops:
Prof. dr.Caklovica :thumbup:
simonese

#138 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by simonese »

Tomahawk11 wrote:
1946 wrote:
Skontao sam 8-)
Al me nervira sam spomen koliko cijih jaja ima gdje :oops:
Prof. dr.Caklovica :thumbup:
neko ima muda neko nema,neko labudova a neko marjanova
campa_xxx

#139 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by campa_xxx »

Sve cestitke za velikog gospodina Prof. dr. Faruka Čaklovica :thumbup: Da se bar u toku dana ukljuce jos nasih intelektualaca i sportskih velikana i da reaguje na slican nacin bilo bi odlicno... :thumbup: Treba zatrpati inbox gospodinu Platiniju :mrgreen: :bih:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#140 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by bordo gandalf »

Treba mu zaprijetiti da cemo se javno spaliti ukoliko nam suspenduju repku :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Djokej

#141 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Djokej »

Na jednom portalu :lol: :lol: :lol: kazu da ce Savo :lol: :lol: :lol: Milosevic doci u savez :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dinobjelave

#142 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by dinobjelave »

da bog da da to bude tako lako i da se rijesimo lopova s nase i nacionalista s druge strane.mozda u nsbih iz federacije sad napokon i udzu nasi asovi legende bivsi reprezentativci ali s one tamo bilo ko da dodze radit ce isto i pokusavati svim silama da koci razgradzuje i unisti sve sto ima bilo kakve veze s normalnom drzavom pa tako i fudbal.raja oni imaju plan oni rade na tom planu ne od juce generacijski,cilj je razgradnja bih kocenje bilo kakvog napredka dok europi svijetu i ovim "nasim begovima"ne pukne film i kazu zajedno se nemoze daj da se razilazimo.sve ama bas sve ide u tom pravcu nema to veze s fudbalom bitan je cilj i realizacija istog.nimalo me nebi iznenadilo da sad uefa i fifa kazu ok dali smo vam priliku niste htijeli ,sad ste suspendovani mi vam necemo nametati rijesenja morate se sami dogovoriti.na to oni i idu a znate kad ce se dogovoriti ,nikad.ovi tamo bi i travu pasli samo da dosanjaju san i pripoje se majcici.
JEDRILICA

#143 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by JEDRILICA »

Ispod mozete da procitate spisak po meni najpogodnijih za rad u savezu. Eto neka podjele funkcije. Ima tu i predsjednika i direktora saveza, omladinskih skola, djecijih, zenskih itd....

1.Ivica Osim
2.Dusan Bajevic
3.Vahid Halilhodzic
4.Aleksandar Ristic
5.Boro Primorac
6.Enver Maric
7.Meho Kodro
8.Sergej Barbarez
9.Predrag Pasic
10.Faruk Hadzibegic
11.Mehmed Bazdarevic
12.Mirsad Hibic
13.Muhamed Konjic
14.Safet Susic
15.Tomislav Piplica
16.Elvir Baljic
17.Elvir Bolic
18.Munir Talovic

Predlazem da ukinu FSRS i NSFBIH.

Takojder bi zelio da se ime Premijer Liga promjeni u ime PRVA LIGA.
Da se nadje sponzor za ligu te da se eventualno naziva imenom sponzora.
Prva liga bi se trebala da smanji na 10 klubova koji to zasluzuju po organizaciji i rangu na Fifa i Uefa rang listi.
Po mom misljenju najorganizovaniji klubov su:
Olimpic
Siroki Brijeg
Zvijezda Gradacac

Po rang listi i organizaciji bi jos dodao slijedecih sedam:
Sarajevo
Zeljo
Celik
Sloboda
Velez
Zrinjski
Borac

Takodjer mislim da posljednji treba da direktno ispada u drugu ligu a 8 i 9 mjesto da igraju Play-off turnir protiv prvih mjesta iz dvije druge lige BOSNE I HERCEGOVINE za ostanak u ligi.

