Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2626 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Chmoljo »

Kejn wrote:Rekao sam da je pogrešno. To što ova tema ima ovoliko postova dok se u Hrvatskoj i Srbiji doslovno rehabilitiraju vampiri iz drugog svjetskog rata govori o tome da se na vještački način nastoji dovesti u istu ravan sva tri naroda u smislu ko nas to bre zavadi. Nazivanje škole po M.B. jeste pogrešan potez i govori dosta o tome da u SDA i dalje postoji jaka konzervativna islamistička frakcija koja drma strankom, al smatram preseravanjem što se ovoj temi poklanja ovoliko pažnje. Ja bih najradije da se zaključa. Ja mislim da je sve rečeno.
ne. ja mislim da uopšte nije preseravanje iz vrlo jednostavnog razloga.

ljudi koji vuku poluge moći su dali ime školi. sutra drugoj. pa onda ime ulice. bilo bi preseravanje da je neka minorna grupa to tražila, pa glat odbijena.

zaključavanje teme i prestanak priče o ovome je zabijanje glave u pijesak. zar neko stvarno misli da je onaj Tarik rekao svoj stav, a ne stav koji je popularan u tim krugovima? sutra kada bi došla cica na kolica, pa država mu oduzela sve ono što mu je babo lopovlukom stekao, zar ne bi cvilio o komunjarama, agrarnim reformama, cazinskim bunama, otimanju zemlje od begova?

i neko drugi bi bio kriv. ne oni što su krali. jok. oni imaju tapiju na to.

jebe se njima što bi bacili ljagu devedesete, i što bi okaljali svaku nevinu žrtvu. na kraju krajeva, vrlo dobro znamo koliko im je stalo do dobrobiti naroda i države. ali eto, kao, stalo im je do ideala. :lol:
hAZNADAR

#2627 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by hAZNADAR »

Neregistrirani wrote:
Kejn wrote:
Chmoljo wrote:
gdje su njihove škole?
Eno ti ih po republici Sprskoj i Srbiji. I ne da imaju samo škole imaju i ulice i studetnske domove nazvane po njima i po njihovim nasljednicima....
Niti jedna škola u RS se ne zove po cetniku, to je 100% sigurno. Ulice da. Studentski dom po radovanu.
Da to je tacno. Skole se i u RS i u Srbiji slucajno ili namjerno ne zovu po cetnicima.

Sto nas slucaj sa Dzozom cini jos gorom aferom.
Ammaar

#2628 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Ammaar »

Mustafa rahmetli je pogubljen na krajnje nepravedan nacin dakle bez suda od strane povampirenih partizana (koji su pretezno bili ravnogorci do 44-te).
Partizani su napravili velika zlodjela mnogo veca od Ustasa. Pogledajte samo Blajburg i npr. desetine rudnika i jama sirom Slovenije i Hrvatske koje cuvaju hiljade nevinih, cak su i trudnice bacali u jame zive u 8-om mjesecu trudnoce. Ne samo da treba skolu nazvati po Busuladzicu rahmetli nego i odati pocast i rahmetli Beciru Lokmicu osnivacu slavne Crne Legije, Mustafi Pjanicu oficiru legendarne 13 SS Handzar divizije, a ne treba ni zaboaviti Generala Blaza Kraljevica za doprinos oslobadjanju BiH od agresora. Generala Blaza i njegovih 8 saboraca pogubise kerovi udbasa Franje Tudjmana jer nije htjeo da obustavi ofanzivu prema Trebinju, nije htjeo da razoruza muslimane u HOS-u, da i nije htjeo da dijeli BOSNU kao sto su to htjeli i Franjo a i Alija rah. koji potpisa manji entitet. U najkracem roku nadam se uz Allahovu pomoc da ce se jedna od glavnih ulica nazvati po pokojnom Blazu Kraljevicu, usput da ce se pokrenuti postupak protiv onih koji su pogubili 9 casnih boraca za slobodu BiH.
Mišo_Kovač

#2629 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Mišo_Kovač »

Rahmetli Musolini pogubljen je također na krajnje nepravedan način bez suđenja od strane povampirenih talijanskih partizana. S obzirom da je pola bosne bilo unutar talijanske demarkacione zone, obavezno preimenovati recimo Bulevar Meše Selimovića, u Bulevar Benita Mussolinija :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2630 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by _BataZiv_0809 »

Vils je nekad bio Musolinijev :D
Mišo_Kovač

#2631 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Mišo_Kovač »

Taman, vratiti Vils Benitu. Jebo Woodrowa svakako, američko smeće :D
BHCluster

#2632 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by BHCluster »

