Novi modeli

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
citroen xm

#126 Re: Novi modeli

Post by citroen xm »

konektovan wrote:Za covjeka,koji se divi onoj skuli od bagija,vjerovat cu da je u pravu,al' u limburgu. :mrgreen:
Ona "skula" od bagija nije serijski automobil neke fabrike već djelo jednog čovjeka. :wink:

Za ono za šta je napravljen(zajebancija i uživanje) je perfektno "dizajniran" i sklopljen. A ti i slični tebi kada svojim rukama napravite onakvo auto iz temelja(ne prepravka drugog postojećeg auta) je ću ti ga otkupiti i platiti još jednog nepostojećeg. :thumbup: Zato nemoj bacati suvišne komentare jer da je ono loša prepravka nečega kakvih je pun PIK, ja bih link okačio direktno u temu o papanluku.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#127 Re: Novi modeli

Post by konektovan »

citroen xm wrote:
konektovan wrote:Za covjeka,koji se divi onoj skuli od bagija,vjerovat cu da je u pravu,al' u limburgu. :mrgreen:
Ona "skula" od bagija nije serijski automobil neke fabrike već djelo jednog čovjeka. :wink:

Za ono za šta je napravljen(zajebancija i uživanje) je perfektno "dizajniran" i sklopljen. A ti i slični tebi kada svojim rukama napravite onakvo auto iz temelja(ne prepravka drugog postojećeg auta) je ću ti ga otkupiti i platiti još jednog nepostojećeg. :thumbup: Zato nemoj bacati suvišne komentare jer da je ono loša prepravka nečega kakvih je pun PIK, ja bih link okačio direktno u temu o papanluku.
Ja cijenim ljude koji to dotjeraju kako treba,al' ono je kič,il' ti ga užas na tockovima. Al' hajde,svakom svacije.
FAP mashina

#128 Re: Novi modeli

Post by FAP mashina »

ado-šampion wrote:Kad se Better Man pojavi i zvizne komentar, to je odmah sudnji dan. :lol:
okurazio se nakon sto su uhapsili onog poremecenog iz ulice kralja Tomislava, sto mu je puco klempe redovno. :mrgreen:
citroen xm

#129 Re: Novi modeli

Post by citroen xm »

konektovan wrote:
citroen xm wrote:

Ja cijenim ljude koji to dotjeraju kako treba,al' ono je kič,il' ti ga užas na tockovima. Al' hajde,svakom svacije.
Ako izuzmemo kič detalje poput kineskih patosnica, refletujućih prsluka navučenih na sjedište i kičastog auspuha što je sve djelo aktuelnog vlasnika, zanima me šta je kič na samom autu i kako bi ti napravio Bagija? Eto, zamisli namjenu Bagija, zamisli da si u 80-im i da od materijala imaš samo Stojadinov mjenjač, motor i par tih detalja. Baš me zanima šta bi ti napravio i kako? Ovo je po meni vrhunski hobi rad jednog vrhunskog majstora.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#130 Re: Novi modeli

Post by mali_milojica »

Video teaser nasljednika Lagune. Renault Talisman.
citroen xm

#131 Re: Novi modeli

Post by citroen xm »

Izgleda da će uraditi isto kao Peugeot sa 508, tj. jednim modelom zamjeniti dvije klase. Talisman mijenja Lagunu i Latitude.
530i

#132 Re: Novi modeli

Post by 530i »

Poglupo ime.
basicm

#133 Re: Novi modeli

Post by basicm »

530i wrote:Poglupo ime.
Haha, stvarno, kontaju da im kvalitet nije bio dobar zbog prokletstva, pa ce sad da se zastite.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#134 Re: Novi modeli

Post by mali_milojica »

Ovo ime vec koriste,doduse na Kineskom trzistu. I da,citro je u pravu,pokrice dva modela sa ovim autom,kao sto je Peugeot uradio sa 508
direstraits0078

#135 Re: Novi modeli

Post by direstraits0078 »

530i wrote:Poglupo ime.

Come, Mister tally man, tally me banana. :D
ElRe

#136 Re: Novi modeli

Post by ElRe »

mali_milojica wrote:Ovo ime vec koriste,doduse na Kineskom trzistu. I da,citro je u pravu,pokrice dva modela sa ovim autom,kao sto je Peugeot uradio sa 508
I realno napravio promasaj. 508 se daleko slabije prodaje od 407-ice. Pasat, Insignia, Mondeo su mu nedostizni.
O kvalitetu automobila ne bih, jer ne znam.

Uzgred, Cotroen razmislja da novi C5 ne proizvodi za trziste Evrope, jer je na granici isplativosti.
sema911s

#137 Re: Novi modeli

Post by sema911s »

mali_milojica wrote:
tip koji ima onakav brodic :D , kucicu :izet: , privatni avion pistu,. sigurno nece vozit renoa,. odlucice se ipak za nesto iz zemlje krvi i celika,.
konektovan

#138 Re: Novi modeli

Post by konektovan »

ElRe wrote:
mali_milojica wrote:Ovo ime vec koriste,doduse na Kineskom trzistu. I da,citro je u pravu,pokrice dva modela sa ovim autom,kao sto je Peugeot uradio sa 508
I realno napravio promasaj. 508 se daleko slabije prodaje od 407-ice. Pasat, Insignia, Mondeo su mu nedostizni.
O kvalitetu automobila ne bih, jer ne znam.

