Novi izgled Dnevnik BHT1
Moderator: anex
-
recto-verso
#1 Novi izgled Dnevnik BHT1
Ovo ne izgleda lose, ipak se nesto desava na BHT1 nakon izbra novog urednika informativnog programa.
- shiny
#2 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1
Na prvu loptu kontam wtf, a onda shvatim da mi se zapravo na čudan način sviđa. Malo je glupo što se vidi iza radni prostor, ali to sam primijetila da je praksa i u nekim zapadnim medijima. To jedino možda nisu trebali uvesti.
-
pianist
#3 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1
Meni super izgleda, i one nove spice za reklame i to sve, bas osvjezenje
Jedino bi jos trebali na logo ubacit BHT i to je to
Ide nabolje uglavnom!
EDIT : Ovakav logo bi bio super ko ovdje :

EDIT : Ovakav logo bi bio super ko ovdje :

- shiny
#4 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1
Da logo je bezveze, moja nana cijeli bht zove LG kanal, jer joj znak liči na onaj LG
Ovaj koji si preporučio je super. Da se brate zna da je bh. televizija!
Ovaj koji si preporučio je super. Da se brate zna da je bh. televizija!
- dingosp0
#5 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1
jesu kupili nove kamere bar? kvalitet snjimka koda neko sa mobitelom snjima..
- karanana
#6 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1
slika katastrofalna kao sto je i bila.
a ovaj redesign im i nije los.
a ovaj redesign im i nije los.
-
goshpar
#7 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1
ako je ovo napravila ekipa sa bht-a onda mogu reci da sam potpuno zadovoljan...
prije su se za ovakve slicne "redizajne" davale ogromne pare marketinskim kucama, iako su na javnom servisu zaposleni i dizajneri izmedju ostalog...
prije su se za ovakve slicne "redizajne" davale ogromne pare marketinskim kucama, iako su na javnom servisu zaposleni i dizajneri izmedju ostalog...
-
pianist
#8 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1
I mene je to bas iznenadilo, sami su sve odradili, i dobro bas izgleda, bar meni 
-
zero_387_zero
#9 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1
Novi izgled Dnevnika je dobar. Nadamo se da će trend pozitivnih promjena nastaviti i dalje (nova oprema, kamere, dizajn studija...)
Izgled onog sata koji odbrojava minut do Dnevnika je mogao biti malo ljepše dizajniran.
BHRT-u definitivno nedostaje jasno ispisan naziv kanala jer je ovako vizuelno neprepoznatljiv.
BHRT-u definitivno nedostaje jasno ispisan naziv kanala jer je ovako vizuelno neprepoznatljiv.
- karanana
#10 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1
malo me izgled onih nekih zutih dzinglova podsjeca na raiffeisen banku.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#11 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1
Lijepo i originalno. I promocija tornjaka, najboljeg Bih branda 
-
StupskaBitanga
#12 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1
Suzana Stambol dobro vodi IPP a i ovo pakovanje je sasvim ok 
- chelo
#13 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1
Vrlo troma i previse epohalna muzika za spicu vijesti i dnevnika. Vise odgovara vremenu pocetka 2000-ih.
Ipak je 2013, i treba samo poslusati na satelitu tonove vecih svjetskih kuca. Nek mi ne prica niko kako su potrebne pare.
Samo masta, talent, i PC sa zvucnom.
Tendeciozno je i dosadno vise ono skeniranje gradova po karti "Geneva, Paris, Berlin, Washington..."
Treba se poigravati sa motivima sfera, sociva, vise radi na postprodukciji, kolorit malo usaglasiti, ne praviti folklor od plavo-zute.
Uglavnom, ne iznenadjuje me ako je ovo proizvod BHT-a. Ipak je to da "ispadne iz ruku" posao, uz povisicu na platu od 100KM. Ko bi se posvetio...
Da, ja sam za to da Fabrika, Via Media, DPP i ostali rade ovakve stvari. Jer razvaljuju.
Ipak je 2013, i treba samo poslusati na satelitu tonove vecih svjetskih kuca. Nek mi ne prica niko kako su potrebne pare.
Tendeciozno je i dosadno vise ono skeniranje gradova po karti "Geneva, Paris, Berlin, Washington..."
Treba se poigravati sa motivima sfera, sociva, vise radi na postprodukciji, kolorit malo usaglasiti, ne praviti folklor od plavo-zute.
Uglavnom, ne iznenadjuje me ako je ovo proizvod BHT-a. Ipak je to da "ispadne iz ruku" posao, uz povisicu na platu od 100KM. Ko bi se posvetio...
Da, ja sam za to da Fabrika, Via Media, DPP i ostali rade ovakve stvari. Jer razvaljuju.
- BHF_Manijak
#14 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1
U kost!chelo wrote:Vrlo troma i previse epohalna muzika za spicu vijesti i dnevnika. Vise odgovara vremenu pocetka 2000-ih.
Odavno ja to govorim, dnevnici su nam na nivou 70tih, sivo, sturo i monotono! Ali dobro, manjak kreativnosti kdo ljudi i ona maksima "na drzavnoj sam sisi, boli me djon kako ce sta ispasti jer na kraju mjeseca kako god izgledalo imat cu na racunu milju i nesto"!
A na kraju krajeva, po zapadnom svijetu medij se toliko i ne posvecuju dnevnicima i informativi, sem drzavnih televizija i striktno informativnih ala CNN, Jazeera itd... Privatni mediji su to prepustili kako rekho drzavnim a oni su se bazirali na druge projekte na kojima uzimaju lovu! Kod nas jok, kod nas se 99% tv kuca bavi tim da dnevnik sto vise napucaju, hebo sve ostalo...
- chelo
#15 Re: Novi izgled Dnevnik BHT1
Upravo je Jazeera primjer totalno jednostavne spice, a perfektne muzike koja daje savrsen pecat cijelom kanalu.
Nesto slicno su i na HRTu uradili sa setom informativnih i pratecih emisija (bar donedavno, imaju opet novo rjesenje)
A nasi se zakitili nekim sintetickim beepovima i ritmovima.
Nesto slicno su i na HRTu uradili sa setom informativnih i pratecih emisija (bar donedavno, imaju opet novo rjesenje)
A nasi se zakitili nekim sintetickim beepovima i ritmovima.