U ovoj Prvoj ligi bi svaka utakmica bila interesantna i privlacila gledaoce na tribine. Posto se radi o samo 10 klubova onda bi se smanjili troskovi klubovima. U roku 5 godina bi bili najjaca liga na bivsim Jugoslovenskim prostorima te bi kupovali igrace iz susjednih nam drzava.

Eto.
Mustang1

#144 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Mustang1 »

Sad cu ja napravit svoj portal .. i sebe istaci za glavnog kandidata na svim pozicijama u savezu :D
mikogoago

#145 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by mikogoago »

Mislim,ako UEFA stvarno uzme na sebe da nam normalizuje fudbal,a mislim da hoce jer i njima je dosta 8 godina zajebavanja sa nama(mozda i vise)onda ne treba vise gledati na to nacionalno i sta ce oni drugi uraditi ili misliti.Sistem je uzeti provjerene ljude iz fudbala,a hvala bogu njih nam ne manjka i napraviti to za pocetak.Mislim da ce se postarati i napraviti sistem da vise ovi uhljupi svih nacionalnih boja i iinteresa vise ne mogu presmrditi.to sto je slovenac na celu tog komiteta za stabilizaciju i sto je bas on bio samo na sjednici nije slucajno.LJudi su znali kako ce se to zavrsitii poslali operativca da vidi kako to sve izgleda .To je slovencek marljivo sve zapisao.Mislim da je najbolje strpiti se do sutra (lakse reci nego to i uraditi)i znacemo sve crno na bijelo.Ocito je da su se iz UEFA pripremili za ovo,e samo da vidimo i njihovo rjesenje.Kakvo god da je samo da repka nastavi kvalifikacije.
Ako ovo prodje bice ujedino i veliki udarac nacionalizmu i samar drugim institucijama koji su u BiH.Znaci moze se uspostaviti normalan savez(drzava)ukoliko za to zaista ima interesa i zelje. :thumbup:
mikogoago

#146 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by mikogoago »

a pazite sad ovo:
Delegacija UEFA-e u Banjoj Luci obišla stadion
Autor S. K. 2011-03-31 11:36:00

Gradski stadion u Banjoj Luci: Delegacija UEFA zadovoljna
Inspekcija radi dobijanje licence
Delegacija UEFA-e obišla je jučer Gradski stadion u Banjoj Luci kako bi se uvjerila u stanje ovog objekta i dala ocjenu u vezi s licencom za odigravanje međunarodnih utakmica.
- Mislim da su mogli biti zadovoljni viđenim. Kada se kompletiraju svi izvještaji, početkom maja očekujemo konačni odgovor iz Niona. Ne vjerujem da ćemo imati problema s dobivanjem licence - izjavio je direktor Borca Radmilo Šipovac.
Interesantno je da je delegacija UEFA-e stigla u Banju Luku samo dan nakon što je na sjednici Skupštine NSBiH odbijen prijedlog novog statuta i kada se očekuje suspenzija bh. reprezentacije i klubova iz međunarodnih takmičenja.
- Mogu samo da pretpostavim i da se nadam te želim da vjerujem da će na kraju ipak sve biti uredu. Mislim da će se samo promijeniti rukovodstvo Saveza i da će najavljene sankcije biti mnogo oštrije prema ljudima koji su nas i doveli do njih nego prema klubovima i reprezentaciji, koji nizašta nisu krivi! To nam daje nadu da ćemo naljeto ipak igrati kvalifikacije za Evropu, zato ćemo nastaviti juriš prema tituli prvaka BiH - naglasio je Šipovac.
Mustang1

#147 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by Mustang1 »

Ma kakva ba delegacija...Nema sanse da je taj stadion u redu ..da su napisali da treba jos par izmjena pa hajd al da sad ima ..aha jest .. oj boze daj tu uefu nek objave vijest na svojoj stranici ..GONI ! :D
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#149 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by bordo gandalf »

To su sve nagađanja sacekajmo
bailaor

#150 Re: Novi Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post by bailaor »

Djokej wrote:Na jednom portalu :lol: :lol: :lol: kazu da ce Savo :lol: :lol: :lol: Milosevic doci u savez :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gluho i zakloni bilo :D :D :x :x
Locked