Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
citroen xm

#76 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Više sam se osvrtao na vanjski dizajn. Meni na Audiju B3 užasno smeta zadnja klupa. Nikada u životu nisam vidio toliko auto, a pogubnije za vožnju pozadi. Ajd što ima malo prostora, nego što je naslon klupe u odnosu na sjedalni dio postavljen pod nekim čudnim uglom pa nakon 20-ak kilometara leđa pucaju.
Maystor

#77 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Maystor »

Better Man wrote: Ovo već liči na nešto, dok one gornje slike koje izgleda predstavljaju pravu sedmicu pokazuju da je Golf 7 klasični redizajn šestice i da je dizajnerski totalni promašaj! Nije ni čudo što u VW svaki par godina izbacuju novog Golfa, jer ih konkurencija uništi!
Kad ovo čovjek pročita, ne zna bi li se smijao ili plakao. Golf 7 redizajn šestice :lol: :lol: :lol: dizajnerski totalni promašaj :lol: :lol: :lol: :lol: a konkurencija ih uništi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
saibaba

#78 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by saibaba »

Ja nisam nista drugo ni ocekivao od golfa ... Golf se kupuje zbog pouzdanosti i kvaliteta a ne zbog vrištećeg dizajna ...
hostapler

#79 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by hostapler »

Mr.Fundamental wrote:Slabo bi mi rekao.
http://www.volkswagen.ba/cms/cjenovnik/Golf.pdf
Golf 1.4 Trendline bez PDV-a 22.148 KM, znači sa PDV-om negdje oko 26 000 KM. I imaš takva mislim tri modela koje možeš dobit ispod 30k. A ti ono reče nijedan. Eto koliko se vjerodostojni argumenti iznose na ovom podforumu, ne možete ni najjednostavnije informacije provjerit.
A to od koje će konkurencije slijedeća generacija biti jeftinija, to ne znam, jer auto još nije ni izašlo, a kamoli cijene, samo se zna da će kao i ova generacija Passata, biti jeftiniji od prošle generacije.
Kosta 26 000 KM nakon 5 godina prodaje,a dolazi i nova generacija. U jbt nek si mi rekao. Pa taj Golf VI sa 1.4 Trendline (koji od opreme nema ni desni retrovizor) nije smio kostati toliko ni kada je bi nov kao model a ne nakon 5 godina.
Pa on je i sad skuplji od novog Hyundai i30 sa boljim paketom opreme.
citroen xm

#80 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

saibaba wrote:Ja nisam nista drugo ni ocekivao od golfa ... Golf se kupuje zbog pouzdanosti i kvaliteta a ne zbog vrištećeg dizajna ...
Svi se kvare, samo Golf nikada. Svaka čast. Jbm ti zemlju u kojoj još uvijek važi mit o neuništivoj kočiji zvanoj G2.
Josko Domorocki

#81 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Josko Domorocki »

citroen xm wrote:
saibaba wrote:Ja nisam nista drugo ni ocekivao od golfa ... Golf se kupuje zbog pouzdanosti i kvaliteta a ne zbog vrištećeg dizajna ...
Svi se kvare, samo Golf nikada. Svaka čast. Jbm ti zemlju u kojoj još uvijek važi mit o neuništivoj kočiji zvanoj G2.
Mit ili ne .,na sajmovima najvise guzve oko njih :D .Garant zbog cijene,gledao sam novinara sa auto-magazina HTV kad je 6-ica VW izasla,sajam u Parizu,klanja mu se ko arap u sred pustinje.Sad koliko ce istih ili slicnih biti kod 7 VW ne znam,vrijeme ce pokazati kakve su masine 6 VW generacije :mrgreen:
Better Man

#82 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Better Man »

Maystor wrote:
Better Man wrote: Ovo već liči na nešto, dok one gornje slike koje izgleda predstavljaju pravu sedmicu pokazuju da je Golf 7 klasični redizajn šestice i da je dizajnerski totalni promašaj! Nije ni čudo što u VW svaki par godina izbacuju novog Golfa, jer ih konkurencija uništi!
Kad ovo čovjek pročita, ne zna bi li se smijao ili plakao. Golf 7 redizajn šestice :lol: :lol: :lol: dizajnerski totalni promašaj :lol: :lol: :lol: :lol: a konkurencija ih uništi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa da ih konkurencija ne uništava, ne bi svakih par godina izbacivali novi model Golfa!
Gost1515

#83 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

Better Man wrote:
Maystor wrote:
Pa da ih konkurencija ne uništava, ne bi svakih par godina izbacivali novi model Golfa!
Tako je! Ja mislim da je svaka dalja rasprava suvišna!
saibaba

