Novi grb RS

Locked
cyprus

Post by cyprus »

Image

Evo i jedna neutralan prijedlog zastave RS-a. Nidže ni ljiljana ni ocila ni šahovnice ni orlova. Za grb ću skontat nešto u vezi ove tri zvjezdice.
:D :D :D
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

sta ce RS-u uopce grb kad je RS ionako provizorijum? :-D

ili ce biti BiH ili ce se ujediniti sa Srbijom pa je bas glupo izmisljati nekakve grbove
spreca

Post by spreca »

saim_adka wrote:Haj kad se vako socno zajebavamo, evo i od mene jedan prijedlog.

Image

Ovo je prijedlog zastave, a ovaj oblik utjerajte i u okvir grba.
Sve je zastupljeno!
-Sahovnica, ljiljan, 4s, trobojnica. Sta jos treba?

Ono donje bijelo polje trebalo bi biti zeleno :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

@cyprus, jel ti to ofirno na moje postove odgovarati ili nemas sta na njih da kazes, ili ti je frka da ti opet svasta ne napricam?
cyprus

Post by cyprus »

dawn_upon_dawn wrote:@cyprus, jel ti to ofirno na moje postove odgovarati ili nemas sta na njih da kazes, ili ti je frka da ti opet svasta ne napricam?
Ma napisala si puno postova, a ja se stvarno ne želim posvađat s tobom. :D

Al, evo odoh sad na sve do jednog posta nakon zadnjeg mog odgovora odgovorit, samo imaj strpljenja. I pls nemoj se ljutit na mene. :D
spreca

#206 Re: Novi grb RS

Post by spreca »

domacin wrote:Da li vam je ovo prihvatljivo.

Image

Ustavni sud je ukinuo grb RS jer na njemu nije bilo elemenata koji predstavljaju druga dva konstitutivna naroda.

Ovdje ima tih elemenata pa bi trebao biti ustavan.

Nesto mi ova tiCa bledunjava kao da ima piciji grip :D :D :D
cyprus

Post by cyprus »

dawn_upon_dawn wrote:dupli...
Ovo je prvi tvoj post nakon mog zadnjeg odgovora tebi, ali mislim da nije potrebno replicirat na ovo. :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

cyprus wrote:
dawn_upon_dawn wrote:@cyprus, jel ti to ofirno na moje postove odgovarati ili nemas sta na njih da kazes, ili ti je frka da ti opet svasta ne napricam?
Ma napisala si puno postova, a ja se stvarno ne želim posvađat s tobom. :D

Al, evo odoh sad na sve do jednog posta nakon zadnjeg mog odgovora odgovorit, samo imaj strpljenja. I pls nemoj se ljutit na mene. :D
aha, tako je to kad si popularan :D nemam se ja sta ljutiti, nit ce mene nit ce tebe sta ko pitati. nego mi cudno sto tebi u mladosti pada na pamet braniti kojekakve prasnjave, sumnjive simbole, umjesto da, kao sto sad furas, sam smisljas neke nove. to bih ja radila da me nije u ovoj zemlji opalila depresija takva da mi dodje samo pod deku da se zavucem :D:D:D
fantom slobode

Post by fantom slobode »

basta sljezove boje wrote:sta ce RS-u uopce grb kad je RS ionako provizorijum? :-D

ili ce biti BiH ili ce se ujediniti sa Srbijom pa je bas glupo izmisljati nekakve grbove
a ujedinjenje sa Srbijom im je samo san.Izmisljaju grbove da narod zaposle necim.
milton

Post by milton »

Kanimo se dvoglavih orlova, sahovnica, 4C, pa cak i ljiljana...

Dajte barem nesto sto spaja ljude ili sto na neki nacin simbolizira to (administrativno) podrucje.

Ako nista, kao "template" uzmimo franzuski barjak (hem trobojnica, hem slavenske boje), ali obrnutim redosljedom boja i u sredinu stavimo zvijezdu-osmokraku - a to i jeste od davnina simbol ovog podrucja.

