Novi generalni sekretar N/FSBiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

campa_xxx

#1 Novi generalni sekretar N/FSBiH

Post by campa_xxx »

KANDIDATI

1.Munib Ušanović

2.Nijaz Merdanović

3.Fuad Čolpa

4.Ismet Ovčina (Odustao)

Ismet Ovcina:
«Odustao sam od kandidature, jer sam vidio da ljudi u Savezu nisu raspoloženi za promjene. Odustao sam i zbog toga što sam vidio šta bi me čekalo, ako bi bio izabran...»

--------------------------------------------------------------

MUNIB USANOVIC- Svi znamo ko je i sta je...

NIJAZ MERDANOVIC - administrativac sa dugogodišnjim iskustvom u nogometu. Bio je igrač, sudija, sekretar, direktor. Aktuelni je predsjednik Skupštine FK Sarajevo, te šef marketinga u NSBiH. Merdanović negira glasine da za njega lobira Ahmed Pašalić, ali je javna tajna da ga podržavaju pojedini političari i tajkuni. Za Merdanovića lobira i Uzeir Dudo a računa i na podršku Menusuda Bašića, člana Predsjedništva NSBiH, koji često svojim držanjem odudara od ostalih kolega. Priča se da Bašić ne pripada niti jednom lobiju. U Savezu svi znaju za njegove predsjedničke ambicije. On ih sam ne krije, od čega najviše strahuje Sulejman Čolaković, važeći bošnjački član Predsjedništva.
Makar ispunjava većinu uslova, ipak i on je „hendikepiran“ zbog jedne sitnice. Merdanović nema fakultet, a jezična barijera nije bila ni aktuelnom sekretaru prepreka, pa, neće ni budućem.

Evo jedan stari tekst o Nijazu, naslov teksta je "Zasto tone Sarajevo"
http://www.bhdani.com/arhiva/229/t22915.shtml

FUAD COLPA - Vlasnik poznatog sarajevskog restorana Bazeni i iskusni ugostitelj, ako neko zna sta je zavrsio i jos neke kvalifikacije neka napise jer ja fakat ne znam.

Kandidature Šenera Bajramovića, Miralema Brkana, Afana Čehajića, Indire Golubović, Nihada Hodžića i Velida Imamovića su odbačene, jer ne zadovoljavaju kriterije. :?

SENER BAJRAMOVIC - Osim jezika, stručne naobrazbe (magistar, trener sa Profi licencom), Bajramović ima iskustva u rukovođenju. Desetak godina je direktor poslovnice vodeće Renta kar agencije "Hertz". Bajramović je kao trener stažirao u madridskom Realu, radio je na poziciji selektora olimpijske reprezentacije. U bogatoj Bajramovićevoj biografiji je i jedan "minus", bio je na suspenziji i u višegodišnjoj izolaciji zato što je prozvao čelnike Saveza da mu se miješaju u (selektorski) posao.

NIHAD HODZIC - ekspert za licenciranje, sa zavidnom reputacijom u UEFA -i i FIFA -i. Javna je tajna da Hodžić i Ušanović nisu u dobrim odnosima.

SAVEZ NAPOLJE !!!

P.S. Unaprijed Vas molim da ne zachatavate temu i bez psovki molim ...
campa_xxx

#2 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH

Post by campa_xxx »

Evo nasao sam ...

FUAD COLPA - diplomirani pravnik
KemooSA

#3 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH

Post by KemooSA »

campa_xxx wrote:Evo nasao sam ...

jah, ko i covjek sa kljucem :x
Edin H.

#4 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH

Post by Edin H. »

:sleep:

Sve kandidati sa ogromnim medjunarodnim iskustvom iz medjunarodnog prava i managmenta, veliki lingvisti, uspjesni sportski radnici na svjetskom i evropskom nivou itd....

Platini watch out :-) :cry:
Cholina_Lokica

#5 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH

Post by Cholina_Lokica »

ima da budemo ponosni na svoju reprezentaciju :-) :roll: :-) :roll:
Baltazar_khan

#6 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH

Post by Baltazar_khan »

Jao ko nam je kandidat za sekretara aaaaaaaaaaaaaaa UGOSTITELJ :shock:

Zna se da je Munib tamo dovodio kurave i cugao ko konj, u Bazenima...