Ova se kanalizacija cisti na izborima...
hAZNADAR

#2633 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by hAZNADAR »

Danas nikad neznas jeli ironija u pitanju ili zbilja.
Ammaar

#2634 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Ammaar »

Mišo_Kovač wrote:Rahmetli Musolini pogubljen je također na krajnje nepravedan način bez suđenja od strane povampirenih talijanskih partizana. S obzirom da je pola bosne bilo unutar talijanske demarkacione zone, obavezno preimenovati recimo Bulevar Meše Selimovića, u Bulevar Benita Mussolinija :-)
Musolinija je ubio njegov narod a Mustafu rahmetli ne, to je ogromna razlika. Bulevar Mese Selimovica svakako treba preimeovati jer je on svakako bio srbenda koji je perom ismijavao muslimane. Sad nebi treblo u Bulevar Benita Musolinija ali moze u Bulevar Becira Lokmica ili pak Bulevar Jure Francetica.
Mišo_Kovač

#2635 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Mišo_Kovač »

Može Jure Francetića, eventualno Rafaela Bobana jer je domaći, iz Gruda. Podržavam. Jebo Selimovića četnika :P
Ammaar

#2636 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Ammaar »

Mišo_Kovač wrote:Može Jure Francetića, eventualno Rafaela Bobana jer je domaći, iz Gruda. Podržavam. Jebo Selimovića četnika :P
Nisam rekao da je bio cetalj ali u najmanju ruku bio je Kusturica svog vremena.
Duka Dizel

#2637 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Duka Dizel »

A kako se ta škola ranije zvala?
kakavdanakneiskustvu

#2638 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by kakavdanakneiskustvu »

Chmoljo wrote:
Kejn wrote:Rekao sam da je pogrešno. To što ova tema ima ovoliko postova dok se u Hrvatskoj i Srbiji doslovno rehabilitiraju vampiri iz drugog svjetskog rata govori o tome da se na vještački način nastoji dovesti u istu ravan sva tri naroda u smislu ko nas to bre zavadi. Nazivanje škole po M.B. jeste pogrešan potez i govori dosta o tome da u SDA i dalje postoji jaka konzervativna islamistička frakcija koja drma strankom, al smatram preseravanjem što se ovoj temi poklanja ovoliko pažnje. Ja bih najradije da se zaključa. Ja mislim da je sve rečeno.
ne. ja mislim da uopšte nije preseravanje iz vrlo jednostavnog razloga.

ljudi koji vuku poluge moći su dali ime školi. sutra drugoj. pa onda ime ulice. bilo bi preseravanje da je neka minorna grupa to tražila, pa glat odbijena.

zaključavanje teme i prestanak priče o ovome je zabijanje glave u pijesak. zar neko stvarno misli da je onaj Tarik rekao svoj stav, a ne stav koji je popularan u tim krugovima? sutra kada bi došla cica na kolica, pa država mu oduzela sve ono što mu je babo lopovlukom stekao, zar ne bi cvilio o komunjarama, agrarnim reformama, cazinskim bunama, otimanju zemlje od begova?

i neko drugi bi bio kriv. ne oni što su krali. jok. oni imaju tapiju na to.

jebe se njima što bi bacili ljagu devedesete, i što bi okaljali svaku nevinu žrtvu. na kraju krajeva, vrlo dobro znamo koliko im je stalo do dobrobiti naroda i države. ali eto, kao, stalo im je do ideala. :lol:

da,sutimo li doci ce na red i škola koja ce dobiti ime po džaferu kulenovicu
kakavdanakneiskustvu

#2639 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ammaar wrote:Mustafa rahmetli je pogubljen na krajnje nepravedan nacin dakle bez suda od strane povampirenih partizana (koji su pretezno bili ravnogorci do 44-te).
Partizani su napravili velika zlodjela mnogo veca od Ustasa. Pogledajte samo Blajburg i npr. desetine rudnika i jama sirom Slovenije i Hrvatske koje cuvaju hiljade nevinih, cak su i trudnice bacali u jame zive u 8-om mjesecu trudnoce. Ne samo da treba skolu nazvati po Busuladzicu rahmetli nego i odati pocast i rahmetli Beciru Lokmicu osnivacu slavne Crne Legije, Mustafi Pjanicu oficiru legendarne 13 SS Handzar divizije, a ne treba ni zaboaviti Generala Blaza Kraljevica za doprinos oslobadjanju BiH od agresora. Generala Blaza i njegovih 8 saboraca pogubise kerovi udbasa Franje Tudjmana jer nije htjeo da obustavi ofanzivu prema Trebinju, nije htjeo da razoruza muslimane u HOS-u, da i nije htjeo da dijeli BOSNU kao sto su to htjeli i Franjo a i Alija rah. koji potpisa manji entitet. U najkracem roku nadam se uz Allahovu pomoc da ce se jedna od glavnih ulica nazvati po pokojnom Blazu Kraljevicu, usput da ce se pokrenuti postupak protiv onih koji su pogubili 9 casnih boraca za slobodu BiH.