P.S. Imali iko da nam to docara
Pustinjski pjesnik i mrav

Post by Pustinjski pjesnik i mrav »

SiSaJuMe wrote:Image

Mislim da je ovo jedina realna zastava BIH. Za rs i pederaciju moze ista u manjem formatu. Ima obiljezja sva tri konstruktivna naroda. Sva tri naroda su crna tacka na planeti.
Ps; orlovi, sahovnice, mjesec , ljiljani, krune i ostale zajebancije su simboli torova.
Nisu bas svi.
Pod ovim jednim grbom su se nalazili i srbi i hrvati i bosnjaci. Pod ovim grbom se borilo za civilizacijske vrijednosti. Upamti to!
cyprus

Post by cyprus »

dawn_upon_dawn wrote:dobro, necu ti vise nikad "svasta napricati". nije amerikancima na zastavi mjesec i zvijezda - nakon wtc-a , pa da ti poredjenje bude na mjestu. ali ovdje jeste nakon genocida simbol koji su nosili oni koji su ga pocinili. kraj price.

i ta je armija, koja je "svasta pocinila", ona sa ljiljanom, branila i tebe, ako si bio ovdje u ratu. bilo je i srba u njoj. oni nisu imali 4 C.

i da, al qaeda nije nikakva predstavnica nikakvog islama, nego teroristicka organizacija. mogu oni predstavljati sebe kako hoce. i otkud sad odjednom al qaeda u ovoj prici.
Evo nešto sad ozbiljnije.

Nisam ja amerikance i mjesec i zvijezdu ni sa čim poredio. Treći put kažem: vaki komentari ne znam zašto su meni upućeni. Nisam ja reko da želim da mi bijeli orao bude na zastavi.

Vezano, "za armiju koja je svašta počinila", molim da me bar približno tačno citiraš ili parafraziraš. Ništa ja nisam reko generalno za ABiH, nego za pojedine budale koje su sa ljiljanovim grbom počinili "svašta". Upravo zato i držim ovu tezu da budale ne mogu učiniti neki simbol, koji oni nisu izmislili niti predstavlja samo njih, fašističkim ili zločinačkim.

A vezano za zadnji tvoj pasus, nisu ni četnici predstavnici srba. A al Qaeda u priči je zato što sam htjeo pokazat da budale ne mogu "isprljat" simbole koji nisu isključivo njihovi. Ja mislim da su oni školski primjer za to.
danas

Post by danas »

cyprus wrote:
dawn_upon_dawn wrote:dobro, necu ti vise nikad "svasta napricati". nije amerikancima na zastavi mjesec i zvijezda - nakon wtc-a , pa da ti poredjenje bude na mjestu. ali ovdje jeste nakon genocida simbol koji su nosili oni koji su ga pocinili. kraj price.

i ta je armija, koja je "svasta pocinila", ona sa ljiljanom, branila i tebe, ako si bio ovdje u ratu. bilo je i srba u njoj. oni nisu imali 4 C.

i da, al qaeda nije nikakva predstavnica nikakvog islama, nego teroristicka organizacija. mogu oni predstavljati sebe kako hoce. i otkud sad odjednom al qaeda u ovoj prici.
Evo nešto sad ozbiljnije.

Nisam ja amerikance i mjesec i zvijezdu ni sa čim poredio. Treći put kažem: vaki komentari ne znam zašto su meni upućeni. Nisam ja reko da želim da mi bijeli orao bude na zastavi.

Vezano, "za armiju koja je svašta počinila", molim da me bar približno tačno citiraš ili parafraziraš. Ništa ja nisam reko generalno za ABiH, nego za pojedine budale koje su sa ljiljanovim grbom počinili "svašta". Upravo zato i držim ovu tezu da budale ne mogu učiniti neki simbol, koji oni nisu izmislili niti predstavlja samo njih, fašističkim ili zločinačkim.

A vezano za zadnji tvoj pasus, nisu ni četnici predstavnici srba. A al Qaeda u priči je zato što sam htjeo pokazat da budale ne mogu "isprljat" simbole koji nisu isključivo njihovi. Ja mislim da su oni školski primjer za to.
meni treba onaj smajo sto glavom o zid sve 'vako lupa.... :roll: :roll: :roll: :roll:
ticoroman

Post by ticoroman »

saim_adka wrote:
saim_adka wrote:Haj kad se vako socno zajebavamo, evo i od mene jedan prijedlog.

Image

Ovo je prijedlog zastave, a ovaj oblik utjerajte i u okvir grba.
Sve je zastupljeno!
-Sahovnica, ljiljan, 4s, trobojnica. Sta jos treba?
:-D :-D :-D :-D
a sta fali ovoj zastavi, i na ovaj uzor grbu?
ja ne vidim problem. ja bih rado pristao na tako nesto. simboli sva tri naroda su zastupljena, s tim da sve ostaje u prijasnjem okviru, zar ne. ja bih bio ponosan na ovakve rs oznake :D :D :D :D

RS-om do odcjepljenja od velikosrpske ideologije!!! :D :D :D :D
I ako je zajebancija ovaj prijedlog je, nazalost (?), u ovoj temi najbolji.

