Novi mercedes A klase ima francuski motor

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
lavic

#26 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by lavic »

[Ovo je samo još jedan dokaz da su "Francuzi" u zadnjih 15-tak godina podigli kvalitet na zavidan nivo, ali ipak...."auto mora biti iz Njemačke" :D[/quote]

Nema to veze s kvalitetom, ovo je samo pokusaj uštede zajedničkim razvojem motora ili korištenjem već razvijenih.
Ali misim da Mercu ovo stvarno nije trebalo.....U isto vrijeme sličnu priču rade BMW I TOYOTA, ali toje ipak viša liga od Renaulta.[/quote]

U motorima visa liga od Renault-a??? A u pm kad se svak pocne baviti svim i svacim!!
Gospodo, ne znaci ako Renault ne proizvodi motore od 500ks na serijskom nivou da ih ne zna bolje praviti od svih referencija tog trzista. Radi se o iznimno jakom motoristi, pogotovo u nizekubnim klasama, njihovi motori su jako cvrsti, elasticni, performantni i trajni. I nema tu ustede, Renault-ovi su motori kvalitetni i taj kvalitet se placa (u cijeni auta nije samo motor, podsjecam). Ne mjesajte trziste koje Renault cilja i njihovo tehnicko znanje i kapacitet; nece praviti vozila da konkurenciju prave Porsche-u da bi vama dokazali da itekako znaju praviti motore, ciljaju jednostavno svoje trziste i adaptiraju vozilo istom, materijali, finicija, limarija su malo drugaciji od igraca vise klase kao sto je Mercedes, ali motori su klasa i po. I ne brinite se za Mercedes, ne treba njima niko objasnjavati kvalitet, u prosjeku prelaze 2 puta vise kilometara od njihovih direktnih konkurenata, koji su u istoj klasi samo na papiru i u cijeni novog, ko ih je imao sve, zna dobro o cemu pricam (trajnost, kvalitet, savrsenstvo u gradnji, godisnji gubitak na cijeni, sigurnost, potrosnja, odrzavanje...da ne pricam dalje, svakako ce se pojaviti 75 BMW/Audi fanova koji ce mi poceti nesto objasnjavati kao da smo na istom nivou, a ja presao stotine hiljada km u sva tri).[/quote]

Da u pravu si svima je poznat kalitet mercovog 270 cdi motora, pa njega se i merc stidi.
sema911

#27 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by sema911 »

najbolje je kada neko dijete, il neki tip koji nema pojma pokrene bombasticnu temu i onda se javi vril znanci auto industrije i pocnu blatit neke ugledne firme, veliki znalci, tehnolozi, a jedva uspjeli srednju skolu zavrsit,
taj motor u a i b klasi sto ce bit dosta za ljude koji gledaju malu potrosnju i jeftin servis( u servisu ti slabo ce ko dat neki dio i da na kutiji pise bas od te firme znak, vecinom bude malo drugacije)
ako je ovo losse za merc pa sta bi onda honda, toyota, mishubushi trebali rec na sve kineske aute koji koriste njihove motore dijelove, njihove masine za sklapanje auta, jel to sada toyota losa,. mercu samo bilo jeftrinije da ugradi taj motoric i da kupci budu zadovoljni jer novi motor poprilicno kosta,. pa je jednostavnije podjelit zaradu sa nekim,. al dobro glupim ljudima to zvuci ko nesto lose,. pa posto ste malo pametni pitajte google koliko na vasem autu ima slicnih dijelova i istih sa drugim autima,.

pozz budaletine
Gost1515

#28 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by Gost1515 »

Naravno da ovdje nema (skoro) ništa loše ... ja sam samo htio da ukažem na dvoličnost određenih forumaša koji su ovdje mjesecima trubili kako Audi ne može biti premium jer dijeli tehnologiju sa Škodom (iako joj daje nešto od tehnologije a ne uzima od nje (kao merc od renoa), iako su članovi istog koncerna, itd ...) a eto sad se ne javljaju, sad je sve ok ;)

ali neeee, nisu oni hejteri ...sve je to objektivno, how yes no :D
Industrialyzer

#29 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by Industrialyzer »

