yupBodkin wrote:Kontra srbima i hrvatima, eto zastoConnaisseur Karlin wrote:Postavlja se pitanje,iako se moze naslutiti odgovor: Zasto Bosanjci prave ovakve sulude gestove? Da li je razlog neinfomriranost ,politicka manipulacija ili "bitno je biti Bosnjak" ?cyprus wrote:Dobro, utvrdili smo to oko Pašića, nismo se ni dotakli Pačariza, ali nema veze...
Da se vratimo malo na Busuladžića... Neki tu miješaju mnogo šta...
Prvo, ne znam da iko brani čin njegove egzekcije... Jasno je da se to nije trebalo dogoditi i da to treba osuditi...
Drugo, to što je on bio žrtva idološkog terora (što dječak reče, a ja se slažem), ne znači da je on bio pozitivac... Nisu ni oni na Bleiburgu trebali skončati onako, pa hoćemo li ih nazivati pozitivcima? Čak i da nekako zažmirimo na retrogradne stavove prema ženama i ateistima, na ono što što je napisao o Jevrejima se ne može zažmiriti... Mogu se neki praviti ludi koliko hoće i govoriti da to nije fašizam, ali ona njegova, više puta citirana rečenica, djeluje kao da je iz Mein Kampfa vol. 2....
Treće, zašto bi se koji q naziv škole davao prema, hajd da kažemo, sumnjivim ličnostima iz vremena Drugog svjetskog rata? Naziv ulice u ovakvoj stvarnost hajd i možemo progutat, ali kakva bi ovo bila poruka djeci koja bi išla u tu školu? Da su Jevreji pokvaren narod, da žene ne trebaju ništa drugo nego rađat djecu, i... šta ono bi za ateiste?![]()
I četvrto, neko na to sve provali "samosvjesni Bošnjak"Jebote...
Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
- Connaisseur Karlin
#226 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
-
hAZNADAR
#227 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
SDA bosnjacki nacionalisti D)?Kikibombona wrote:Vjeciti
Sta te cudi, pa ovdje je bila tema na kojoj se velicao deklarisani ustasa, Blaz Kraljevic!?
Srpski ili hrvatski nacionalizam ima duzu historiju, agresivniji je, obimniji, okrutniji... al' ne noze se reci da se bosnjacki nacionalisti ne trude da stignu... u vremenskom su zaostatku, tek se pocelo... ima vremena...
Vidi samo kako peru ovog ustasu u 'sedam voda'.
Imam jednako gadjenje i prezir prema bosnjackim nacionalistima koji tipkaju na ovoj temi kao prema njihovim srpskim i hrvatskim drugarima. Sto dalje od mene bili, prvi, drugi i treci.
I bas je lijepo da srpski, hrvatski i bosnjacki nacionalisti rehabilituju fasiste iz 2SR. Jedino su oko toga saglasni, da je komunisticka Juga bila 'tamnica naroda'.
A izjednacavanje nacionalizama radije ostavi igracima koji imaju autorska prava nad tom gluposcu. Zna se ko je prvi poceo stavljati znak jednakosti i zasto. Prezir i gadjenje zadrzi. To znamo.
-
dječak sa šibicama
#228 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Fascinantno je kako se pod dokaz "turaju" nekakvi blogovi, nedostaju samo FB statusi, pa je to ko biva sveto slovo na papiru.
-
hAZNADAR
#229 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ovaj forum nije ogledalo drustva. Inace bi Thompson punio Kosevorumenige_brajtner wrote:slažem se u svemu, osim da je manjina u pitanju. evo, vidi samo ovu temu i sve ti je jasno..hAZNADAR wrote:
Mozda kod Fatmir jugenda i slicnih nasih krugova sto na svaku kritiku recimo vehabijama odgovore vriskom o cetnicima. I nazovu te izdajicom, komunjarom, islamofobom 'nako usput.
Taj zacarani krug je na srecu samo u glavama manjine.
Kada bi se pitali takvi sto su u zacaranom krugu - mnogo toga kod nas bi bilo drugacije. A i opet bi bili i dalje sitni igraci u odnosu na ostale i losa kopija.
Nema mjesta fasistima i radikalima kod nas i tacka. Cistimo svoje dvoriste zbog svog hatera, bez obzira koliko smeca je kod komisije.
-
hAZNADAR
#230 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Fascinantno je kako se proglasava islamofobom od same IZ svako ko stavi upitnik na status mucenika u SDA.dječak sa šibicama wrote:Fascinantno je kako se pod dokaz "turaju" nekakvi blogovi, nedostaju samo FB statusi, pa je to ko biva sveto slovo na papiru.
