Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kakavdanakneiskustvu wrote:to sto je staljin pobio koliko god ljudi ne mijenja nista na cinjenici da je busuladžić bio apologet fasisitckog pokreta,i da ima puno zasluznijih ljudi od njega kad se vec nekoj skoli mora dati naziv po nekome
Samo hoću da se dokažem da ne postoji razlika između Mustafe i njegovih protivnika, i Mustafa i oni podržavali su ili podržavaju zločinačke ideologije i režime, razlika je samo u tome što su politički protivnici.
znaci priznajes da je busuladžić bio prakticki neko ko je imao faisiticke stavove?
kakavdanakneiskustvu wrote:to sto je staljin pobio koliko god ljudi ne mijenja nista na cinjenici da je busuladžić bio apologet fasisitckog pokreta,i da ima puno zasluznijih ljudi od njega kad se vec nekoj skoli mora dati naziv po nekome
Samo hoću da se dokažem da ne postoji razlika između Mustafe i njegovih protivnika, i Mustafa i oni podržavali su ili podržavaju zločinačke ideologije i režime, razlika je samo u tome što su politički protivnici.
znaci priznajes da je busuladžić bio prakticki neko ko je imao faisiticke stavove?
U djelu pod nazivom “Muslimani u Evropi” Mustafa Busuladžić u članku “Dužnosti islamskih naroda” kaže:
“Islam je prirodni protivnik i komunizma i fašističko-rasističkih shvatanja. Da bi se uklonila svaka propaganda, dolazila ona slijeva ili sdesna, muslimani moraju prije svega da se orijentiraju isključivo prema islamu i jačaju svoje duhovne veze. Prvi islamski kongres koji bude zasjedao treba da se pozabavi pitanjem strane propagande u islamskim zemljama i iznađe metode komunističko-fašistički utjecaj među muslimanima, a naručito omladinom i radničkim staležom.
PM72 wrote:poremećeni fašizam ko biva ima i onaj dobri? ljude je davio plinom,gasnim komorama i to milione napadajući druge zemlje i narode.
koga su to "komunisti" napali ?
I jedan i drugi sistem imaju i svoje pozitivne i negativne strane. Druga je stvar što su sljedbenici oba sistema odlučili ići njihovim najradikalnijim putem.
Da ti crtam ? Nacizam je otvoreno zagovarao mržnju prema Jevrejima, tvoj jebeni komunizam prema političkim neistomišljenicima. Kakva je razlika kad u oba slučaja imamo dvije društvene kategorije koje nisu po parametrima vladajućih struktura. Hitler je u logorima pobio 5 miliona Jevreja, Staljin u gulazima 10 miliona političkih neistomišljenika. Da si ti meni živ i zdrav, ali ti si živio i učio u zločinačkom sistemu i tebe su učili lažnoj historiji.
Hitler je u logorima pobio 6 miliona Jevreja i još 5 miliona ostalih, jako je volio tamaniti Slavene, komuniste, Rome, homoseksualace i koga sve ne... o civilnim žrtvama na terenu da ne počinjemo, 50-55 miliona ljudi je izginulo u Drugom svjetskom ratu... Čisto da se zna. Onaj 'miliončić gore-dolje' kod Jevreja baš bode oči.
Pa od Staljina je direktno stradalo 10 miliona ljudi, a od njegove politike sveukupno 20. Od Mao Cea je direktno i indirektno stradalo 10 miliona, od Tita pola miliona itd.
Svi neonacisti su isti. Za nekoliko stranica ocekujem pricu da je Hico samo bio neshvaceni borac protiv komunistickog terora. A Mustafa samo potencirao "dobre" strane nacizma.
Veliki sam pobornik da svaki neonacista javno moze reci svoje misljenje. Ali, to ne znaci da treba normalizirati takvo razmisljanje.
PM72 wrote:poremećeni fašizam ko biva ima i onaj dobri? ljude je davio plinom,gasnim komorama i to milione napadajući druge zemlje i narode.
I jedan i drugi sistem imaju i svoje pozitivne i negativne strane. Druga je stvar što su sljedbenici oba sistema odlučili ići njihovim najradikalnijim putem.
