Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
invincible1921

#19501 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

salik79 wrote: 13/04/2020 22:33 Usput da pitam ove panicare, a i ostale forumase, da li vi licno znate za nekoga da je u ovom vaktu panike zarazen (da boluje - ima komplikacije!), ili, ne daj Boze, da je umro od korone?! Znaci, ne pitam samo za uzu i siru familiju, nego, opcenito, da li vi ikoga znate?

Ja ne. I, ako da (posto nisu testirani), simptomi su im bili puuuuno blazi nego kod gripe.
Ima od jaranicine komsinice , tektka joj pricala zna neku zenu
King Theoden

#19502 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by King Theoden »

armin071 wrote: 13/04/2020 20:21
Ja mislim da nikoga na svijetu više ne interesuje šta ova profiterska kriminogena organizacija misli. Eto im kinezi nek sa njima ganjaju slijepe miševe i izmišljaju nove covide dok se boje ne rastope...
Najveći finansijer who-a je bil gets i logično da će zastupati njegove stavove.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#19503 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

salik79 wrote: 13/04/2020 22:33 Usput da pitam ove panicare, a i ostale forumase, da li vi licno znate za nekoga da je u ovom vaktu panike zarazen (da boluje - ima komplikacije!), ili, ne daj Boze, da je umro od korone?! Znaci, ne pitam samo za uzu i siru familiju, nego, opcenito, da li vi ikoga znate?

Ja ne. I, ako da (posto nisu testirani), simptomi su im bili puuuuno blazi nego kod gripe.
Ne znam ni ja iako ulaz do mene postoje dvojica komšija kojima je bila izrečena mjera izolacije (povratak s vana).
cvrčak_na_hedonizmu

#19504 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

heal wrote: 13/04/2020 10:21
Bluemore wrote: 13/04/2020 09:17
laik1981 wrote: 12/04/2020 20:05 https://id2020.org/alliance

Pogledati ko su osnivaci i upoznajmo se sa onim sto nas ceka..

https://www.biometricupdate.com/201909/ ... h-vaccines
Microsoft i Rockefeller :shock:
Al je smjesno sto ljudi jos uvijek kazu "teorije zavjere" a ovi sve uredno dokumentuju.
Gates je iza Gavi-ja ( udruga ovih sto vakcinisu ) takodjer :izet:
index_box

#19505 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by index_box »

0
sitni svercer

#19506 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sitni svercer »

muha_sa wrote: 13/04/2020 21:12 https://** No links **.ba/clanak/201006/izgleda-da-svedski-model-borbe-protiv-korone-daje-rezultate-vec-dva-dana-jako-pada-broj-mrtvih-i-zarazenih?fbclid=IwAR3bZiZqysy1BlTXt66cJnJLbLOrcq03YFCumgswk4nl4kug7Ly2bOxsPoo

NEMA REPRESIJE, NEMA STRAHA, NEMA RUŠENJA EKONOMIJE
Izgleda da švedski model borbe protiv 'korone' daje rezultate: Već dva dana jako pada broj mrtvih i zaraženih

Ostatak populacije se može slobodno kretati te se Šveđani nadaju da će mlađa i jača populacija razviti imunitet i tako pobijediti krizu

ŠVEDSKA posljednja dva dana bilježi najmanji broj mrtvih od koronavirusa u posljednja dva tjedna.

Jučer je od koronavirusa u toj zemlji preminulo 17 osoba, dok je danas taj broj još manji - svega 12 osoba. To je veliki pad broja mrtvih u odnosu na dane prije, posebno u odnosu na srijedu kada je umrlo više od sto ljudi. Od srijede do petka u Švedskoj je svaki dan umiralo više od 90 ljudi - prenosi Index.

Osim toga, u Švedskoj se bilježi i veliki pad broja novih slučajeva. U nedjelju je zabilježeno 466 novih slučajeva zaraze, dok su danas zabilježena 332 nova slučaja. U usporedbi s nekoliko dana ranije, to je gotovo dvostruko manje. Podsjetimo, u četvrtak i petak zabilježeno je po više od 720 novih slučajeva.
zbog praznika podaci nisu kompletni ali budu sutra i prekosutra… eto sutra i prekosutra najmanje po 200 umrlih ..zalosna im majka ..
cvrčak_na_hedonizmu

#19507 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Znam za admidžu od havera, naravno nisu htjeli da ga prime u bolnicu. Jedna osoba.

Nego, ne znam jel bilo, mrsko mi da listam temu punu paničara

šta kaže CNN

Ispade ko gripa........

