Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Locked
GandalfSivi

#2977 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by GandalfSivi »

Krokodajl wrote:
Tito_i_Partija wrote:
Krokodajl wrote: Al ako pjene ovi u Izraelu (a jedva nam izručiše onog četnika) treba još 10 škola nazvat po njemu.
Fakat nisam mislio da si neki kontras il' prkosnik, al' valjda sam se zajeb'o.

Pa majka mu stara, valjda trebamo uklonit' ime skole prvenstveno zbog nas samih, a ne zbog inata prema nekoj zemlji i njenoj protestnoj noti. Eto mi se k'o svetimo Izraelu zbog Palestine time sto cemo ostavit' ime skole kako jeste. :-)
Da je do nas samih ne bi je ni nazvali tako.

A nije to zbog Palestine nego kojeg se kurca petljaju u naša posla, ako smo otišli u govna eto oni će da nas vade.
Vidis, mozemo mi reci Izrael je ovakav, Izrael je onakav, ali u isto vrijeme Izrael je ozbiljna drzava. Na stranu njihova politika, jedna stvar koju postujem kod njih je sto su poslije holokausta sjeli i poceli pisati. Pa onda svaka drzava, svaka oblast, grad, selo, kroz cijelu Evropu, kaze ovaj je bio ovakav, ovaj je bio onakav. Ovaj nam je pomogao, ovaj je cinio zlocine, ovaj je opravdavao te zlocine. Za razliku od nasih minder politicara, ljudi su pristupili tome malo ozbiljnije i sa tim se ne zajebavaju. Pa onda kada nekome treba dati titulu pravednika, daju je (mnogo sarajevskih porodica je dobilo tu titulu), ili kada se po nekome nazove skola, ljudi izvade dokumente i kazu iz tog i tog razloga ne treba, sve na osnovu zlocina koji je nacinjen nad Jevrejima ili pravdanja istog.

Zamisli sada naucnu fantastiku, da tamo neka drzava krene nazvati skolu recimo po Momi Kaporu. Znaci, nije direktno cinio zlocine, ali ih je opravdavao i za vrijeme rata, pa onda i poslije kada je bio dio Karadzicevog komiteta za odbranu. E zamisli sada naucnu fantastiku da nasa drzava, ako ne drzava, a onda barem "intelektualci" iz VKBI ili Bosnjackog senata se sjete da bi se mogla i kakva protestna nota uputiti. Ja bi im prvi cestitao na tome i podrzao ih, ali jebiga nas problem je sto nemamo mi kapaciteta za to.

Nasa je bruka sto dolazimo u situaciju da nam Izrael ima sta pametovati, a u ovom slucaju smo sami pali sami se ubili.
Fudo387

#2978 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Fudo387 »

Zanimljivo da se Izrael bas sad sjetio protestne note kad su ovi nasi kreteni bokte pitaj odakle iskopali Mustafu.
Jesu li se oglasili glede Budaka i Francetica u Mostaru?
GandalfSivi

#2979 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by GandalfSivi »

Fudo387 wrote:Zanimljivo da se Izrael bas sad sjetio protestne note kad su ovi nasi kreteni bokte pitaj odakle iskopali Mustafu.
Davno su se oglasili, i oko njih i oko kune kao valute i oko jos milion stvari kod zapadnih susjeda...
Fudo387

#2980 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Fudo387 »

GandalfSivi wrote:
Fudo387 wrote:Zanimljivo da se Izrael bas sad sjetio protestne note kad su ovi nasi kreteni bokte pitaj odakle iskopali Mustafu.
Davno su se oglasili, i oko njih i oko kune kao valute i oko jos milion stvari kod zapadnih susjeda...
Aha, posteno,
Samo, mescini, djaba su se oglasavali, a ruku na srce, izgubili su svaki kredibilitet.
It_is_a_Leclerc

#2981 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by It_is_a_Leclerc »

Naravno. Svjetski kongres Židova je pokrenuo široku kampanju lobiranja protiv Hrvatske zbog "povijesnog revizionizma".

Izrael kao država nema ništa protiv muslimana. Dapače, Arapi čine četvrtinu stanovništva u Izraelu. Ali, protiv onih muslimana koji im osporavaju pravo na postojanje itekako imaju. I ja u tom ne vidim ništa čudno.

