Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Locked
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1751 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by _BataZiv_0809 »

Je li to poredis Nobela za mir i knjizevnost?
salik79

#1752 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by salik79 »

_BataZiv_0809 wrote:Rule Mahmutcehajic vs Ivo Andric:

Ja se borim :!:

Bato, rodjen si kada je Rule dao ostavku, tako da ne vjerujem da si upoznat sa njegovim intelektualnim kapacitetima. Ko jeste stoji mirno kada se njegovo ime spomene.
salik79

#1753 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by salik79 »

_BataZiv_0809 wrote:Je li to poredis Nobela za mir i knjizevnost?
Poredim Nobela s Nobelom i komitet za dodjelu, te njegovu relevantnost i nepristrasnost po tom pitanju.
SemaSemir

#1754 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by SemaSemir »

mario001 wrote:Image
vehabijski portal Vox...
aratet

#1755 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by aratet »

_BataZiv_0809 wrote:Je li to poredis Nobela za mir i knjizevnost?
Ja sam juce glavom u zid isao i objasnjavao jednom, nobelova nagrada za mir je uvijek bila puna kontroverzi, to je zapravo kao nagrada za kako je neko dobar covjek ili kako je neko uzoran gradjanin za sto ne postoje neki validni kriteriji i svaki pokusaj poredjenja sa nagradom za knjizevnosti samo govori o onom koji je stavio to poredjenje, nista drugo.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1756 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Chmoljo »

Fudo387 wrote:
Imam misljenje o ovoj pojavi, ali bojim se da ti se nece dopasti.
Kako si do sad u par navrata pokazao da se poprilicno ne slazes sa mojim stavovima, te olako potegao za bonskim ovlastima, najbolje da ga zadrzim za sebe.
:D

Pa budi hrabar kao Mustafa i popij metak. Sve vazis da si protiv preimenovanja skole, a sve se svadjas sa onima koji su protiv preimenovanja skole...

Sve mi je to nesto suhveli...
aratet

#1757 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by aratet »

Sta kaze Salik, Rusmir Mahmutehajic je u svojoj knjizi rastavio Andrica na proste faktore. :lol: :run:
SemaSemir

#1758 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by SemaSemir »

salik79 wrote:
Banksy wrote:
Logično je da mu unuk romansira biografiju...

Nju znam, njih dvoje :thumbup:

Ako je :thumbup: , a jos i vjernik, cisto sumnjam da bi romantizirao i lazno svjedocio. Znajuci kakva se hajka dizala kada je u Tuzli trebala jedna ulica da dobije ime po Muhamedagi Hadziefendicu, a od malih nogu sam bio upucen u njegov lik i djelo, od tada ovakvim stvarima pristupam s velikom dozom opreza. Dok ne bih licno procitao neko njegovo djelo, ne nekakve citate, iza koje stoji i njegova porodica (kao garant originalnosti autorstva), ne bih olahko donosio nikakve definitivne zakljucke.
Jah, jer inace su svi vjernici posteni ljudi. Haris Pleho, Brankovic, Ceric, Bakir, Saff koji inace samo siri istinu... :lol: :-)
Banksy

#1759 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Banksy »

asurbanipal wrote:
rajv0sa wrote:@buđavi(čemu nik na ekavici mladiću, mustafa se okreće u grobu?)

@Buđav lebac ili Mister Yes. Dobio trajni ban zbog "Čiča Dražinog nevinog pogleda".
Nakon 5 pročitanih postova, isto sam pomislila.
SemaSemir

#1760 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by SemaSemir »

Fudo387 wrote:Zanimljivo kako ova tema nabi 70 stranica dok si rek'o keks, a ona o dodijeli priznanja dokazanim ratnim zlocincima metilja na 18 strana. Kako, majku mu?
Zato sto, barem na ovom forumu, nema budala koji brane cin snsd-a i sds-a u rsu-u.
insomnia78

#1761 Re: RE: Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by insomnia78 »

SemaSemir wrote:
Fudo387 wrote:Zanimljivo kako ova tema nabi 70 stranica dok si rek'o keks, a ona o dodijeli priznanja dokazanim ratnim zlocincima metilja na 18 strana. Kako, majku mu?
Zato sto, barem na ovom forumu, nema budala koji brane cin snsd-a i sds-a u rsu-u.
Kako nema?
Banksy

#1762 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Banksy »

salik79 wrote:
Banksy wrote:
Logično je da mu unuk romansira biografiju...

