Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
RtrnOfSalisbury
#60901 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
...kolko kosta besplatna naljepnica 
-
KraljicaIzJajca
#60902 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A ne znam, cijeli svijet je poludio.Naslovnica wrote: ↑31/01/2022 15:25Kakvi su ovo debili, pa to je nevjerovatno.KraljicaIzJajca wrote: ↑31/01/2022 15:21
Naljepnica "Covid Safe Zone" Ministarstva zdravstva KS podrazumijeva objekt koji je takozvano područje kontroliranog rizika od zaraze COVID-19.
To podrazumijeva da se u navedenom objektu poštuju higijensko-epidemiološke mjere na snazi, ali i VPT pravilo.
Kako zarazna bolest može imati safe zonu? Kontrolirani rizik zaraze!?
Čitav svijet počeo da ukida mjere, ovi debili ih tek uvode.
Imam pitanje:
Da li je Valneva "čisto" klasićno cjepivo, ovo me zbunjuje
https://www.biopharma-reporter.com/Arti ... ember-2021
VLA2001 is currently the only whole virus, inactivated, adjuvanted vaccine candidate in clinical trials against COVID-19 in Europe. Cjepivo također ima high density S protein?
-
Trappist
#60903 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
sto je najgore ova pravila njihova nikakve veze sa zdravim razumom nema, skratili su i trajanje vakcinacije i prebolovanog virusa, krace vrijedi nego u EU. Kakvi levatiNaslovnica wrote: ↑31/01/2022 15:25Kakvi su ovo debili, pa to je nevjerovatno.KraljicaIzJajca wrote: ↑31/01/2022 15:21
Naljepnica "Covid Safe Zone" Ministarstva zdravstva KS podrazumijeva objekt koji je takozvano područje kontroliranog rizika od zaraze COVID-19.
To podrazumijeva da se u navedenom objektu poštuju higijensko-epidemiološke mjere na snazi, ali i VPT pravilo.
Kako zarazna bolest može imati safe zonu? Kontrolirani rizik zaraze!?
Čitav svijet počeo da ukida mjere, ovi debili ih tek uvode.
-
Naslovnica
#60904 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To bi čika @splinter trebalo da zna.KraljicaIzJajca wrote: ↑31/01/2022 15:54A ne znam, cijeli svijet je poludio.Naslovnica wrote: ↑31/01/2022 15:25
Kakvi su ovo debili, pa to je nevjerovatno.
Čitav svijet počeo da ukida mjere, ovi debili ih tek uvode.![]()
Imam pitanje:
VLA2001 is currently the only whole virus, inactivated, adjuvanted vaccine candidate in clinical trials against COVID-19 in Europe. Cjepivo također ima high density S protein?
-
splinter
#60905 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa jeste, prva vakcina za Sars-CoV-2 razvijena na tlu Evrope po toj tehnologiji. Virusi su uzgojeni na Vero ćelijama (kao i Sihopharm) ali su dosta proćišćeni i sa trenutno možda i najboljim adjuvantom (Dynavax’s adjuvant CpG 1018).KraljicaIzJajca wrote: ↑31/01/2022 15:54A ne znam, cijeli svijet je poludio.Naslovnica wrote: ↑31/01/2022 15:25
Kakvi su ovo debili, pa to je nevjerovatno.
Čitav svijet počeo da ukida mjere, ovi debili ih tek uvode.![]()
Imam pitanje:
-
daddy-kool
#60906 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
CORRECTED-Japan's Kowa says ivermectin showed 'antiviral effect' against Omicron in researchsplinter wrote: ↑31/01/2022 10:29 Konačno![]()
https://www.reuters.com/article/health- ... SL1N2UB0AV
"Japanese trading and pharmaceutical company Kowa Co Ltd said on Monday anti-parasite drug ivermectin has been found effective for treating the omicron variant of COVID-19 in a Phase III trial."![]()
-
KraljicaIzJajca
#60907 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vaoneva contains the whole virus (minus one protein)splinter wrote: ↑31/01/2022 16:06Pa jeste, prva vakcina za Sars-CoV-2 razvijena na tlu Evrope po toj tehnologiji. Virusi su uzgojeni na Vero ćelijama (kao i Sihopharm) ali su dosta proćišćeni i sa trenutno možda i najboljim adjuvantom (Dynavax’s adjuvant CpG 1018).KraljicaIzJajca wrote: ↑31/01/2022 15:54
A ne znam, cijeli svijet je poludio.![]()
Imam pitanje:
Taj dio me zbunjuje, a to nisam vidjela u opisu Sinovac cjepiva.
