Novi generalni sekretar N/FSBiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- campa_xxx
#26 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH
Gospon Usanovic definitivno vise nece biti sekretar... 
- van Basten
#27 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH
ne bi me čudilo da mu ovi njegovi jataci izganjaju potvrdu o nekažnjavanju i nevođenju krivičnog postupka. Sve je moguće sa bagrom iz saveza
- Better Man
#28 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH
Ipak ta solucija je nemoguća, jer zamisli da ima tu potvrdu, a svaki dan ide na suđenje i mediji o tome izvještavaju.van Basten wrote:ne bi me čudilo da mu ovi njegovi jataci izganjaju potvrdu o nekažnjavanju i nevođenju krivičnog postupka. Sve je moguće sa bagrom iz saveza
- JThomas
#29 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH
pa kad je šefkija čekić mogao izganjati rodni list da je četiri godine mlađi da bi ostao dekan, ne bi me ni to previše iznenadilo...
- van Basten
#30 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH
znam da je nemoguća, ali kad ušanović u pitanju, još u kombinaciji sa dominikovićem, onda ja ipak pušem i na hladnoBetter Man wrote:Ipak ta solucija je nemoguća, jer zamisli da ima tu potvrdu, a svaki dan ide na suđenje i mediji o tome izvještavaju.van Basten wrote:ne bi me čudilo da mu ovi njegovi jataci izganjaju potvrdu o nekažnjavanju i nevođenju krivičnog postupka. Sve je moguće sa bagrom iz saveza
- -danTe-
#31 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH
pa sad....campa_xxx wrote:Gospon Usanovic definitivno vise nece biti sekretar...
- van Basten
#32 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH
eno u današnjem Oslobođenju veli munib da će se kandidovati za Generalnog, da ne vidi razloga što se ne bi kandidovao, da na sudu on ne brani sebe nego poslovanje saveza (wtf
?) itd, itd... rekoh ja... ne vjerujem u ovaj odlazak sve dok ne bude proglašen novi sekretar 
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#33 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH
Munib je samo marioneta ljudima iz saveza. On se nishta zivo ne pita, niti sta odlucuje. Njegov glavni zadatak je uveseljavati novinare, braniti celne ljude saveza, odlaziti u razne medijske kuce kada se digne neka uzbuna medju rajom i slicno. Njima odgovara osoba poput Muniba, koja je glupa ko tocak, ali prolazi kod nesposobnih novinara jer isti ne znaju ili nece da postavljaju prava pitanja....
Napredak u savezu uopce ne zavisi o tome ko ce biti GS, ako ko drugi dodje (cisto sumnjam) moze biti samo isti ili cak i gori od ovog majmuna
Napredak u savezu uopce ne zavisi o tome ko ce biti GS, ako ko drugi dodje (cisto sumnjam) moze biti samo isti ili cak i gori od ovog majmuna
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#34 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH
Admir_1984 wrote:Munib je samo marioneta ljudima iz saveza. On se nishta zivo ne pita, niti sta odlucuje. Njegov glavni zadatak je uveseljavati novinare, braniti celne ljude saveza, odlaziti u razne medijske kuce kada se digne neka uzbuna medju rajom i slicno. Njima odgovara osoba poput Muniba, koja je glupa ko tocak, ali prolazi kod nesposobnih novinara jer isti ne znaju ili nece da postavljaju prava pitanja....
Kad se Munib gdje pojavi za njim poraste i opasnost za javni linc, a ovo sto laprda da brani savez je dobra stvar. Mozda povuce jos lopina iz saveza za sobom u corku.
- jazzer
#35 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH
Ja Munibu iskreno zelim da mu sav buduci rad bude u zatvorskim radionicama
kako bi zaradio sebi za kutiju cigara i pastu za brijanje.

kako bi zaradio sebi za kutiju cigara i pastu za brijanje.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#36 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH
Hoces da kazes da nije tako?Dado dijasporitus wrote:Admir_1984 wrote:Munib je samo marioneta ljudima iz saveza. On se nishta zivo ne pita, niti sta odlucuje. Njegov glavni zadatak je uveseljavati novinare, braniti celne ljude saveza, odlaziti u razne medijske kuce kada se digne neka uzbuna medju rajom i slicno. Njima odgovara osoba poput Muniba, koja je glupa ko tocak, ali prolazi kod nesposobnih novinara jer isti ne znaju ili nece da postavljaju prava pitanja....