Nju znam, njih dvoje :thumbup:

Ako je :thumbup: , a jos i vjernik, cisto sumnjam da bi romantizirao i lazno svjedocio. Znajuci kakva se hajka dizala kada je u Tuzli trebala jedna ulica da dobije ime po Muhamedagi Hadziefendicu, a od malih nogu sam bio upucen u njegov lik i djelo, od tada ovakvim stvarima pristupam s velikom dozom opreza. Dok ne bih licno procitao neko njegovo djelo, ne nekakve citate, iza koje stoji i njegova porodica (kao garant originalnosti autorstva), ne bih olahko donosio nikakve definitivne zakljucke.
To je smiješna argumentacija. Onda bi tražili originalan primjerak, rukom napisan, i od familije potpisan, svaki citat, svakog autora, ikad.

Drugi argument je također tanak. Glede ''poštenih'' vjernika, nisam srela dvoje u životu koji sasvim ispunjavaju sve norme oko morala, istine, etike i poštenja. Ovo što unuk piše je zaista smiješni SF.
Njegova suština je da je on intelektualac bez ikakve ideološke pozadine. Imao je hrabrost da kaže ono što misli, mislim da se on izdiže iz tog mladomuslimanskog pokreta. On je tad Nijemce molio da ne ubijaju naše komuniste i to je pokazivalo njegovu širokoumlje. Stoga njega ne treba vezati za neku ideologiju ili politiku. On je bio i zatvaran zato što se bunio protiv ubijanja Jevreja i Srba u to vrijeme, protivio se ideološkom ubijanju ljudi i protiv nepravde. Kao takav je i oličenje BiH - mišljenja je Mustafa.
A palac sam digla za posvećenost nauci, čestitam :thumbup: .
insomnia78

#1763 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by insomnia78 »

Pa unuku je prva recenica tesko preseravanje
Fudo387

#1764 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Fudo387 »

Chmoljo wrote:
Fudo387 wrote:
Imam misljenje o ovoj pojavi, ali bojim se da ti se nece dopasti.
Kako si do sad u par navrata pokazao da se poprilicno ne slazes sa mojim stavovima, te olako potegao za bonskim ovlastima, najbolje da ga zadrzim za sebe.
:D

Pa budi hrabar kao Mustafa i popij metak. Sve vazis da si protiv preimenovanja skole, a sve se svadjas sa onima koji su protiv preimenovanja skole...

Sve mi je to nesto suhveli...
Ne svadjam se, razgovaramo.
Koliko god mi se ne svidja ovaj potez, jos vise mi se ne svidja prica, po kratkom postupku-metak u celo.
Valjda je vise nego ocito da je takav rezon bio i ostao kontraproduktivan.
Jucer partizani mlatili, danas kleroburzoazija, sutra ce se pojaviti neko drugi, vjerovatno jos zaosinutiji, a ti "Fudo" vazda cvikaj da i ti ne fasujes. Dobro je jebemu, de to k'o ljudi, razgovorom, lijepom rijeci, a ne uvijek sjekirama.
piupiu

#1765 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by piupiu »

Connaisseur Karlin wrote:Ali pokusavam reci,da ni Osmanilije ni AU nisu uspjeli izbiti gluposti ideologjama opterecenog naroda na Balkanu.
Nepismen narod nema ideologiju. On ima gazdu koji mu kaže šta da misli i u šta da vjeruje, šta da mrzi, a koga da voli. Zamrzi li gazdu, zamrziće i gazdinu ideologiju za koju je do juče ginuo. I tako ukrug.
Last edited by piupiu on 29/10/2016 13:23, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#1766 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by dječak sa šibicama »

Unuk objasnijo.

Sad se svi trebaju sloziti da Mustafa nije nista pis`o protiv Jevreja, nego je to neki Ante nabijo fes na glavu i napisao da bi se danas optuzivalo Mustafu.

Mustafa je bio antifasist!
ultima_palabra

#1767 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by ultima_palabra »

Zgoljo wrote:Busuladžić s pravom primjećuje da između klanja u prošlosti i onih koja je muslimanski narod doživio u Drugom svjetskom ratu postoji očit kontunitet, koji će biti nastavljen do potpunog fizičkog istrebljenja. Zato on apeluje da se muslimani, pojedinačno i kolektivno, probude i sagledaju pogibelj koja im prijeti u bliskoj budućnosti. "I onim najsentimentalnijim treba da bude jasno, da je tolerancija etična i moralna, ako postoji recipročna uzajamnost, da tolerancija ne samo da ima svoje granice nego može biti porazna, ako iz događaja ne bi povukli potrebne konsvekvence." Zato Busuladžić zahtijeva promjenu stava: balkanskom hajdučkom mentalitetu ne može se odgovoriti sentimentalnošću, smatra on. Tolerancija ne može ići dotle da gledamo vlastito uništenje. Kao muslimani možemo opstati samo ako kao cjelina uzvratimo neprijatelju istom mjerom.