Da li imaš obrazloženje, hvala
Sa kineske znam da nisu dovoljno purifed.
-
Trappist
#60908 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
"CHARLOTTE BELLIS, trudna novinarka iz Novog Zelanda, tvrdi da se obratila za pomoć talibanima nakon što je spriječena da se vrati u svoju domovinu zbog rigoroznih pravila o karanteni uslijed pandemije koronavirusa.
U kolumni objavljenoj u New Zealand Heraldu Bellis je napisala kako je brutalno ironično što je jednom ispitivala talibane o njihovom tretmanu žena, a sada isto pitanje postavlja vlastitoj vladi.
Kaže da je situacija poremećena
"Kada ti talibani ponude, kao trudnoj, neudanoj ženi, utočište, znaš da je situacija poremećena", kazala je Bellis.
Chris Hipkins, ministar koji je nametnuo mjere, rekao je da je njegov ured zatražio da se provjeri jesu li u njezinom slučaju poštivane sve procedure. Novi Zeland je ekstremno strogim mjerama zadržao širenje virusa tijekom pandemije pri čemu su zabilježena tek 52 smrtna slučaja u populaciji od pet milijuna stanovnika.
No zahtjev države da svi putnici koji se vraćaju u zemlju moraju provesti deset dana u karanteni u hotelu koji čuvaju vojnici, doveo je do toga da tisuće ljudi čekaju na povratak svojim kućama, piše Guardian.
Bila je djelatnica Al Jazeere
Prošle godine Bellis je radila za Al Jazeeru i izvještavala o povlačenju američkih trupa iz Afganistana. Sada je u svojoj kolumni pojasnila da se u rujnu vratila iz Afganistana u Katar te je otkrila da čeka bebu sa svojim partnerom. Trebala bi roditi u svibnju, a u kolumni je napisala kako je trudnoća bila čudo jer su joj ranije liječnici kazali da neće moći imati djece.
Kada je došla na ginekološki pregled u Dohi, liječnik joj je rekao da je neće prijaviti policiji radi trudnoće, s obzirom na to da nije udana, no da joj savjetuje da što prije napusti zemlju. U studenom je dala otkaz na Al Jazeeri, a par se preselio u Belgiju, domovinu njezina partnera. No tamo zbog papira nije mogla ostati dugo, s obzirom na to da stanovnici Novog Zelanda mogu bez prijave prebivališta u zoni Schengena boraviti najdulje tri mjeseca.
Jedino mjesto na kojem su mogli živjeti, a za koje je par imao vize bio je Afganistan. Bellis se tada javila jednom od svojih talibanskih kontakata koji joj je zajamčio da će biti u redu ako se vrati u Afganistan.
Od podnošenja zahtjeva do povratka u Novi Zeland moraju proći dva tjedna
"Samo reci ljudima da si udana i ako dođe do problema, zovi nas. Ne brini - kazali su mi", navela je Bellis. Istaknula je kako je iz Afganistana poslala čak 59 dokumenata vladi Novog Zelanda, no oni su odbili njezin zahtjev za hitnim povratkom. Mjere propisane za putovanja nalažu da od podnošenja zahtjeva do povratka u Novi Zeland moraju proći dva tjedna. kazao je Chris Bunny, rukovodeći član novozelandskog sustava za izolaciju i karantenu.
Bellis je napomenula kako su rezervirali let na rok veći od dva tjedna jer je u trenutačnoj situaciji vrlo teško izaći iz Kabula. Istaknula je kako se njezin slučaj ipak pomaknuo s mrtve točke, iako još uvijek čeka na odobrenje da se vrati kući."
Cuj ona bi da usred pandemije ide kuci, bioterorista, ubica, ravnozemljas, teoreticar zavjere!
U kolumni objavljenoj u New Zealand Heraldu Bellis je napisala kako je brutalno ironično što je jednom ispitivala talibane o njihovom tretmanu žena, a sada isto pitanje postavlja vlastitoj vladi.
Kaže da je situacija poremećena
"Kada ti talibani ponude, kao trudnoj, neudanoj ženi, utočište, znaš da je situacija poremećena", kazala je Bellis.
