sinoć i danas se uveliko špekuliše sa imenima kandidate za nove federalne ministre..ono što je mene lično iznenadilo jesu kandidati SDA..posebno E.Trhulj jer sam mislio da poslije svih ovih dešavanja oko puteva on treba biti smijenjen i sa te funkcije a ne dobiti novu tačnije kompletan resor na nivou FBiH.. takođe, veoma sam iznenađen onim što sam pročitao u Avazu da je portparol SDA Salmir Kaplan kandidat za federalnog ministra kulture i sporta!
Prvo, bez ikakve ironije čestitam momku gdje je u tim godinama uopšte i kandidat i svaka mu čast kako se probio !
A s druge strane ne znam koje on to ima reference i iskustvo da obnaša tu dužnost? koliko znam završio je turski jezik, i to je ok, ali tu otprilike i završava biografija..i naravno portparol stranke..
Šta mislite o do sada predloženim kandidatima i ima li neko kompletan spisak svih predloženih imena? (naravno, svjesni činjenice da se sve to može promijeniti do sjednice Parlamenta i da je ovo sve manje-više nezvanično)
novi ministri u Vladi FBiH
- Komrad
#2 Re: novi ministri u Vladi FBiH
SDA godinama vrsi katastrofalnu kadrovsku politiku ... ne vjerujem da ce i sad biti drugacije...addy_sa wrote:sinoć i danas se uveliko špekuliše sa imenima kandidate za nove federalne ministre..ono što je mene lično iznenadilo jesu kandidati SDA..posebno E.Trhulj jer sam mislio da poslije svih ovih dešavanja oko puteva on treba biti smijenjen i sa te funkcije a ne dobiti novu tačnije kompletan resor na nivou FBiH.. takođe, veoma sam iznenađen onim što sam pročitao u Avazu da je portparol SDA Salmir Kaplan kandidat za federalnog ministra kulture i sporta!
Prvo, bez ikakve ironije čestitam momku gdje je u tim godinama uopšte i kandidat i svaka mu čast kako se probio !
A s druge strane ne znam koje on to ima reference i iskustvo da obnaša tu dužnost? koliko znam završio je turski jezik, i to je ok, ali tu otprilike i završava biografija..i naravno portparol stranke..
Šta mislite o do sada predloženim kandidatima i ima li neko kompletan spisak svih predloženih imena? (naravno, svjesni činjenice da se sve to može promijeniti do sjednice Parlamenta i da je ovo sve manje-više nezvanično)