Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
veliki dasa

#51 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by veliki dasa »

saibaba wrote:Sustinski VW nije nikad ni pravio neke velike izlete sa dizajnom kao neki francuski proizvodjaci recimo ... mana auta sa nekim "spektakularnim dizajnom" je sto su popularni kratko vrijeme nakon toga im drasticno opada vrijednost ...
da više je to bila evolucija modela, bez drastičnih zahvata i promjena
ali su ga sada usrali skroz
Doktor29

#52 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Doktor29 »

veliki dasa wrote:
Doktor29 wrote:
tf2_spy wrote:kako svaka tema o autima završi kao prepucavanje vw fanova s jedne, i vw pljuvača s druge strane? nevjerovatno, majke mi...
Vozim sesticu vec 3 godine, presao sko 140.000 i imao sam dva kvara, lezaj neki i kompresor od klime i zamjenit cu je sa ovim novim kada bude dostupan. Prezadovoljan sam sa tim autom a vozio sam svasta, od Focusa u kojem je nemoguce razgovarati pri brzini od 180 Km jer je buka nepodnosljiva, ne znam kako i zbog cega do smjesnog citroena C4.
nije ni riječ o kvalitetu, njemačka vozila, pa i fau-wau su kvalitetno rađeni, ali je dizajn problematičan
pa i sam golf KEC koji je udario temelje instituciji Golf je dizajniran od strane čuvenog italijana Giorgetto Giugiara i italdizajna :shock:
zanimljivo je to, italijani su najjači u dizajnu, ali kvalitet NULA :cry:
Pa gleda dizajna ja nema neke velike zahtjeve, bitno mi je da ne ostanem na cesti :-D ..Ja nisam imao problema sa udobnoscu samog auta, sto je recimo slucaj bio sa cetvtom generacijom ili peticom. Ali ja ne znam u cemu se ogleda dobar dizajn Citroena ili Renaulta i sto je bolji od Golfa
tf2_spy

#53 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by tf2_spy »

kad već pričamo o dizajnu i tom mitu kako su švabe neinventivne po tom pitanju, prisjetimo se malo 80-tih. naime, u vrijeme kad je napravljen audi 80 B3 (kod nas popularan kao "jaje"), 1986-1991 njegov dizajn je za konkurenciju bio čista avangarda i nešto što je nedodirljivo konkurenciji. ko hoće nek pogleda malo slike tadašnjih konkurenata (renault 21, peugeot 505, citroen cx, ford sierra) i uporedi. da ne govorimo da je audi tada jedini davao 10-ogodišnju garanciju na lim.

udaljih se od teme totalno, al dokle ba sa mitomanijom više? i ovo pišem kao neko ko je totalno operisan od ovih "vw vs svi ostali" sranja, i aute odabirem prema parama koje imam i potrebama u datom trenutku, što je i nebitno za svu ovu priču..
citroen xm

#54 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Doktor29 wrote:
tf2_spy wrote:kako svaka tema o autima završi kao prepucavanje vw fanova s jedne, i vw pljuvača s druge strane? nevjerovatno, majke mi...
Vozim sesticu vec 3 godine, presao sko 140.000 i imao sam dva kvara, lezaj neki i kompresor od klime i zamjenit cu je sa ovim novim kada bude dostupan. Prezadovoljan sam sa tim autom a vozio sam svasta, od Focusa u kojem je nemoguce razgovarati pri brzini od 180 Km jer je buka nepodnosljiva, ne znam kako i zbog cega do smjesnog citroena C4.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Koliko je ovo smiješno. Ajde reci u kom si to auto magazinu pročitao. Zamisli ne možeš pričati na 180. Ma nikako, a i hvala bogu svih 140000 u golfu si prešao vozeći 180. Smiješno kao i priča da je C4 smiješan.
Last edited by citroen xm on 08/08/2012 12:24, edited 1 time in total.
veliki dasa

#55 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by veliki dasa »

tf2_spy wrote:kad već pričamo o dizajnu i tom mitu kako su švabe neinventivne po tom pitanju, prisjetimo se malo 80-tih. naime, u vrijeme kad je napravljen audi 80 B3 (kod nas popularan kao "jaje"), 1986-1991 njegov dizajn je za konkurenciju bio čista avangarda i nešto što je nedodirljivo konkurenciji. ko hoće nek pogleda malo slike tadašnjih konkurenata (renault 21, peugeot 505, citroen cx, ford sierra) i uporedi. da ne govorimo da je audi tada jedini davao 10-ogodišnju garanciju na lim.

udaljih se od teme totalno, al dokle ba sa mitomanijom više? i ovo pišem kao neko ko je totalno operisan od ovih "vw vs svi ostali" sranja, i aute odabirem prema parama koje imam i potrebama u datom trenutku, što je i nebitno za svu ovu priču..
nisam baš siguran da je i tog audija dizajnirao švabo
osim toga upoređuješ novi model sa modelima na zalasku, kao na primejr cx, uporedi ga sa xm-om, pežom 405 ili 605

jedini, po meni, lijep fau-wau je posljednja generacija, Polo 5, ne znam kako da utrefe i švabe lijepo auto

i u ovom pravcu su glupani trebali i novi golf dizajnirati

Image

Image

Image

Image
Image
Image
Image
tf2_spy

#56 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by tf2_spy »

evo, uporedio..