Šta kaže Fauci
wrote: 13/04/2020 22:33
On the basis of a case definition requiring a diagnosis of pneumonia, the currently reported case fatality rate is approximately 2%.4 In another article in the Journal, Guan et al.5 report mortality of 1.4% among 1099 patients with laboratory-confirmed Covid-19; these patients had a wide spectrum of disease severity. If one assumes that the number of asymptomatic or minimally symptomatic cases is several times as high as the number of reported cases, the case fatality rate may be considerably less than 1%. This suggests that the overall clinical consequences of Covid-19 may ultimately be more akin to those of a severe seasonal influenza (which has a case fatality rate of approximately 0.1%) or a pandemic influenza (similar to those in 1957 and 1968) rather than a disease similar to SARS or MERS, which have had case fatality rates of 9 to 10% and 36%, respectively.
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMe2002387

Ono što je jasno jeste da je Covid 19 prevara, ono što je isto jasno jeste da se narod prelako odriče sloboda i prava bez da se upita jel opravdano ono što se dešava. Mediji dokazano lažu, a političari koriste prilike, pa su se tako naši opet zavalili kod MMF-a, a USA i Europa naštampali trilione i okrivili koronu za recesiju.

Ako ovako lako padamo protiv gripe šta će biti ako dođe nešto ozbiljnije, završićemo ko goveda u toru :skoljka:
BarbaDue

#19508 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BarbaDue »

Preboljeli koronu, a nisu ni znali da su zaraženi

Serološka testiranja za dvoje članova porodice 76-godišnje Goraždanke, koja je prije nekoliko dana smještena na kliniku u Podhrastovima, pokazali su da su oni preboljeli koronavirus, a da nisu bili ni svjesni da su inficirani. Analizom koja pokazuje prisustvo antitijela u organizmu, kao rezultata borbe sa virusom, demantirane su i špekulacije da je pacijentica zaražena unutar Kantonalne bolnice Goražde.

– To je nešto što je zdrava logika bila i što se moralo očekivati. Ovo su prva dva pacijenta kojima smo radili serološke nalaze ove vrste u ovom dijelu BiH, a to je na UKC Sarajevo počelo da se radi tek prije nekoliko dana. Radi se o novoj metodi kojom je dokazano da su i jedno i drugo preležali zarazu i dokazali smo da, nažalost, u Goraždu postoji jedan novi klaster koji je prisutan od prve polovine marta, kroz koji je prošlo vjerovatno i dosta asimptomatskih pacijenata, odnosno pacijenata koji su bili zaraženi, a nisu imali simptome – kazao nam je šef Izolatorija i Trijažnog odjela Kantonalne bolnice Goražde, dr. Damir Baždarević.

Nulti pacijent novog klastera nije poznat, ali slijedi epidemiološka istraga osoba sa kojima su u kontaktu bili unuk i kćerka zaražene pacijentice. Ona je dobrog zdravstvenog stanja i za nekoliko dana će biti ponovo testirana, kada će biti poznato da li je i izliječena.
Bluemore

#19509 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

Industrialyzer wrote: 13/04/2020 15:03 https://www.6yka.com/novosti/do-sada-ni ... OZV-Ko9X0M

Heinsberg istrazivanje :thumbup: :thumbup:

Od pocetka tvrdim da informacije o nacinima prenosenja su vrlo slabe i teoretske te da u skladu sa tim i donesene mjere nisu adekvatne.

Da se virus siri onako lako kako nam to WHO od pocetka govori, pa onda bilo kakva mjera nema smisla. Svi bi se zarazili vrlo lako i to je to. Sve se temelji na pretpostavkama koje su zadale jak udarac mnogim poslovima sto je po meni katastrofalan nacin borbe protiv protivnika kojeg nismo ni upoznali. Ovakvo istrazivanje se moglo napraviti i u Wuhanu i dosad bi imali mnogo informacija. Zasto se nije provelo?!
Evo i oridjidji rezultat istrazivanje iz. Epicentara

Objavljeno na oficijelnoj stranici pokrajine

https://www.land.nrw/sites/default/file ... 3mLDwhGZDs
cvrčak_na_hedonizmu

#19510 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

freelancerBIH wrote: 13/04/2020 15:33
armin071 wrote: 13/04/2020 15:21
Industrialyzer wrote: 13/04/2020 15:03 https://www.6yka.com/novosti/do-sada-ni ... OZV-Ko9X0M

Od pocetka tvrdim da informacije o nacinima prenosenja su vrlo slabe i teoretske te da u skladu sa tim i donesene mjere nisu adekvatne.