![]()
Znaci Munib je veseljak kojeg svi vole. Kad je kakva frka samo posalju Muniba i sve se sredi. Cuo sam da je vrlo cjenjen u BHF-u.
![]()
![]()
Kad se Munib gdje pojavi za njim poraste i opasnost za javni linc, a ovo sto laprda da brani savez je dobra stvar. Mozda povuce jos lopina iz saveza za sobom u corku.
-
Chairman
#37 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH
Munib je covjek od kojeg se moze samo uciti. Istina, u fudbal je zalutao, ali ima zivotnu skolu i zna premuntati i najtvrdje da je to za knjiga.
- zalizani
#38 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH
Znas kako takvi zavrse,dobiju respect kolega i nogu u guzicu.Chairman wrote:Munib je covjek od kojeg se moze samo uciti. Istina, u fudbal je zalutao, ali ima zivotnu skolu i zna premuntati i najtvrdje da je to za knjiga.
- bijelo_dugme
#39 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH
Evo sad citam Munib tvrdi da javnost nije protiv njega. Ja drzave u picku materinu svi nas prave budalama...
-
Chairman
#40 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH
Nije to lose, ako odes sa par miliona kao sto ce onzalizani wrote:Znas kako takvi zavrse,dobiju respect kolega i nogu u guzicu.Chairman wrote:Munib je covjek od kojeg se moze samo uciti. Istina, u fudbal je zalutao, ali ima zivotnu skolu i zna premuntati i najtvrdje da je to za knjiga.
- bijelo_dugme
#41 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH
U Sarajevu boravili predstavnici FIFA i UEFA
Piše: J. LIGATA
29/01/09
Zbog generalnog sekretara blokirani svi projekti
Projekat izgradnje trening-centra u Zenici, te projekat pomoći za razvijanje omladinskog nogometa u BiH sačekaće izbor generalnog sekretara N/FSBiH.
Naime, predstavnici UEFA i FIFA Pasqual Torres i Mumahed Taa, koji su jučer boravili u Sarajevu na seminaru, na sastanku sa članovima Predsjedništva bh. kuće nogometa i predstavnicima klubova, jasno su rekli da naš savez neće dobiti novac ni za jedan projekat ukoliko ne ispoštuje rokove FIFA i UEFA vezane za izbor generalnog sekretara.
Podsjetimo, evropska i svjetska nogometna federacija su poslale uslove za izbor generalnog sekretara, među kojima je jedan od njih bio i taj da kandidat ne smije biti krivično gonjen, niti se protiv njega smije voditi krivični postupak, čime su htjeli iz utrke eliminirati sadašnjeg sekretara Muniba Ušanovića. Ipak, Izvršni odbor N/FSBiH odbio je te sugestije UEFA i FIFA, čime su prvenstveno sebe, ali i sve klubove u Premijer ligi, te reprezentaciju BiH doveli u veoma nezavidan položaj.
Naime, na računima FIFA i UEFA čeka oko 1.300.000 maraka pomoći za razvoj omladinskog nogometa, te 3.500.000 eura donacije UEFA za izgradnju trening-centra u Zenici, kao i 600.000 američkih dolara iz FIFA za isti projekat.
“Zbog lošeg upravljanja menadžmenta N/FSBiH sredstva za ove projekte su na čekanju. Uslov za dobivanje novca je da se izabere generalni sekretar u što kraćem roku i po sugestijama FIFA i UEFA“, kazali su Torres i Taa pred predstavnicima klubova Premijer lige, vjerovatno želeći na taj način apelovati na klubove da i oni izvrše pritisak na čelne ljude iz N/FSBiH.
Po svemu sudeći, FIFA i UEFA su pronašle način kako da animiraju čelne ljude N/FSBiH, koji su se u više navrata oglušili na njihove sugestije, a očito kako je Munib Ušanović najveći kamen spoticanja u odnosima bh. kuće nogometa sa svjetskom i evropskom nogometnom federacijom. Naravno, pitanje je zašto onda ti ljudi štite Ušanovića, a odgovor bi mogao biti vrlo jednostavan: Ukoliko padne Ušanović, vjerovatno će ih povući za sobom, pa se zbog toga grčevito bore protiv UEFA i FIFA.

