novi grb i zastava BIH
- grany-smith
#201 Re: novi grb i zastava BIH
E moji drugovi i drugarice
Ne vidim razloga da se toliko sprdate sa svojom,naravno i mojom drzavom.
Svaka cast pojedinim clanovima koji svojim konstruktivnim prijedlozima odgovaraju na postavljenu temu.
A,vi ostali,gdje vam je postovanje prema jednoj od velikih svetinja.
Prema svojoj drzavi.
Svaka cast pojedinim clanovima koji svojim konstruktivnim prijedlozima odgovaraju na postavljenu temu.
Prema svojoj drzavi.
-
Pikaso
#202 Re: novi grb i zastava BIH
U pravu si!grany-smith wrote:E moji drugovi i drugarice
Prema svojoj drzavi.
Evo jedne i jedine vjecite zastave, za sva vremena:

- stochar
-
Pikaso
#204 Re: novi grb i zastava BIH
a gdje je lobanja sa kostima?stochar wrote:
- BSn
#205 Re: novi grb i zastava BIH
Ne vidim razlog za novu BiH zastavu. Takodjer, ne vidim da ce u dogedno vrijeme doci do mijenjanja trenutne, jer je ova sasvim zadovojavajuca - u njoj se svi jednako prepoznaju i ne prepoznaju.
Ipak, FBiH vec odavno nema svog grba i zastave, a himnu nikada nije ni imala. I dok se u RS-u ozbiljno bae probleom usvajanja novog grba, pa su cak izglasali i emblem za prelaznu fazu, u FBiH niko ne radi svoj posao.
Zato, evo mog prijedloga za zastavu FBiH:

Plava boja prikazuje more Federacije BiH i njene rijeke, a zelena sume i uopce prirodu. Znamo da je FBiH bogata po tom pitanju (Hutovo Blato, Vjetrenica, itd.).
Tri zvijezde u gornjem polju predstavljaju tri konstitutivna naroda FBiH.
Ipak, FBiH vec odavno nema svog grba i zastave, a himnu nikada nije ni imala. I dok se u RS-u ozbiljno bae probleom usvajanja novog grba, pa su cak izglasali i emblem za prelaznu fazu, u FBiH niko ne radi svoj posao.
Zato, evo mog prijedloga za zastavu FBiH:

Plava boja prikazuje more Federacije BiH i njene rijeke, a zelena sume i uopce prirodu. Znamo da je FBiH bogata po tom pitanju (Hutovo Blato, Vjetrenica, itd.).
Tri zvijezde u gornjem polju predstavljaju tri konstitutivna naroda FBiH.
-
bihmak
#206 Re: novi grb i zastava BIH
BHCluster wrote:Ili Ovaj
- Murat Sabanovic
#207 Re: novi grb i zastava BIH
zastavu sa listom bukve,listom hrasta i listom lipe. malo ekologije....
- Vitezanin
#208 Re: novi grb i zastava BIH
http://img25.imageshack.us/i/bihmaybe.png/
ili malo alternativniji prijedlog....
http://img705.imageshack.us/i/kopijaodbihmaybe.png/
grb predstavlja ravnice sjevrene bosne, planine središnej bosne, a ovo plavo
predstavlja hercegovinu. kratko i jasno. i prvi i drugi trikolor ima povijesno utemeljenje, mada mi se prvi više sviđa.
uglavnom, sve je bolje od ovog što sad imamo.
ili malo alternativniji prijedlog....
http://img705.imageshack.us/i/kopijaodbihmaybe.png/
grb predstavlja ravnice sjevrene bosne, planine središnej bosne, a ovo plavo
uglavnom, sve je bolje od ovog što sad imamo.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#209 Re: novi grb i zastava BIH
Vidi ovog anarhiste.stochar wrote:
- Vitezanin
#210 Re: novi grb i zastava BIH
.
Last edited by Vitezanin on 27/03/2010 16:49, edited 1 time in total.
- Vitezanin
#211 Re: novi grb i zastava BIH
behavac wrote:Stravno vas ne kontam...Strana o necemu sta nema veze sa realnoscu...
BIH ima grb i zastavu i realno oni se nece mijenati...
Kome se ne svidja njegov problem...
A razlog zasto se nece mijenjati je jer se ne bi mogli dovogoriti...i ovu su nametnuli stranci,jer se nismo mogli dorovoriti, i budimo zadovoljni jer je imamo uopste...
`alo, samo smo malo maštoviti, u čemu je problem.
- phillie
#212 Re: novi grb i zastava BIH
Ma ja bih tri boje opucao,jal po vertikali jal po horizontali, jer nema nam druge. Ovako dok svako svoj neki simbol stavi na zastavu, em sto svaki simbol skoro uvijek smeta 2/3 ostalih naroda, em sto na kraju kicasto ispadne kako god...
a jbt tolike velicine i nacije na zastavu samo farbu stavile, da je i djete u prvom osnovne moze nacrtati /NJemacka, Italija, Francuska, Austrija, Belgija..../, samo mi se moramo eto identificirati sa zastavom, kao to nam je garant da necemo nestati sa ovih prostora....
P.S. Licno, ja i nemam druge zastave osim one sa ljiljanima, ali nazalost kao takva nije prihvatljiva ostatku drzave. Nazalost.
a jbt tolike velicine i nacije na zastavu samo farbu stavile, da je i djete u prvom osnovne moze nacrtati /NJemacka, Italija, Francuska, Austrija, Belgija..../, samo mi se moramo eto identificirati sa zastavom, kao to nam je garant da necemo nestati sa ovih prostora....
P.S. Licno, ja i nemam druge zastave osim one sa ljiljanima, ali nazalost kao takva nije prihvatljiva ostatku drzave. Nazalost.
- Manojlo1
-
stari grad Visegrad
#214 Re: novi grb i zastava BIH
BOSNA i HERCEGOVINA ima svoju istoriju..
Nova zastava i novi grb mogu biti samo iz nase istorijske bastine.
Tu nema niko da se ljuti i nadmudrzva.
Pocni od stecaka.
Nova zastava i novi grb mogu biti samo iz nase istorijske bastine.
Tu nema niko da se ljuti i nadmudrzva.
Pocni od stecaka.
-
Ahmet Davutoglu
#215 Re: novi grb i zastava BIH
Samo mislim da Srbi neće prihvatiti bilo koje riješenje koje nema eksplicitno izraženu trobojku i dvoglavog orla sa ona njihova četiri "c"!Novus ordo seclorum wrote:MuaDib wrote:Ja predlažem ovakvu zastavu:
Srpske i hrvatske nacionalne boje u neutralnom, veksikološki ispravnom položaju, s grbom bosanskog kralja Tvrtka, koji se posmatra i kao bošnjački simbol.
Vrlo upečatljivo. Moram priznati da sam osjetio nevjerovatan ponos kad sam ugledao tvoj prijedlog. Briljantno! Budi u meni nevjerovatne emocije! I kao što rekoše hik--meta i Ponos_i_cast dva najslavnija dijela povijesti drzave, kao i panslavenske boje uz grb srednjovjekovne Bosne, države svih njenih građana! Ovo je prihvatljivo za sve konfesije i nacije! Jednostavno i briljantno! Kako se niko toga nije sjetio?!Svaka čast!
- kiky
#216 Re: novi grb i zastava BIH
kad če se stvarno raspravljat o novoj zastavi i grbu ...
mislim u parlamentu ...
hočel ikad, ustvari ...

