Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3601 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ali kao dijete presudjenog ustase nije bio diskriminisan...
-
Stari_demagog
#3602 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
A trebao je biti ?_BataZiv_0809 wrote:Ali kao dijete presudjenog ustase nije bio diskriminisan...
- Cherry-Cherry
#3603 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Eno sad tačno da si mogao uspjeti samo ako si oženio Srpkinju, a on je nije oženio pa predavao na dva fakulteta...
Inače znam ja dosta ljudi,što nisu oženili Srpkinje, pa su fino napredovali, dobivali velike stanove i bili direktori, ali hajde sad nije to tema...
Inače znam ja dosta ljudi,što nisu oženili Srpkinje, pa su fino napredovali, dobivali velike stanove i bili direktori, ali hajde sad nije to tema...
-
Stari_demagog
#3604 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Je li mogao biti ministar ? Misliš da nije bio inteligentniji od sve i jednog državnog službenika ondašnje paradržave ? Juga je kao i današnja BiH imala dovoljno podobnih, ali je i njoj manjkalo sposobnih. Tek 5 % stanovništva u toj smiješnoj državi je bilo fakultetski obrazovano.Cherry-Cherry wrote:Eno sad tačno da si mogao uspjeti samo ako si oženio Srpkinju, a on je nije oženio pa predavao na dva fakulteta...
- Cherry-Cherry
#3605 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Pa nekako u to mračno doba, šta ja znam, ipak je to bila diktatura... Što se mene tiče, dijete nije krivo što mu je tata ustaša, ali opet kažem u ono doba on je baš finu karijeru izgradio....Stari_demagog wrote:A trebao je biti ?_BataZiv_0809 wrote:Ali kao dijete presudjenog ustase nije bio diskriminisan...
-
Stari_demagog
#3606 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Pa opet ponavljam lik je bio genije svog vakta.Cherry-Cherry wrote:Pa nekako u to mračno doba, šta ja znam, ipak je to bila diktatura... Što se mene tiče, dijete nije krivo što mu je tata ustaša, ali opet kažem u ono doba on je baš finu karijeru izgradio....Stari_demagog wrote:A trebao je biti ?_BataZiv_0809 wrote:Ali kao dijete presudjenog ustase nije bio diskriminisan...
- Cherry-Cherry
#3607 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Kako znaš da je bio inteligentniji od sve i jednog državnog službenika ? Radio si im testove inteligencije ...Stari_demagog wrote:Je li mogao biti ministar ? Misliš da nije bio inteligentniji od sve i jednog državnog službenika ondašnje paradržave ? Juga je kao i današnja BiH imala dovoljno podobnih, ali je i njoj manjkalo sposobnih. Tek 5 % stanovništva u toj smiješnoj državi je bilo fakultetski obrazovano.Cherry-Cherry wrote:Eno sad tačno da si mogao uspjeti samo ako si oženio Srpkinju, a on je nije oženio pa predavao na dva fakulteta...
Što se fakulteta tiče sad bar imamo koliko hoćeš doktora nauka, odeš u Travnik na ćevape i dođeš sa diplomom.
Tada nije svaka budala mogla da završi fakultet.
-
PM72
#3608 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
smijesna drzava? u begovatu cemo svi imati fakultetske diplome univerziteta u Prači,sa Kobiljače ili Kulen vakufa a nigdje posla,fabrike,pogona...Stari_demagog wrote:Je li mogao biti ministar ? Misliš da nije bio inteligentniji od sve i jednog državnog službenika ondašnje paradržave ? Juga je kao i današnja BiH imala dovoljno podobnih, ali je i njoj manjkalo sposobnih. Tek 5 % stanovništva u toj smiješnoj državi je bilo fakultetski obrazovano.Cherry-Cherry wrote:Eno sad tačno da si mogao uspjeti samo ako si oženio Srpkinju, a on je nije oženio pa predavao na dva fakulteta...
- Cherry-Cherry
#3609 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Bio je totalno beznačajna ličnost, koju su izvukli iz naftalina kako bi prkosili mrskim komunjaricama ... Kakav crni genije
Cvjetić i potrčkalo u Rimu...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3610 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Jes lijepo kad vako sam sebi pucas u koljenoStari_demagog wrote:A trebao je biti ?_BataZiv_0809 wrote:Ali kao dijete presudjenog ustase nije bio diskriminisan...
-
Stari_demagog
#3611 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Vidjelo se po predsjedniku, bio bravar, nikad u struci radio nije, nije bio ni lijep, ni pametan, ali je zato bio silan.Cherry-Cherry wrote:Kako znaš da je bio inteligentniji od sve i jednog državnog službenika ? Radio si im testove inteligencije ...Stari_demagog wrote:Je li mogao biti ministar ? Misliš da nije bio inteligentniji od sve i jednog državnog službenika ondašnje paradržave ? Juga je kao i današnja BiH imala dovoljno podobnih, ali je i njoj manjkalo sposobnih. Tek 5 % stanovništva u toj smiješnoj državi je bilo fakultetski obrazovano.Cherry-Cherry wrote:Eno sad tačno da si mogao uspjeti samo ako si oženio Srpkinju, a on je nije oženio pa predavao na dva fakulteta...
Što se fakulteta tiče sad bar imamo koliko hoćeš doktora nauka, odeš u Travnik na ćevape i dođeš sa diplomom.
Tada nije svaka budala mogla da završi fakultet.
-
PM72
#3612 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
eto Alija bio ljepši i pametniji

- Cherry-Cherry
#3613 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
I lafčina i prepametan
Za razliku od ovih poslije.