Chris Hipkins, ministar koji je nametnuo mjere, rekao je da je njegov ured zatražio da se provjeri jesu li u njezinom slučaju poštivane sve procedure. Novi Zeland je ekstremno strogim mjerama zadržao širenje virusa tijekom pandemije pri čemu su zabilježena tek 52 smrtna slučaja u populaciji od pet milijuna stanovnika.
No zahtjev države da svi putnici koji se vraćaju u zemlju moraju provesti deset dana u karanteni u hotelu koji čuvaju vojnici, doveo je do toga da tisuće ljudi čekaju na povratak svojim kućama, piše Guardian.
Bila je djelatnica Al Jazeere
Prošle godine Bellis je radila za Al Jazeeru i izvještavala o povlačenju američkih trupa iz Afganistana. Sada je u svojoj kolumni pojasnila da se u rujnu vratila iz Afganistana u Katar te je otkrila da čeka bebu sa svojim partnerom. Trebala bi roditi u svibnju, a u kolumni je napisala kako je trudnoća bila čudo jer su joj ranije liječnici kazali da neće moći imati djece.
Kada je došla na ginekološki pregled u Dohi, liječnik joj je rekao da je neće prijaviti policiji radi trudnoće, s obzirom na to da nije udana, no da joj savjetuje da što prije napusti zemlju. U studenom je dala otkaz na Al Jazeeri, a par se preselio u Belgiju, domovinu njezina partnera. No tamo zbog papira nije mogla ostati dugo, s obzirom na to da stanovnici Novog Zelanda mogu bez prijave prebivališta u zoni Schengena boraviti najdulje tri mjeseca.
Jedino mjesto na kojem su mogli živjeti, a za koje je par imao vize bio je Afganistan. Bellis se tada javila jednom od svojih talibanskih kontakata koji joj je zajamčio da će biti u redu ako se vrati u Afganistan.
Od podnošenja zahtjeva do povratka u Novi Zeland moraju proći dva tjedna
"Samo reci ljudima da si udana i ako dođe do problema, zovi nas. Ne brini - kazali su mi", navela je Bellis. Istaknula je kako je iz Afganistana poslala čak 59 dokumenata vladi Novog Zelanda, no oni su odbili njezin zahtjev za hitnim povratkom. Mjere propisane za putovanja nalažu da od podnošenja zahtjeva do povratka u Novi Zeland moraju proći dva tjedna. kazao je Chris Bunny, rukovodeći član novozelandskog sustava za izolaciju i karantenu.
Bellis je napomenula kako su rezervirali let na rok veći od dva tjedna jer je u trenutačnoj situaciji vrlo teško izaći iz Kabula. Istaknula je kako se njezin slučaj ipak pomaknuo s mrtve točke, iako još uvijek čeka na odobrenje da se vrati kući."
Cuj ona bi da usred pandemije ide kuci, bioterorista, ubica, ravnozemljas, teoreticar zavjere!
-
KraljicaIzJajca
#60909 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nisam ga tagirala, nisam ga vidjela dugo na temi, osim danas.Naslovnica wrote: ↑31/01/2022 16:01To bi čika @splinter trebalo da zna.KraljicaIzJajca wrote: ↑31/01/2022 15:54
A ne znam, cijeli svijet je poludio.![]()
Imam pitanje:
![]()
Hvala
-
KraljicaIzJajca
#60910 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
@splinterKraljicaIzJajca wrote: ↑31/01/2022 16:42Valneva contains the whole virus (minus one protein)
Taj dio me zbunjuje, a to nisam vidjela u opisu Sinovac cjepiva.
Da li imaš obrazloženje, hvala
Sa kineske znam da nisu dovoljno purifed.
SARS-CoV-2 has four structural proteins (top): the E and M proteins, which form the viral envelope; the N protein (detail not shown), which binds to the virus’s RNA genome; and the S protein, which binds to human receptors. The viral genome consists of more than 29,000 bases and encodes 29 proteins (bottom).
Zašto Valneva nema jedan protein?
@Naslovnica , to je moje pitanje
-
Naslovnica
#60911 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
E jbga, i ti baš imaš pitanja...