Mi smo se trebali ugledati na njih - narod koji je poslije genocida izrastao u vojnu, političku i lobističku velesilu
salik79

#2982 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by salik79 »

Dakle, ako sam dobro shvatio, Hitlerov SS oficir je mogao postati Mossadov placeni ubica, ali im je problem Mustafa koji je bio novinar/kolumnista za vrijeme NDH?! Da nije do imena? :oops:

Image
Otto Skorzeny, one of the Mossad’s most valuable assets, was a former lieutenant colonel in Nazi Germany’s Waffen-SS and one of Adolf Hitler’s favorites.
https://www.haaretz.com/israel-news/1.711115
GandalfSivi

#2983 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by GandalfSivi »

Fudo387 wrote:
GandalfSivi wrote:
Aha, posteno,
Samo, mescini, djaba su se oglasavali, a ruku na srce, izgubili su svaki kredibilitet.
Njima je Hrvatska redovna tema, a da se ne lazemo ima zasto i biti. A sto se kredibiliteta tice, i meni je samom pravo tesko razdvojiti dnevnopoliticke stvari sa istorijskim faktima, ali kada se dodje do istorije i stradavanja Jevreja u drugom svjetskom ratu, niko nikada u istoriji svijeta nije uradio dublje istrazivanje od njih, i to im se mora priznati.

Btw, rijetko spomenuta cinjenica, Izrael je medju prvim zemljama koje su nas priznale, i nakon snimaka iz Omarske i Manjace, digli su svijet na noge da nam se pomogne, od casnih ljudi kao sto je bio Simon Wiesenthal, do sugavih organizacija kao sto je AIPAC.

Ali opet ponavljam, svaka cast nasim idiotima koji su si dopustili da nam moralno posrnuli Izrael drzi pridike...
Fudo387

#2984 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Fudo387 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Naravno. Svjetski kongres Židova je pokrenuo široku kampanju lobiranja protiv Hrvatske zbog "povijesnog revizionizma".

Izrael kao država nema ništa protiv muslimana. Dapače, Arapi čine četvrtinu stanovništva u Izraelu. Ali, protiv onih muslimana koji im osporavaju pravo na postojanje itekako imaju. I ja u tom ne vidim ništa čudno.

Mi smo se trebali ugledati na njih - narod koji je poslije genocida izrastao u vojnu, političku i lobističku velesilu
Hajde, ono kako nemaju nista protiv muslimana necu ni komentarisati.

Al’ ovo zadnje o tome kako smo se trebali ugledati na njih i stvarati vojnu, politicku i lobisticku silu je tolilo nerealno i blesavo da si me uspio nasmijati.
Last edited by Fudo387 on 24/10/2017 18:21, edited 1 time in total.
insomnia78

#2985 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by insomnia78 »

GandalfSivi wrote: Btw, rijetko spomenuta cinjenica, Izrael je medju prvim zemljama koje su nas priznale
Ovo nije istina. Razumljivo i zbog cega ali nije istina. Cak naprotiv
salik79

#2986 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote: Btw, rijetko spomenuta cinjenica, Izrael je medju prvim zemljama koje su nas priznale, i nakon snimaka iz Omarske i Manjace, digli su svijet na noge da nam se pomogne, od casnih ljudi kao sto je bio Simon Wiesenthal, do sugavih organizacija kao sto je AIPAC.
Ako nam je 26.9.1997 "medju prvima", onda se poserem i na nas i na nasu samostalnost.

A do tada su naoruzavali agresora, al' i to ko hebe, jer - Izrael je to, bato!

Supreme Court rules against exposing Israel's role in Bosnian genocide
https://972mag.com/israels-involvement- ... ps/123503/
insomnia78

#2987 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by insomnia78 »

Fudo387 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Hajde, ono kako nemaju nista protiv muslimana necu ni komentarisati.

Al’ ovo zadnje o tome kako smo se trebali ugledati na njih i stvarati vojnu, politicku i lobisticku silu je tolilo nerealno i blesavo da si me uspio nasmijati.
Ovo sa muslimanima je jos skakljivije. Bojim se da je danasnji Izrael (ne ulazeci u razloge i eventualnu opravdanost toga) islam stavio na nedostizno prvo mjesto neprijatelja jevreja
GandalfSivi

#2988 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by GandalfSivi »

insomnia78 wrote:
GandalfSivi wrote: Btw, rijetko spomenuta cinjenica, Izrael je medju prvim zemljama koje su nas priznale
Do mene je onda, ne znam odakle mi ta informacija, nekada u ratu, nebitno...
salik79

#2989 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote:
insomnia78 wrote:
Do mene je onda, ne znam odakle mi ta informacija, nekada u ratu, nebitno...

Kakav rat, ziv bio, krajem '97. !

U ratu niko nikada u tom kontekstu ih nije spomenuo...Barem u Bosni nije.
GandalfSivi

#2990 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote: U ratu niko nikada u tom kontekstu ih nije spomenuo...Barem u Bosni nije.
Kazem da sam u ratu to nekada cuo, ne sjecam se odakle, ali ocito pogresna informacija, ili me vec sjecanje vara. Stari se, jebiga...

