Novi filmovi!

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
krava

Post by krava »

skinula sam konacno sve dijelove ali slika i zvuk su UZASNI !!!!

ko je mislio skidati, neka ne skida....

a ti stripii mogao si ljude upozoriti da je losa snimka....bezveze...banujte ga!!
:)
black

Post by black »

krava wrote:skinula sam konacno sve dijelove ali slika i zvuk su UZASNI !!!!

ko je mislio skidati, neka ne skida....

a ti stripii mogao si ljude upozoriti da je losa snimka....bezveze...banujte ga!!
:)
trud uzalud.. :-) tako sam ja uzeo u videoteci dvd..uzas..i slika i ton..i nisam htio gledati..vjerovatno je isto skidano sa neta..
water

Post by water »

anais_nin wrote:
water wrote: jah a sta ako imas zesci poriv glede Jen?
u tom slucaju jos je vaznije da taj neko saceka DVD, jer se Jenniferka veci dio filma shetka ili gologuza ili u malenim haljinicama :D
saceko i doceko sinoc polako pregledo: sta reci : remek dijelo sedme osme i ostalih umnjetnosti, narocito ovaj boldirani dio :lol: :lol:
anais_nin

Post by anais_nin »

water wrote:
anais_nin wrote:
water wrote: jah a sta ako imas zesci poriv glede Jen?
u tom slucaju jos je vaznije da taj neko saceka DVD, jer se Jenniferka veci dio filma shetka ili gologuza ili u malenim haljinicama :D
saceko i doceko sinoc polako pregledo: sta reci : remek dijelo sedme osme i ostalih umnjetnosti, narocito ovaj boldirani dio :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :D

kad sam vec ovde, samo da toplo preporucim novi Almodovarov film "VOLVER" :D standardno dobar almodovar, oni koji vole njegove filmove nece biti razocarani...ujednom kontam da bi se Penelope Cruz trebala okaniti filmova na engleskom i drzati onoga sto joj dobro ide :D uz to: nisam imala pojma da zena ima onako dobar...dekolte :lol: :D
water

Post by water »

anais_nin wrote:
water wrote:
anais_nin wrote: u tom slucaju jos je vaznije da taj neko saceka DVD, jer se Jenniferka veci dio filma shetka ili gologuza ili u malenim haljinicama :D
:lol: :lol: :lol: :D

kad sam vec ovde, samo da toplo preporucim novi Almodovarov film "VOLVER" :D standardno dobar almodovar, oni koji vole njegove filmove nece biti razocarani...ujednom kontam da bi se Penelope Cruz trebala okaniti filmova na engleskom i drzati onoga sto joj dobro ide :D uz to: nisam imala pojma da zena ima onako dobar...dekolte :lol: :D
ili sto bi mi ovdje rekli http://www.ratemyrack.com/ :lol:
sojka

Post by sojka »

Mada je izasao novi A. Wood-ov film "Scoop" i igra trenutno u kinima, ne znam da li sam vec spomenula "Match Point".

Image
water

Post by water »

sojka wrote:Mada je izasao novi A. Wood-ov film "Scoop" i igra trenutno u kinima, ne znam da li sam vec spomenula "Match Point".

Image
vec smo se ranije jelte malo razmimoisli oko ovog filmcica :lol:
anais_nin

Post by anais_nin »

sojka wrote:Mada je izasao novi A. Wood-ov film "Scoop" i igra trenutno u kinima, ne znam da li sam vec spomenula "Match Point".

Image
ja napokon zbavila obadva na DVDu, pa cu im se posvetiti ovaj vikend :D

P.S. water, pa ne moze sa Scarlett a da ne valja :D
sojka

Post by sojka »

Ljepsa i seksipilnija mi je u ovom filmu, nego u 21 gramu. No dobro "teska" je i radnja filma.
water

Post by water »

anais_nin wrote:

Image

upitaj u tebe ljubavnicu, ona je popljuvala nisam ja :D
sojka

Post by sojka »

water wrote:
anais_nin wrote:

Image

:? Ne razumijem.
Last edited by sojka on 29/11/2006 20:15, edited 1 time in total.
anais_nin