Da se virus siri onako lako kako nam to WHO od pocetka govori, pa onda bilo kakva mjera nema smisla. Svi bi se zarazili vrlo lako i to je to. Sve se temelji na pretpostavkama koje su zadale jak udarac mnogim poslovima sto je po meni katastrofalan nacin borbe protiv protivnika kojeg nismo ni upoznali. Ovakvo istrazivanje se moglo napraviti i u Wuhanu i dosad bi imali mnogo informacija. Zasto se nije provelo?!
Na ovo se samo može dodati: “Kasno Janko na Kosovo stiže”...

https://m.focus.de/gesundheit/news/path ... 76332.html

Sada se lagano javljaju svi ali kasno sjebaše čitav svijet iz temelja.... A kada im je dr. Wodarg i ostali naučnici sirom svijeta govorili da se ne može politika voditi sa par infektologa i institutu koji se finansiraju iz raznoraznih lobija bio je proglašen teoretičarom zavjere. Niko ali baš niko nije sporio virus i vjerovatno da nije bilo ovoliko panike oko istog puno bi manje ljudi umrlo. Ovako su ko zna koliko ljudi ostavljeni da umru jer su bolnice zaključali zbog “smrtnog virusa”... O WHO ne treba trošiti riječi. Od organizacije koja bi kao trebala da pomogne čovječanstvu sa raznim epidemijama napravili su profitabilno korumpiranu organizaciju.
Ja sam se ova 4 mjeseca nacuo - od pocetka januara - od apokalipticnih najava - do totalnog kraha ekonomije, ta ce 100 miliona ljudi umrijeti...

Haj ok ne prenosi se dodirom sa kontaminiranih povrsina... Pa preko cega se onda prenosi ??
čuj načuo :lol: ti, @GAU8 i @Milenkov buraz ste tri najveća paničara na svijetu. Vas trojicu bi u Staljingradu skratili za glavu u prvih trideset sekundi :D il bi grad pao u roku od sat kad bi se vas trojica raspekmezila i zakukala :mrgreen:

Svako može biti isprepadan, sve je to za ljude, al onda zadužiš bunker, gas masku. neku ceradu, rukavice, konzervirane hrane, tonu brašna, agregat i prst u uho. Naravno, bez interneta moliću.
MUNAFIK

#19511 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 13/04/2020 23:29

šta kaže CNN

Ispade ko gripa........

Ovo treba fino na SVAKU STRANICU ove teme staviti na prvi post... Aaaaaaa umiremooo i gluposti... Da da ovo je haman ko gripa sve više podataka pokazuje u tom pravcu...

Sad ce neko pa ljudi umiru!!!

Pa da umiru kao i uvijek!!! Hajde samo zamislite da je neko prošle godine BROJAO umrle od gripe šta bi bilo???

Do maja 2019 bi dogurao do 500 000 umrlih u tom brojanju... K
akva bi to panika bila da se JAVNO brojalo, ali živjeli se normalno bez ikakvih izolacija i sranja...

Ispadosmo budale...
invincible1921

#19512 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by invincible1921 »

CikCikCikPogodi wrote: 13/04/2020 21:24
muha_sa wrote: 13/04/2020 21:23
CikCikCikPogodi wrote: 13/04/2020 21:19

De to reci ovim kaubojima u BiH zajahali narod ko divlje konje i ne popustaju. Samo oni u RS rekli da ce tek tamo krajem mjeseca razgovarati samo o ublazavanju mjera. A ovi u Federaciji BiH prijete strozijim i misle se nesto o Europi i regionu. Izgubili su svaki kompas zdravog razuma cim su dobili moc da donose odluke. E sad im je problem sto ce neki traze da se ukinu. Ali vlast je slast i sve dok moze MMF kredite davati bit ce plata.
Švede u vrijeme pandemije ne vode političari vec epidemiolozi i ljudi iz struke

Nas podobni a ne sposobni :(
Problem je ako su ovi wanna be serifi u BiH u svoje glave instalirali da ovo ostane, kako bi se izivljavali na narodu, sto je masaza za njihov zombie mozak.
Jbg nek se raja dogovori sama sa sobom, kaze ne valja im vlast eo kako ne valja, Trazili karantinu, vojsku na ulici, ne disi, daj nam testova da vidimo da ima urmlih, da panicarimo....vlast im to sve dala i sad opet ne valja.

Ne znam jest li primjetili kako onih sto su mene i slicne meni nazivali budalma vise nema na temi
Vela666

#19513 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Vela666 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 13/04/2020 23:29

Znam za admidžu od havera, naravno nisu htjeli da ga prime u bolnicu. Jedna osoba.