Image

Image

nema se šta tu pričat, u vrijeme kad je oblik pravougaonika dominirao u dizajnu automobila, audi je napravio ovo. tad, u to vrijeme, avangarda. i neću više na ovu temu, ionako je offtopic..
veliki dasa

#57 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by veliki dasa »

tf2_spy wrote:evo, uporedio..

Image

nema se šta tu pričat, u vrijeme kad je oblik pravougaonika dominirao u dizajnu automobila, audi je napravio ovo. tad, u to vrijeme, avangarda. i neću više na ovu temu, ionako je offtopic..
prvo, tako nije izgledo kad je izašo, ovo ti je redizajn od 1991.
drugo, po meni 405 nije ništa manje ljep, nijanse su u pitanju, ne drastična razlika, stvar ukusa

manje više i nije offtopis, jer se rapsravlja o dizajnu,
na kome je novi golf 7 pao na ispitu ko kruška :lol:
DoradO

#58 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by DoradO »

...na cijem je ispitu pao :-) :lol: jaro ne lozimo se svi na svemirske letjelice tipa citroen i sl, samo zato sto golf ne pravi extremne ispade u dizajnu znaci da je zaostao :?: ... nidje veze
veliki dasa

#59 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by veliki dasa »

tf2_spy wrote:evo, uporedio..

Image

by the way, evo jednog iz tog doba koji je bolji i od tog audija

Image
frngla

#60 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by frngla »

tipo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
tf2_spy

#61 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by tf2_spy »

veliki dasa wrote: by the way, evo jednog iz tog doba koji je bolji i od tog audija

Image
dosad sam mislio da si ozbiljan, majke mi..

što se tiče redizajna, pa nisu mu oblik redizajnirali, i dalje je isti, redizajn se odnosio na karambolke, maglenjake, lajsne i sl. i ja budala, našo se s tobom raspravljat...
Better Man

#62 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Better Man »

Mr.Fundamental wrote:
technoGeek wrote:Istrest ce ljudi kojima je Golf neki statusni simbol, i koji razmisljaju da sto manje izgube na prodaji. Nije im bitno sto auto losije lezi, sto je neudobno, sto dobiju manje a plate vise... To su takvi ljudi, od kojih vecina ide na zamjenu sijalice u servis.

Sjeo sam ja u sve golfove, i vozio ih osjecajuci se kao *ebeni taxista. Nista posebno, auto kao auto, da ne nabrajam dalje ono sto mi se nije svidjelo.

Vjerovatno imam razlog da ga mogu tek tako pokopati, a oslanjam se na ovo sto je rekao covjek koji vozi prvu generaciju Focusa(koju sam i sam vozio, i za koju svi novinari govore da ima najbolje lezanje u klasi): "Malo sam jednom golfu 6-ici pokazao sta je pravi auto, a audi a4 koci u krivinama u kojima ja dodajem gas"

Znaci auto koje je izaslo 98me ubija sesticu koja je 10 godina mladje auto u najmanju ruku. Dovoljno je samo pogledati trap 4ke i Focusa da se vidi koliko VW prodaje muda pod bubrege. Samo sam objektivan, za prvi CC sam rekao da je super, Scirroco je dobar, ali treba biti i realan ;-)
Možda je do subjektivnog doživljaja, ali ja nisam primjetio da je Golf neudoban, naprotiv...pogotovo ne u odnosu na Focusa, koji ima tvrđe podešeniji ovjes i amortizere. Agilnost Focusa se ne može osporit, to mu je vječito obilježje bilo, ali dobro ležanje ni Golfu uopšte nije strano. To se pogotovo vidi u brzim prolascima kroz zavoje, kada se auto bukvalno lijepi za cestu, i treba baš pretjerat da ga se izbaci iz ravnoteže. Čak su stručnjaci ocijenili da ni novi Focus u motorizaciji nije dobar kao Golf, koji ima bolje motore. Npr. osnovni Focus 1.4i sa 85 KS ubrzava od 0-100 za 14.1 sek, a Golf 1.2 TSI sa isto konja za 12.3. Bolje i uglađenije vuku, a pri tome i manje troše. To su sve činjenice koje je lahko provjerit, samo malo dublje istraži. I slažem se, samo realno pričat :wink:

