Pa ne znam kad je Finci ista progovorio o Izraelu i Jevrejskoj politici tamo.piupiu wrote:Pitala sam, čini mi se na samom početku teme - je l' iko nazvao Fincija da ga pita - šta vi mislite da mi jednu školu nazovemo po ovom čiki? Čisto onako, profesionalno, što bi rekli Amerikanci - due dilligence.kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.express.hr/top-news/sva-a-u- ... telju-7783#
Međutim, predsjednik Židovske zajednice u Bosni i Hercegovini Jakob Finci oštro je osudio promjenu imena škole. "Nažalost, ovo je slika i prilika BiH. Zli duhovi iz prošlosti uveliko se vraćaju. Ako netko misli da će odluka o preimenovanju jedne škole u Sarajevu u čast ustaškog apologete i dokazanog antisemita ostati 'interna stvar', te da za nju neće saznati šira židovska i antifašistička javnost, grdno se vara", izjavio je Finci. "Ako se borimo za to da se druge škole po BiH ne nazivaju po onima koji propagiraju mržnju prema drugom i drugačijem, onda moramo tome reći odlučno ne i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine", zaključili su zastupnici u županijskom parlamentu.
"Ako se borimo za to da se druge škole po BiH ne nazivaju po onima koji propagiraju mržnju prema drugom i drugačijem, onda moramo tome reći odlučno ne i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine", zaključili su zastupnici u županijskom parlamentu.
I tamo ima pun kur.. naziva po Zlocincima, i kontraverznim licnostima.
Isus je po Bibliji dobro reko prvo izvadi brvno iz svog oka pa gledaj trn u oku brata svog.