Gost1515 wrote:Naravno da ovdje nema (skoro) ništa loše ... ja sam samo htio da ukažem na dvoličnost određenih forumaša koji su ovdje mjesecima trubili kako Audi ne može biti premium jer dijeli tehnologiju sa Škodom (iako joj daje nešto od tehnologije a ne uzima od nje (kao merc od renoa), iako su članovi istog koncerna, itd ...) a eto sad se ne javljaju, sad je sve ok ;)

ali neeee, nisu oni hejteri ...sve je to objektivno, how yes no :D

Mercedes koristi jedan motor koji je preradjen, a ti pola Audija mozes prebaciti na Skodu, saraf na saraf :mrgreen:
emko1234

#30 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by emko1234 »

sema911 wrote:najbolje je kada neko dijete, il neki tip koji nema pojma pokrene bombasticnu temu i onda se javi vril znanci auto industrije i pocnu blatit neke ugledne firme, veliki znalci, tehnolozi, a jedva uspjeli srednju skolu zavrsit,
taj motor u a i b klasi sto ce bit dosta za ljude koji gledaju malu potrosnju i jeftin servis( u servisu ti slabo ce ko dat neki dio i da na kutiji pise bas od te firme znak, vecinom bude malo drugacije)
ako je ovo losse za merc pa sta bi onda honda, toyota, mishubushi trebali rec na sve kineske aute koji koriste njihove motore dijelove, njihove masine za sklapanje auta, jel to sada toyota losa,. mercu samo bilo jeftrinije da ugradi taj motoric i da kupci budu zadovoljni jer novi motor poprilicno kosta,. pa je jednostavnije podjelit zaradu sa nekim,. al dobro glupim ljudima to zvuci ko nesto lose,. pa posto ste malo pametni pitajte google koliko na vasem autu ima slicnih dijelova i istih sa drugim autima,.

pozz budaletine
e jesi mudrac svaka ti cast.
nije problem kad sang yong uzme od mercedesa. jer je logicno da ce slabiji uzmat od jaceg i boljeg. problem je kad bolji uzme od slabijeg.
mercedesu skup razvoj motora? a nije skupa osnovna a klasa dizel koja kosta preko 40 000 maraka?
to je podvala muda pod bubrega, dakle dobijes a klasu powered by reno i jos je platis duplo vise para. stani, jel to znaci da nakon ovog presadjivanja mozemo reci da je i dacia premium?

sad zamisljam scenu, baja neki kupi a klasu. zavalio se. avantgarde oprema na njoj. on puca od ponosa. i dodje na parking a pored njega dacia logan, sandero, stepway il duster. svi kostaju do 30 000 maximalno. i na daciji pise pozadi 1.5 dci a baja dao 55 000 za auto.
cista prevara.

Indy@ skoda i audi su firme pod istom kapom.
jel isto vazi i za mercedes i reno?
Industrialyzer

#31 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by Industrialyzer »

Pa ne cini motor samo premium auto. Jesu oba 1.5 dCi ali nemoj zaboraviti da ga je Mercedes preradio, i usavrsio po svojim standardima i to je samo JEDAN motor, u najosnovnijem modelu. Poredis to i Audija koji u svakom modelu ima pola Skode.

Meni ne bi predstavljao problem da se nadjem u takvoj situaciji, za kompleksase postoji siroka paleta motora. A i strpis se dok dodje A45 i budes brzi od 90% ljudi u gradu :D
Karabaja

#32 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by Karabaja »

Ko je imao taj Renaultov 1.5 motor zna da Mercedes nije pogriješio :)
domaci.ba

#33 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by domaci.ba »

nije ba unaprijeđeni stari 1.5 dci ljudi, to je bilo lani na oficijelnoj stranici renaulta. Napravili novi 1.6 dci koji se ugradjuje i u mercedesa a180 cdi. smijesno mi kao ovi prave motore pa oni drugi to preradjuju to tako ne ide. :lol: zauzvrat renault je dobio neke motore vece zapremine v6 i tako to.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#34 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by mali_milojica »