P.S. Ko misli da lupetam gluposti, evo mu dobar primjer:
http://www.klix.ba/forum/vase-naredno-v ... s1450.html
Čovjek je vlasnik Golfa 1.2 TSI, i opisivao je auto.
Kad govoriš o ubrzanju trebao bi da znaš da je novi Focus veći od Golfa 6! Duži je za čak 18 centimetara, što sigurno donosi i veću masu i zato Golf ima bolje ubrzanje, ali će ga Focus pojesti za doručak po voznim osobinama.
Husqvarnate250

#63 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Husqvarnate250 »

2AK-47 wrote:Ein wenig Scheiße sein Name ist Golf
Prvo nauci njemacki pa onda pisi
Doktor29

#64 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Doktor29 »

citroen xm wrote:
Doktor29 wrote:

Koliko je ovo smiješno. Jade reci u kom si to auto magazinu pročitao. Zamisli ne možeš pričati na 180. Ma nikako, a i hvala bogu svih 140000 u golfu si prešao vozeći 180. Smiješno kao i priča da je C4 smiješan.

Ne razumjem cemu vrijedjanje i ovolika kolicina papanluka u tvom postu, rekao sam da je nemoguce razgovarati od bude a ti ako imas druga iskustva podjeli ih sa nama, a koliko sam presao govori kilometar sat i servisna knjiga, ne razumjem primitivazam koji isijava iz tebe, ipak su to samo auta. Meni je C4 smjesan auto, vozio sam ga od Krakova do Zagreba i to je bila muka za mene, opet ti mozda imas druga iskustva ali ti definitivno fali kucnog odgoja
BISCANIN2

#65 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by BISCANIN2 »

Imali dalje : http://2.bp.blogspot.com/-FoM2Og1aK58/T ... giulia.jpg

ako ikad budem presao na luksuzna onda je to "to "

Iz malo boljeg ugla :http://www.auto-power-girl.com/high-res ... etta-5.jpg
Maystor

#66 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Maystor »

Doktor29 wrote:
citroen xm wrote:
Doktor29 wrote:

Koliko je ovo smiješno. Jade reci u kom si to auto magazinu pročitao. Zamisli ne možeš pričati na 180. Ma nikako, a i hvala bogu svih 140000 u golfu si prešao vozeći 180. Smiješno kao i priča da je C4 smiješan.

Ne razumjem cemu vrijedjanje i ovolika kolicina papanluka u tvom postu, rekao sam da je nemoguce razgovarati od bude a ti ako imas druga iskustva podjeli ih sa nama, a koliko sam presao govori kilometar sat i servisna knjiga, ne razumjem primitivazam koji isijava iz tebe, ipak su to samo auta. Meni je C4 smjesan auto, vozio sam ga od Krakova do Zagreba i to je bila muka za mene, opet ti mozda imas druga iskustva ali ti definitivno fali kucnog odgoja
Pa pošto si relativno novi, da ti kažem da ni na jednom podforumu nećeš naći više iskompleksiranih i nekulturnih sagovornika nego ovdje na autima. A kada je riječ o temi, slike koje su postavljene uopšte nisu slike golfa 7. Ima nekoliko verzija na internetu, a još nije objavljena niti jedna službena slika. Slike golfove braće (Audi A3 i Seat Leon) su dostupne i oba auta izgledaju prelijepo. Mene je posebno oduševio seat:
Image
upload images

Image
upload images

Što se tiče tehnike, nema sumnje da će biti vrhunska. Volkswagen je u MQB platformu uložio enormne količine novca i golf će imati tehniku kakva je donedavno bila nezamisliva u kompaktnoj klasi (radarom kontrolisani aktivni tempomat, kamera za prepoznavanje saobraćajnih znakova, bezbroj kombinacija motora, mjenjača i pogona itd). Motori su potpuno novi, iz temelja rekonstruisani. Prvi testovi Audija A3 su veoma pozitivni (ne samo u Autobildu!) i nema nikakve sumnje da će golf 7 ostati vladar kompaktne klase. Volio ga neko ili mrzio to je činjenica.
Neki kažu da će biti jeftiniji, a to nije tačno; golf 7 će biti skuplji od šestice. U VW-u kažu da će jednako koštati kao i šestica na istom nivou opreme, što otprilike znači - biće skuplji, ali će imati više serijske opreme.
Seawolf

#67 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Seawolf »

Po dosada objavljenim informacijama, Golf VII bi trebao biti odličan automobil i bez problema će zadržati prvu poziciju u segmentu, po broju prodanih vozila.

Također sam uvjeren da će bez velikih problema odnositi pobjede u većini usporednih testova. U stvari, najveći konkurent na usporednim testovima će biti automobil koji će Škoda proizvoditi na ovoj istoj platformi, dakle nasljednik sadašnje Škode Octavia II. Ta Škoda će zasigurno uzimati bodove u zapremnini prtljažnika i dimenzijama u unutrašnosti putničkog prostora (i, naravno, cijeni).