Anyhow, nije Izrael bitan, bitni smo mi koji smo dopustili sebi da nam Izrael nesta kaze (u ovom slucaju argumentovano)...
salik79

#2991 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote:
salik79 wrote: U ratu niko nikada u tom kontekstu ih nije spomenuo...Barem u Bosni nije.
Kazem da sam u ratu to nekada cuo, ne sjecam se odakle, ali ocito pogresna informacija, ili me vec sjecanje vara. Stari se, jebiga...

Anyhow, nije Izrael bitan, bitni smo mi koji smo dopustili sebi da nam Izrael nesta kaze (u ovom slucaju argumentovano)...

Naveo si to kao "rijetko spomenutu CINJENICU". To jednostavno ne ide u kontekst sa "u ratu to nekada cuo, ne sjecam se odakle"... Kako dalje vjerovati bilo kakvoj tvrdnji koju ispises na ovoj temi?!
GandalfSivi

#2992 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote:
Naveo si to kao "rijetko spomenutu CINJENICU". To jednostavno ne ide u kontekst sa "u ratu to nekada cuo, ne sjecam se odakle"... Kako dalje vjerovati bilo kakvoj tvrdnji koju ispises na ovoj temi?!
Cekaj ba. Prvo jesam mashio, desi se svima, sada ti k'o bezgresan. Drugo, na ovoj temi ne pricamo o Izraelu, nego pricamo o nazivanju skole po, u najboljem slucaju, jako upitnoj osobi, da ne kazem sta dalje. Dakle, od svih mogucih naziva, od svih ljudi po kojima smo mogli nazvati skolu, mi nazovemo po liku koji jeste suradjivao sa nacistima, i koji jeste nalazio opravdanje za ono sto se desava Jevrejima u tadasnjoj NDH. To je tema. Je li tebi to ok, da nazivamo skole po upitnim likovima?
salik79

#2993 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by salik79 »

GandalfSivi wrote:
salik79 wrote:
Cekaj ba. Prvo jesam mashio, desi se svima, sada ti k'o bezgresan. Drugo, na ovoj temi ne pricamo o Izraelu, nego pricamo o nazivanju skole po, u najboljem slucaju, jako upitnoj osobi, da ne kazem sta dalje. Dakle, od svih mogucih naziva, od svih ljudi po kojima smo mogli nazvati skolu, mi nazovemo po liku koji jeste suradjivao sa nacistima, i koji jeste nalazio opravdanje za ono sto se desava Jevrejima u tadasnjoj NDH. To je tema. Je li tebi to ok, da nazivamo skole po upitnim likovima?
Poenta je da Izrael ima najmanje (moralnog, ili bilo kojeg drugog) prava da nam bilo sta prigovara, u bilo kojem kontekstu.
Fudo387

#2994 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Fudo387 »

Fakat nas tek ‘97 priznali?
salik79

#2995 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by salik79 »

Fudo387 wrote:Fakat nas tek ‘97 priznali?

Tacnije, 26.9.1997. Haman pa '98.
PM72

#2996 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by PM72 »

salik79 wrote:
GandalfSivi wrote:
salik79 wrote:
Poenta je da Izrael ima najmanje (moralnog, ili bilo kojeg drugog) prava da nam bilo sta prigovara, u bilo kojem kontekstu.
Istorija ili povjest ne počinje od 1948...
GandalfSivi

#2997 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by GandalfSivi »

salik79 wrote:
GandalfSivi wrote:
salik79 wrote:
Ti opet o Izraelu. Isto kao onaj o Ivi Andricu. Nisi mi odgovorio, treba li se skola nazvati po Mustafi Busuladzicu?
salik79

#2998 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by salik79 »

PM72 wrote:[
Upravo, zato sam i napisao to sto sam napisao. Izrael nema nikakvog prava bilo sta prigovarati. Mogu slobodno u skokovima.
Fudo387

#2999 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Fudo387 »

salik79 wrote:
Fudo387 wrote:Fakat nas tek ‘97 priznali?

Tacnije, 26.9.1997. Haman pa '98.
Bas su supci.
Pa sta je onaj Finci radio? :twisted:
Umjesto da je to izganjao ’92, on Sejdu voda okolo i zajebaje se.
PM72

#3000 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by PM72 »

salik79 wrote:
PM72 wrote:[
Upravo, zato sam i napisao to sto sam napisao. Izrael nema nikakvog prava bilo sta prigovarati. Mogu slobodno u skokovima.
:?

Nismo se razumjeli.Što Izrael ne bi mogao prigovarati?
Locked