emko1234 wrote:
sema911 wrote:najbolje je kada neko dijete, il neki tip koji nema pojma pokrene bombasticnu temu i onda se javi vril znanci auto industrije i pocnu blatit neke ugledne firme, veliki znalci, tehnolozi, a jedva uspjeli srednju skolu zavrsit,

pozz budaletine
nije problem kad sang yong uzme od mercedesa. jer je logicno da ce slabiji uzmat od jaceg i boljeg. problem je kad bolji uzme od slabijeg.
mercedesu skup razvoj motora? a nije skupa osnovna a klasa dizel koja kosta preko 40 000 maraka?
to je podvala muda pod bubrega, dakle dobijes a klasu powered by reno i jos je platis duplo vise para. stani, jel to znaci da nakon ovog presadjivanja mozemo reci da je i dacia premium?

sad zamisljam scenu, baja neki kupi a klasu. zavalio se. avantgarde oprema na njoj. on puca od ponosa. i dodje na parking a pored njega dacia logan, sandero, stepway il duster. svi kostaju do 30 000 maximalno. i na daciji pise pozadi 1.5 dci a baja dao 55 000 za auto.
cista prevara.

Prvo na Mercedesu ne pise A150 CDI,nego pise A180 CDI i niko na ovom svijetu ne moze provaliti koji je motor na njemu dok mu ne bi pogledali u saobracajnu.
A o podvaljivanju muda pod bubrege na Audiju se moze knjiga velicine "Rat i mir" napisati. :thumbup:
jefferson

#35 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by jefferson »

emko1234 wrote:

pozz budaletine

cista prevara.

Sta rece covjek koji vozi Audi :lol:
fidoremilienko

#36 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by fidoremilienko »

Cuj ovog struĆnjaka :) KO prati F1, sve ce mu biti jasno. Renault je postao tata-mata za motore, to svake godine dokazuju (sve bolji i bolji). Druga je prica sto VAG-ovci to ne mogu podnijeti. :dance:
emko1234

#37 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by emko1234 »

sta god da na njemu pise, ja da dam 50 000 maraka za mercedesa( a siguran sam da s dobrom opremom moze bit i skuplji) i da mi ispod haube trucka motor koji ce sigurno ici u nove dacie, clia i slicne, ranio bi se.
respo

#38 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by respo »

emko1234 wrote:sta god da na njemu pise, ja da dam 50 000 maraka za mercedesa( a siguran sam da s dobrom opremom moze bit i skuplji) i da mi ispod haube trucka motor koji ce sigurno ici u nove dacie, clia i slicne, ranio bi se.
pa ti bi se do sada trebao ubiti kad si dao 100000 maraka na nesto sto ima i u skodi od 25000 i ti nesto pricas
Industrialyzer

#39 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by Industrialyzer »

emko1234 wrote:sta god da na njemu pise, ja da dam 50 000 maraka za mercedesa( a siguran sam da s dobrom opremom moze bit i skuplji) i da mi ispod haube trucka motor koji ce sigurno ici u nove dacie, clia i slicne, ranio bi se.

Za 50.000 mozes uzeti i A200. Renaultov motor je u onoj osnovnoj verziji koja kosta 39.000.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#40 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by mali_milojica »

Industrialyzer wrote:

Za 50.000 mozes uzeti i A200. Renaultov motor je u onoj osnovnoj verziji koja kosta 39.000.
Benzinac krece od 39 000,mislim da je dizel skuplji.
Pazi,oba A180 CDI imaju istu oznaku i Renolov motor i Mercedesov,ista snaga,sve isto. Samo se razlikuju sto se Mercedesov motor dobija iskljucivo uz automatiku,a Renolov uz saltanje.
yml

#41 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by yml »

Hebiga ljudi, pa u Jeep-a cherokee je osamdeset i neke ugradjen Renault motor 2.1 dizel, i radio na pogonu 4x4, pokazao se odlican...A osamdesete mnogi nisu imali dizele za pofaliti...Danas sve firme imaju puno bolju tehnologiju, a kao sto neko rece, nisu ludi ovi iz mercedesa i neb ugradjivali taj motor da nisu sigurni u njeg...POZDRAV
respo