Roditelji skole sto nosi ime po SS oficiru u Gorazdu su anonimni. To je problem.
-
John Cleese
#231 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
E jesi nasao kome ces to napisati...Bodkin wrote:Jebote kad se pojavila djindjiceva fotka sa karadzicem, forum ga ekspresno proglasio vecim cetnikom i zlocincem od karadzica. Ali ovaj je sad samo simpatizer i posrednik u pregovorima. Forum se fakat ubio za pr odlicnih naucnih radova iz oblasti psihologije i sociologijeJohn Cleese wrote:Tanki su to dokazi za tako gnusnu optuzbu, a Filipovicev "dokaz" je bas cist sovinisticki kretenlukcyprus wrote:@Cleese, namjerno sam prvobitno postavio izvor sa neke nacionalno osvještene bošnjačke stranice, od strane nacionalno osvještenog bošnjačkog autora, jer neki samo takvima vjeruju...![]()
Namjera autora teksta sa te srbijanske (valjda) stranice je, koliko shvatih (nije mi se dalo da sve citam, izvini) je da "dokaze" kako su svi muslimani s ovih prostora zapravo Srbi koji su primili islam... toliko o tom "dokazu"...
Fotka bi, u najgorem slucaju, mogla biti kompromitirajuca u smislu da navede na pomisao je covjek bio simpatizer, ali nije cvrst dokaz za tvrdnju da ta pomisao odgovara istini, jer ne znamo pod kakvim je okolnostima nastala - mozda su, na primjer, u pitanju bili nekakvi pregovori gdje su ti ljudi posredovali...
Da je @Cyprus odmah citirao ono sto je odabrao za kraj, ne bih, vjerojatno, ni komentirao
Zasmetalo mi je to sto je izgledalo da je dovoljno da neki soven napise da je neko bio cetnik i tu tvrdnju ilustrira pricom o tome kako se taj solidarisao sa progonjenim sugradjanima dovodeci pri tome i svoj zivot u opasnost (jer "srbofil", zaboga, mora biti i cetnik...), pa da neko ovdje olako to prihvati kao cinjenicu, a detaljniju informaciju trazi naknadno, nakon sto je pomenuta tvrdnja, iz ocitih (barem meni) razloga dovedena u pitanje.
Valjda je sad jasnije...
- Connaisseur Karlin
#232 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Zasto na Balkanu nema imena skola npr. ponzatih ucitelja,osoba koje su doprinjele edkuaciji na Balkanu, ili naucnicima? 
-
John Cleese
#233 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ko kaze da nema?Connaisseur Karlin wrote:Zasto na Balkanu nema imena skola npr. ponzatih ucitelja,osoba koje su doprinjele edkuaciji na Balkanu, ili naucnicima?![]()
- Connaisseur Karlin
#234 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Pa daj listu skola u BiH da vidimo crno na bijeloJohn Cleese wrote:Ko kaze da nema?Connaisseur Karlin wrote:Zasto na Balkanu nema imena skola npr. ponzatih ucitelja,osoba koje su doprinjele edkuaciji na Balkanu, ili naucnicima?![]()
Malo je smijeso davati imena skolama junacima iz politike i sumnjive biografije
Naravno,zaosno je davati imena bilo kojim objektima poznatih fasista ,ali je zalosnije,da na to niko ni ne reagira od gradjana
- Kikibombona
#235 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ne djelim po strankama. Svako ko trazi opravdanje za fasiste je nacionalista (i sovinista), nebitno kojoj narodnoj, vjerskoj, politickoj ili nekoj drugoj skupini pripadao.hAZNADAR wrote:SDA bosnjacki nacionalisti D)?Kikibombona wrote:Vjeciti
Sta te cudi, pa ovdje je bila tema na kojoj se velicao deklarisani ustasa, Blaz Kraljevic!?
Srpski ili hrvatski nacionalizam ima duzu historiju, agresivniji je, obimniji, okrutniji... al' ne noze se reci da se bosnjacki nacionalisti ne trude da stignu... u vremenskom su zaostatku, tek se pocelo... ima vremena...
Vidi samo kako peru ovog ustasu u 'sedam voda'.
Imam jednako gadjenje i prezir prema bosnjackim nacionalistima koji tipkaju na ovoj temi kao prema njihovim srpskim i hrvatskim drugarima. Sto dalje od mene bili, prvi, drugi i treci.
I bas je lijepo da srpski, hrvatski i bosnjacki nacionalisti rehabilituju fasiste iz 2SR. Jedino su oko toga saglasni, da je komunisticka Juga bila 'tamnica naroda'.
