komandant mark wrote:Ko bi bio idealan gradonacelnik prihvatljiv za SDP, NS i BPS a koji ispunjava gore navedene uslove?
Evo nekih ideja: Tatjana Ljujic-Mijatovic, Lidija Korac, Haris Pasovic, Milenko Bijedic...
Da sam ja netkoooooooooo, ne bih dala da neko iznad 40 godina starosti bude na listi kandidata za gradonacelnika.
Ne treba nam minderpuza, ne treba nam bakutaner, treba nam neko ko ce moci i imati cojones da stane FAR U FAR sa svim problemima, bio ili ne nadlezan za iste!
Treba nam neko ko ce smjeti bez aminovanja od strane stranackog sefa reci:
"Postovani direktore GRASa, bicete zamoljeni da sredstva koja dobijete iz budzeta trosite pametno i da se rukohvati u tramvajima operu makar jednom mjesecno da vise ne hvatamo za fekalne bakterije svako jutro"...
Neko ko ce reci
" Ovaj grad nije od Carsije do MDvora, u ovaj grad spadaju i Dobrinja, i CHWilla"..."Draga djeco Dobrinje i Mojmila, draga djeco Opcine Novi Grad, cast mi je obici vas u ovim neuslovnim ucionicama i cijeli Grad ce se potruditi da se Dobrinjska i Peta Gimnazija sto prije izgrade.."
Iako nista od ovoga nije nadleznost gradonacelnika, to je moralna obaveza.
Ovim putem pozivam trenutnu gradonacelnicu da odemo zajedno do gradilista na Dobrinji, da odemo do Dobrinjske gimnazije, da je ja, kao bivsa ucenica, provodam kroz ucionice... jer znam da nikad nije bila tamo...i to mi je krivo strasno...