Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Locked
aratet

#1301 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by aratet »

Budjav_lebac wrote:
aratet wrote:
Naravno da nebi, ali ono sto je on odbijao i sto je potpisivao, nebi sigurno radio.
A sta je drugo mogao, hajde mi ti doktore reci ?

Krenuti na Banja Luku, biti bombardovan od strane NATO-a, pustiti vojsku da bez borbe protiv neprijatelja izgine, izgubiti i ono malo sto je osvojio, odvesti narod u klasicno samoubistvo ? I ja kazem da je Alija sve kriv, trebao je sam protiv cijelog svijeta pa kud puklo da puklo. BiH je drzava od sest milijardi stanovnika sa tri milijarde dobro obucenih i naoruzanih boraca, mogli smo to izgurati.
A potpisati jedan sporazum prije?
Kad je vec pristao na sranje, gurati do kraja, ovako je ubio i buduce generacije, nema nista gore nego krenuti pa stati.

Sporazum koji je po Muslimane bolji od Dejtona, a sprijecio bi rat, znamo svi ko je i u tom slucaju krenuo pa stao.
Budjav_lebac

#1302 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

aratet wrote:
Budjav_lebac wrote:
aratet wrote:
Naravno da nebi, ali ono sto je on odbijao i sto je potpisivao, nebi sigurno radio.
A sta je drugo mogao, hajde mi ti doktore reci ?

Krenuti na Banja Luku, biti bombardovan od strane NATO-a, pustiti vojsku da bez borbe protiv neprijatelja izgine, izgubiti i ono malo sto je osvojio, odvesti narod u klasicno samoubistvo ? I ja kazem da je Alija sve kriv, trebao je sam protiv cijelog svijeta pa kud puklo da puklo. BiH je drzava od sest milijardi stanovnika sa tri milijarde dobro obucenih i naoruzanih boraca, mogli smo to izgurati.
A potpisati jedan sporazum prije?
Kad je vec pristao na sranje, gurati do kraja, ovako je ubio i buduce generacije, nema nista gore nego krenuti pa stati.

Sporazum koji je po Muslimane bolji od Dejtona, a sprijecio bi rat, znamo svi ko je i u tom slucaju krenuo pa stao.
Ako mislis na Lisabonski sporazum i s njim bi BiH bila etnicki podijeljena. S njim bi Bosnjaci puno vise dobili, ali evo kao sto ti vec rece trebao je gurati do kraja tako je i Alija 92. mislio dok je odbijao sporazum nadajuci se ipak cjelovitoj, a ne etnicki podijeljenoj BiH.
madner

#1303 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by madner »

Ova legenda o tome da bi NATO bombardovao ARBiH je u rangu ove da je Rimski filozof velicina izvan glave MM.
aratet

#1304 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by aratet »

Budjav_lebac wrote: Ako mislis na Lisabonski sporazum i s njim bi BiH bila etnicki podijeljena. S njim bi Bosnjaci puno vise dobili, ali evo kao sto ti vec rece trebao je gurati do kraja tako je i Alija 92. mislio dok je odbijao sporazum nadajuci se ipak cjelovitoj, a ne etnicki podijeljenoj BiH.
Znaci, priznajes da je Alija napravio historijsku pogresku i sve nas dobro zajebao?
Banksy

#1305 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Banksy »

mario001 wrote: Pali aparate
Image
U ovom konkretnom slučaju, a i mnogim drugim u posljednje vrijeme, na aparatima su samo Bošnjaci, posebno pristojna i tiha gradska bošnjačka inteligencija koja je dozvolila da je nekolicina mladomuslimanskih, agresivnih papčića kidnapuje i u njihovo ime za reprezente etnije, uzima slugansko, potčinjeno, intelektualno potkapacitirano piskaralo retrogradnih svjetonazora i ideja koje se čak kukavički odreklo i sopstvenog etničkog identiteta, pa su se posljedično, takvim postupkom, identitetski odredili prema drugima ali i prema samima sebi, na sramotu i glupost pred cijelim demokratskim, antifašističkim svijetom kojeg, navodno, žele postati dio.
Treba se povući i ostaviti vas na miru, svoj posao ste obavili, na redu je bošnjačka inteligencija...
Budjav_lebac

