Bolest ne bira.PM72 wrote:ti nisi svjestan da te fašisti iz SDA handre već 25 godina dok te VRS handrila "samo" 3,5 godina...
Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
-
Stari_demagog
#3501 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
- Haris.ba
#3502 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Pa izjednačeni su već. U istoj vojsci službuju danas. Imaju ista prava i pravni status poslije 1995. Jedini koji su nastradali u tim pravnim statusima su bili Abdićevci.Stari_demagog wrote:Sad će nas crveni opet ujediniti sa četaljima kao što je njih Tito ujedinio 43. Eno onaj balijander Duranović već poziva na ujedinjavanje i izjednačavanje pripadnika ARBiH i VRS.
Uglavnom, nebitno u kontekstu Mustafe. Ili možda nije? Jer alternativna historija očito je na djelu.
-
Stari_demagog
#3503 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Onako iskreno me zaboli klinac za Busuladžićem isto kao što me zaboli za Titom, njegovim prvoborcima, proleterima, pionirima i ostalim kurčevima-palčevima jer kad izumru generacije koje se sjećaju tog vremena izumrijet će i sjećanje na te ljude. Fascinantno je samo kako se bore protiv lika kojeg su jednom ubili, a kojem nisu imali muda ni suditi jer su bili intelektualne nule za njega.
Last edited by Stari_demagog on 06/03/2018 11:51, edited 1 time in total.
-
Stari_demagog
#3504 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Nisu na prostorima entiteta izjednačeni i jadno je, prejadno da branite spodobu sa petokrakom na glavi koja izjavljuje takve stvari. Od te VRS je stradala i masa pripadnika ARBiH, a koliko je tek stradalo žena i djece. Gadite mi se.Haris.ba wrote:Pa izjednačeni su već. U istoj vojsci službuju danas. Imaju ista prava i pravni status poslije 1995. Jedini koji su nastradali u tim pravnim statusima su bili Abdićevci.Stari_demagog wrote:Sad će nas crveni opet ujediniti sa četaljima kao što je njih Tito ujedinio 43. Eno onaj balijander Duranović već poziva na ujedinjavanje i izjednačavanje pripadnika ARBiH i VRS.
Uglavnom, nebitno u kontekstu Mustafe. Ili možda nije? Jer alternativna historija očito je na djelu.
- alphonse kauders
#3505 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Šta je sa ulicom Mustafe Busaldžića na Koševu? 
-
PM72
#3506 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
u pravu si,onaj koji nakon četvrt vijeka glasa za njih je ratni profiter ili za posmatranja...Stari_demagog wrote:Bolest ne bira.PM72 wrote:ti nisi svjestan da te fašisti iz SDA handre već 25 godina dok te VRS handrila "samo" 3,5 godina...
- Ned071
#3507 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
ulica je nazvana kada je vladao sdp pa je to u dure...
Last edited by Ned071 on 06/03/2018 11:53, edited 1 time in total.
- sadie_forever
#3508 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Pogledao. 1/3 podržava što se neće zvati po M.B., 2/3 boli k. Sve je to valjda stvar okruženja u kojem se nalaziš. Inače, ja sam vrlo ponosan na to što se, od rata na ovamo, ni ljevica ni desnica u Bošnjaka nisu nikad odricali ni antifašizma ni NOB-a, pa ni najgori SDA-ovci (sa nekim marginalnim izuzetcima) nisu nikada veličali zločine ustaša, nčetnika, handžar divizije, niti su podcjenjvali uspjehe i značaj NOB-a.