Ono što me jako zanima, je kako će se motorski snažnije i skuplje izvedbe Golf-a VII, nositi sa napadom "odozgo", iz premium klase C-segmenta, gdje se u isto vrijeme, ili nekoliko mjeseci (do godinu dana) prije predstavljanja Golf-a VII, pojavljuju četiri jaka igrača:

Mercedes-Benz A-klasa W176: automobil dizajnerski urađen do boli, a uz to i sa trokrakom zvijezdom, sigurno će navesti mnoge vlasnike Golf-a GTI, da razmisle o A 250 (155 kW / 211 KS);

BMW serija 1 (II generacija): dizajnerski ne baš uspješan, ali kralj dinamične vožnje i sa do iznemoglosti štedljivim motorima;

Audi A3 (III generacija): in-house konkurencija sa fantastičnim kvalitetom izrade i

Volvo V40: za ljubitelje egzotike, po prvi put klasičan kompaktni petovrati automobil C-segmenta, sa jako visokim kvalitetom izrade i gomilom sigurnosne opreme, a ni dizajnerski nije loš.
Last edited by Seawolf on 08/08/2012 06:56, edited 2 times in total.
technoGeek

#68 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by technoGeek »

Zapravo ja jedva cekam da vidim sta ce Top Gear reci o njemu, a to ce biti tek sljedece godine. Zapravo radujem se njihovim testovima koji ce usljediti pocetkom sljedece godine ,s obzirom da ce biti mnogo auta o kojima se ovdje raspravljalo, a sigurno cemo vidjeti vidjeti usporedbu Focusa, Golfa i Astre :D
Gost1515

#69 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

Heller wrote:Brace yourselfs WW Fanboys are cumming.

Što je u svijetu za hipstere Apple, kod nas je za "stručnjake" WW

Brace yourselves, spelling is coming.

p.s. VW
drndalo

#70 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

@doktore29

Nisam siguran koliko razumijem:"Da nisi mogao razgovarati od bude na 180"...

Ali pretpostavicu da si napravio 2x isti tip-feler, i da nisi mogao razgovarati od buke, a ako grijesim, i ipak se radi o Budi, iskreno se izvinjavam na nepostivanju tvojih vjerskih uvjerenja.

Da se vratim i na tvoju temu... Hoces reci da u Golfu 6 na 180 km/h mozes normalno pricati ? Svaka ti cast, odoh odmah prodati BMWa sa 2.0d motorom, jer se u njemu na 180 km/h ne moze normalno pricati, i kupiti Golfa 6, samo koji model da uzmem ? SDI ?
palamuda

#71 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by palamuda »

Ova tema jasno pokazuje koliko se gaće tresu golfovoj konkurenciji i na samu spomen dotične legende.
Ne vozim Golfa.
Tržišna utakmica će ponovo biti nezanimljiva...
mobsterc

#72 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mobsterc »

palamuda wrote:Ova tema jasno pokazuje koliko se gaće tresu golfovoj konkurenciji i na samu spomen dotične legende.
Ne vozim Golfa.
Tržišna utakmica će ponovo biti nezanimljiva...
Vala bas palamudis... hahah cuj ova tema neki pokazatelj :D
Stvarno je vrlo bitno sta par bosanaca misli o nekom autu a da ne pricam da su pored njih, ovdje i predstavnici sve te gacotresne konkurencije.... :D
citroen xm

#73 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Doktor29 wrote:
citroen xm wrote:

Oprosti, nisam pregledao post, sada sam ispravio. Nije bilo vrijeđanje ako misliš na "jade", došlo je do zamjene slova. Želio sam napisati"ajde". A u svemu ostalom stojim pri svom.
citroen xm

#74 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Takođe ne mogu da vjerujem šta ljudi pišu ovde u pogledu dizajna. Ok B3 jeste fino dizajniran, samim tim i B4 koji je redizajn B3, ali upoređivati taj dizajn kao revolucionaran sa nekim istinskim legendama koje su čak dizajnirane 15-ak godina prije je u najmanju ruku smiješno. I Cx, a i XM(koji je generacijski približnjiji B3-ojci) su revolucionarniji mnogo i svjetlosnim godinama su ispred Audija. CX koji je dizajniran sedamdesetih i sada izgleda kao svemirski brod, a za Audi se to ne može reći. Ma niti za jedan iako ne sporim da su B3 i B4 lijepi automobili.
Qler

#75 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Qler »

Meni je B3 unutra bio ruzan samo zbog onih silnih otvora od ventilacije. Kao da nisu znali sta ce pa ubacili one puhalice... gdje god pogledas onaj otvor...
Post Reply