Nego, ne znam jel bilo, mrsko mi da listam temu punu paničara

šta kaže CNN

Ispade ko gripa........

Šta kaže Fauci
wrote: 13/04/2020 22:33
On the basis of a case definition requiring a diagnosis of pneumonia, the currently reported case fatality rate is approximately 2%.4 In another article in the Journal, Guan et al.5 report mortality of 1.4% among 1099 patients with laboratory-confirmed Covid-19; these patients had a wide spectrum of disease severity. If one assumes that the number of asymptomatic or minimally symptomatic cases is several times as high as the number of reported cases, the case fatality rate may be considerably less than 1%. This suggests that the overall clinical consequences of Covid-19 may ultimately be more akin to those of a severe seasonal influenza (which has a case fatality rate of approximately 0.1%) or a pandemic influenza (similar to those in 1957 and 1968) rather than a disease similar to SARS or MERS, which have had case fatality rates of 9 to 10% and 36%, respectively.
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMe2002387

Ono što je jasno jeste da je Covid 19 prevara, ono što je isto jasno jeste da se narod prelako odriče sloboda i prava bez da se upita jel opravdano ono što se dešava. Mediji dokazano lažu, a političari koriste prilike, pa su se tako naši opet zavalili kod MMF-a, a USA i Europa naštampali trilione i okrivili koronu za recesiju.

Ako ovako lako padamo protiv gripe šta će biti ako dođe nešto ozbiljnije, završićemo ko goveda u toru :skoljka:
Ne valja i izvor, lik je rođen u Bombaju,
moguće i da ban ovdi dobiješ ako se nekom ne svidi video, ili te deporuju jer širiš pozitivu i ne brojiš mrtve:run:

Neam pojma da li je covid prevara, ali da su razgalamili više nego što treba, jesu.
Da se kinezima nije ćefnulo da to jave who, mense čini niko nebi imao pojma da se dešava neki virus
Point.

#19514 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

dale cooper wrote: 13/04/2020 22:20
Point. wrote: 13/04/2020 21:48
dale cooper wrote: 13/04/2020 18:06 https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-s ... 74607.aspx

Interesantno. Eh sad da li Švedska frizira podatke ili je zaista ovako kako prikazuju teško je reći.
Ne friziraju, nego je ovdje praznik Uskrsa evo već četvrti dan i dosta ustanova uopšte ne radi, tako da ne dobijaju komplet cifre ovih dana. Vjerovatno će se nadoknaditi sljedećih dana i broj umrlih povećati u odnosu na zadnjih par dana.
Hvala na informacijama, ti si ono u Švedskoj...je li tako? :)
Da. :)
Magarece_godine

#19515 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Magarece_godine »

Moja rodica je zatazena. Nema nikakve simptome.
moa

#19516 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by moa »

Magarece_godine wrote: 14/04/2020 00:58

Pitanje je jel test uredan. Onog doktora su testirali 3x i tek 3 test je pokazao plus i to je bilo malte ne kad je covjek preselio.Plus siguran sam da ima jos bruku raje koji su trenutno pozitivni ali nisu radili test i nemaju simptome i onih koji su prebolili ovaj virus.
MUNAFIK

#19517 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

moa wrote: 14/04/2020 01:07
Magarece_godine wrote: 14/04/2020 00:58

Pitanje je jel test uredan. Onog doktora su testirali 3x i tek 3 test je pokazao plus i to je bilo malte ne kad je covjek preselio.Plus siguran sam da ima jos bruku raje koji su trenutno pozitivni ali nisu radili test i nemaju simptome i onih koji su prebolili ovaj virus.

Nemas sta bit siguran da ima bruka raje, to je cinjenica, postoji puno vise onih sto su zarazeni, a nisu TESTIRANI...

Pogledaj kod nas sitiaciju pa ne testiraju cak ni sve one koji imaju simtome...
Bluemore

#19518 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

freelancerBIH wrote: 13/04/2020 10:53
Bluemore wrote: 13/04/2020 09:33
mirsek wrote: 12/04/2020 22:11
Salik, realno korona je smrtonosnija od gripe, a vakcine nema, i puno je nepoznanica oko nje.
Mislim,ne bi se dzaba citav svijet digao na noge da je to bezazleno kao jaca prehlada..
0,37% :-)
Vjerovatno i manje od toga... Evo kazu da je u New Yorku virus cirkulisao sredinom februara - a mozda i ranije...
Ovi sto su u njemackoj racunali kazu da su se drzali komzervativne racunice i da je vrlo vjerovatno i manja...
Bluemore

#19519 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

I u Njemackoj je provedeno zbog hrabrosti strucnjaka

Oficijelni prvi saf do angele ukljucujuci i vrlo Robert-Koch-Institut nisu se udostojili da pomisle na istrazivanje.... sto je vrlo cudno...