Da ti crtam ? Nacizam je otvoreno zagovarao mržnju prema Jevrejima, tvoj jebeni komunizam prema političkim neistomišljenicima. Kakva je razlika kad u oba slučaja imamo dvije društvene kategorije koje nisu po parametrima vladajućih struktura. Hitler je u logorima pobio 5 miliona Jevreja, Staljin u gulazima 10 miliona političkih neistomišljenika. Da si ti meni živ i zdrav, ali ti si živio i učio u zločinačkom sistemu i tebe su učili lažnoj historiji.
koje su pozitivne strane nacizma i fasizma?
Hitler je udario temelje savremene Njemačke, za par godina od sirotinjske države napravio jednu od najrazvijenijih zemalja svijeta je li tako ? Pozitivna strana nacizma je jaka nacionalna politika, a komunizma radničko-socijalna.
znaci priznajes da je busuladžić bio prakticki neko ko je imao faisiticke stavove?[/quote]
A kad sam negirao da nije imao ?[/quote]
samo pitam,nisam upratio bas svaki tvoj post,znaci busuladžić je fasista,ok,hvala na odgovoru
koje su pozitivne strane nacizma i fasizma?
Hitler je udario temelje savremene Njemačke, za par godina od sirotinjske države napravio jednu od najrazvijenijih zemalja svijeta je li tako ? Pozitivna strana nacizma je jaka nacionalna politika, a komunizma radničko-socijalna.[/quote]
ne pitam za njemacku jbg,nego nacizma i fasizma uopceno
PM72 wrote:ipak je priznao da je MS bio fašista...jest da je trebalo vremena ali neće jezik ukrivo...
Meni ni iz džepa ni u džep što je Mustafa bio fašista. Nije pošteno prema žrtvama, zbog toga se i ti pokaj što braniš ono zlo od komunizma u znak sjećanja na 30 miliona stradalih od ruke tog zla.
PM72 wrote:ipak je priznao da je MS bio fašista...jest da je trebalo vremena ali neće jezik ukrivo...
Meni ni iz džepa ni u džep što je Mustafa bio fašista. Nije pošteno prema žrtvama, zbog toga se i ti pokaj što braniš ono zlo od komunizma u znak sjećanja na 30 miliona stradalih od ruke tog zla.
je li @PM72 stvarno negdje napisao da brani komunizam u smislu da je opravdavao 30 miliona ubijenih?
je li @PM72 stvarno negdje napisao da brani komunizam u smislu da je opravdavao 30 miliona ubijenih?
Jeste, vidiš da pod broj jedan ne zna ili ne želi da zna broj žrtava tog sistema pa kaže da sam učio lažnu historiju.
Stari_demagog wrote:
A je li komunistički SSSR prva država koja je ušla u pakt sa Švabama-fašistima?
Nije.
Ideš iz krajnosti u krajnost, a ne želiš se fokusirati na poentu. Naučio režim kako se spinuje.
Ti lupetaš o ustavu, Bošnjacima, i ti nekom govoriš da spinuje.
Poređenje ljudi koji su bili dio komunističkih/nacističkih sistema sa velikim fanovima holokausta ko Muce nas dobri nema smisla, metar je dobrih ljudi i u nacistickoj Njemackoj bilo. Treba zapalit svaku knjigu, pjesmu i naucni rad iz komunistickog sistema.
Last edited by Heller on 06/03/2018 22:09, edited 1 time in total.
Jeste, vidiš da pod broj jedan ne zna ili ne želi da zna broj žrtava tog sistema pa kaže da sam učio lažnu historiju.[/quote]
a da ponovo procitas sta sam pitao?,je li negdje opravdavao 30 miliona ubijenih?
a da ponovo procitas sta sam pitao?,je li negdje opravdavao 30 miliona ubijenih?
A je li osudio?
zapetljavas se,prvo si napisao da jeste opravdavao,sad me pitas je li osudio,a da prvo odgovoris je li stvarno negdje napisao da opravdava 30 miliona ubijenih pa da onda nastavimoi dalje?