Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
konektovan wrote:Za covjeka,koji se divi onoj skuli od bagija,vjerovat cu da je u pravu,al' u limburgu.
Ona "skula" od bagija nije serijski automobil neke fabrike već djelo jednog čovjeka.
Za ono za šta je napravljen(zajebancija i uživanje) je perfektno "dizajniran" i sklopljen. A ti i slični tebi kada svojim rukama napravite onakvo auto iz temelja(ne prepravka drugog postojećeg auta) je ću ti ga otkupiti i platiti još jednog nepostojećeg. Zato nemoj bacati suvišne komentare jer da je ono loša prepravka nečega kakvih je pun PIK, ja bih link okačio direktno u temu o papanluku.
konektovan wrote:Za covjeka,koji se divi onoj skuli od bagija,vjerovat cu da je u pravu,al' u limburgu.
Ona "skula" od bagija nije serijski automobil neke fabrike već djelo jednog čovjeka.
Za ono za šta je napravljen(zajebancija i uživanje) je perfektno "dizajniran" i sklopljen. A ti i slični tebi kada svojim rukama napravite onakvo auto iz temelja(ne prepravka drugog postojećeg auta) je ću ti ga otkupiti i platiti još jednog nepostojećeg. Zato nemoj bacati suvišne komentare jer da je ono loša prepravka nečega kakvih je pun PIK, ja bih link okačio direktno u temu o papanluku.
Ja cijenim ljude koji to dotjeraju kako treba,al' ono je kič,il' ti ga užas na tockovima. Al' hajde,svakom svacije.
citroen xm wrote:
Ja cijenim ljude koji to dotjeraju kako treba,al' ono je kič,il' ti ga užas na tockovima. Al' hajde,svakom svacije.
Ako izuzmemo kič detalje poput kineskih patosnica, refletujućih prsluka navučenih na sjedište i kičastog auspuha što je sve djelo aktuelnog vlasnika, zanima me šta je kič na samom autu i kako bi ti napravio Bagija? Eto, zamisli namjenu Bagija, zamisli da si u 80-im i da od materijala imaš samo Stojadinov mjenjač, motor i par tih detalja. Baš me zanima šta bi ti napravio i kako? Ovo je po meni vrhunski hobi rad jednog vrhunskog majstora.
mali_milojica wrote:Ovo ime vec koriste,doduse na Kineskom trzistu. I da,citro je u pravu,pokrice dva modela sa ovim autom,kao sto je Peugeot uradio sa 508
I realno napravio promasaj. 508 se daleko slabije prodaje od 407-ice. Pasat, Insignia, Mondeo su mu nedostizni.
O kvalitetu automobila ne bih, jer ne znam.
Uzgred, Cotroen razmislja da novi C5 ne proizvodi za trziste Evrope, jer je na granici isplativosti.
mali_milojica wrote:Ovo ime vec koriste,doduse na Kineskom trzistu. I da,citro je u pravu,pokrice dva modela sa ovim autom,kao sto je Peugeot uradio sa 508
I realno napravio promasaj. 508 se daleko slabije prodaje od 407-ice. Pasat, Insignia, Mondeo su mu nedostizni.
O kvalitetu automobila ne bih, jer ne znam.
Uzgred, Cotroen razmislja da novi C5 ne proizvodi za trziste Evrope, jer je na granici isplativosti.
I skoro je 99% sigurno da novi C5 neće imati hidrauliku u ponudi (očekivano). Citroen je potvrdio da će budući DS modeli imali sofisticirani ovjes, ali još nije rečeno kakav tačno.
Ako je vjerovati stranici left-lane.com, a mislim da jeste, P 508 za 4 godine na trzistu je imao prosjek oko 65000 godisnje. Audi A4 recimo za 7 godina, od 2008., oko 170000 godisnje.
407 za 6 godina prije dolaska 508-ice oko 115000 godisnje. Recimo Ford Mondeo od 2007. do 2014. skoro 100000 godisnje.
ado-šampion wrote:Ako je vjerovati stranici left-lane.com, a mislim da jeste, P 508 za 4 godine na trzistu je imao prosjek oko 65000 godisnje. Audi A4 recimo za 7 godina, od 2008., oko 170000 godisnje.
407 za 6 godina prije dolaska 508-ice oko 115000 godisnje. Recimo Ford Mondeo od 2007. do 2014. skoro 100000 godisnje.
I skoro je 99% sigurno da novi C5 neće imati hidrauliku u ponudi (očekivano). Citroen je potvrdio da će budući DS modeli imali sofisticirani ovjes, ali još nije rečeno kakav tačno.
Sofisticirani ovjes ce biti adaptivni amortizeri kakvi se polako pocinju masovno koristiti. Pretpostavljam. Nemaju oni para da ista eksperimentisu.
A realno, nema ni potrebe. Kud svi Turci, tu i mali Mujo. Adaptivni ovjes na bazi adaptivnih amortizera (DCC, FlexRide, i slicno) je jako jednostavan, zapravo jedina mehanicka komponenta koja je razlicita u odnosu na "obicni", neadaptivni, ovjes je amortizer.
Moze biti i adaptvni ovjes s kamerama kakav ima S klasa i kakav ce imati nova sedmica, ali mislim da je za sve ispod visoke klase to overkill, bukvalno bi ih gurnulo u bankrot.
Citroen se dobro opekao sa C5 i hidraulikom. Izgubiliu su veliki dio britanskog kolaca zbog nekih problema, pa je jedno vrijeme bila preporuka da se samo kupuje C5 bez istog.
Tako da je odluka sasvim logicna, glupo je samog sebe kaznjavati.
Ne znam kakvi su to problemi sa tom hidraulikom kod C5, ali ono je definitivno prava stvar koja je na blagim vanasfaltnim izletima (putevi za vikendice i sl.) izuzetno korisna. Steta bi bilo da citroen to izbaci, jer im je to jedina stvar koja im je davala neku posebnost.
citroen xm wrote:Ja bih baš volio da ovi što to potenciraju nabroje mane hidraulike na bilo kom modelu C5 od kada to ime postoji. Eto, bio bih zahvalan.
a bas sam citao da je taj sistem toliko usavrsen da apsolutno nema problema s njim...