Piše: J. LIGATA
29/01/09
Zbog generalnog sekretara blokirani svi projekti
Projekat izgradnje trening-centra u Zenici, te projekat pomoći za razvijanje omladinskog nogometa u BiH sačekaće izbor generalnog sekretara N/FSBiH.
Naime, predstavnici UEFA i FIFA Pasqual Torres i Mumahed Taa, koji su jučer boravili u Sarajevu na seminaru, na sastanku sa članovima Predsjedništva bh. kuće nogometa i predstavnicima klubova, jasno su rekli da naš savez neće dobiti novac ni za jedan projekat ukoliko ne ispoštuje rokove FIFA i UEFA vezane za izbor generalnog sekretara.
Podsjetimo, evropska i svjetska nogometna federacija su poslale uslove za izbor generalnog sekretara, među kojima je jedan od njih bio i taj da kandidat ne smije biti krivično gonjen, niti se protiv njega smije voditi krivični postupak, čime su htjeli iz utrke eliminirati sadašnjeg sekretara Muniba Ušanovića. Ipak, Izvršni odbor N/FSBiH odbio je te sugestije UEFA i FIFA, čime su prvenstveno sebe, ali i sve klubove u Premijer ligi, te reprezentaciju BiH doveli u veoma nezavidan položaj.
Naime, na računima FIFA i UEFA čeka oko 1.300.000 maraka pomoći za razvoj omladinskog nogometa, te 3.500.000 eura donacije UEFA za izgradnju trening-centra u Zenici, kao i 600.000 američkih dolara iz FIFA za isti projekat.
“Zbog lošeg upravljanja menadžmenta N/FSBiH sredstva za ove projekte su na čekanju. Uslov za dobivanje novca je da se izabere generalni sekretar u što kraćem roku i po sugestijama FIFA i UEFA“, kazali su Torres i Taa pred predstavnicima klubova Premijer lige, vjerovatno želeći na taj način apelovati na klubove da i oni izvrše pritisak na čelne ljude iz N/FSBiH.
Po svemu sudeći, FIFA i UEFA su pronašle način kako da animiraju čelne ljude N/FSBiH, koji su se u više navrata oglušili na njihove sugestije, a očito kako je Munib Ušanović najveći kamen spoticanja u odnosima bh. kuće nogometa sa svjetskom i evropskom nogometnom federacijom. Naravno, pitanje je zašto onda ti ljudi štite Ušanovića, a odgovor bi mogao biti vrlo jednostavan: Ukoliko padne Ušanović, vjerovatno će ih povući za sobom, pa se zbog toga grčevito bore protiv UEFA i FIFA.
- M-16
#42 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH
postali smo taoci ove pjandure i srb-hr dusmana rerezentacije.
da avaz napise koji tekst protiv njiih, siguran sam da bi se ovo brzo rijesilo. ali jok, nema fahru ko potkupit , kao sto ga je miskovic kupio da dere hecu.
dno dna...sve sluti katastrofi u belgiji. takva je atmosfera.
ne bi me zacudilo da opet neki igraci otkazu, jer nema svrhe odazivat se ovim cirkusantima.
da avaz napise koji tekst protiv njiih, siguran sam da bi se ovo brzo rijesilo. ali jok, nema fahru ko potkupit , kao sto ga je miskovic kupio da dere hecu.
dno dna...sve sluti katastrofi u belgiji. takva je atmosfera.
ne bi me zacudilo da opet neki igraci otkazu, jer nema svrhe odazivat se ovim cirkusantima.
- Edin H.
#43 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH
I meni ovo pade na pamet.M-16 wrote:postali smo taoci ove pjandure i srb-hr dusmana rerezentacije.
dno dna...sve sluti katastrofi u belgiji. takva je atmosfera.![]()
Prvo povreda onog naseg wunderkinda iz Njemacke.
Sada ovi kreteni se kace sa FIFOM i UEFOM s ciljem da sacuvaju svoje dupe.
Problem sa kartama za navijace...
Ko zna na sta ce ova beskonacna saga izaci