Uzgred, Cotroen razmislja da novi C5 ne proizvodi za trziste Evrope, jer je na granici isplativosti.
Kako slabo,koliko je proizvedeno do sad?
Lolobrigida

#139 Re: Novi modeli

Post by Lolobrigida »

ElRe wrote:
I skoro je 99% sigurno da novi C5 neće imati hidrauliku u ponudi (očekivano). Citroen je potvrdio da će budući DS modeli imali sofisticirani ovjes, ali još nije rečeno kakav tačno.
ado-šampion

#140 Re: Novi modeli

Post by ado-šampion »

Ako je vjerovati stranici left-lane.com, a mislim da jeste, P 508 za 4 godine na trzistu je imao prosjek oko 65000 godisnje. Audi A4 recimo za 7 godina, od 2008., oko 170000 godisnje.

407 za 6 godina prije dolaska 508-ice oko 115000 godisnje. Recimo Ford Mondeo od 2007. do 2014. skoro 100000 godisnje.

Sve za evropsko trziste....
konektovan

#141 Re: Novi modeli

Post by konektovan »

ado-šampion wrote:Ako je vjerovati stranici left-lane.com, a mislim da jeste, P 508 za 4 godine na trzistu je imao prosjek oko 65000 godisnje. Audi A4 recimo za 7 godina, od 2008., oko 170000 godisnje.

407 za 6 godina prije dolaska 508-ice oko 115000 godisnje. Recimo Ford Mondeo od 2007. do 2014. skoro 100000 godisnje.

Sve za evropsko trziste....
    Cifra nije losa,konkurencija je ipak ogromna.
    ado-šampion

#142 Re: Novi modeli

Post by ado-šampion »

Lolobrigida wrote:
    ElRe wrote:
    I skoro je 99% sigurno da novi C5 neće imati hidrauliku u ponudi (očekivano). Citroen je potvrdio da će budući DS modeli imali sofisticirani ovjes, ali još nije rečeno kakav tačno.
    Sofisticirani ovjes ce biti adaptivni amortizeri kakvi se polako pocinju masovno koristiti. Pretpostavljam. Nemaju oni para da ista eksperimentisu.

A realno, nema ni potrebe. Kud svi Turci, tu i mali Mujo. :-) Adaptivni ovjes na bazi adaptivnih amortizera (DCC, FlexRide, i slicno) je jako jednostavan, zapravo jedina mehanicka komponenta koja je razlicita u odnosu na "obicni", neadaptivni, ovjes je amortizer.

Moze biti i adaptvni ovjes s kamerama kakav ima S klasa i kakav ce imati nova sedmica, ali mislim da je za sve ispod visoke klase to overkill, bukvalno bi ih gurnulo u bankrot.
    citroen xm

#143 Re: Novi modeli

Post by citroen xm »

Ma nema potrebe ni da eksperimentišu kada imaju već razvijenu hidrauliku. Čuj nemaju para da eksperimentišu. :-)
    madner

#144 Re: Novi modeli

Post by madner »

Citroen se dobro opekao sa C5 i hidraulikom. Izgubiliu su veliki dio britanskog kolaca zbog nekih problema, pa je jedno vrijeme bila preporuka da se samo kupuje C5 bez istog.

Tako da je odluka sasvim logicna, glupo je samog sebe kaznjavati.
    corsa

#145 Re: Novi modeli

Post by corsa »

Ne znam kakvi su to problemi sa tom hidraulikom kod C5, ali ono je definitivno prava stvar koja je na blagim vanasfaltnim izletima (putevi za vikendice i sl.) izuzetno korisna. Steta bi bilo da citroen to izbaci, jer im je to jedina stvar koja im je davala neku posebnost.
    citroen xm

#146 Re: Novi modeli

Post by citroen xm »

Ja bih baš volio da ovi što to potenciraju nabroje mane hidraulike na bilo kom modelu C5 od kada to ime postoji. Eto, bio bih zahvalan.
    ranger

#147 Re: Novi modeli

Post by ranger »

citroen xm wrote:Ja bih baš volio da ovi što to potenciraju nabroje mane hidraulike na bilo kom modelu C5 od kada to ime postoji. Eto, bio bih zahvalan.
    a bas sam citao da je taj sistem toliko usavrsen da apsolutno nema problema s njim... :-)
    mobsterc

#148 Re: Novi modeli

Post by mobsterc »

Nemam nekog pretjeranog iskusta, ima jedan c5 u familiji, 2001 godina. Jos uvijek funkcionise hidraulika, zna biti zgodno povremeno.
    jao_situacije

#149 Re: Novi modeli

Post by jao_situacije »

sema911s wrote:
    mali_milojica wrote:
    tip koji ima onakav brodic :D , kucicu :izet: , privatni avion pistu,. sigurno nece vozit renoa,. odlucice se ipak za nesto iz zemlje krvi i celika,.
    ja prvo mislio reklama za porše :-)
    kad ono reno :lol: :lol:
    Industrialyzer

#150 Re: Novi modeli

Post by Industrialyzer »

citroen xm wrote:Ma nema potrebe ni da eksperimentišu kada imaju već razvijenu hidrauliku. Čuj nemaju para da eksperimentišu. :-)

haj sto ubjedjujes raju ovdje za tu hidrauliku, nego ces poceti i inzenjerima u Citroenu govoriti da ne znaju sta rade :lol:
    Post Reply