Novi jednogodišnji MA studij na FPN

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
wendy

#1 Novi jednogodišnji MA studij na FPN

Post by wendy »

Obzirom da je jucer izasao konkurs za upis na novi jednogodišnji MA studij na FPN, interesuje me ima li neko kakvih korisnih informacija? Interesuje me program Evropske integracije. Gledala sam malo na stranici program studija, predavace, ne cini se lose... Ono sto me interesuje je zna li neko kada se planira pocetak nastave i koji su uslovi za placanje skolarine? Poslala sam i mail na adresu iz konkursa za iste informacije, pa eto, ko prije :)
Asimm

#2 Re: Novi jednogodišnji MA studij na FPN

Post by Asimm »

wendy wrote:Obzirom da je jucer izasao konkurs za upis na novi jednogodišnji MA studij na FPN, interesuje me ima li neko kakvih korisnih informacija? Interesuje me program Evropske integracije. Gledala sam malo na stranici program studija, predavace, ne cini se lose... Ono sto me interesuje je zna li neko kada se planira pocetak nastave i koji su uslovi za placanje skolarine? Poslala sam i mail na adresu iz konkursa za iste informacije, pa eto, ko prije :)
Konkretno nemam ni ja nesto vise informacija, i ja cu da upisem Medjunarodne odnose i ekonomsku diplomatiju. Znam da ce ukupna cijena biti 5500 ili 6000 KM, to jos ni oni ne znaju. Pretpostavljam da ce pocetak biti u januaru i program ce biti osmisljen tako da se jedan mjesec slusa samo jedan predmet, tokom mjesca rade seminarski radovi i na kraju mjeseca izlazi se na usmeni. Na upisu se placa minimalno 1000 KM plus oni ostali "sitniji" troskovi upisnine i do kraja prvog semestra je potrebno isplatiti jos nekih 1000 KM koliko sam i ja razumio.
Et, pa i ti kada dobijes visa info, slobodno ih postavi ovdje na forum.

Pozzz

p.s.
Konkurs je izasao u Avazu i Oslobodenju ali na sajtu jos uvijek nista nema....
pjegica

#3 Re: Novi jednogodišnji MA studij na FPN

Post by pjegica »

Ja bih vam iz iskustva savjetovala da zaobiđete FPN u širokom luku.
Asimm

#4 Re: Novi jednogodišnji MA studij na FPN

Post by Asimm »

pjegica wrote:Ja bih vam iz iskustva savjetovala da zaobiđete FPN u širokom luku.
Ja sam ga zavrsio (politologija) i uopste se ne slazem sa tvojim stavom. Puno sam naucio, u roku zavrsio i dobio dovoljno znanja za nastavak skolovanja ili posao. Sve je individualno.
wendy

#5 Re: Novi jednogodišnji MA studij na FPN

Post by wendy »

Ja isto imam informacije od prijatelja koji studiraju po bolonjskom sistemu da su odsjek za politologiju prilicno sredili, da ima mnogo dobrih i kvalitetnih profesora i da prilicno funkcionise ta bolonja. Zato sam se i odlucila da upisem. Asimm, ti si zvao studentsku ili?? ja imam neki pogresan broj (ili sam pogresno prepisala sa konkursa), pa ako ti je pri ruci konkurs, da postas taj broj da se raspitam?
-Romeo-

#6 Re: Novi jednogodišnji MA studij na FPN

Post by -Romeo- »

Asimm wrote:
pjegica wrote:Ja bih vam iz iskustva savjetovala da zaobiđete FPN u širokom luku.
Ja sam ga zavrsio (politologija) i uopste se ne slazem sa tvojim stavom. Puno sam naucio, u roku zavrsio i dobio dovoljno znanja za nastavak skolovanja ili posao. Sve je individualno.
pa zar ima tamo neko da nije u roku završio? :-) :-)
bullmastiff

#7 Re: Novi jednogodišnji MA studij na FPN

Post by bullmastiff »

ja na ekonomiji ne bi upisao postdiplomski iako zavrsavam 4-godisnji..a da ne pricamo o FPN...
jedna godina te nece nista usmjeriti.. :D
ak osi u mogucnosti ,bolje vani ganjaj...
pjegica

#8 Re: Novi jednogodišnji MA studij na FPN

Post by pjegica »

Asimm wrote:
Pa valjda je svako ko upisuje magistarski završio i našao posao, al opet mislim da je glupo dati 6000 KM da bi pisao seminarske na FPN-u. Mislim, ne želim te kočiti, sretno šta god odlučio, al ja to ne bih nikad.
bullmastiff

#9 Re: Novi jednogodišnji MA studij na FPN

Post by bullmastiff »

ja bi od magistarskih u sarajevu jedino upisao na ekonomiji KORPORATIVNO UPRAVLJANEJ(u saradnji sa EFZG), ili RACUNOVODSTVO I POREZI.

samo gdje predaje Profesor Jahic :D

posteno se napatiti, ali da znas za sta si platio..al odma je i radost pri polozenim ispitima veca :D ..a cim su ispiti laksi ,nema uzitka.. :D
Post Reply