Za razliku od hrvatskih dijelova FBiH gdje je normalno da se veličaju zločinci iz II sv. rata i iz ovog rata, a posebno RS-a gdje se ulice imenuju po Draži Mihajloviću, a ustanove po ratnim zločincima iz ovog rata, "dio Federacije pod kontrolom ARBiH" je ostala relativno progresivna i slobodna teritorija. Ružno je što je ovakvim glupostima, sa M.B koji ništa za života vrijedno nije napravio ni za muslimane, Bošnjake, Bosnu, ni za koga, jedna tako marginalna i historijski beznačajna ličnost, dat argument dušmanima da se naslađuju kako smo nazadni i zli, a stranim ambasadama (posebno američkoj, koja je uvijek bila saveznik "ovog dijela FBiH") povod da nas kritikuju i pokazuju prstom u nas kao u neke divljake.[/quote]
Ja gledala i po mom vecina je za mustafu i stalno ti komentaru najvise lajkova,vjerovatno ta vecina i ne zna tacno ko je on
Za razliku od hrvatskih dijelova FBiH gdje je normalno da se veličaju zločinci iz II sv. rata i iz ovog rata, a posebno RS-a gdje se ulice imenuju po Draži Mihajloviću, a ustanove po ratnim zločincima iz ovog rata, "dio Federacije pod kontrolom ARBiH" je ostala relativno progresivna i slobodna teritorija. Ružno je što je ovakvim glupostima, sa M.B koji ništa za života vrijedno nije napravio ni za muslimane, Bošnjake, Bosnu, ni za koga, jedna tako marginalna i historijski beznačajna ličnost, dat argument dušmanima da se naslađuju kako smo nazadni i zli, a stranim ambasadama (posebno američkoj, koja je uvijek bila saveznik "ovog dijela FBiH") povod da nas kritikuju i pokazuju prstom u nas kao u neke divljake.[/quote]
Ja gledala i po mom vecina je za mustafu i stalno ti komentaru najvise lajkova,vjerovatno ta vecina i ne zna tacno ko je on
- Haris.ba
#3509 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Kažem ja. Alternativna historija na djelu. Mustafa je suđen. I osuđen na smrt streljanjem.Stari_demagog wrote:Onako iskreno me zaboli klinac za Busuladžićem isto onako što me zaboli za Titom, njegovim prvoborcima, proleterima, pionirima i ostalim kurčevima-palčevima jer kad izumru generacije koje se sjećaju tog vremena izumrijet će i sjećanje na te ljude. Fascinantno je samo kako se bore protiv lika kojeg su jednom ubili, a kojem nisu imali muda ni suditi jer su bili intelektualne nule za njega.
Ne sporim ja da je Mustafa bio intelektualac. Isto ko što je i Šešelj.
- alphonse kauders
#3510 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ne kontam, sad ulica u Centru može (koja tako stoji godinama), a škola ne može.. Neka se malo skontaju šta traže...Ned071 wrote:ulica je nazvana kada je vladao sdp pa je to u dure...
- Haris.ba
#3511 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Nepopularno je među narodom mijenjati ulice zbog dokumenata i troškova vezanih za iste. Mnogo je lakše promijeniti ime škole. Jer mijenja se na kraju godine. I đaci ne snose nikakve troškove.alphonse kauders wrote:Ne kontam, sad ulica u Centru može (koja tako stoji godinama), a škola ne može.. Neka se malo skontaju šta traže...Ned071 wrote:ulica je nazvana kada je vladao sdp pa je to u dure...
Ako neka stranka želi iskreno mijenjati ulice - to treba javno izaći sa listom prije izbora i dati i alternative.
Mislim da niko ne bi imao ništa protiv da se vrati umjesto Mustafe Fuad Midžić.
http://www.zurnal.info/novost/20634/kak ... -i-heroine
-
Stari_demagog
#3512 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Oni što su ga streljali mu tačno do koljena bili, mogli mu jaja ćeškati, naročito sa intelektualnog aspekta.Haris.ba wrote:Kažem ja. Alternativna historija na djelu. Mustafa je suđen. I osuđen na smrt streljanjem.Stari_demagog wrote:Onako iskreno me zaboli klinac za Busuladžićem isto onako što me zaboli za Titom, njegovim prvoborcima, proleterima, pionirima i ostalim kurčevima-palčevima jer kad izumru generacije koje se sjećaju tog vremena izumrijet će i sjećanje na te ljude. Fascinantno je samo kako se bore protiv lika kojeg su jednom ubili, a kojem nisu imali muda ni suditi jer su bili intelektualne nule za njega.
Ne sporim ja da je Mustafa bio intelektualac. Isto ko što je i Šešelj.
-
Mohamad Sissoko
#3513 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Al i ti handris forum godinama sa tim svojim PTSP-om.PM72 wrote:u pravu si,onaj koji nakon četvrt vijeka glasa za njih je ratni profiter ili za posmatranja...Stari_demagog wrote:Bolest ne bira.PM72 wrote:ti nisi svjestan da te fašisti iz SDA handre već 25 godina dok te VRS handrila "samo" 3,5 godina...
-
PM72
-
Stari_demagog
#3515 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Nemam ja ništa protiv toga da se PM ponovo bratimi sa Srbima, ali ne uvaličite 95 % boraca, onih normalnih koji na takvo nešto nikad neće pristati.