Merdanović...

Jesam pitar, i ko fol bi trebao da podržim njega, ali...

Sve su to lopine, klub za koji navijam pao je na niske grane zbog ovakvih lopina kao što je merdanović.

Poželit ćemo mi Muniba u moru ovih ugostitelja...
strong69

#7 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH

Post by strong69 »

Kakav dosadasnji F/N Savez takvi i kandidati... Blago receno jadna je majka ovoj reprezentaciji.
papacja

#8 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH

Post by papacja »

Mislim da nećemo imati novog sekretara. :x
elSaik

#9 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH

Post by elSaik »

SVI SMO MI PAPAC - SAVEZ NAPOLJE!
van Basten

#10 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH

Post by van Basten »

ako treba birati između sadašnjeg i dva kao nova kandidata (Nijaz i Fuad) onda biram da se ukine mjesto generalnog sekretara. Manju štetu ćemo trpiti.
p.s. mislim da samo kod nas ima da se čovjeku produžava mandat koji je istekao iako ga zbog tog mandata sudski gone :-)
BaileyS

#11 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH

Post by BaileyS »

Vjerovatno je malo ko pratio, kad je Milan Jelic uz pomoc svojih jataka Pasalica & Co uspio onemoguciti Pusinu da se vrati u FSBiH, glavni kandidat za njegovog nasljednika je bio Fuad Colpa iz FS Kantona Sarajevo. Colpa je i dobio najveci broj bosnjackih glasova ali je uskocio Iljo Dominikovic i uz pomoc ostalih hrvatskih clanova IO-a izabran je Sulejman Colakovic iz ZE-DO kantona. Ispala je velika frka na toj sjednici gdje se Colpa sukobio sa Colakovicem i Iljom. Eto, uglavnom ne zna se ciji je u cijoj :D

Ne zna se ni ko je od koga gori ali ovo napisah da se ima malo uvida u pozadinu i moguce koalicije pri izboru GSFSBiH. Pricalo se da Merdanovica gura Pasalic i njegovi ljudi a sto se Colpe tice, mislim da ne moze racunati na podrsku Colakovica, Dominikovica i hrvatskih clanova IO-a.

Ja licno bih volio da to mjesto preuzme Predrag Pasic, ne zbog poznate sarajevske furke da se biraju nebosnjaci iz Sarajeva vec sto mislim da ima slifa za tu funkciju a uz to je i bivsi fudbaler.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#12 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH

Post by -LIBERO- »

Niko od ove trojice...fuj!!!!! :x
JThomas

#13 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH

Post by JThomas »

a on je gazda bazena?

jebiga, izgleda da i od muniba ima gorih opcija :x uvijek kad misliš da smo dotakli dno, oni nam pokažu da može još dublje :x
rado_vidjen

#14 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH

Post by rado_vidjen »

mogli su i shaju ponudit
kofi anan

#15 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH

Post by kofi anan »

rado_vidjen wrote:mogli su i shaju ponudit
:lol: :lol:
Edin H.

#16 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH

Post by Edin H. »

strong69 wrote:Kakav dosadasnji F/N Savez takvi i kandidati... Blago receno jadna je majka ovoj reprezentaciji.

Sve si rekao :oops:
bijelo_dugme

#17 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH

Post by bijelo_dugme »

Cuj to ljudi izbaceni sto nisu ispunili kriterije a Munib bez oscjena osnovne skole more nas vodit jos 10 godina. Jos ga sude :run:
kemtrejls

#18 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH

Post by kemtrejls »

