Novi hit, konacno bosanski brand name!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Cazinjanin

#1 Novi hit, konacno bosanski brand name!

Post by Cazinjanin »

Sarajevska pivara je pokrenula novi pogon za proizvodnju prirodnih voćnih sokova Sok plus kapaciteta 8.000 flašica od dva decilitra na sat, u što je uložila dva milijuna KM, a na taj način ova kompanija je otvorila i 25 novih radnih mjesta

Sokovi su namijenjeni za ugostiteljstvo i domaćinstvo, a proizvode se u pet okusa: jabuka, naranča, crveni multivitamin, jagoda i koktel (marelica, breskva, jabuka).U Sarajevskoj pivari već planiraju i otvaranje pogona za pakovanje ovih sokova u tetrapak-ambalažu.

Sa Sokom plus kompanija je povećala paletu proizvoda u kojoj se nalazi šezdesetak prepoznatljivih brendova.Izlazak Soka plus na tržište biće podržan jakom marketinškom kampanjom, najavili su u ponedjeljak članovi menadžmenta Sarajevske pivare Goran Konforte i Zlatko Sejmenović, a odvijat će se pod sloganom Vrati se prirodi.Pojasnili su da je novi proizvod rezultat logičkog slijeda poslovne, prodajne i proizvodne politike Sarajevske pivare koja se njime upušta u novu tržišnu utakmicu sa liderima Fructalom i Vegafrutom, ali i drugim, posebno onim što na očigled države osvježavajuće napitke prave sumnjivog kvaliteta prave po šupama i podrumima.

"Aktuelne vlasti domaćim proizvođačima ne omogućavaju ravnopravnu utakmicu", ustvrdio je Konforte. On je podsjetio da nemamo ministarstvo poljoprivrede, niti novca u državnoj blagajni za subvencioniranje poljoprivrede i proizvodnje hrane dok su istovremeno domaći proizvođači ugroženi velikim i nekontroliranim uvozom.

Promovirajući novi prirodni voćni Sok plus predstavnici Sarajevske pivare su kazali da se riječ plus odnosi na kvalitetu vode, dugogodišnje iskustvo njihovih tehnologa i suvremenost opreme. Sokovi su 100 posto prirodni bez konzervansa i šećera, a kod proizvodnje je primijenjen sistem pasterizacije.

Boca je karakteristične izvedbe (staklena u zelenoj boji), sa širokim grlom te zaštitnom etiketom protiv zloupotrebe čepa.Na tehnološkoj liniji primijenjena je metoda vrućeg punjenja uz visoke temperature pri sterilizaciji flaše, čepa i svih dijelova koji dolaze u kontakt sa samim sokom.
kekec

Post by kekec »

Volio bih, ali sumnjam, da ce sokovi biti prirodni.
Koncentrat majka. :sad:
Ostajem na Cockti, ne zbog slovenaca, nego zbog
njenog okusa i slogana ( Pice nase mladosti ). :)
Cazinjanin

Post by Cazinjanin »

kekec wrote:Volio bih, ali sumnjam, da ce sokovi biti prirodni.
Koncentrat majka. :sad:
Ostajem na Cockti, ne zbog slovenaca, nego zbog
njenog okusa i slogana ( Pice nase mladosti ). :)
nadam se da nisi ti jedan od onih koji govore "ne valja nam ekonomija", "fabrike nam nista ne proizvode", "ne valja nam vlast"... i sl. stoga, da i ja tebe podrzim. Kupujmo uvozno! Kupujmo Slovensko, nek nam slovenci i dalje govore da smo glupi... i jesmo sudeci prema trenutnoj situaciji.
kekec

Post by kekec »

nadam se da nisi ti jedan od onih koji govore "ne valja nam ekonomija", "fabrike nam nista ne proizvode", "ne valja nam vlast"... i sl. stoga, da i ja tebe podrzim. Kupujmo uvozno! Kupujmo Slovensko, nek nam slovenci i dalje govore da smo glupi... i jesmo sudeci prema trenutnoj situaciji.
Nazalost, ne svojom krivicom, jedan sam od tih koji govore da nam ne valja
ni vlast, ni ekonomija, a fabrike nam vrlo malo proizvode. E sada, koliko bi
mogle i sta bi jos sve mogle, to je druga prica. :sad:

Ali ja nastojim kupiti NASE proizvode i kupujem ih. Dozvoli, ipak ne
proizvodimo sve sto nam je potrebno (i ne samo mi). Znaci, mora se
nekad kupiti i nesto uvozno, da budem banalan, npr.TV.
A sto se tice Cockte, to je ipak pice i moje mladosti.
Prirodnim sokovima zelim dobrodoslicu, a bicu im redovni potrosac. :)
SD-6

Post by SD-6 »

...Hilme i monopola :oops: Fahro ti si na potezu :-)
glasnost

Post by glasnost »

SD-6 wrote:...Hilme i monopola :oops: Fahro ti si na potezu :-)

Pojasnili su da je novi proizvod rezultat logičkog slijeda poslovne, prodajne i proizvodne politike Sarajevske pivare koja se njime upušta u novu tržišnu utakmicu sa liderima Fructalom i Vegafrutom, ali i drugim, posebno onim što na očigled države osvježavajuće napitke prave sumnjivog kvaliteta prave po šupama i podrumima.
Prenj

Post by Prenj »

Imam par tona malina spremnih za prodaju Sarajevskoj pivari.
Gdje je otkupna stanica???
U Bugarskoj, Madjarskoj ...?
Mahalac

Post by Mahalac »

Furthermore :roll:

kazu 25 novih radnih mjesta....evo ako nisam u pravu nek se cijela pivara izreda na mojim guzovima al' ako je primljen jedan ama samo jedan covjek sa biroa za zaposljavanje.

Suplje mi je na vrh neke stvari :x
edu

Post by edu »

na potezu je gracic..prijedlog za slogan.."od danas je sok od jabuke BORDO".. :D :D :D
Post Reply