Ovog strucnjaka su poslije intervjua koji je imao na tv prije 10 tak dana odmah zvali iz Robert-Koch-Institut a i ofirno pitali za saradnju....
Bluemore

#19520 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

Sada se lagano javljaju svi ali kasno sjebaše čitav svijet iz temelja.... A kada im je dr. Wodarg i ostali naučnici sirom svijeta govorili da se ne može politika voditi sa par infektologa i institutu koji se finansiraju iz raznoraznih lobija bio je proglašen teoretičarom zavjere. Niko ali baš niko nije sporio virus i vjerovatno da nije bilo ovoliko panike oko istog puno bi manje ljudi umrlo. Ovako su ko zna koliko ljudi ostavljeni da umru jer su bolnice zaključali zbog “smrtnog virusa”... O WHO ne treba trošiti riječi. Od organizacije koja bi kao trebala da pomogne čovječanstvu sa raznim epidemijama napravili su profitabilno korumpiranu organizaciju.
Poletjeli da dr Wodrag patvore u teoreticara zavjere....
I njega i ostale a nije bio ni jedini....
Svima brisani snimci

Pravljena lista ispravih naucnika iz Mainstream a

A ovi stavljani na crnu listu

Mimo ikakve logike
Pa cesto su i pojedini forumasi ovdje na temi tako nastupali
Nesta se na putina zalili Pa te doktore kao ko su Sta su Pa nisu normalni
Pa se prijetilo baniranjem sa foruma

A to Sve Bas onako vrlo emotivno
Bas bilo zanimljivo za posmatrati
Ali veze nemam Sta im je to Sve znacilo
Ono fakat jesu tako vjerovali mislili bili isfrustrirani ili nesto trece
last mohicans

#19521 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by last mohicans »

Potvrdili sto nas velika vecina tvrdi da je broj onih koji su s nogu prebolovali puno veci od ovih hiljadu i nesto. Pa tek smo nabavili dijagnostiku ili aparaturu za pronalazenje antitijela koja su potvrđena kod ove dvije iz Gorazda. Koliko je takvih da i ne znamo? Kad se sve baci na papir, broj oboljelih koji se mozda nekad na kraju godine svede i broj umrlih, tek onda mozemo pribliznu smrtnost znati. I tada ce biti nepotpuno, jer ako masovno ne uradis testiranja na antitijela, ne mozes ni znati. Kad bi se svi testirali na antitijela, onda bi procenat bio pravi i sto bi trebalo uporedo raditi.
Bluemore

#19522 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

Industrialyzer wrote: 13/04/2020 16:45
freelancerBIH wrote: 13/04/2020 15:33

Ja sam se ova 4 mjeseca nacuo - od pocetka januara - od apokalipticnih najava - do totalnog kraha ekonomije, ta ce 100 miliona ljudi umrijeti...

Haj ok ne prenosi se dodirom sa kontaminiranih povrsina... Pa preko cega se onda prenosi ??
Direktnim i duzim kontaktom.
Zaboravio si dodati kapljicno
Bluemore

#19523 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

escobar__ wrote: 13/04/2020 20:18 Ja stručnjaka i govana, majko moja... Evo ulazimo u peti mjesec epidemije i stručnjaci za virus za kojeg su sami rekli da je jako sličan SARSu iz 2003. godine još ne znaju ni kako se tačno prenosi već naglabaju jel' ide zrakom, vodom, zemljom, kapljicama, slinama, govorom...
Dok to naglabaju dobija se na vremenu
Da bude spremna vakcina
Vela666

#19524 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Vela666 »

CikCikCikPogodi wrote: 13/04/2020 20:30 Evo sta vam Snowden kaze https://www.dailymail.co.uk/sciencetech ... -over.html
ta ba snowden, vid mu glave, i treba ga spengat u muriku i ubit i dat murikancima, on je izdajnik i nabijes mu da je neki zavjeraš, i budale svrsavaju :roll:
Bluemore

#19525 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

Vela666 wrote: 14/04/2020 01:45
CikCikCikPogodi wrote: 13/04/2020 20:30 Evo sta vam Snowden kaze https://www.dailymail.co.uk/sciencetech ... -over.html
ta ba snowden, vid mu glave, i treba ga spengat u muriku i ubit i dat murikancima, on je izdajnik i nabijes mu da je neki zavjeraš, i budale svrsavaju :roll:
Ma Sta ce mi on govorit
Solak nek mi reKne
Locked