Sarajevska pivara je pokrenula novi pogon za proizvodnju prirodnih voćnih sokova Sok plus kapaciteta 8.000 flašica od dva decilitra na sat, u što je uložila dva milijuna KM, a na taj način ova kompanija je otvorila i 25 novih radnih mjesta
Sokovi su namijenjeni za ugostiteljstvo i domaćinstvo, a proizvode se u pet okusa: jabuka, naranča, crveni multivitamin, jagoda i koktel (marelica, breskva, jabuka).U Sarajevskoj pivari već planiraju i otvaranje pogona za pakovanje ovih sokova u tetrapak-ambalažu.
Sa Sokom plus kompanija je povećala paletu proizvoda u kojoj se nalazi šezdesetak prepoznatljivih brendova.Izlazak Soka plus na tržište biće podržan jakom marketinškom kampanjom, najavili su u ponedjeljak članovi menadžmenta Sarajevske pivare Goran Konforte i Zlatko Sejmenović, a odvijat će se pod sloganom Vrati se prirodi.Pojasnili su da je novi proizvod rezultat logičkog slijeda poslovne, prodajne i proizvodne politike Sarajevske pivare koja se njime upušta u novu tržišnu utakmicu sa liderima Fructalom i Vegafrutom, ali i drugim, posebno onim što na očigled države osvježavajuće napitke prave sumnjivog kvaliteta prave po šupama i podrumima.
"Aktuelne vlasti domaćim proizvođačima ne omogućavaju ravnopravnu utakmicu", ustvrdio je Konforte. On je podsjetio da nemamo ministarstvo poljoprivrede, niti novca u državnoj blagajni za subvencioniranje poljoprivrede i proizvodnje hrane dok su istovremeno domaći proizvođači ugroženi velikim i nekontroliranim uvozom.
Promovirajući novi prirodni voćni Sok plus predstavnici Sarajevske pivare su kazali da se riječ plus odnosi na kvalitetu vode, dugogodišnje iskustvo njihovih tehnologa i suvremenost opreme. Sokovi su 100 posto prirodni bez konzervansa i šećera, a kod proizvodnje je primijenjen sistem pasterizacije.
Boca je karakteristične izvedbe (staklena u zelenoj boji), sa širokim grlom te zaštitnom etiketom protiv zloupotrebe čepa.Na tehnološkoj liniji primijenjena je metoda vrućeg punjenja uz visoke temperature pri sterilizaciji flaše, čepa i svih dijelova koji dolaze u kontakt sa samim sokom.
Novi hit, konacno bosanski brand name!
-
Cazinjanin
nadam se da nisi ti jedan od onih koji govore "ne valja nam ekonomija", "fabrike nam nista ne proizvode", "ne valja nam vlast"... i sl. stoga, da i ja tebe podrzim. Kupujmo uvozno! Kupujmo Slovensko, nek nam slovenci i dalje govore da smo glupi... i jesmo sudeci prema trenutnoj situaciji.kekec wrote:Volio bih, ali sumnjam, da ce sokovi biti prirodni.
Koncentrat majka.![]()
Ostajem na Cockti, ne zbog slovenaca, nego zbog
njenog okusa i slogana ( Pice nase mladosti ).
- kekec
Nazalost, ne svojom krivicom, jedan sam od tih koji govore da nam ne valjanadam se da nisi ti jedan od onih koji govore "ne valja nam ekonomija", "fabrike nam nista ne proizvode", "ne valja nam vlast"... i sl. stoga, da i ja tebe podrzim. Kupujmo uvozno! Kupujmo Slovensko, nek nam slovenci i dalje govore da smo glupi... i jesmo sudeci prema trenutnoj situaciji.
ni vlast, ni ekonomija, a fabrike nam vrlo malo proizvode. E sada, koliko bi
mogle i sta bi jos sve mogle, to je druga prica.
Ali ja nastojim kupiti NASE proizvode i kupujem ih. Dozvoli, ipak ne
proizvodimo sve sto nam je potrebno (i ne samo mi). Znaci, mora se
nekad kupiti i nesto uvozno, da budem banalan, npr.TV.
A sto se tice Cockte, to je ipak pice i moje mladosti.
Prirodnim sokovima zelim dobrodoslicu, a bicu im redovni potrosac.
-
glasnost
SD-6 wrote:...Hilme i monopolaFahro ti si na potezu
Pojasnili su da je novi proizvod rezultat logičkog slijeda poslovne, prodajne i proizvodne politike Sarajevske pivare koja se njime upušta u novu tržišnu utakmicu sa liderima Fructalom i Vegafrutom, ali i drugim, posebno onim što na očigled države osvježavajuće napitke prave sumnjivog kvaliteta prave po šupama i podrumima.