mislim u parlamentu ...
hočel ikad, ustvari ...
- 1gorstak
#217 Re: novi grb i zastava BIH
Da je dogovor moguc ne bi nam se nametnulo ovu postojecu zastavu.kiky wrote:kad če se stvarno raspravljat o novoj zastavi i grbu ...
mislim u parlamentu ...
hočel ikad, ustvari ...
"Molim te, gledaj da se ne prihvati nikakva zastava, osim one naštiklane, a pogotovo ne nikakva na kojoj se vidi trougao koji simbolizuje celovitu BiH. Ako već nameću, neka nametnu onu sa pet linija, ne trougao. Mada im treba reći da mi nametnute zastave nećemo upotrebljavati." (Karadzic u pismu Krajisniku)
-
Ahmet Davutoglu
#218 Re: novi grb i zastava BIH
Srbi se ne osjećaju kao Bosanci i Hercegovci, a ništa osim mržnje ne osjećaju prema državi BiH, za koju smatraju da im je nametnuta! Kažu da kao što mi nismo htjeli da ostanremo u Jugi, jer smatramo da bi to bila Velika Srbija, oni neće da ostanu u BiH kao džamahiriji. E sad da li mi Bošnjaci imao neke argumente da ubjedimo Srbe da vole BiH?1gorstak wrote:Da je dogovor moguc ne bi nam se nametnulo ovu postojecu zastavu.kiky wrote:kad če se stvarno raspravljat o novoj zastavi i grbu ...
mislim u parlamentu ...
hočel ikad, ustvari ...
![]()
"Molim te, gledaj da se ne prihvati nikakva zastava, osim one naštiklane, a pogotovo ne nikakva na kojoj se vidi trougao koji simbolizuje celovitu BiH. Ako već nameću, neka nametnu onu sa pet linija, ne trougao. Mada im treba reći da mi nametnute zastave nećemo upotrebljavati." (Karadzic u pismu Krajisniku)
-
michio
#219 Re: novi grb i zastava BIH
Zastava se mora mijenjati. Zna li neko koliko uopste onih zvijezda ima na zastavi? 
Evo sam za sekundu naslikao ovo

Genijalno.
Evo sam za sekundu naslikao ovo

Genijalno.
-
SoulSeeker
#220 Re: novi grb i zastava BIH
Ne mogu odgonetnuti šta i ko stoji iza ovog amortizera za kamion. Pomozi mi.Sensei wrote:moji stariji prijedlozi
- minjonja
#221 Re: novi grb i zastava BIH
da se ne bi svadjali, nek ovo bude zastava BiH

-
SoulSeeker
#222 Re: novi grb i zastava BIH
Evo i mog prijedloga...

-
Samuraj Saki
#223 Re: novi grb i zastava BIH
Ja bi na osnovu ovof grba napravio ovakvu zastavu:DrugaGimnazija wrote:Mozda da nam gorchin_ "odradi" jedan grb i zastavu na principu slicnom njegovom prijedlogu za grb FBiH? Dakle, neki prijedlog koji ima korijene u BiH, ali ne stavlja na hrpu boje i simbole koji se ne slazu jedne s drugim.

Grb Kotromanića je imao slične pruge.
- sfrj
#225 Re: novi grb i zastava BIH

Kolko zanam ima zastava BiH a jeli to vi hocete nesto ponovo da mjenate pa dokle vise ljudi. Ne mogu da vjerujem vi bi svaki cas da mjenjate, nikad od Bosne i Hercegovine izgleda nece biti drzave!