-
KraljicaIzJajca
#60912 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Znam, najgora sam
Pa ne znam koji je protein, možda ovaj iz grupe od 29 proteina, jer mi je teško povjerovati da je moguće skinut jedan od 4 strukturalna proteina.
Ako je cjepivo sa cijelim virusom, zašto nema jedan protein?
https://cen.acs.org/biological-chemistr ... eb/2020/04
Odličan članak, još izučavaju sastav virusa.

-
hladan.preminger
#60913 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Za sve vakcine imamo samo tvrdnje proizvođača, kao i ovom slučaju.daddy-kool wrote: ↑31/01/2022 16:13CORRECTED-Japan's Kowa says ivermectin showed 'antiviral effect' against Omicron in researchsplinter wrote: ↑31/01/2022 10:29 Konačno![]()
https://www.reuters.com/article/health- ... SL1N2UB0AV
"Japanese trading and pharmaceutical company Kowa Co Ltd said on Monday anti-parasite drug ivermectin has been found effective for treating the omicron variant of COVID-19 in a Phase III trial."![]()
![]()
Treba biti konzistentan.
-
cassius
-
hladan.preminger
#60915 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Za ovoga džastina je i biber muškarčina.
-
Capljina74
#60916 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Hahahaha...gamer4ever wrote: ↑30/01/2022 15:32Ako je neko dvaputa prebolio, i dva puta vakcinisan, to ti je isto kao da je primio 4 doze vakcine. Naravno da nema potrebe za petom...
Mojne da te kone čuje...
Gdje ćeš prirodni porediti sa vjestackim?
- skafiskafsnjak
#60917 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sto?KraljicaIzJajca wrote: ↑18/01/2022 11:19Imam utisak da postoji nezainteresiranost, ali pojedine d4žave sa jako visokom procijepljenosti, i dalje imaju rigorozne mjere, a sad imaju izgovor za Omicrona.
Gdje je Nijemac @skafiskafsnjak
Njemački institut Robert Koch objavio je nove epidemiološke smjernice, a najvažnija od njih kaže da Nijemci koji su se oporavili od COVID-a mogu službeno imati imunitet od bolesti na period od 90 dana. Prethodno je taj period iznosio 180 dana ili šest mjeseci.
Za usporedbu, u susjednoj Švicarskoj period imuniteta za preboljele od COVID-a iznosi godinu dana od pozitivnog PCR testa.
https://zimo.dnevnik.hr/clanak/njema...---692435.html
-
KraljicaIzJajca
#60918 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
skafiskafsnjak wrote: ↑31/01/2022 22:05Sto?KraljicaIzJajca wrote: ↑18/01/2022 11:19
Imam utisak da postoji nezainteresiranost, ali pojedine d4žave sa jako visokom procijepljenosti, i dalje imaju rigorozne mjere, a sad imaju izgovor za Omicrona.
Gdje je Nijemac @skafiskafsnjak
Njemački institut Robert Koch objavio je nove epidemiološke smjernice, a najvažnija od njih kaže da Nijemci koji su se oporavili od COVID-a mogu službeno imati imunitet od bolesti na period od 90 dana. Prethodno je taj period iznosio 180 dana ili šest mjeseci.
Za usporedbu, u susjednoj Švicarskoj period imuniteta za preboljele od COVID-a iznosi godinu dana od pozitivnog PCR testa.
https://zimo.dnevnik.hr/clanak/njema...---692435.html![]()
Jutro, do kad vrijedi tvoja potvrda prirodnog imuniteta nakon povijesti prebolovanog covid19?
- salik79
#60919 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ako je clan Bundestaga onda mu i dalhe vazi 6 mjeseci, a ko nije - onda 3 mjeseca.KraljicaIzJajca wrote: ↑01/02/2022 08:31![]()
Jutro, do kad vrijedi tvoja potvrda prirodnog imuniteta nakon povijesti prebolovanog covid19?
- salik79
#60920 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jos jednom, link nase kompletne diskusije:
search.php?keywords=badboy+ivermectin&t ... sf=msgonly
Citiraj tu "dubinu youtube istrazivanja"!
- salik79
#60921 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Najpametnije.
