ne. ja mislim da uopšte nije preseravanje iz vrlo jednostavnog razloga.Kejn wrote:Rekao sam da je pogrešno. To što ova tema ima ovoliko postova dok se u Hrvatskoj i Srbiji doslovno rehabilitiraju vampiri iz drugog svjetskog rata govori o tome da se na vještački način nastoji dovesti u istu ravan sva tri naroda u smislu ko nas to bre zavadi. Nazivanje škole po M.B. jeste pogrešan potez i govori dosta o tome da u SDA i dalje postoji jaka konzervativna islamistička frakcija koja drma strankom, al smatram preseravanjem što se ovoj temi poklanja ovoliko pažnje. Ja bih najradije da se zaključa. Ja mislim da je sve rečeno.
ljudi koji vuku poluge moći su dali ime školi. sutra drugoj. pa onda ime ulice. bilo bi preseravanje da je neka minorna grupa to tražila, pa glat odbijena.
zaključavanje teme i prestanak priče o ovome je zabijanje glave u pijesak. zar neko stvarno misli da je onaj Tarik rekao svoj stav, a ne stav koji je popularan u tim krugovima? sutra kada bi došla cica na kolica, pa država mu oduzela sve ono što mu je babo lopovlukom stekao, zar ne bi cvilio o komunjarama, agrarnim reformama, cazinskim bunama, otimanju zemlje od begova?
i neko drugi bi bio kriv. ne oni što su krali. jok. oni imaju tapiju na to.
jebe se njima što bi bacili ljagu devedesete, i što bi okaljali svaku nevinu žrtvu. na kraju krajeva, vrlo dobro znamo koliko im je stalo do dobrobiti naroda i države. ali eto, kao, stalo im je do ideala.