Da smo normalna država i da imamo normalne ljude koji misle svojom glavom,danas bismo ispred saveza imali par hiljada ljudi koji bi makar na simboličan način iskazali svoje nezadovoljstvo.
Ali,nažalost,predaleko smo od Atine,Francuske...
U Senegalu ljudi naprave haos zato što se nisu plasirali na SP,a nas jaši ko god stigne i na način na koji mu najviše odgovara,a mi sve to ćutke iz svojih mišjih rupa posmatramo.
Danas niko ne piše o izboru generalnog sekretara,to je valjda neka sporedna vijest.
I oni koji napišu nešto gledaju da ublaže kritike,kao da samog Boga kritikuju a ne hulje koje ne zaslužuju da hodaju zemljom.
Svi smo toliko zaluđeni i zavedeni da je to postalo epidemija koja se nemože spriječiti.
I onaj ko bi imao neku kritiku,najčešće je ispolji na nekom mjestu koje nema veze sa sa stvarnim problemom.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#19 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH

Post by Nosferatu »

Hamdija Tigar - nema pozicije za koju je nestrucan. Moze biti samo pre-strucan.
simonese

#20 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH

Post by simonese »

rado_vidjen wrote:mogli su i shaju ponudit
Allahmi,brate,dobro sam se udo. :mrgreen:
uvjek dobar gost

#21 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH

Post by uvjek dobar gost »

kemtrejls wrote:Da smo normalna država i da imamo normalne ljude koji misle svojom glavom,danas bismo ispred saveza imali par hiljada ljudi koji bi makar na simboličan način iskazali svoje nezadovoljstvo.
Ali,nažalost,predaleko smo od Atine,Francuske...
U Senegalu ljudi naprave haos zato što se nisu plasirali na SP,a nas jaši ko god stigne i na način na koji mu najviše odgovara,a mi sve to ćutke iz svojih mišjih rupa posmatramo.
Danas niko ne piše o izboru generalnog sekretara,to je valjda neka sporedna vijest.
I oni koji napišu nešto gledaju da ublaže kritike,kao da samog Boga kritikuju a ne hulje koje ne zaslužuju da hodaju zemljom.
Svi smo toliko zaluđeni i zavedeni da je to postalo epidemija koja se nemože spriječiti.
I onaj ko bi imao neku kritiku,najčešće je ispolji na nekom mjestu koje nema veze sa sa stvarnim problemom.
:thumbup:

Ko prstom u sridu !!!
zalizani

#22 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH

Post by zalizani »

Ušanović napustio IO, sve „gori“!

Na sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH u posljednjih preko dva sata traje žučna rasprava! Pogađate, tema je izbor generalnog sekretara Saveza u novom četverogodišnjem mandatu.
U diskusiji članova IO „gori“ već na prvoj tački Dnevnog reda, na temu kome ukazati povjerenje Munibu Ušanoviću, Nijazu Merdanovići ili Fuadu Čolpi.

Bašić najglasniji za Meradnovića

Prema dosadašnjoj diskusiji vodi se žestoka borba između pristalica Ušanovića i Merdanovića, dok Čolpa, izgleda, i nema pretjeranu podršku, barem za sada... Mensud Bašić, član IO iz Sarajeva je najglasniji. On daje bezrezervnu podršku Merdanoviću, sa čime se ne slažu pojedini članovi IO iz Federacije BiH. Predstavnici iz RS, uglavnom drže se po strani, a navodno prikloniće se onom kandidatu koji bude imao više glasova iz Federacije BiH. Međutim, i dalje je pitanje da li će uopšte biti izabran generalni sekretar, to jeste da li će neko od trojice kandidata sakupiti 12 glasova od 15 članova IO, prema Statutu NS/FS BiH, potrebnih za „ustoličenje“?!
Ušanović je bio primoran napustiti sjednicu IO, na zahtjev svih članova, jer nema pravo učestvovati u raspravi koja se direktno tiče njega.
Podsjetimo, sastank je počeo jutros u 10 sati u prostorijama Saveza u Sarajevu, uz prisustvo predstavnika FIFA i UEFA, koji se apsolutno ne petljaju u raspravu članova IO. Ali? Detaljno osluškuju svaku riječ i tvrdnje ljudi u našoj fudbalskoj „vladi“.

Ko zna do kada će trajati...