#1306 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

madner wrote:Ova legenda o tome da bi NATO bombardovao ARBiH je u rangu ove da je Rimski filozof velicina izvan glave MM.
Jeste, Njemacka jedva cekala da primi jos oko 350.000 Srba koji bi izbjegli sa podrucja Bosanske krajine u slucaju ofanzive ARBiH. Bilo im malo milion Bosnjaka.
Budjav_lebac

#1307 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

aratet wrote:
Budjav_lebac wrote: Ako mislis na Lisabonski sporazum i s njim bi BiH bila etnicki podijeljena. S njim bi Bosnjaci puno vise dobili, ali evo kao sto ti vec rece trebao je gurati do kraja tako je i Alija 92. mislio dok je odbijao sporazum nadajuci se ipak cjelovitoj, a ne etnicki podijeljenoj BiH.
Znaci, priznajes da je Alija napravio historijsku pogresku i sve nas dobro zajebao?
Da je prihvatio Lisabonski sporazum danas bi se pricalo zasto je prihvatao kad smo mogli imati sve. Ne mozes nama balijama ugoditi tako da Aliju sekunde jedne ne krivim. S kakvim se hajvanima unutar svog naroda borio dobro je da BiH ikako postoji.
aldinjo

#1308 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by aldinjo »

PM72 wrote: A i mi smo ti karina od države.
Pa što živiš u njoj?
Ništa se drugo ne može očekivati na ovom forumu nego "pljuvanje" po svemu što ima bošnjački prefiks. Ali na vašu žalost vi se ne pitate kako će se škola zvati. :wink:
HAVANA

#1309 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by HAVANA »

Kod nas vazda neki idiotluk il naka budala ko mujo,il nesta,vazda nesta za suplje price.Onda gdje god kliknem moram imbecilne izjave citati od tog nekog kretena.Pa se svi kao cude,napadaju,brane..I tako u krug..Vazda naka koska da se glodje,dok hadzije klepaju...Poremse im se u stau moralna i pravovjerna.Evo sad mi ovaj mujo iskace gdje god kliknem.Te nesta on vazi o zidovima,o zenama...Mujo ba tenkre klasicni,supcic,picic,prelivoda...jebo muju.Grehota i trafo stanicu po njemu nazvat.
aratet

#1310 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by aratet »

aldinjo wrote:
Pa što živiš u njoj?
Ništa se drugo ne može očekivati na ovom forumu nego "pljuvanje" po svemu što ima bošnjački prefiks. Ali na vašu žalost vi se ne pitate kako će se škola zvati. :wink:
Pa cekaj, jel imamo izbor gdje cemo se roditi, cak nemamo ni izbor gdje da odemo zivjeti jer postoji citava procedura da te prime u neku normalnu zemlju, misli, ja nebi isao, ali kazem za ove sto bi.
madner

#1311 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by madner »

Budjav_lebac wrote:
madner wrote:Ova legenda o tome da bi NATO bombardovao ARBiH je u rangu ove da je Rimski filozof velicina izvan glave MM.
Jeste, Njemacka jedva cekala da primi jos oko 350.000 Srba koji bi izbjegli sa podrucja Bosanske krajine u slucaju ofanzive ARBiH. Bilo im malo milion Bosnjaka.
Smanji lebac.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1312 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by sabina1 »

Fudo387 wrote:A sta drugo da ti kazem na tu glupost?
Na konketna pitanja dobila si konkretan odgovor, i sad treba da me uvuces u te nebulozne komparacije sa ratom u Bosni?
Eto, ti si simpatizer Armije BiH, a njenog vrhovnog komandanta bi najradije iskopala i frljacila niz kakvu strancugu da ga niko nikad
vise ne nadje, bas kao i tog nesretnog Mustafu.

Bizi...
Fudo aj se nađi zajebavati negdje drugo i dobro pazi šta pišeš i kako koga kvalifikuješ.
sumirprimus

#1313 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by sumirprimus »

:lol: :skoljka:
argyle

#1314 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by argyle »

rajv0sa

#1315 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by rajv0sa »

Ma daj i vi se upuštate u raspravu sa bubuljičavim tinejdžerom koji se loži na handžar diviziju, moćne ss uniforme i ekonomski procvat Njemačke pod Hitlerom. Kad vidiš da veliki Bošnjaci iz Čikaga pod dejstvom Stava Faktora i sličnog smeća sole pamet istinskim braniteljima glavnog grada i države, e onda znaš da je sve otišlo u pizdu materinu.
Hakiz

#1316 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Hakiz »

aratet wrote:RS jeste dobrovoljno pristupila BiH
Šta je ko radio???????!!!!!!!!!