A izjednacavanje nacionalizama radije ostavi igracima koji imaju autorska prava nad tom gluposcu. Zna se ko je prvi poceo stavljati znak jednakosti i zasto. Prezir i gadjenje zadrzi. To znamo.
Ovdje nema morala, pravde i prava. Ima samo politika. I zrtve i stradanja se koriste zarad politike, da bi se prigrabilo vise zemlje, vlasti, uticaja, a ne radi iskrenog pijeteta prema zrtvama. Dodik bi bio najsretniji da je u Sarajevu ubijeno 20 000 Srba. To bi mu ojacalo politicku poziciju. Al' na njegovu zalost, na srecu normalnih ljudi, to se nije desilo.
Ova nasa stratista, nesretnici koje je rat ojadio, se pominju samo u politicke svrhe. Hoce li ih iko ikada spomenuti sa namjerom da pomogne!??? Od Srebrenice smo mogli napraviti mali Grac da smo imali iskrene namjere pomoci ljudima.
I ta prica o 'izjednacavanju' je politicki alat. Iz defanzive u ofanzivu. Meni se to ne moze prodavati. Nece meni fasisti prodavati pricu o 'izjednacavanju'. Za mene je fasista svako ko rehabilituje fasiste, ja ih ne mislim u odbrambene svrhe stavljati na vagu, da vidim koji je fasista tezi. Nula tolerancije za fasizam.
-
John Cleese
#236 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Connaisseur Karlin wrote:Pa daj listu skola u BiH da vidimo crno na bijeloJohn Cleese wrote:Ko kaze da nema?Connaisseur Karlin wrote:Zasto na Balkanu nema imena skola npr. ponzatih ucitelja,osoba koje su doprinjele edkuaciji na Balkanu, ili naucnicima?![]()
![]()
http://www.psvprelog.hr/
http://www.tsrb.hr/
http://ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr/
http://elektroskolarb.ba/
http://www.etspupin.edu.rs/index.php/src/
http://xgimnazija.edu.rs/
http://www.cvijic.edu.rs/
http://www.teslabg.edu.rs/
Ima toga koliko hoces
-
Bodkin
#237 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Sve ok. U pravu si ti. Vec sam jednom napisao da ovaj forum izvlaci najgore iz mene pa svaki put na prvu naletimJohn Cleese wrote:
E jesi nasao kome ces to napisati...
Da je @Cyprus odmah citirao ono sto je odabrao za kraj, ne bih, vjerojatno, ni komentirao![]()
Zasmetalo mi je to sto je izgledalo da je dovoljno da neki soven napise da je neko bio cetnik i tu tvrdnju ilustrira pricom o tome kako se taj solidarisao sa progonjenim sugradjanima dovodeci pri tome i svoj zivot u opasnost (jer "srbofil", zaboga, mora biti i cetnik...), pa da neko ovdje olako to prihvati kao cinjenicu, a detaljniju informaciju trazi naknadno, nakon sto je pomenuta tvrdnja, iz ocitih (barem meni) razloga dovedena u pitanje.
Valjda je sad jasnije...
- Connaisseur Karlin
#238 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
aha,a sad je problem,jer su sva imena iskoristenaJohn Cleese wrote:Connaisseur Karlin wrote: Pa daj listu skola u BiH da vidimo crno na bijelo![]()
Nije problem
![]()
http://www.psvprelog.hr/
http://www.tsrb.hr/
http://ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr/
http://elektroskolarb.ba/
http://www.etspupin.edu.rs/index.php/src/
http://xgimnazija.edu.rs/
http://www.cvijic.edu.rs/
http://www.teslabg.edu.rs/
Ima toga koliko hoces
nevjerovatna zatrovanost drustva
-
John Cleese
#239 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ma nema frke. Nisi bio procitao sta smo prethodno pisaliBodkin wrote:Sve ok. U pravu si ti. Vec sam jednom napisao da ovaj forum izvlaci najgore iz mene pa svaki put na prvu naletim
-
Fudo387
#240 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Bosnje bas znaju ukenjat, gdje izvukose ovog bezveznjakovica?
Nije valjda da u istoriji nemamo kakvog kvalitetnog katila pa da se djeci otvori novi studentski dom?
A jebm ti, pa ni svetaca, pardon, muftija sto su nejac "pokrstavali"...nista?
Nije valjda da u istoriji nemamo kakvog kvalitetnog katila pa da se djeci otvori novi studentski dom?