- skafiskafsnjak
#60922 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa trebala je vrijediti do 13.03.22 jer sam poz bio.13.09.21. ali nedavno su govnari skratili na 90 dana umjesto 180. I to su rekli retroaktivno djeluje, tako da sam automatski ostao bez potvrde. Iako, u aplikaciji mi regularno sve normalno stoji . Ja je pokazujemKraljicaIzJajca wrote: ↑01/02/2022 08:31![]()
Vakcinisao sam se, ali tek nakon 14 dana mi to vrijedi. Sad bih se ja trebao svaki dan na posao testirati... Hocu ih jebat
@salik79 evo bas jutros citam, friska info, izgleda vratit ce na 6 mjeseci. Mamu im jebem, bezveze se vakcinisa ranije
-
BadBoy
#60923 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Hahhaha ako tebe nije stid linkovat na te tvoje provale onda super. Eto nije bilo "youtube istraživanje" bila neka random stranica sa teorijama zavjere. Ti ne razumiješ koja je osnovna razlika između nas: ja ću svoje zaključke i mišljenja uvijek uskladiti sa trenutnim naučnim istraživanjima. Za razliku od toga, ti si nekada davno formirao svoje mišljenje i sada samo tražiš stvari koje idu u prilog tome, a sve što se ne uklapa u tvoje mišljenje odbacuješ. Zato sa tobom i tebi sličnima nikada nije moguće imati normalnu i racionalnu diskusiju. Ostaje samo da vas se trola.salik79 wrote: ↑01/02/2022 08:38Jos jednom, link nase kompletne diskusije:
-
daddy-kool
#60924 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.npr.org/sections/health-sho ... t-hospital
Why omicron is crushing hospitals — even though cases are often milder than delta
Why omicron is crushing hospitals — even though cases are often milder than delta
Milder, but not mild
During the omicron surge, the rate of hospital admissions has been 27 per 1,000 cases compared with 78 per 1,000 when delta was dominant, according to the CDC study that analyzed data collected from about 200 U.S. hospitals between Dec. 1 and mid-January.
These findings are consistent with what other researchers in the U.K and the U.S. have found in previous studies, the CDC authors conclude. Those other studies put the risk of hospitalization with omicron at about half of what was observed with delta but took into account that more of the population had immunity during the omicron wave.
Patients who do get hospitalized tend to fare better now than patients did earlier in the pandemic.
The risk of being admitted to an intensive care unit during omicron was about 26% lower than during the delta surges and patients were also less likely to die in the hospital, the CDC study found. In-hospital mortality fell from about 12% with delta cases to 7% with omicron.
A person's risk is still strongly dependent on their age. Hospital admissions were nearly three times higher among adults over 50 than those younger.
The overall improvements are, in large part, a result of the high levels of immunity from vaccination and boosting of the most vulnerable groups, the CDC study authors conclude. "Other key factors for lower disease severity include infection-acquired immunity, and potential lower virulence of the Omicron variant," they write.
While the CDC study does not differentiate by vaccination status, previous studies of patients hospitalized in the U.S. found the lower risk of hospitalization with omicron held true even among the unvaccinated.
Last edited by daddy-kool on 01/02/2022 09:53, edited 1 time in total.
- salik79
#60925 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Cisto da bi ostali, koji nisu upuceni, stekli uvid u kolicinu lazi kojih si spreman servirati - u prilogu linkovi na istrazivanja, koja sam tada postavljao (a to je samo u dijelu u kojem sam sa tobom raspravljao, posto je prije toga bilo i drugih linkova na relevantne studije, koje su takodjer ismijavane od strane tvojih istomisljenika):BadBoy wrote: ↑01/02/2022 09:15Hahhaha ako tebe nije stid linkovat na te tvoje provale onda super. Eto nije bilo "youtube istraživanje" bila neka random stranica sa teorijama zavjere. Ti ne razumiješ koja je osnovna razlika između nas: ja ću svoje zaključke i mišljenja uvijek uskladiti sa trenutnim naučnim istraživanjima. Za razliku od toga, ti si nekada davno formirao svoje mišljenje i sada samo tražiš stvari koje idu u prilog tome, a sve što se ne uklapa u tvoje mišljenje odbacuješ. Zato sa tobom i tebi sličnima nikada nije moguće imati normalnu i racionalnu diskusiju. Ostaje samo da vas se trola.salik79 wrote: ↑01/02/2022 08:38
Jos jednom, link nase kompletne diskusije:
https://www.researchsquare.com/article/rs-148845/v1
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33592050/
Random stranice sa teorijama zavjere, je li?!