Post by anais_nin »

water wrote:
Film ili Scarlett? :shock: :D
water

Post by water »

anais_nin wrote:
water wrote:
ma film, ne bih joj oprostio za scarlett :lol:
sojka

Post by sojka »

Lijepa je u svim filmovima.
Anais, javi utiske o Matchpointu ili oba. :)
anais_nin

Post by anais_nin »

sojka wrote:Lijepa je u svim filmovima.
Hocu :D eto imam sad zadacu za ovaj vikend :D
anais_nin

Post by anais_nin »

THE FOUNTAIN, 2006; reziser: Darren Aronofsky; uloge: Hugh Jackman, Rachel Weisz

Image

Naslusala sam se dosta pohvala na racun ovog filma poslije toronto film festivala, ali mislila sam da ce ipak biti uveliko "chick flick", ono romansa kroz 3 vremenska perioda :oops: Ali Aronofsky ocigledno zna uzeti naocigled "obicnu" pricu o ljubavi i pretvoriti je u nesto neobicno.... :D ljubiteljima requiem for a dream ce se vjerovatno svidjeti....Prica se vrti oko dvoje ljudi, Tomas/Tommy/Tom-a i njegove ljubavi prema Izzi (koja umire) i ujedno njegovom opsesijom da pronadje nacin da joj spasi zivot....prica je iscjepana u 3 price, koje se protezu preko 1000 godina, u razlicitim vremenskim periodima i na neobican nacin cine jednu cijelinu o ljubavi, zivotu, smrti, vjeri... :D Hugh Jackman je stvarno zaista u ovom filmu....

P.S.

@macco, obrati posebnu paznju na jednu scenu u kadi :oops:
Last edited by anais_nin on 02/12/2006 03:41, edited 2 times in total.
anais_nin

Post by anais_nin »

DEJA VU, 2006; reziser: Tony Scott; uloge: Denzel Washington, Val Kilmer, James Caviezel, Adam Goldberg

Image

Jedan od boljih akcionih trilera u zadnje vrijeme. Prica jeste malo zbunjujuca, ali nije nimalo dosadna, a Denzel je ko dobro vino, s godinama sve bolji i bolji....ukratko...eksplozija u new orleansu....u toku je mardi gras...i neko je digao u zrak trajekt na kojem je bila zabava za mornare, u procesu ubijajuci vise od 500 ljudi.... tokom istrage detektiv Doug Carlin (Denzel) postaje dio specijalnog tima FBI koji koristi dosta nekonvencionalne tehnoloske metode (rusenje barijera prostora i vremena) da bi pronasli pocinioca gore pomenutog zlocina....interesantna i dinamicna akcija :D glavna zeMska takodje nelosa za gledat :D sve u svemu dobra zabava....
danas

Post by danas »

water wrote:
anais_nin wrote:
water wrote:
ma film, ne bih joj oprostio za scarlett :lol:

film je bezze, a vala i scarlet :D bjezte ljudi, sta vam je... :-)
ali dobro, anais mi u mene voli kad je cura 'vako malo jiggly :D pa neka :D :lol:
anais_nin

Post by anais_nin »

danas wrote: film je bezze, a vala i scarlet :D bjezte ljudi, sta vam je... :-)
ali dobro, anais mi u mene voli kad je cura 'vako malo jiggly :D pa neka :D :lol:
pa pun efekat je u pitanju :D

zelene oci, lijepa usta, fini zubi i jos mashalla "napredna" :D

Image

Image
danas

Post by danas »

ipak je ovo tema o filmovima, de da ne kvarimo... :-) :-) :-)
anais_nin

Post by anais_nin »

danas wrote:ipak je ovo tema o filmovima, de da ne kvarimo... :-) :-) :-)
ja sam svoj doprinos za danas dala :D jedva cekam smokin' aces, pa da i to prijavim :oops: :D
maccarona

Post by maccarona »

anais_nin wrote:THE FOUNTAIN, 2006; reziser: Darren Aronofsky; uloge: Hugh Jackman, Rachel Weisz

