Hendrix wrote: ↑02/12/2021 07:13
cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑02/12/2021 02:14
Neko ce reci sta ce WEF, pricaju u prazno, sto je, naravno, apsolutno netacno. Prvi su najavili covid pasose. I gle cuda oni dodjose.
Eh, tu polako dolazimo do biti cijele price. Covid pasosi su doslovno ulaznica za normalan zivot, a neko ce reci totalitarizam. Skup podataka, namjerno ne pisem medicinskih, bez kojih ne mozes nista da uradis. Kada na to dodamo, eventualnu, digitalnu valutu bude bas zanimljivo kontemplirati o buducnosti.
Dalje, ovaj sistem je, ocito, neodrziv jos od 1971 kada je Nikson napustio zlatni standard i omogucio beskrajno stampanje novca sto onda izaziva inflaciju pa se desava da je prosjecna cijena kuce u New Jersey bila 23.400 $ - 1970, 2020 je bila 403.000 $, a 2021 - 500.000 $; Cini se da je vrijeme za reset pod krinkom pandemije i brige za ljude.
Da se razumijemo, u igri su svi, od zapadnih "demokratija" do Kine i Rusije, to je bas ocito, ali s tim da sam vec referat napisao da ne peglam dalje.
Ps. Jos jednom da ponovim, Trump/Biden su dvije razlicite strane iste medalje. Prica za debile koji se pecaju na to. Zavadi pa vladaj, samo jedan od primjera, a ima ih bezbroj.
Da ne kvotam kilometar mojih i tvojih rijeci... i to je to? Ti govoris o kontroli svega ustvari? Skoro svaki covjek na zapadu danas ima mobitel, najbolji tracking uredjaj ikada izmisljen i dobrovoljno pise s njega, objavljuje lokaciju... slika uredno kamerom sta mu se desilo danas. I ti sad pricas zla zavjera koristi pandemiju da ubaci reset i uvede totalitarizam?!?! Totalitarizam je oduvijek bio ovde na ovaj ili onaj nacin, ljudi funkcionisu tako otkako je covjecanstva. Demokratija je diktatura vecine ili danas prevedeno diktatura onoga ko moze vise socijalnih medija navuci na svoj mlin... isti klinac.
I sad dosla pandemija ljudi nose maske a ovamo milioni kamera postavljeni po gradu... kakav totalitarizam. I jos traze da nosis maske a hoce da te prate... da snimaju. Pa u jednom gradu se frka digla kada su uveli placanje metroa kreditnom karticom... nece ljudi kao da ih prate. E pazi to, nece da ga prati gdje on hoda kao preko kartice a nosi mobitel u dzepu. Koji svakih desetak sekundi uredno izvjestava svoj polozaj i status na mrezi i ko zna kojim aplikacijama koje su instalirane. A inace niko ne moze skontati kuda si isao kad platis karticom kafu u lokalnom granapu a onda kupis rucak u centru... i tome slicno. Ali kartu za metro... nece moci!
Zasto bi se iko zajebavao sa pandemijom i glupostima kada totalitarizam moze uvesti preko igracke zvane mobitel. Kesh na zapadu u urbanim sredinama skoro i da ne postoji, placa se mobitelom, smart watch... jos malo i ukopace sebi RFI chip u glavu. Covid apsolutno nema veze s tim. Unistio je ekonomije gradova i kapitalizam place za povratkom ljudi u centre da kupuju kafice i trose pare na gluposti.
Covid pasos je smijurija naspram socijalnih profila koje svi imaju... kakav ba covid pasos kad imas svakodnevno azuriran dnevnik osobe i plus sa lokacijom iste uvijek tacnom u par metara. Sta je dokaz o vakcinaciji djeceonda... ili hajmo jos nize, obicni ljekarski za vozacku dozvolu? Otisci prstiju koje smo svi dali? Jel i to dio totalitarizma? Ako ides tim rezonom... sve je totalitarizam pa i natpis ULAZ u lokalni granap. Sto oni meni govore kuda ja da udjem.. to je totalitarizam, ja cu uci gdje pise IZLAZ.
Izvini ali ocekivao sam neku jacu teoriju od tebe, makar malo da me zainteresira. A ono great reset... totalitarizam i tome slicno.
Izvini, ali si me pomiješao sa nekim, nisam ja druže Jehovin svjedok ili čovjek koji pokreće startup pa da imam minut vremena da te zainteresujem za priču
Da ti je neko pričao prije tačno dvije godine, Decembar 2019, da ćeš trebati medicinski dokaz ili da ćeš morati dati DNK uzorak u vidu brisa, a ti zdrav prav, da uđeš u kafanu da popiješ piće, da se ošišaš ili da kupiš hranu proglasio bi ga ludim ili da će ti, neustavno, zabraniti da se krećeš i radiš iako si zdrav, smijao bi se grohotom, a gledaj sada.
Mobitel odnosno smartfhone je stvar ličnog izbora, barem je bio, e pa više nije u većini svijeta sada ga moraš imati inače nema normalnog života. Kao što vidim ti si na to pristao, ne samo da si pristao nego i sedlo stavio, zlu ne trebalo

Poštujem odluku, ali smatram da je to nenormalno. Opet, svakom svoje, Moje je da se borim protiv ovoga, a tvoje je da dodaš još kakve opreme pored sedla, kako je krenulo, trebaće ti
I sve ostalo što spominješ, od socijalnih profila do ko zna čega je nelegalno ili je barem polu - legalno, ovo što se sada dešava jeste prisila i pokušaj normalizacije iste.
Covid, bolest od koje je umrlo 5% ljudi od godišnjeg prosjeka umrlih je uništio ekonomije ? To je tvoje objašnjenje, koje nema smisla, al nikakvog. Moje objašnjenje jeste ako se stvara novi sistem stari mora biti uništen shodno tome dešava se šta se dešava. I nebitno je šta ti ili ja vjerujemo, bitno j ono što se dešava, a to su diskriminacije, segregacije i prisile koje se postavljaju kao nova, New Normal, paradigma realnosti.
Za kraj, ima nešto što se zove kognitivna disonanca, pa ti ovakve situacije stvaraju nelagodu, a da bi se riješio nelagode sam sebi objasniš da to tako treba da bude, da je sve normalno i problem "riješen". Finta je što ništa nisi riješio nego samo sam sebe laže, a problem je i dalje tu i ostavljamo ga budućim generacijama u amanet.