- JThomas
#3516 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
busuladžić i tito u istom košu, busuladžić i andrić, šta je sljedeće, busuladžić i edin džeko...?
-
PM72
#3517 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
ti se bratimi sa Zukićem ili Budnjom...Stari_demagog wrote:Nemam ja ništa protiv toga da se PM ponovo bratimi sa Srbima, ali ne uvaličite 95 % boraca, onih normalnih koji na takvo nešto nikad neće pristati.
- insomnia78
#3518 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Pa obojica su po Italiji igraliJThomas wrote:busuladžić i tito u istom košu, busuladžić i andrić, šta je sljedeće, busuladžić i edin džeko...?
- Haris.ba
#3519 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Mustafa bi podržao te pretpostavljam nekrofilne tendencije? A jes širok bio. Malo antisemitizma može, a i malo nekrofilije.Stari_demagog wrote: Oni što su ga streljali mu tačno do koljena bili, mogli mu jaja ćeškati, naročito sa intelektualnog aspekta.
-
Trebam te
#3520 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
U Bosni imamo puno vecih probelma od imena jedne skole. De boga ti kad ce crkvu uzmjestiti iz dvorista Fate Orlovic? hajmo prvo rijesiti sve zlocine iz 90ih pa cmeo onda iz II sv rata
Koje naprdjivanje
Koje naprdjivanje
-
PM72
#3521 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
u pravu si samo ne zaboravi da je crkva u Fatinom dvorištu opstala do danas samo zahvaljujući mešetarenju SDA ...Trebam te wrote:U Bosni imamo puno vecih probelma od imena jedne skole. De boga ti kad ce crkvu uzmjestiti iz dvorista Fate Orlovic? hajmo prvo rijesiti sve zlocine iz 90ih pa cmeo onda iz II sv rata
Koje naprdjivanje
- seln
#3522 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Sta je, dedo bio na krivoj strani?Stari_demagog wrote:Onako iskreno me zaboli klinac za Busuladžićem isto kao što me zaboli za Titom, njegovim prvoborcima, proleterima, pionirima i ostalim kurčevima-palčevima jer kad izumru generacije koje se sjećaju tog vremena izumrijet će i sjećanje na te ljude. Fascinantno je samo kako se bore protiv lika kojeg su jednom ubili, a kojem nisu imali muda ni suditi jer su bili intelektualne nule za njega.
-
Stari_demagog
#3523 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Koja je to prava strana ? Koja nije "okaljala" ruke ?seln wrote:Sta je, dedo bio na krivoj strani?Stari_demagog wrote:Onako iskreno me zaboli klinac za Busuladžićem isto kao što me zaboli za Titom, njegovim prvoborcima, proleterima, pionirima i ostalim kurčevima-palčevima jer kad izumru generacije koje se sjećaju tog vremena izumrijet će i sjećanje na te ljude. Fascinantno je samo kako se bore protiv lika kojeg su jednom ubili, a kojem nisu imali muda ni suditi jer su bili intelektualne nule za njega.
- Ned071
#3524 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
nije sarajevo nastalo u aprilu 45 da se ulice samo po partizanima nazivaju... nema od ove price sa skolom nista... nece to dati opcina NG...Haris.ba wrote:Nepopularno je među narodom mijenjati ulice zbog dokumenata i troškova vezanih za iste. Mnogo je lakše promijeniti ime škole. Jer mijenja se na kraju godine. I đaci ne snose nikakve troškove.alphonse kauders wrote:Ne kontam, sad ulica u Centru može (koja tako stoji godinama), a škola ne može.. Neka se malo skontaju šta traže...Ned071 wrote:ulica je nazvana kada je vladao sdp pa je to u dure...
Ako neka stranka želi iskreno mijenjati ulice - to treba javno izaći sa listom prije izbora i dati i alternative.
Mislim da niko ne bi imao ništa protiv da se vrati umjesto Mustafe Fuad Midžić.
http://www.zurnal.info/novost/20634/kak ... -i-heroine
-
Stari_demagog
#3525 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Svijet je po komunistima nastao 45., tad je komunizam svakoj seljačini i svakom balvanu koji je bio spreman za čast komunizma počiniti nedjelo omogućio da iz raznoraznih vukojebina šljega u grad. Muslimani vrijeme broje od preseljenika Poslanika s.a.w.s iz Meke u Medinu, oni od preseljenja iz vukojebina u čaršiju.