To ranije sranje lijepljenja par ljiljana i malo sahovnice na ogromni fucking orao, cetiri S i ogromnu krunu je preseravanje. Srpski simboli zauzimaju 90% prostora grba. Ali nasi idioti od politicara ce takvo nesto vjerovatno i prihvatiti.... :-?
cyprus

Post by cyprus »

dawn_upon_dawn wrote:@Prozor, na plastovima krscanskih vitezova jeste ovakav ljiljan, samo sto je donji dio malo modificitan i zaista podjeca na kriz... oni su bili vitezovi krstasi, pa je i simbol vitestva bio takav.

nas je malo promijenjen, ali me ne bi cudilo da je nastao u kompromisu sa katolickim simbolima, u nadi da ce se i ovi u njemu prepoznati :roll:
Ovo o ljiljanima mislim da nemam potrebe da komentarišem. Mislim da se slažem s tobom, ali nisam previše upoznat sa ovim što si ti napisala. A i bilo je upućeno Prozoru, te se nigdje ne spominje bijeli orao, pa zato više nemam šta reći.
cyprus

Post by cyprus »

dawn_upon_dawn wrote:da se odmah ogradim od zluradih komentara, meni je ljiljan najljepsi simbol kojeg smo imali, i dalje je simbol moje b&h. a nisam vitez krstas :D

Image

Image
The fleur-de-lis (or fleur-de-lys; plural: fleurs-de-lis) is a stylised design of an iris flower which is used both decoratively and symbolically. It may be purely ornamental or it may be "at one and the same time political, dynastic, artistic, emblematic and symbolic",[1] especially in heraldry. While it has appeared on countless European coats of arms and flags over the centuries, the fleur-de-lis is particularly associated with the French monarchy. It is an enduring symbol of France, but, being regarded most notably as the emblem of the monarchy, was not adopted officially by any of the French republics. In North America the fleur-de-lis is often associated with areas formerly settled by France, such as Louisiana and Quebec and with the Francophones in other Canadian provinces. It is also the emblem of the Swiss Municipality of Schlieren, Zürich.

It appears on military insignia and the logos of many different organizations, and during the 20th century it was adopted by various Scouting organizations worldwide for their badges. Architects and designers may use it alone or as a repeated motif in a wide range of contexts, from ironwork to bookbinding. As a religious symbol it may represent the Holy Trinity, or be an iconographic attribute of the archangel Gabriel, notably in representations of the Annunciation.[2] It is also associated with the Virgin Mary.

preuzeto sa: http://en.wikipedia.org/wiki/Fleur-de-lis
Ista stvar. :D
cyprus

Post by cyprus »

dawn_upon_dawn wrote:'ebi ga, kako rekoh gore, meni je ljiljan prekrasan i ne smetaju mi nikakve konotacije, pogotovo ne na srednjovjekovnu bosnu :) ali ima, ima krcanske konotacije. vidi moj post iznad, i sorry, tekst je na engleskom... a to sto bosanski krscani njega nece, e pa imaju oni drazih simbola... :roll:
Nemoj mi generalizirat bosanske kršćane. A i ovi bosanski kršćani (većina) "što ga neće", neće ga zato što se u ratu nalazio sa njima suprotne strane bojnog polja i što su neki spajali mjesec i zvjezdu sa njim.

cyprus wrote:
dawn_upon_dawn wrote:'ebi ga, kako rekoh gore, meni je ljiljan prekrasan i ne smetaju mi nikakve konotacije, pogotovo ne na srednjovjekovnu bosnu :) ali ima, ima krcanske konotacije. vidi moj post iznad, i sorry, tekst je na engleskom... a to sto bosanski krscani njega nece, e pa imaju oni drazih simbola... :roll:
Nemoj mi generalizirat bosanske kršćane. A i ovi bosanski kršćani (većina) "što ga neće", neće ga zato što se u ratu nalazio sa njima suprotne strane bojnog polja i što su neki spajali mjesec i zvjezdu sa njim.
Mozda, ali ipak pod tim ljiljanima su se nalazili BOSANCI I HERCEGOVCI, svi oni koji su voljeli bosnu i borili se za nju dostojanstveno! Nenad Markovic(...), je nosio dres sa ljiljanima. To sto ti ne volis ljiljane je tvoj problem a ne problem bosanaca i hercegovaca!
danas

Post by danas »

cyprus wrote:
dijete drago...