posthumno dati pavelicu nobelovu nagradu za mir
Runner49

#2641 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Runner49 »

cyprus wrote:Image

Navuko sam se na ove mimove, halalite :sad:
halalio.zamisli samo dužinu posta i dosadno kucanje koje mjenja jedna obična slikica.ide u arhivu :thumbup:
salik79

#2642 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by salik79 »

Image

Doduse, koliko sam upoznat, jos niti jedna skola u Izraelu ne nosi njegovo ime. :oops:
zrakomlat

#2643 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by zrakomlat »

Mišo_Kovač wrote:Može Jure Francetića, eventualno Rafaela Bobana jer je domaći, iz Gruda. Podržavam. Jebo Selimovića četnika :P
Glavni grad zaostaje za nama po tome pitanju. Mi u Mostaru imamo već ulicu Jure Francetica a i Mile Budaka. Mostar > Sarajevo.
cyprus

#2644 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by cyprus »

zrakomlat wrote:
Glavni grad zaostaje za nama po tome pitanju. Mi u Mostaru imamo već ulicu Jure Francetica a i Mile Budaka. Mostar > Sarajevo.
Mi imamo Busuladžića (ulica + škola), Sulejmana Pačariza, vašeg (mostarskog) četnika Muju Pašića... Fehima Spahu, Aliju Nametka i slične eto nećemo računat... Jesi li siguran da je Mostar > Sarajevo? :mrgreen: Doduše, Jure je krupnija riba :oops:
zrakomlat

#2645 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by zrakomlat »

cyprus wrote:
zrakomlat wrote:
Mi imamo Busuladžića (ulica + škola), Sulejmana Pačariza, vašeg (mostarskog) četnika Muju Pašića... Fehima Spahu, Aliju Nametka i slične eto nećemo računat... Jesi li siguran da je Mostar > Sarajevo? :mrgreen: Doduše, Jure je krupnija riba :oops:
:lol:
LBVIEW

#2646 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by LBVIEW »

Jebo ti to, Bake je skontao kakvi vjetrovi pusu Europom , pa je, u duhu "europskih vrijednosti" :D , s rijeci presao na djela. Jest da je Mustafa "mala maca", u odnosu na one kod susjeda i komsija, samo navikli smo na dvostruke arsine kod dokazanih antifasista, antitorasa i gradjana svijeta, tako da ova vriska neproporcipnalna konkretnom aktu nikog ne treba cuditi. :mrgreen:
salik79

#2647 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by salik79 »

cyprus wrote:
zrakomlat wrote:
U cemu je problem s Fehimom Spahom?
cyprus

#2648 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by cyprus »

salik79 wrote:
cyprus wrote:Mi imamo Busuladžića (ulica + škola), Sulejmana Pačariza, vašeg (mostarskog) četnika Muju Pašića... Fehima Spahu, Aliju Nametka i slične eto nećemo računat... Jesi li siguran da je Mostar > Sarajevo? :mrgreen: Doduše, Jure je krupnija riba :oops:
Ni u čemu, rekoh da ga nećemo računat... Nije hudnjak znao sa čim se suočio...
salik79

#2649 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by salik79 »

cyprus wrote:
salik79 wrote:
cyprus wrote:Mi imamo Busuladžića (ulica + škola), Sulejmana Pačariza, vašeg (mostarskog) četnika Muju Pašića... Fehima Spahu, Aliju Nametka i slične eto nećemo računat... Jesi li siguran da je Mostar > Sarajevo? :mrgreen: Doduše, Jure je krupnija riba :oops:
Ni u čemu, rekoh da ga nećemo računat... Nije hudnjak znao sa čim se suočio...
Kao sto rekoh, u taj vakat su partizani bili u savezu s partizanima, cetnici s ustasama, a Ivo Andric sjedio u prvom safu s Hitlerom.

Pa, pop Momcilo Djujic, "legenda sa Dinare", je u taj vakat jos nosao petokraku na subari...
cyprus

#2650 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by cyprus »

Pa evo treći put kažem - OK, nećemo ga pikat...
Locked