Novi izvor energije u Holandiji
-
DZONPI
#1 Novi izvor energije u Holandiji
Ljudi neznam jel iko kod nas ovo objavio a radi se o plavoj energiji tj Holandjani su juce otvorili novu centralu za energiju i otkrili su novi izum .Ljudi proizvode struju mjesajuci slanu i slatku vodu.vec koristi 150 domacinstava a ocekuje se u buducnosti da ce 80% zemlje koristiti tu struju.Neznam sta rec ali su maheri u mnogim stvarima pogotovo u inovacijama i istrazivanjima.nadam se da ce neko u nas to malo proceprkat jer i unas postoji ta mogucnost jer i mi imamo i more i rjeke.
-
lajkujMe
#2 Re: Novi izvor energije u Holandiji
Ne znam to ne zvuci kao opcija koja daje mnogo struje.
Po meni je buducnost u fuziji kad bi skontali te cake. Nema onescicenja jedini nusprodukt je voda, gorivo je voda a ima ogromni energetski potencijal.
Po meni je buducnost u fuziji kad bi skontali te cake. Nema onescicenja jedini nusprodukt je voda, gorivo je voda a ima ogromni energetski potencijal.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#3 Re: Novi izvor energije u Holandiji
nema hajra u tome...
inače radi se o osmotskom pritisku kroz polupropusnu membranu i nije neki "novi" izvor, zna se za to odavno... samo što nije isplativo nikako
inače radi se o osmotskom pritisku kroz polupropusnu membranu i nije neki "novi" izvor, zna se za to odavno... samo što nije isplativo nikako
- pojedinac
#4 Re: Novi izvor energije u Holandiji
http://hr.wikipedia.org/wiki/Dobivanje_energije_osmozommk ultra wrote:nema hajra u tome...![]()