Poslije izbora generalnog sekretara, ukoliko ga danas uopšte izaberu, članovi IO će imati još jedan težak zadatak. Vodiće polemiku oko potpisivanju dva ugovora o TV pravima sa „Sportfive-om“ koje su parafirali Iljo Dominković, predsjednik NS/FS BiH i u ovim trenucima još uvijek v.d. generalnog sekretara, Ušanović. Dakle, riječ je o dva paralelna ugovora potpisana, a na koje, osim „dupliranja“, brojne primjedbe imaju pojedini članovi IO. Navodno, kako tvrde pojedini u IO, oba ugovora su toliko loša, da su Farska Ostvra i Crna Gora bolje prodala TV prava sa svojih utakmica od našeg nacionalnog tima...

Potom, očekuje se priča i o zimskom prelaznom roku, te analizi jesenjeg dijela Premijer ligi BiH i Kupa naše zemlje, o čemu ćemo Vas detaljno informisati po okončanju sjednice IO.

Uskoro nove informacije sa sjednice...
izvor:SportSport.ba
campa_xxx

#23 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH

Post by campa_xxx »

FIFA BIRA NOVOG „GENERALNOG“ NS/FS BIH

Kriterije za raspisivanje novog konkursa za izbor generalnog sekretara NS/FS BiH u narednim danima u naš nacionalni Savez dostaviće FIFA, ekskluzivno saznaje SportSport.ba!

Izbor novog generalnog sekretara NS/FS BiH mora biti obavljen do 28. februara naredne godine, istakli su predstavnici FIFA i UEFA na današnjoj sjednici Izvršnog odbora bh. Saveza, nakon što su slušali mučnu, šestosatnu diskusiju ili bolje rečeno svađu članova naše „fudbalske vlade“.

Ušanoviću dva mjeseca produžen mandat

Do tada vršilac dužnosti generalnog sekretara ostaće Munib Ušanović, kojem je mandat isticao sa 31. decembrom ove godine. Naime, članovi Izvršnog odbora NS/FS BiH nisu se mogli usaglasiti koga izabrati za generalnog sekretara u narednom četverogodišnjem mandatu, Ušanovića, Nijaza Merdanovića ili Fuada Čolpu. Potom, rez su podvukli predstavnici FIFA-e i UEFA-e kako bi pronašli kompromisno rješenje, te nametnuli dinamiku rada po ovom, očito, „vrućem“ pitanju u bh. kući fudbala.

Ušanović dobio 6, Merdanović 4, a Čolpa 2 glasa

Svađe, razna lobiranja dešavali su se, intenzivnije, skoro četiri sata na današnjoj sjednici. I onda nakon brojnih diskusija i rasprava došlo je do glasanja. Šest članova Izvršnog odbora NS/FS BiH glasalo je za Ušanovića. Njih četvrica bili su za Merdanovića, a dvojica su povjerenje ukazali Čolpi, dok su preostali bili suzdržani. Nedovoljno za izbor novog generalnog sekretara, jer kao što je poznato, prema Statutu NS/FS BiH koji je usklađen sa Statutima FIFA i UEFA, za odluku potrebno je 12 glasova od 15 članova IO.
IO je tada bio primoran poništiti postojeći konkurs za generalnog sekretara i raspisati novi, po nalogu FIFA-e

sportsport.ba
mo77

#24 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH

Post by mo77 »

Evo malo iz avaza

Sramotno: Izvršni odbor NSBiH se izblamirao pred delegatima FIFA-e i UEFA-e
Uvidjevši da njegov favorit Munib Ušanović neće biti izabran za generalnog sekretara, predsjednik Saveza ostao suzdržan...
19.12.2008. 07:43
Umjesto imena novog generalnog sekretara, sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH potvrdila nam je samo ono što već znamo - da su čelnici bh. nogometa neodgovorni, nesposobni i bahati.

Glasovi iz inata

Generalnog sekretara s trajnim mandatom još nemamo iako je izborna procedura trajala dva mjeseca, finansijska situacija u Savezu je katastrofalna, Iljo Dominković i Munib Ušanović su potpisali duple ugovore o televizijskim pravima za sume koje ostali ne znaju... Da li ovo priliči jednoj ozbiljnoj instituciji, članici UEFA-e i FIFA-e?