A jebm ti, pa ni svetaca, pardon, muftija sto su nejac "pokrstavali"...nista?
- kritichar
#241 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Pobednici (komunjare/četnici) su ispisali istoriju
Bošnjaci su tek počeli da pišu historiju i pred njima je dug put
- Connaisseur Karlin
#242 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
nema vise srboslavije,nema problema ,ali zasto Bosanjci pisu o svojim negativnim osobama iz bosanjcke istorijekritichar wrote:Pobednici (komunjare/četnici) su ispisali istoriju
-
VjecitiStudent
#243 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ispravka: Busuladžić je dio hrvatske istorije, no vrli turbobošnjaci iz SDA bi da im ga otmu.Connaisseur Karlin wrote:nema vise srboslavije,nema problema ,ali zasto Bosanjci pisu o svojim negativnim osobama iz bosanjcke istorijekritichar wrote:Pobednici (komunjare/četnici) su ispisali istoriju
M. BUSULADŽIĆ, “Pobjeda sila trojnog saveza je neumitna, Veseli me, da su se Hrvati našli u svojoj slobodnoj i nezavisnoj državi”, Osvit, 9. kolovoza, 1942.
-
John Cleese
#244 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Connaisseur Karlin wrote:aha,a sad je problem,jer su sva imena iskoristena![]()
![]()
-
Nikola Testa
#245 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Takvom politikom se vode ravnogorci kada pisu "svoju historiju" jer su eto zli komunisti namjestili sve silne zlocine, a cetnici sadili cvijece cijeli rat. Historija se ne pise u skupstini, prikrivenim pokusajima rehabilitacije, vec pronalazenjem izvorne gradje iz tog vremena i objektivnim pristupom bez ideoloskih primjesa.kritichar wrote:Pobednici (komunjare/četnici) su ispisali istoriju
-
Fudo387
#246 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Hvala tebi, sabini i nosari sto ste po ko zna koji put spasili Bosnjake, ovaj put od koketiranja sa nacizmom.VjecitiStudent wrote:Ispravka: Busuladžić je dio hrvatske istorije, no vrli turbobošnjaci iz SDA bi da im ga otmu.Connaisseur Karlin wrote:nema vise srboslavije,nema problema ,ali zasto Bosanjci pisu o svojim negativnim osobama iz bosanjcke istorijekritichar wrote:Pobednici (komunjare/četnici) su ispisali istoriju
M. BUSULADŽIĆ, “Pobjeda sila trojnog saveza je neumitna, Veseli me, da su se Hrvati našli u svojoj slobodnoj i nezavisnoj državi”, Osvit, 9. kolovoza, 1942.
Dok je vas nema zime. Da se mene pita odmah bi vam po tri sestoaprilske urucio.
- Connaisseur Karlin
#247 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
nema potrebe,nisma BosnjakinjaJohn Cleese wrote:Connaisseur Karlin wrote:aha,a sad je problem,jer su sva imena iskoristena![]()
![]()
Od mene dosta - nadji nesto i sama
-
VjecitiStudent
#248 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Fudo, otkud i ti da se prepoznaš ko turboBošnjak iz SDA?Fudo387 wrote:Hvala tebi, sabini i nosari sto ste po ko zna koji put spasili Bosnjake, ovaj put od koketiranja sa nacizmom.VjecitiStudent wrote:Ispravka: Busuladžić je dio hrvatske istorije, no vrli turbobošnjaci iz SDA bi da im ga otmu.Connaisseur Karlin wrote:
nema vise srboslavije,nema problema ,ali zasto Bosanjci pisu o svojim negativnim osobama iz bosanjcke istorije
Dok je vas nema zime. Da se mene pita odmah bi vam po tri sestoaprilske urucio.
Ja sam mislio da ste vi tamo u Americi, već svi 'endorse Hillary' a ne ove rasplakatirane SDA glavuše?
http://www.stlbosnians.com/acbh-with-hi ... -st-louis/
-
John Cleese
#249 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Kakve veze sad ima tvoja etnicka pripadnost sa imenima skola? Ne kontam...Connaisseur Karlin wrote:nema potrebe,nisma Bosnjakinjaali to reci Bosnjacima koji pronadju cudne likove iz istorije
![]()
- Connaisseur Karlin
#250 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Pa ko daje imena skola i kako u BiHJohn Cleese wrote:Kakve veze sad ima tvoja etnicka pripadnost sa imenima skola? Ne kontam...Connaisseur Karlin wrote:nema potrebe,nisma Bosnjakinjaali to reci Bosnjacima koji pronadju cudne likove iz istorije
![]()