1.Munib Ušanović
2.Nijaz Merdanović
3.Fuad Čolpa
4.Ismet Ovčina (Odustao)
Ismet Ovcina:
«Odustao sam od kandidature, jer sam vidio da ljudi u Savezu nisu raspoloženi za promjene. Odustao sam i zbog toga što sam vidio šta bi me čekalo, ako bi bio izabran...»
--------------------------------------------------------------
MUNIB USANOVIC- Svi znamo ko je i sta je...
NIJAZ MERDANOVIC - administrativac sa dugogodišnjim iskustvom u nogometu. Bio je igrač, sudija, sekretar, direktor. Aktuelni je predsjednik Skupštine FK Sarajevo, te šef marketinga u NSBiH. Merdanović negira glasine da za njega lobira Ahmed Pašalić, ali je javna tajna da ga podržavaju pojedini političari i tajkuni. Za Merdanovića lobira i Uzeir Dudo a računa i na podršku Menusuda Bašića, člana Predsjedništva NSBiH, koji često svojim držanjem odudara od ostalih kolega. Priča se da Bašić ne pripada niti jednom lobiju. U Savezu svi znaju za njegove predsjedničke ambicije. On ih sam ne krije, od čega najviše strahuje Sulejman Čolaković, važeći bošnjački član Predsjedništva.
Makar ispunjava većinu uslova, ipak i on je „hendikepiran“ zbog jedne sitnice. Merdanović nema fakultet, a jezična barijera nije bila ni aktuelnom sekretaru prepreka, pa, neće ni budućem.
Evo jedan stari tekst o Nijazu, naslov teksta je "Zasto tone Sarajevo"
http://www.bhdani.com/arhiva/229/t22915.shtml
FUAD COLPA - Vlasnik poznatog sarajevskog restorana Bazeni i iskusni ugostitelj, ako neko zna sta je zavrsio i jos neke kvalifikacije neka napise jer ja fakat ne znam.
Kandidature Šenera Bajramovića, Miralema Brkana, Afana Čehajića, Indire Golubović, Nihada Hodžića i Velida Imamovića su odbačene, jer ne zadovoljavaju kriterije.
SENER BAJRAMOVIC - Osim jezika, stručne naobrazbe (magistar, trener sa Profi licencom), Bajramović ima iskustva u rukovođenju. Desetak godina je direktor poslovnice vodeće Renta kar agencije "Hertz". Bajramović je kao trener stažirao u madridskom Realu, radio je na poziciji selektora olimpijske reprezentacije. U bogatoj Bajramovićevoj biografiji je i jedan "minus", bio je na suspenziji i u višegodišnjoj izolaciji zato što je prozvao čelnike Saveza da mu se miješaju u (selektorski) posao.
NIHAD HODZIC - ekspert za licenciranje, sa zavidnom reputacijom u UEFA -i i FIFA -i. Javna je tajna da Hodžić i Ušanović nisu u dobrim odnosima.
SAVEZ NAPOLJE !!!
P.S. Unaprijed Vas molim da ne zachatavate temu i bez psovki molim ...