Kada govorimo o izboru generalnog sekretara, treba istaknuti da je Munib Ušanović imao najveću, ali ne i odlučujuću prednost. Za njega je glasalo šest članova, a jučer smo saznali i njihova imena. To su Hamdija Abdić iz Bihaća, Zlatan Mijo Jelić iz Širokog Brijega, Slaviša Vujić iz Bijeljine, Marijan Jelić iz Modriče i Bogdan Čeko iz Istočnog Sarajeva.

Nijaz Merdanović je bio opcija Mensuda Bašića iz Sarajeva, Samira Čemalovića iz Mostara, Fikreta Mujkića iz Tuzle i Sulejmana Čolakovića iz Zenice, dok su se za Fuada Čolpu, valjda najviše iz inata prema ostalim članovima, opredijelili Živko Marjanac iz Banje Luke i Muhidin Raščić iz Goražda.

Pouzdani izvor otkrio nam je da su dva člana Predsjedništva NSBiH Čeko i Čolaković sve vrijeme jasno i glasno podržavali svoje kandidate, dok je Dominković tokom diskusije naginjao Ušanoviću da bi, kako je rasprava odmicala, mudro zašutio uvidjevši da njegov favorit neće pobijediti.

Kršenje pravila

Suprotno pravilima, oraški šef bh. fudbala zagovarao je da glasanje bude tajno, ali ga je u tome spriječio sekretar Komisija Jasmin Baković. Onda se tokom javnog glasanja opredijelio za opciju suzdržanosti, kao što su učinili i Jozo Laštro iz Travnika i Ranko Cvijić iz Prijedora (pa zašto su, uopće, došli na sjednicu?).

Prisutni predstavnici UEFA-e i FIFA-e, koji nisu došli da nameću rješenja nego da vide da li se radi prema njihovim principima, mogli su samo konstatirati da je NSBiH izvan tih okvira, što je Eva Paskije (Pasquier) i rekla tokom sastanka. U Nionu se, naime, sjednica ne napušta da bi se pojeli ćevapi s lukom i kajmakom ili da bi se u jeku najžešće rasprave priupitalo: "Šta je to bilo sa Ćelom?".

Zaprepaštenost UEFA-e i FIFA-e

Predstavnici UEFA-e i FIFA-e Teodor Teodoridis i Eva Paskije lično su se mogli uvjeriti kako je nama s ovakvim Izvršnim odborom. Izgubili su devet sati a da, praktično, ništa bitno nije zaključeno.

U jednom trenutku Paskije je rekla kako joj nije jasno da članovi potroše tri ili četiri sata na govore u kojima ne iznesu nijedan prijedlog ni o čemu. Upozorila je da je Savez pred stečajem, a ostala je šokirana kada joj je "tečnim ekonomskim žargonom" odgovoreno da je to zato što su u administraciji NSBiH prevelike plaće te da niko nema nikakav prijedlog kako da se izađe iz krize.

Paskije je, na kraju, zaključila kako NSBiH s redovnim prihodima i novcem koji dobiva od međunarodnih asocijacija može sasvim dobro funkcionirati te da joj nije jasno kako to ne uspijeva.

Dobro informirani o NSBiH

FIFA i UEFA su veoma dobro informirani o stanju u NSBiH, kao i o optužnici protiv Muniba Ušanovića, rekla je Paskije na sastanku. Objasnila je da o našem Savezu na njihovu adresu svakodnevno stižu gomile pisama i e-mailova iz svih dijelova svijeta.

Autor: M. TANOVIĆ

Samo su jos trebali odrzati sjednicu u Jablanici kod G(n)ojka da upotpune dozivljaj.............
Cudi me da niko od clanova IO nije priupitao Evu kakva je u njih janjetina, a mogao ju je i Munib povest na bazene :mrgreen:
DobroJutroKolumbo

#25 Re: Novi generalni sekretar N/FSBiH

Post by DobroJutroKolumbo »

:-) :-)
Post Reply