#42 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by respo »

pa fora je u tome sto je iskljucivo samo motor od renoa i nista vise

kod audija rastavi rotor od zadnjeg brisaca i vidjet ces logo vw-a zakopaj se u skoljku i tamo neki saraf sto cuva ne znam ni ja sta je sa oznakom vw
dok kod mercedesa to neces vidjeti van onoga sto se zove motor

e vidis u tome je fora sto je razviti rotor za brisac kosta lupam 10000 maraka i to audi nije u stanju dok za motor treba 110 miliona i normalno da ce ovi otkupiti prava na isti i zaradjivati nego biti u minusu razvijajuci taj motor koji bi se razvio za 2-3 godine a auto izlazi sutra
citroen xm

#43 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by citroen xm »

Francuzi su uvijek imali dobre dizele. Ako krenemo od starog 1.9 D pa preko 2.1 TD sve do ovih današnjih. Skoro sve vrhunski motori, naravno desi se neki izuzetak. Zbog toga uopšte nije čudno što se baš francuski motor nalazi u Mercedesu.
jefferson

#44 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by jefferson »

Ali te isti motor u A4, Fabiji i pazi sad, VW GOL-u (kojeg sam tek nedavno vidio uzivo i za njega je Dacia izmislila auto) uopste ne tangira. E ti dupli standardi.
Najsmjesnije je kada sjednes u Fabiju pa u Porsche 911 a ono iste rucice od brisaca i slicno :lol:
Sto uopste nema veze sa kvalitetom vozila, ali eto po tebi ispade sad da ima itekakve veze, dok si do sada tvrdio obrnuto.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#45 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by mk ultra »

jefferson wrote:
Ali te isti motor u A4, Fabiji i pazi sad, VW GOL-u (kojeg sam tek nedavno vidio uzivo i za njega je Dacia izmislila auto) uopste ne tangira. E ti dupli standardi.
Najsmjesnije je kada sjednes u Fabiju pa u Porsche 911 a ono iste rucice od brisaca i slicno :lol:
Sto uopste nema veze sa kvalitetom vozila, ali eto po tebi ispade sad da ima itekakve veze, dok si do sada tvrdio obrnuto.
pogledaj unutrasnjost bentleya, c/p Golf 4, samo bolji materijal naravno :mrgreen:
Zvek

#46 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by Zvek »

R-N daje Mercu male dCi motora, Merc R-Nu velike V6 benzince.
R-N i Merc saradjuju i na podruciju komercijalnih vozila, Citan je premaskirani Kangoo sa svom R-N tehnologijom.

Sta treba BMW da uradi, kad je u Minija ugradjivao Chrysler, Toyota i PSA motore...

Ovo je globalizacija, gleda se najjeftinije rjesenje, 1.5 dCi motor je jedan od najboljih u klasi. Prve serije su bile problematicne sve od 2004. je rijeseno.
awaken

#47 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by awaken »

Sve to stoji...ali ipak, činjenica da te dočeka isti prizor kad podigneš haubu jednog Mercedesa i Sandera ne zvuči baš obećavajuće za Mercedes :)
covjekizsjene

#48 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by covjekizsjene »

1.5 dci je jedan od najboljih dizelskih motora.A inace , koliko ce kostati A45 amg (360 KS ) ? I ne kontam zasto je oznaka A45 amg ,a dvolitarski motor u njemu :-)

Od 0 do 100 za 4.6 s , 450 nm. Ludilo 8-)
awaken

#49 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by awaken »

Zamislite da ugovorom obavežu Mercedes da ispod naziva modela mora pisati ono "by RENAULT" kao na Daciama :D
Better Man

#50 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by Better Man »

emko1234 wrote:

pozz budaletine

cista prevara.

E moje dijete, navalja se ti gluposti! Za tvoju informaciju kad je u pitanju proizvodnja motora za automobile VW kojeg preferiraš ne može ni prismrdit jednom Renaultu, koji se na tom polju i više nego dokazao! Saradnja sa Mercedesom samo jasno pokazuje koliko su dobri, kvalitetni i cjenjeni! Koliko god se ti furao na Audi i svrstavao ga u ne znam koju premijum klasu, uvijek će taj isti Audi za jedan Mercedes i BMW biti presmiješan i obični prepakovani VW i ništa više!
Post Reply