ljiljan ni mjesec ni zvijezda nisu bili simboli OFICIJELNE FASISTICKE politike, sto je slucaj sa dvoglavim orlovima i 4C (ili kukastim krstom, koji se takodje spominjao)... te to sto je jedan caco bio kriminalac sa ljiljanom na rukavu ne stavlja taj ljiljan u istu ravan sa 4C... kao sto ne stavlja ni ABiH u rang VRS... daj dodji sebi vise...

danas wrote:
cyprus wrote:
dijete drago...

ljiljan ni mjesec ni zvijezda nisu bili simboli OFICIJELNE FASISTICKE politike, sto je slucaj sa dvoglavim orlovima i 4C (ili kukastim krstom, koji se takodje spominjao)... te to sto je jedan caco bio kriminalac sa ljiljanom na rukavu ne stavlja taj ljiljan u istu ravan sa 4C... kao sto ne stavlja ni ABiH u rang VRS... daj dodji sebi vise...
Potpisujem!

Neki ljudi jos uvijek nisu mentalno dovoljno evoluirali da bi skontali da nije isto braniti se od fasista i biti fastista!
cyprus

Post by cyprus »

dawn_upon_dawn wrote::lol: :D

a to ti je to - kako je ovdje vec receno, simbol je ono sto narod u sebe usadi, pa moze ljiljana i sam papa imati na celu, pod njim se borila armija b&h i on... automatski... nije simbol... svih naroda :D kao sto bosnjacima nikada 4 C nece biti simbol svih njihovih poznanika, prijatelja i komsija srba koji su se s njima skrivali od granata i snajpera, nego cetnika.

bas me zanima sto cyprus ne rece nista za one srbe koji su imali ljiljan na svojoj uniformi i boze, koji je to njihov simbol :roll:
Eh, valjda si me ovdje čekala. :D

Simbol tih Srba u vojnom i državnom smislu je tada bio ljiljan (danas je žuti trokut), a htjeli oni ili ne simbol etnosa kojem oni pripadaju je bjeli orao sa 4s, dok je simbol njihove religije ako su vjernici krst.

Dakle, ne možemo sve kategorije simbola stavljat u jednu skupinu.
cyprus

Post by cyprus »

dawn_upon_dawn wrote:a mi ovdje drobimo li drobimo.... :D meni se zamanta od slika :D
Heh i meni. :D
cyprus

Post by cyprus »

dawn_upon_dawn wrote:
nokia6170 wrote:za domacina: smijesna ova tema, al hajd da se malo zajebavamo, ionako nas niko nista nece pitati:)

da li je srbin u federaciji manji srbin od srbina u rs-u jer po simbolima i velicini zastupljenosti na zastavi...ja mogu da zakljucim da je mali dvoglavi orao na federalnoj zastavi i velika sahovnica sa velikim ljiljanom znak da su srbi malo konstitutivni u federaciji, a isto tako mali ljiljan i sahovnica, a veliki dvoglavi orao na grbu rs-a znak da su bosnjaci manji bosnjaci i hrvati od onih u federaciji.

ja predlazem domacine da izaberemo neku drugu zivotinju i da u nju utrpamo simbole sva tri konstitutivna naroda...sto bas mora biti srpski dvoglavi orao..onda jebiga imamo dva srpska simbola..i orlove i 4S, a vamo po jedan bosnjacki i hrvatski.

dajte prijedloge za novu zivotinju kad smo vec "animal friendly nation", ili malo drugacijeg dvoglavog orla (a najbolje da izmislimo troglavog orla:)....nije taj dvoglavi orao bas samo srpski, imaju ga i rusi i cesi i crnogorci i sto je shega pravo omrazeni neprijatelji srba Siptari..i Kosovari i Albanci.

Hocemo orla sa tri glave...kad nam je sve hibridno u drzavi, neka bude i orao:)

p.s. nije fer da imaju tri glave a da nemaju tri chune, po mogucnosti dignute, posto smo svi nakurceni u ovoj drzavi
:thumbup:
Evo i ja se slažem sa nokijinim postom. :D :D :D
cyprus

Post by cyprus »

dawn_upon_dawn wrote:ne moze, jer onda ne bi ukljucivao feministice :D:D:D :-) :P
Reko bih nešto, al neću. :D :D :D
cyprus

Post by cyprus »

dawn_upon_dawn wrote:izvini dado, ali neki ljudi su pokusali da objasne ono sto tvrde, cak su i napisali to sto ti pises, samo ti je mrsko citati. eto nek je to sto ljudi pisu cirkus, a ti si dosao da nas prosvijetlis :roll:
Nek si mu rekla. :D
Locked