Wow, kako argumentovan i prosvijećen odgovorsabina1 wrote:Blablabla , truć , truć , truć.moke_31 wrote:
Ovo boldirano što si napisala je defacto istina bazirana na stotinama svjedočanstava preživjelih i njihovih porodica sličnih onome koje sam ja napisao iznad u postu. Nažalost, ovo nismo imali prilike učiti u školama po SANU nastavnim planovima, što ne znači da nije istina.
I ja ti preporučujemo da pročitaš Put u Foču od rahmetli Adil bega, ako već nisi, pa možda barem djelimično svariš činjenicu da su četnici i partizani u 2. svjetskom ratu imali odnos onakav kako ga je rahmetli Adil beg opisao u svojim memoarima.
Dakle, čovjek dolazi u Foču nakon sravičnog četničkog pokolja bošnjačkog stanovništva i zatiče sami vrh KP na čelu sa Titom, Rankovićem. Ribarom, Mošeom Pijadom (pažljivo obrati pažnju na imena) gdje mu Tito u oči govori kako oni ne mogu suditi i kažnjavati četnike bez obzira na njihove očigledne zločine jer im navodno trebaju i ne mogu bez njih, a ti pišeš o nekavkim pojedincima van sistema i sl. Halo vrh KP, Tito, je imao takvu plitiku i ona se nastavila sve do završetka rata. To je činjenica slagala se ti sa njom ili ne. Gdje je tu pravda, jednakost i bratstvo i jedinstvo koje je kao fol Tito proklamavao kao suštinu KP i partizanskog pokreta?????
I da, možeš li navesti ijedna slučaj tokom 2. svjetskog rata da su partizani ono masovno pobili četnike, osvetili im se za mnogobrojne izdaje, a po završetku rata ih nemilice strijeljali kao zarobljenike, saradnike fašista, izdajice, bolesne ratne zločince i sl. što su, složićeš se, i bili, kao što su to radili ustašama i Bošnjacima koji su bili u NDH postrojbama ili domobranima?
S kim je SDA DEVEDESETE VEZALA ZASTAVE DA SMJENI KOMUNISTE ?
SA ČETNIČKIM SDS-OM I HDZ-OM ,tada im četnici i HDZ nisu smetali TREBALI SU IM.
Ne smetaju im ni danas u brojnim "zajedničkim institucijama".
ZAŠTO JE DANAS SDA NA VLASTI U KOALICIJI SA SDS-OM zašto im ne traži da se prvo odreknu Karadžića do u deseto koljeno pa tek onda da uopšte sjednu za sto ?
Licemjeri.
Nisam ja osnovala tu stranku nego tvoj "svjedok"....
Kakve veze imaju nepobitne činjenice iz 2. svjetskog rata sa osnivanjem stranaka '90-tih, zajedničkim institucijama i smjenom komunista?
Klasični botovski odgovor ljevičarske komunjare kad je satjeraš uz zid argumentima, viđen već dosta puta na forumu. Nema potrebe da dalje diskutujemo. Ćaos