Za razliku od ovih poslije.
- Cherry-Cherry
#3614 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Inteligentno je zaključio da rata neće biti jer je potrebno dvoje pa stoga možemo mirno da spavamo i tako dalje...PM72 wrote:eto Alija bio ljepši i pametniji![]()
![]()
-
Stari_demagog
#3615 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Kad se diviš kabadahiji ne možeš nego i sam biti takav.
-
PM72
#3616 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
pišeš sve veće budalaštine...
-
kakavdanakneiskustvu
#3617 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
mayab wrote:U pitanju je ŠKOLA, i čim je neko kontroverzan, ne treba po njemu da se daje ime školi!
A ovaj je blago rečeno , kontroverzan, i to u koketiranju sa fašizmom!
Pametnome dosta....
pored toliko antifasista iz vremena WW2,ali jbg takvi ne odgovaraju onima koji imaju vlast u kantonu sarajevo
-
kakavdanakneiskustvu
#3618 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Haris.ba wrote:Ono kad hoćeš da pokažeš razmjere komunističkog terora, pa izabereš slučaj gdje je ubijeni ipak bio "malo" ustaša, "malo" antisemita, malo "nacista"...
U biti se radi da onome ko je pokrenuo ovu priču Mustafa ko Mustafa je nebitan. Bitno je samo normalizirati neoustašstvo i neonacizam kroz borbu protiv komunizma.
Kako god - sramotimo se. Nema ni Dodika, i Čovića da možemo da ih okrivimo da je nešta nametnuto. Ili da je nešta zakočeno.
-
KANTONALAC
#3619 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Bit će velikih problema da bi se sprovela ova jučer donesena Odluka. U startu je učinjeno nekoliko grešaka prije donošenja ove odluke .Ali živi bilili pa vidjeli.
- JThomas
#3620 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
tačno tako. jer nije izabrana neka žrtva komunizma koja ne "tukne" nimalo. a bilo je, naravno, i takvih...kakavdanakneiskustvu wrote:Haris.ba wrote:Ono kad hoćeš da pokažeš razmjere komunističkog terora, pa izabereš slučaj gdje je ubijeni ipak bio "malo" ustaša, "malo" antisemita, malo "nacista"...
U biti se radi da onome ko je pokrenuo ovu priču Mustafa ko Mustafa je nebitan. Bitno je samo normalizirati neoustašstvo i neonacizam kroz borbu protiv komunizma.
Kako god - sramotimo se. Nema ni Dodika, i Čovića da možemo da ih okrivimo da je nešta nametnuto. Ili da je nešta zakočeno.
komunizam je svakako mrtav i njemu nema više šta, pravi cilj je da se neofašizam normalizuje...
Last edited by JThomas on 06/03/2018 19:06, edited 1 time in total.
-
KANTONALAC
#3621 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Bit će velikih problema da bi se sprovela ova jučer donesena Odluka. U startu je učinjeno nekoliko grešaka prije donošenja ove odluke .Ali živi bili pa vidjeli.
- piupiu
#3622 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ima li iko kakvih digitaliziranih Busuladžićevih tekstova, da pročitamo šta ga to čini 'najbriljatnijim bošnjačkim umom 20. stoljeća', kako tvrdi Latić ?
Ono s Avlije o ženama i "vihoru bezvjerstva", kao i tekst o religijama s Bosna Pressa, i tekst o 'hrvatskim muslimanima' iz Stava sam već pročitala. Hvala unaprijed bilo kome ko nešto postavi.
Ono s Avlije o ženama i "vihoru bezvjerstva", kao i tekst o religijama s Bosna Pressa, i tekst o 'hrvatskim muslimanima' iz Stava sam već pročitala. Hvala unaprijed bilo kome ko nešto postavi.
-
kakavdanakneiskustvu
#3623 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
eto i da je tako,da je busuladžić bio intelektualaca par exellance,jbg bio je simpatizer fasista,ustasa,zar treba po takvom nekom škola dobiti ime?Stari_demagog wrote:Onako iskreno me zaboli klinac za Busuladžićem isto kao što me zaboli za Titom, njegovim prvoborcima, proleterima, pionirima i ostalim kurčevima-palčevima jer kad izumru generacije koje se sjećaju tog vremena izumrijet će i sjećanje na te ljude. Fascinantno je samo kako se bore protiv lika kojeg su jednom ubili, a kojem nisu imali muda ni suditi jer su bili intelektualne nule za njega.
-
ušće
#3624 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Slijedeći red pljuvanje će biti " zlatni ljiljani"...Ima li neko da bi se kladio ...Prva ustanova koja dobije ime po nekom preminulom "zlatnom ljiljanu" biće predmet osude i podmsjeha ...jedino će proći ako ne bude imao Bošnjački ime ... Fuj Busaldžić ali fuj i većina vaših komentara ,koje opravdavate neslaganjem oko istog ...
-
kakavdanakneiskustvu
#3625 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Stari_demagog wrote:Koja je to prava strana ? Koja nije "okaljala" ruke ?seln wrote:Sta je, dedo bio na krivoj strani?Stari_demagog wrote:Onako iskreno me zaboli klinac za Busuladžićem isto kao što me zaboli za Titom, njegovim prvoborcima, proleterima, pionirima i ostalim kurčevima-palčevima jer kad izumru generacije koje se sjećaju tog vremena izumrijet će i sjećanje na te ljude. Fascinantno je samo kako se bore protiv lika kojeg su jednom ubili, a kojem nisu imali muda ni suditi jer su bili intelektualne nule za njega.
antifasisticka