#84 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by saibaba »

citroen xm wrote:
Ja nisam rekao da se svi kvare a da se golf ne kvari.... nego da je kvalitetan i pouzdan... To po tebi nije ?
citroen xm

#85 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Josko Domorocki wrote: Mit ili ne .,na sajmovima najvise guzve oko njih :D .Garant zbog cijene,gledao sam novinara sa auto-magazina HTV kad je 6-ica VW izasla,sajam u Parizu,klanja mu se ko arap u sred pustinje.Sad koliko ce istih ili slicnih biti kod 7 VW ne znam,vrijeme ce pokazati kakve su masine 6 VW generacije :mrgreen:
A direktor VW-a se klanja Hyundaiju I30, dakle I30 je daleko bolji od Golfa. Je li tako?
saibaba wrote: Ja nisam rekao da se svi kvare a da se golf ne kvari.... nego da je kvalitetan i pouzdan... To po tebi nije ?
Ništa više od konkurencije, želio neko priznati ili ne.
Mr.Fundamental

#86 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Mr.Fundamental »

hostapler wrote:
Golf 1.4 Trendline bez PDV-a 22.148 KM, znači sa PDV-om negdje oko 26 000 KM. I imaš takva mislim tri modela koje možeš dobit ispod 30k. A ti ono reče nijedan. Eto koliko se vjerodostojni argumenti iznose na ovom podforumu, ne možete ni najjednostavnije informacije provjerit.
A to od koje će konkurencije slijedeća generacija biti jeftinija, to ne znam, jer auto još nije ni izašlo, a kamoli cijene, samo se zna da će kao i ova generacija Passata, biti jeftiniji od prošle generacije.
Kosta 26 000 KM nakon 5 godina prodaje,a dolazi i nova generacija. U jbt nek si mi rekao. Pa taj Golf VI sa 1.4 Trendline (koji od opreme nema ni desni retrovizor) nije smio kostati toliko ni kada je bi nov kao model a ne nakon 5 godina.
Ovo je zadnji put da odgovaram na komentare ovakvog tipa (neargumentovano i napamet izrečeno iz ko zna kojih razloga). Ja zbilja volim raspravljat o autima, kroz rasprave saznati i o novim stvarima, ali ne na ovaj način. Znači od sad, pa nadalje i ubuduće ( :D ), ko bude meni replicirao sa negacijom, a od mene ne dobije odgovor, to je zbog toga što je izvalio neku ogromnu glupost i laž, i neću da na takve gubim vrijeme.
Idemo redom: ti si prvo rekao da nema Golfa ni sa osnovnim motorom i opremom ispod 30k (kao što sam pokazao to je laž, što znači da si napamet rekao, ili si namjerno slagao), pa sad tvrdiš da su takve cijene, jer je model na zalasku...što opet nije tačno. To je vidim rekao i @CitroenXM (ako ti je 1.4 prejadan, za hiljadu više imaš 1.2 TSI, više puta proglašavan najboljim motorom u klasi), pa evo odgovor obadvojici. Vidi ovo:

Image

Cjenovnik za decembar 2010. Ono što sam rekao "oko 26 000 KM" je bilo pogađanje, tačna cifra je 25 388 KM, znači tačno onoliko koliko je koštao prije 20 mjeseci. Isto važi za 1.2 TSI itd. Opet si iznijeo pogrešnu i napamet izrečenu tvrdnju. Za opremu također čista glupost. I početni Golf 1.4 trendline je od samog početka dolazio sa svim potrebnim: ABS, ESP (samo za ESP nisam siguran da je sa ovim motorom od samog početka dolazio), klima, el. podizači, servo, prednji i bočni airbagovi, putno računalo, CD player... prošla su vremena kada su bazni modeli VW-a dolazili sa kriminalno malo opreme.
http://www.volkswagen.hr/modeli/golf/go ... ci/cijene/

@BetterMan: najlakši Focus je 1270 kg, Golf 1215 kg. Tih 55 kg je moglo uticati da Focus umjesto za 14.1 ubrzava za max 13.7, nikako ne i da skine 2 sekunde zaostatka, tako da to nije razlog. Fazon je u motorima: 1.2 TSI je turbobenzinski motor koji maksimalnu snagu razvija pri mnogo nižim okretajima (konkretno 200 Nm pri 1500 obrtaja, znači kao i u dizela), dok je 1.4 kod Focusa atmosferski motor.
citroen xm

#87 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Ajde reci nam fino koliko ima ovaj 1.4 16V motor KS. Ja znam, ali neka i ostali znaju. Pa to se vuče kao krava po cesti. A da bi dobio za toliko auto neki valjan motor treba ti 30000 KM jer otprilike toliko košta 1.2 TSI 105 KS. Dakle za valjano auto na zalasku karijere(novi model će se pojaviti za svega par mjeseci) treba 30000 KM. A konkurencija nudi slično na početku karijere za mnogo manje para. Smiješto do bola.
hostapler

