Kako procita dvije verzije ce izaci: Prva kosta $30,000USD i druga $60,000USD.
Info:
http://www.twowheelmania.com/2014/09/30 ... ninja-h2r/
mogu komotno pucat reklame za Dr Karabega serijski na motorima za BIHRamzess Veliki wrote:Sad će Suzuki izbaciti GSX-RRRRRRRR sa turbopunjačem, raketnim pogonom i postizaće WORP, a iza prve krivine će nas prebacivati u prošlost.![]()
![]()
Turbo era je zavrsila jos pocetkom 80-ihRamzess Veliki wrote:Sad će Suzuki izbaciti GSX-RRRRRRRR sa turbopunjačem, raketnim pogonom i postizaće WORP, a iza prve krivine će nas prebacivati u prošlost.![]()
![]()
Ma bit će on opak na cesti u to nema sumnje. Samo je pitanje koji će mi k... takav motor. Za moju vožnju korisniji mi je traktor sa prikolicom da natrpam da šta ne zafali.esso_sa wrote: Turbo era je zavrsila jos pocetkom 80-ihJednostavno nije bilo i nema nacina da se kontrolise taj nagli udar snage koji je karakteristican za turbo punjace
![]()
Zato je Kawa i isla na varijantu kompresora, da snaga dolazi sto linearnije, sa rastom obrtaja, i bez naglih udara
Budalastina jeste ali, sa tehnickog aspekta, vrlo zanimljiv motor i dobro osvjezenje generalno u svijetu motora.
Bice zanimljivo vidjeti kakvi ce mu biti testovi.
Mislim da ce se ova Ninja moci regularno moci vozati po stazi, u nagibima i realno, jedino sto ce je razlikovati od "obicnih" motora je 100ks vise... a to moze biti i korisno kod jakih ubrzavanja izmedju zavoja![]()
Ne bih znao dati odgovor na tvoje pitanje ali vrlo rado bi probao taj scenario sa ovim motorom, pa kud puklo da puklo !sema911s wrote:samo me zanima (kao nekog pocetnika neznalca i ako 5 godina vozim) rotiras se u krivini 2. brzina pravac pred tobom i zavrnes pun gas,., koliko ti treba do pakla,da posjetis jarane,. nadm se da nece da boli mnogo
Nece biti neko mudro slovo zavrtati gasove jer je nenormalno napucan elektroniko, a ona neda pr'nut, veca je hrabrost na GSX-R 1000 zavrnut gas do kraja, oni ne yebu te cipove, elektronike, blokade. Ja se vala nebih usudjivao, da ga nekim slucajem i imam, posto mi je dnevni boravak mali i zauzeo bi mi mnogo prostora ja bih ga prodao, kupio sebi kakva 2 normalna motora i ostavio para sa strane, svjetske brzinske rekorde nek obara ko hoce, volim ja to pogledat na youtube.sema911s wrote:samo me zanima (kao nekog pocetnika neznalca i ako 5 godina vozim) rotiras se u krivini 2. brzina pravac pred tobom i zavrnes pun gas,., koliko ti treba do pakla,da posjetis jarane,. nadm se da nece da boli mnogo
imak k8 (750) i taj na nasem hladnom asfaltu zna dupe da da da da da ,., od elektronike ima samo svjetlo, prednjeRinghio wrote:Nece biti neko mudro slovo zavrtati gasove jer je nenormalno napucan elektroniko, a ona neda pr'nut, veca je hrabrost na GSX-R 1000 zavrnut gas do kraja, oni ne yebu te cipove, elektronike, blokade. Ja se vala nebih usudjivao, da ga nekim slucajem i imam, posto mi je dnevni boravak mali i zauzeo bi mi mnogo prostora ja bih ga prodao, kupio sebi kakva 2 normalna motora i ostavio para sa strane, svjetske brzinske rekorde nek obara ko hoce, volim ja to pogledat na youtube.sema911s wrote:samo me zanima (kao nekog pocetnika neznalca i ako 5 godina vozim) rotiras se u krivini 2. brzina pravac pred tobom i zavrnes pun gas,., koliko ti treba do pakla,da posjetis jarane,. nadm se da nece da boli mnogo
Dobro kažeš ... ožežeš po gasu a on ništa, pritišćeš sve redom, a na displeju poruka: "Pusti kvačilo međede!"Ringhio wrote:Nece biti neko mudro slovo zavrtati gasove jer je nenormalno napucan elektroniko, a ona neda pr'nut, veca je hrabrost na GSX-R 1000 zavrnut gas do kraja, oni ne yebu te cipove, elektronike, blokade. Ja se vala nebih usudjivao, da ga nekim slucajem i imam, posto mi je dnevni boravak mali i zauzeo bi mi mnogo prostora ja bih ga prodao, kupio sebi kakva 2 normalna motora i ostavio para sa strane, svjetske brzinske rekorde nek obara ko hoce, volim ja to pogledat na youtube.sema911s wrote:samo me zanima (kao nekog pocetnika neznalca i ako 5 godina vozim) rotiras se u krivini 2. brzina pravac pred tobom i zavrnes pun gas,., koliko ti treba do pakla,da posjetis jarane,. nadm se da nece da boli mnogo
podsjetio si me na ex sefa i parking kocnicu, (onu na tipkicu)Ramzess Veliki wrote:Dobro kažeš ... ožežeš po gasu a on ništa, pritišćeš sve redom, a na displeju poruka: "Pusti kvačilo međede!"Ringhio wrote:Nece biti neko mudro slovo zavrtati gasove jer je nenormalno napucan elektroniko, a ona neda pr'nut, veca je hrabrost na GSX-R 1000 zavrnut gas do kraja, oni ne yebu te cipove, elektronike, blokade. Ja se vala nebih usudjivao, da ga nekim slucajem i imam, posto mi je dnevni boravak mali i zauzeo bi mi mnogo prostora ja bih ga prodao, kupio sebi kakva 2 normalna motora i ostavio para sa strane, svjetske brzinske rekorde nek obara ko hoce, volim ja to pogledat na youtube.sema911s wrote:samo me zanima (kao nekog pocetnika neznalca i ako 5 godina vozim) rotiras se u krivini 2. brzina pravac pred tobom i zavrnes pun gas,., koliko ti treba do pakla,da posjetis jarane,. nadm se da nece da boli mnogo![]()
Grozim se tih motora koji su pametniji od mene.

Meni je GSXR 1000 vala za sve najbolji.EdoSP wrote:Najbolji motor(sportak 1L) za ulicu: GSXR-1000
Najbolji motor(sportak 1L) za ulicu za one sa dubljim dzepom: S1000RR
Najbolja egzotika: F4 RR 2015