Kikibombona wrote:A_A_AKCIJA wrote:
Tvoja strana su Kurdi, po svaku cijenu, a kontra Turske
Tvoj avatar govori više nego riječi. Imaš vojnog diktatora na slici, a prozivaš druge za diktaturu.
Osuđuješ terorizam, osim ako je kurdski, e onda je OK.
Tipični navijač sa balkana. Samo u ovaj tvoj opis stavi Srbi, Hrvati, Bošnjaci, Albanci i ne razlikuješ se od njih nimalo. Ista matrica razmišljanja.
To se zove principijelnost.
Kiki je na strani potlacenih bilo gdje. Dakle, na strani Kurda, Palestinaca, Cecena, Tibetanaca, Rohinja itd. Tu se vidi jasna razlika izmedju mene i vecine muslimana recimo. Musliman roni suze za Palestincima, Cecenima i Rohinja muslimanima. Za Tibetance ga boli kurac. Kurdima zeli sve najgore.
Terorizam Kiki nikada nije podrzao. To si slagao. Kiki smatra da je terorizam los i pogresan, da najvise stete nanosi narodu koji teroristi brane. Drzave poput Turske podsticu terorizam. Njima terorizam odgovara jer tako dobijaju priliku da se obracunaju sa narodom. Ja sam uvijek kontra terorizma. Ne lazi!
Abdel Fatah al-Sisi je diktator jednako kao Erdogan. Oba su dobili na izborima. Nije to vidjelo prave demokratije, ali demokratija nije za sve narode. Ne mogu Amerikanci nametati demokratiju gdje je narod zeli i ne zeli. Zbog toga imamo sve ove sukobe i milione mrtvih. Egipat nije spreman za demokratiju po uzoru na Norvesku. Kakva je to demokratija ako ce je promovirati Muslimansko bratstvo?

Imali smo priliku vidjeti.

Mursi se dekretom progalsio nedodirljivim za sudove, svoje odluke nametnuo kao obavezujuce, bez mogucnosti da ih ponisti bilo koja institucija. Demokratija u reziji vjerskih fanatika iz MB.

Sisi je budale skinuo sa vlasti nakon milionskih protesta i spasio zemlju od gradjanskog rata. Zbog toga njegova slika!
I nemoj skretati sa teme.
Jesu Handzarevci fasisti ili anti-fasisti!???

Ma druže, ti si balkanac 1/1, totalno svoj na svom.
Da znaš, ko što ne znaš, znao bi da je IZ organizirala dobrotvornu akciju za Tibet, poslije zemljotresa i sad za Makedoniju poslije poplava...
Koliko znam, a znam čovjeka, koji dok ovo tipkam, živi u Irbilu, Kurdi su većinom muslimani. Kurdi imaju nacionalni, a ne vjerski problem. Ili hoćeš da kažeš da su muslimani i selektivni nacionalisti?!
Al, gdje će balkanac preispitati svoje stavove
Hajde objasni tvoje slavodobitno postavljanje terorističkih napada na tursku vojsku u Turskoj, od strane PKK?
Jel možda Erdogan trenutni civilizacijski maksimum za Tursku, ili i Turskoj treba demokratija po svaku cijenu, ali Egiptu je OK i diktator?
Sve i jedan odgovor koji daš će biti zasnovan isključivo na tvojim osjećajima, a ne na nekoj objektivnoj analizi, kako i kod većine tvoje ideološke sabraće, balkanaca.
Da nije ovako, ne bi sam sebe hvatao u ove logičke nebuloze i paradokse, i bio bi stvarno principijelan, a ne samo emotivno tvrdoglav.
Handžarevci su jako kompleksna kategorija. Osnovani od nacista (bad), da bi Bošnjaci branili svoje živote (good), sa sljedbenicima koji su bili i fašisti (bad), ali i običnim pukom koji je tražio oružje da se zaštiti (good). Sve se dešavalo u momentu kada se nije znalo za zločine SS-a po Evropi, niti je osnivanje i pristupanje ovoj jedinici bilo ideološki uslovljeno nacističkim idejama. Svi zločini koji su počinili (grozno), trebaju biti osuđeni, ali i preispitana pozitivna uloga (zaštita naroda). Sam kraj ove formacije najbolje objašnjava o čemu se radilo.