#88 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by hostapler »

Mr.Fundamental wrote:
hostapler wrote:
Ovo je zadnji put da odgovaram na komentare ovakvog tipa (neargumentovano i napamet izrečeno iz ko zna kojih razloga). Ja zbilja volim raspravljat o autima, kroz rasprave saznati i o novim stvarima, ali ne na ovaj način. Znači od sad, pa nadalje i ubuduće ( :D ), ko bude meni replicirao sa negacijom, a od mene ne dobije odgovor, to je zbog toga što je izvalio neku ogromnu glupost i laž, i neću da na takve gubim vrijeme.
Idemo redom: ti si prvo rekao da nema Golfa ni sa osnovnim motorom i opremom ispod 30k (kao što sam pokazao to je laž, što znači da si napamet rekao, ili si namjerno slagao), pa sad tvrdiš da su takve cijene, jer je model na zalasku...što opet nije tačno. To je vidim rekao i @CitroenXM (ako ti je 1.4 prejadan, za hiljadu više imaš 1.2 TSI, više puta proglašavan najboljim motorom u klasi), pa evo odgovor obadvojici. Vidi ovo:

Image

Cjenovnik za decembar 2010. Ono što sam rekao "oko 26 000 KM" je bilo pogađanje, tačna cifra je 25 388 KM, znači tačno onoliko koliko je koštao prije 20 mjeseci. Isto važi za 1.2 TSI itd. Opet si iznijeo pogrešnu i napamet izrečenu tvrdnju. Za opremu također čista glupost. I početni Golf 1.4 trendline je od samog početka dolazio sa svim potrebnim: ABS, ESP (samo za ESP nisam siguran da je sa ovim motorom od samog početka dolazio), klima, el. podizači, servo, prednji i bočni airbagovi, putno računalo, CD player... prošla su vremena kada su bazni modeli VW-a dolazili sa kriminalno malo opreme.
http://www.volkswagen.hr/modeli/golf/go ... ci/cijene/

@BetterMan: najlakši Focus je 1270 kg, Golf 1215 kg. Tih 55 kg je moglo uticati da Focus umjesto za 14.1 ubrzava za max 13.7, nikako ne i da skine 2 sekunde zaostatka, tako da to nije razlog. Fazon je u motorima: 1.2 TSI je turbobenzinski motor koji maksimalnu snagu razvija pri mnogo nižim okretajima (konkretno 200 Nm pri 1500 obrtaja, znači kao i u dizela), dok je 1.4 kod Focusa atmosferski motor.
Dobro argumentovani,koliko je kostao na pocetku karijere? A koliko kosta konkurencija? I je li ovo stamparska greska za 1.4 TSI sa 160 KS?
Last edited by hostapler on 08/08/2012 23:17, edited 2 times in total.
dottore

#89 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by dottore »

Golf 1.2 TSI (105PS 6brzina) sa akcijskim paketom opreme 32 000 KM
Ovo je akcijski paket + Bazni Trendilne:
- 4 vrata sa električnim podizačima stakala naprijed i nazad
- Srednji naslon za ruke naprijed s pretincem, 2 ventilaciona otvora i 2 držača za čaše nazad
- Climatronic - dvozonski automatski klima ureĎaj
- Svjetla za maglu naprijed sa hromiranim obrubom i funkcijom statičkih svjetala za skretanje
- Kućišta vanjskih ogledala i ručke na vratima u boji vozila
1.6TDI sa istom opremom košta 35 000KM.

Megane Dynamique 1.2 TCe 115 Energy ) 32.512 KM
Megane Dynamique dCi 105 33.420 KM
Ford Focus 1.6 Ti-VCT (105PS) M5 31.050 KM
Ford Focus 1.6 TDCi DPF (95PS) M6 34.800 KM
Kia Ceed 1.6 CRDi 110 KS LX Urban 31.790 KM

Takve su cijene i kod konkurencije, i dođe ista oprema. Tako da niko ne može reći da VAG prodaje ljudima maglu, i sl. Cijene su iste +/- 5%, nova su auta, a vi kupujte sta vam odgovara. :thumbup:
Mr.Fundamental

#90 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Mr.Fundamental »

