Novi izgled Dnevnik BHT1

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
recto-verso

#1 Novi izgled Dnevnik BHT1

Post by recto-verso »

Ovo ne izgleda lose, ipak se nesto desava na BHT1 nakon izbra novog urednika informativnog programa.
shiny

#2 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1

Post by shiny »

Na prvu loptu kontam wtf, a onda shvatim da mi se zapravo na čudan način sviđa. Malo je glupo što se vidi iza radni prostor, ali to sam primijetila da je praksa i u nekim zapadnim medijima. To jedino možda nisu trebali uvesti.
pianist

#3 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1

Post by pianist »

Meni super izgleda, i one nove spice za reklame i to sve, bas osvjezenje :) Jedino bi jos trebali na logo ubacit BHT i to je to :) Ide nabolje uglavnom!

EDIT : Ovakav logo bi bio super ko ovdje :
Image
shiny

#4 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1

Post by shiny »

Da logo je bezveze, moja nana cijeli bht zove LG kanal, jer joj znak liči na onaj LG :D
Ovaj koji si preporučio je super. Da se brate zna da je bh. televizija!
dingosp0

#5 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1

Post by dingosp0 »

jesu kupili nove kamere bar? kvalitet snjimka koda neko sa mobitelom snjima..
karanana

#6 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1

Post by karanana »

slika katastrofalna kao sto je i bila.
a ovaj redesign im i nije los.
goshpar

#7 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1

Post by goshpar »

ako je ovo napravila ekipa sa bht-a onda mogu reci da sam potpuno zadovoljan...

prije su se za ovakve slicne "redizajne" davale ogromne pare marketinskim kucama, iako su na javnom servisu zaposleni i dizajneri izmedju ostalog...
pianist

#8 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1

Post by pianist »

I mene je to bas iznenadilo, sami su sve odradili, i dobro bas izgleda, bar meni :-D
zero_387_zero

#9 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1

Post by zero_387_zero »

Novi izgled Dnevnika je dobar. Nadamo se da će trend pozitivnih promjena nastaviti i dalje (nova oprema, kamere, dizajn studija...) ;-) Izgled onog sata koji odbrojava minut do Dnevnika je mogao biti malo ljepše dizajniran.

BHRT-u definitivno nedostaje jasno ispisan naziv kanala jer je ovako vizuelno neprepoznatljiv. :bih:
karanana

#10 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1

Post by karanana »

malo me izgled onih nekih zutih dzinglova podsjeca na raiffeisen banku.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#11 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1

Post by KatarinaKosaca »

Lijepo i originalno. I promocija tornjaka, najboljeg Bih branda :)
StupskaBitanga

#12 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1

Post by StupskaBitanga »

Suzana Stambol dobro vodi IPP a i ovo pakovanje je sasvim ok :thumbup:
chelo

#13 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1

Post by chelo »

Vrlo troma i previse epohalna muzika za spicu vijesti i dnevnika. Vise odgovara vremenu pocetka 2000-ih.
Ipak je 2013, i treba samo poslusati na satelitu tonove vecih svjetskih kuca. Nek mi ne prica niko kako su potrebne pare.
Samo masta, talent, i PC sa zvucnom.
Tendeciozno je i dosadno vise ono skeniranje gradova po karti "Geneva, Paris, Berlin, Washington..."
Treba se poigravati sa motivima sfera, sociva, vise radi na postprodukciji, kolorit malo usaglasiti, ne praviti folklor od plavo-zute.
Uglavnom, ne iznenadjuje me ako je ovo proizvod BHT-a. Ipak je to da "ispadne iz ruku" posao, uz povisicu na platu od 100KM. Ko bi se posvetio...

Da, ja sam za to da Fabrika, Via Media, DPP i ostali rade ovakve stvari. Jer razvaljuju.
BHF_Manijak

#14 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1

Post by BHF_Manijak »

chelo wrote:Vrlo troma i previse epohalna muzika za spicu vijesti i dnevnika. Vise odgovara vremenu pocetka 2000-ih.
Ipak je 2013, i treba samo poslusati na satelitu tonove vecih svjetskih kuca. Nek mi ne prica niko kako su potrebne pare.
Samo masta, talent, i PC sa zvucnom.
Tendeciozno je i dosadno vise ono skeniranje gradova po karti "Geneva, Paris, Berlin, Washington..."
Treba se poigravati sa motivima sfera, sociva, vise radi na postprodukciji, kolorit malo usaglasiti, ne praviti folklor od plavo-zute.
Uglavnom, ne iznenadjuje me ako je ovo proizvod BHT-a. Ipak je to da "ispadne iz ruku" posao, uz povisicu na platu od 100KM. Ko bi se posvetio...

Da, ja sam za to da Fabrika, Via Media, DPP i ostali rade ovakve stvari. Jer razvaljuju.
U kost! 8-) :thumbup: :thumbup:

Odavno ja to govorim, dnevnici su nam na nivou 70tih, sivo, sturo i monotono! Ali dobro, manjak kreativnosti kdo ljudi i ona maksima "na drzavnoj sam sisi, boli me djon kako ce sta ispasti jer na kraju mjeseca kako god izgledalo imat cu na racunu milju i nesto"! :oops:

A na kraju krajeva, po zapadnom svijetu medij se toliko i ne posvecuju dnevnicima i informativi, sem drzavnih televizija i striktno informativnih ala CNN, Jazeera itd... Privatni mediji su to prepustili kako rekho drzavnim a oni su se bazirali na druge projekte na kojima uzimaju lovu! Kod nas jok, kod nas se 99% tv kuca bavi tim da dnevnik sto vise napucaju, hebo sve ostalo... :roll:
chelo

#15 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1

Post by chelo »

Upravo je Jazeera primjer totalno jednostavne spice, a perfektne muzike koja daje savrsen pecat cijelom kanalu.
Nesto slicno su i na HRTu uradili sa setom informativnih i pratecih emisija (bar donedavno, imaju opet novo rjesenje)
A nasi se zakitili nekim sintetickim beepovima i ritmovima.
Post Reply