Malo citam Muju.Ko da sam pisao vlastitim rukama.
Znaci Mujin grijeh je bio i taj sto je zelio svoj narod zastiti cetnickog noza.Na zalost nije uspio sto smo vidjeli 90-ih.Da je pozivio i da je njegov razuman stav zazivio mozda nas danas ne bi iskopavali iz masovnih grobnica.

Ali zato cemo mi uspjeti,necete nas nikad vise bacati u jame,jok.
Pa što nije lagano pušku na rame i pravac istočna Bosna, ni 100 km od Sarajeva, pa branio djecu od klanja? Siguran sam da bi mu ustaše osigurale opremu, transport, hranu i sve drugo, bilo je dovoljno jedinica koje bi ga primile i udri. Pisci komunisti su svi redom otišli u partizane i 4 godine krvavili gaće po gudurama, neki su čak išli i u Španiju iako veze nisu imali sa njom.

Ali nekako svi fašistički i nacionalistički ideolozi su jaki samo na riječima, a kad treba stisnuti muda onda ih nigdje nema. Isto kao što bi i ti išao da hapsiš Dodika, ali samo preko interneta, jbg :mrgreen:
piupiu

#1768 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by piupiu »

To se u narodu kaže: "O sebi smo se zabavili!".

Svako jutro kad otvorim Klix - neko skočio sa zgrade. Nije ni čudo.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1769 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by hrasno38 »

salik79 wrote:Ima li ijedan razlog da pomoslim da je jedna Felicia Langer, ili Norman Finkelstein, veci borac za ljudska prava od Kissingera, Peresa i Obame i da je trebala/trebao dobiti Nobelovu nagradu za mir?
Ajde mi pronadji Rusmira Mahmutcehajica na ovoj listi ili generalno u svjetu naucnika i ljudi koji se citiraju u naucnoj zajednici!!!

http://www.webometrics.info/en/node/58

a onda mi ga pronadji na listi Bosne i Hercegovine.....

Strasan kapacitet u P.M!!!!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1770 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by hrasno38 »

Banksy wrote:
asurbanipal wrote:
@Buđav lebac ili Mister Yes. Dobio trajni ban zbog "Čiča Dražinog nevinog pogleda".
Stvar je u tome sto se nekada baniralo tako da si se vrlo tesko nakon trajnog bana mogao vratiti i cim bi opet promolio glavu dobio bi po nosu. Danas se prijavljuju pod nekoliko nickova i prave haos po forumu.
SmokingMan

#1771 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by SmokingMan »

Sebija Izetbegović 193-ća (194). :D

http://www.webometrics.info/en/node/173
salik79

#1772 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by salik79 »

hrasno38 wrote:
salik79 wrote:Ima li ijedan razlog da pomoslim da je jedna Felicia Langer, ili Norman Finkelstein, veci borac za ljudska prava od Kissingera, Peresa i Obame i da je trebala/trebao dobiti Nobelovu nagradu za mir?
Ajde mi pronadji Rusmira Mahmutcehajica na ovoj listi ili generalno u svjetu naucnika i ljudi koji se citiraju u naucnoj zajednici!!!

a onda mi ga pronadji na listi Bosne i Hercegovine.....

Strasan kapacitet u P.M!!!!

Znas li ti sta uopce trazis?! :roll: Ovdje mozes pronaci aktualne naucnike i njihove citate. Covjek je odavno u penziji. Ukucaj Albert Einstein, pa mi reci sta si dobio!? :skoljka:
Budjav_lebac

#1773 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

Hrasbo, prestani biti djubre, sebe poredi sa cetnicima jer nije ti spika daleko od Karadziceve. Isto vazi i za Banksy.
ultima_palabra

#1774 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:
asurbanipal wrote:

Ma kakvi, ni blizu... Mr Yes je bio inteligentan i obrazovan trol sa viškom vremena :D Ovo je neki adolescent...
Budjav_lebac

#1775 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

Kad se branioci srpskih vojvoda i mrzitelji Mustafe jave.
:mrgreen:

Karadzic je ponosan na vas !
Locked