Image

Naslusala sam se dosta pohvala na racun ovog filma poslije toronto film festivala, ali mislila sam da ce ipak biti uveliko "chick flick", ono romansa kroz 3 vremenska perioda :oops: Ali Aronofsky ocigledno zna uzeti naocigled "obicnu" pricu o ljubavi i pretvoriti je u nesto neobicno.... :D ljubiteljima requiem for a dream ce se vjerovatno svidjeti....Prica se vrti oko dvoje ljudi, Tomas/Tommy/Tom-a i njegove ljubavi prema Izzi (koja umire) i ujedno njegovom opsesijom da pronadje nacin da joj spasi zivot....prica je iscjepana u 3 price, koje se protezu preko 1000 godina, u razlicitim vremenskim periodima i na neobican nacin cine jednu cijelinu o ljubavi, zivotu, smrti, vjeri... :D Hugh Jackman je stvarno zaista u ovom filmu....

P.S.

@macco, obrati posebnu paznju na jednu scenu u kadi :oops:
uh mogla bi biti i prica moga zivota :D
ali moram se strpiti do januara :roll: :D
black

Post by black »

Tisina wrote:Scenarista izuzetne komedije “Kad porastem biću kengur”, koja je doživjela izvanredan prijem od strane bh publike, Miroslav Momčilović, debituje I kao reditelj sa novom komedijom, filmom “Sedam I po” koji za temu ima sedam smrtnih grehova, na komičan način tretira svakodnevicu novobeograđana opsednutih svojim sitnim slabostima i vođenim strastima.
Gordost, očajanje u ljenjosti, zavist, gnjev, srebroljublje, požuda i neumjerenost u jelu i piću su biblijski grijesi, koji u savremeno doba postaju gotovo apsurdni u kontekstu mnogo gorih i većih civilizacijskih problema.
Zato scenario neprestano poziva na smijeh – ovladati svojim strahovima i problemima, nasmijati se sebi u sebi, biti autoironičan, to je način prevazilaženja sopstvene boli. Junake boli to što im tako malo a ipak dovoljno nedostaje da budu srećni.
U sedam filmskih priča igra preko trideset poznatih imena srbijanskog glumišta.
Film je na glumačkim susretima u Nišu donio nagradu Car Konstantin Milanu Gutoviću za najbolju mušku ulogu, nagradu Car Konstantin Miri Stupici za najbolju žensku epizodnu ulogu i nagradu FIPRESCI Nenadu Jezdiću za najbolju mušku ulogu.
Na 20. hercegnovskom filmskom festivalu, pripale su mu četiri "ZLATNE MIMOZE", za najbolji scenario Miroslavu Momčiloviću, za kameru Dimitriju Jokoviću, za kostim Slavni Martinović te za ton Branku Đorđeviću.
BH premijeru je doživio u okviru Sarajevo Film Festivala, gdje je nakon fenomenalne reakcije bosanskohercegovačke publike dobio poziv za učešće na eminentnom “Raindance Film Festivalu”. A tokom svog prikazivanja u beogradskim kinima već prvog vikenda film je pogledalo 17 000 gledalaca.

Muziku za film komponovao je lider nekadašnje popularne beogradske grupe “Idoli”,inače vrstan muzičar, Vlada Divljan.
anais_nin

Post by anais_nin »

sojka wrote:Lijepa je u svim filmovima.
sojka, ne pogledah jos Match Point, malo mi se ucinio mracan za ionako mracno zimsko vrijeme, pa sam danas pogledala prvo SCOOP :D koji mi je bio onako tipicno Woody Allen-ovski, zanimljiva pricica, Woody vala ostario, ali meni je njegov humor skroz ok :D Scarlet (super mi je nju bio vidjeti u onako smjesnoj ulozi - geek *slut*) i Hugh, uh :D posebno Hugh, dobar je ko dobar dan u ovoj ulozi :D simpa filmic za pogledat :D
sojka

Post by sojka »

Film je ozbiljan.Prepun je navodno sporednih bisera. Radnja filma se u drugom dijelu mijenja.

Scoop je potpuno drugaciji.
Volim "promijenjive" rezisere. :)
Post Reply