@ Hostapler: nije greška, postoji verzija sa 160 KS. To ti meni malo za promjenu reci koliko ko košta, pa da uporedimo. Ja nisam rekao da je Golf najjeftiniji, ali nije to tako crno kako neki ovdje tvrde. Prvo, Golf je odavno najprodavanije auto, cijeli segment po njemu se zove, znači imaju pravo stavit takve cijene. Normalno je da konkurencija stavlja niže cijene, jer pokušava oduzet dio tržišnog kolača. Tako je u svakom biznisu. Ali, kažem to je samo na prvu Golf preskup i neisplativ. Evo primjer: npr. Astra 1.4 sa 100 KS košta 28 000 KM, Golf sa 1.2 TSI 105 KS nešto preko 30, eto dodaj i doplate da izjednačiš opremu (ako ima manje), nek ima sve što i Astra, pa i više...razlika neka bude preko 3000 KM na startu. Međutim, Golf daleko najbolje u svojoj klasi drži cijenu tako da će vlasnik Golfa već nakon godinu-dvije anulirat prednost u cijeni koju je imao vlasnik Astre. Nakon pet godina, lupam, Astra će vrijedit 15k, a Golf 19k, tako da ne samo da ćeš nadoknadit, nego će tvoj Golf se pokazat isplativijom kupnjom. Znači kupci ostalih modela, samo na startu imaju prednost, dugoročno Golf ih stiže(a mnoge i prestiže). Plus što će ti taj 1.2 trošit manje nego Astrin atmosferac, tako da si i tu na zelenoj grani. Ovo je primjer sa aspekta cijeni i generalno finansija, da se neko ne javi sad ne kupuju svi zbog cijene, ovo-ono, naravno da to nije jedini razlog za kupnju, a i za to se da raspravljati...

P.S. ispravka za odgovor u prvoj rečenici, nisam lijepo razumio pitanje. Jeste štamparska greška za cijenu.
Last edited by Mr.Fundamental on 09/08/2012 01:29, edited 3 times in total.
Doktor29

#91 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Doktor29 »

drndalo wrote:@doktore29

Nisam siguran koliko razumijem:"Da nisi mogao razgovarati od bude na 180"...

Ali pretpostavicu da si napravio 2x isti tip-feler, i da nisi mogao razgovarati od buke, a ako grijesim, i ipak se radi o Budi, iskreno se izvinjavam na nepostivanju tvojih vjerskih uvjerenja.

Da se vratim i na tvoju temu... Hoces reci da u Golfu 6 na 180 km/h mozes normalno pricati ? Svaka ti cast, odoh odmah prodati BMWa sa 2.0d motorom, jer se u njemu na 180 km/h ne moze normalno pricati, i kupiti Golfa 6, samo koji model da uzmem ? SDI ?
Za Golfa iskreno ne znam jer ga uglavnom vozim i nemam problema u komunikaciji sa sagovornicima, znam to sigurno za Forda jer sam sjedio pozadi dok se recimo kod Citroena C5 nema slicnih problema i na vecim brzinama, da ne zaboravim reci da je bio karavan pa ne znam jel to ima neke veze sa bukom.
drndalo

#92 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

Pa dobro, bar si posten da Golf ne moze 180... :lol:

Zezu na stranu, mozda se u RR Silver-Nesto moze normalno lagano pricati na 180 km/h... I u E-klasi je to vec prica povisenim tonovima, posebno sa zadnjeg na prednje sjediste i obratno... :wink:
Qler

#93 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Qler »

U golfu na 200 sa otvorenim prozorima sapces, da ne uznemiris okolne ptice, koliko je tih...
drndalo

#94 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

Jest, i kad pr'nes u Tuzli, trese se Zenica... :lol:
amortizer

#95 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by amortizer »

Qler wrote:U golfu na 200 sa otvorenim prozorima sapces, da ne uznemiris okolne ptice, koliko je tih...
Pa da, jer tada radi na 2000 obrtaja i trosi 2,012 l/100km. :run:
Josko Domorocki

#96 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Josko Domorocki »

amortizer wrote:
Qler wrote:U golfu na 200 sa otvorenim prozorima sapces, da ne uznemiris okolne ptice, koliko je tih...
Pa da, jer tada radi na 2000 obrtaja i trosi 2,012 l/100km. :run:
http://www.inautonews.com/volkswagen-go ... CROqaDDun8 :wink:
Šunj

#97 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Šunj »

Last edited by Šunj on 02/09/2012 12:09, edited 3 times in total.
goran16v

#98 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Ajde reci nam fino koliko ima ovaj 1.4 16V motor KS. Ja znam, ali neka i ostali znaju. Pa to se vuče kao krava po cesti. A da bi dobio za toliko auto neki valjan motor treba ti 30000 KM jer otprilike toliko košta 1.2 TSI 105 KS. Dakle za valjano auto na zalasku karijere(novi model će se pojaviti za svega par mjeseci) treba 30000 KM. A konkurencija nudi slično na početku karijere za mnogo manje para. Smiješto do bola.
Jah eto moj Focus sa 1,4 16v Duratec motorom i 84 KS naprosto leti po cesti...
citroen xm

#99 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Baš leti?
goran16v

#100 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

Leti...!
Post Reply