Nikada nije RS bio nezavisna teritorija pa da dobrovoljno pristupa BiH. Zločinci pokušali otkinuti dio tdržave, nisu uspjeli do kraja, ali su uspjeli dobiti veliki dio ovlaštenja da vladaju nad tim teritorijem, koji je sada privremeno okupirani dio BiH.
PM72

#1317 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by PM72 »

aldinjo wrote:
Pa što živiš u njoj?
Vi bi to rado? E malo morgen.Kad tad će pasti i ova vlast,čim nestane Bakira.Srećom,ima žensko potomstvo pa će i to brzo biti.Rado bi vi da svi odu i da vam niko ne pravi otpora.Samo,sve ste tanji. :bih:
Što se mene tiče,nazovite školu i po Ajhmanu jer ste tamo naselili glasačku mašineriju.Moja noga tamo ne hodi a neće ni mog djeteta.
ultima_palabra

#1318 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by ultima_palabra »

aldinjo wrote:
Pa što živiš u njoj?
Kako bošnjački, a pričamo o Hrvatu?
ultima_palabra

#1319 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by ultima_palabra »

Budjav_lebac wrote: Znam da je Bosna nastala skoro hiljadu godina prije te tzv. Jugoslavije.

Ja tebe pitam je li Alija izmislio konstitutivnost ili Tito i komunisti ? Da je BiH bila gradjanska pa da se pozicije nisu morale dijeliti po nacionalnom kljucu. Je li komunisti 45. rekose BiH je i srpska i hrvatska i muslimanska umjesto da kazu bosanska. :roll:
Ti stvarno ne znaš gdje udaraš...

Konstitutivnost valjda ide u prilog onom ko je u tom trenutku bio najslabiji, najmanje nacionalno svjestan, najmanje organizovan... a to su sigurno bili Bošnjaci/Muslimani/muslimani. Bez konstitutivnosti bi imao srpsko-hrvatsku dominaciju i na kraju podjelu tipa banovina iz 1939. Nikad ne možemo biti dovoljno zahvalni komunistima sa muslimanskim imenima što su nas pregurali kroz ta neizvjesna vremena i faktički nam ostavili državu na pladnju.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1320 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote:Reci da je SFRJ bila okupator Bosne je jedna od budalastijih stvari koju sam cuo u zivotu... aferim.

Toliku posvadjanost sa istorijom, argumentima, razumom i samim sobom ne mogu razumjeti nikako.
kad je kost ukrivo srasla, velika je muka hodati, a kamoli potrčati...
VjecitiStudent

#1321 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:
Budjav_lebac wrote: Znam da je Bosna nastala skoro hiljadu godina prije te tzv. Jugoslavije.

Ja tebe pitam je li Alija izmislio konstitutivnost ili Tito i komunisti ? Da je BiH bila gradjanska pa da se pozicije nisu morale dijeliti po nacionalnom kljucu. Je li komunisti 45. rekose BiH je i srpska i hrvatska i muslimanska umjesto da kazu bosanska. :roll:

Konstitutivnost valjda ide u prilog onom ko je u tom trenutku bio najslabiji, najmanje nacionalno svjestan, najmanje organizovan... a to su sigurno bili Bošnjaci/Muslimani/muslimani. Bez konstitutivnosti bi imao srpsko-hrvatsku dominaciju i na kraju podjelu tipa banovina iz 1939. Nikad ne možemo biti dovoljno zahvalni komunistima sa muslimanskim imenima što su nas pregurali kroz ta neizvjesna vremena i faktički nam ostavili državu na pladnju.
To ti je lijep primjer šta se desi kad nedozreli pubertetski mozak sa vršnjakinja prespoji na politiku.
kakavdanakneiskustvu

#1322 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by kakavdanakneiskustvu »

Drage Sarajlije cestitam vam imenovanje skole u Dobrosevicima u Mustafa Busuladžić i molim vas ne serite vise o antifasizmu!!!

By srdjan puhalo
salik79

#1323 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by salik79 »

kakavdanakneiskustvu wrote:Drage Sarajlije cestitam vam imenovanje skole u Dobrosevicima u Mustafa Busuladžić i molim vas ne serite vise o antifasizmu!!!

By srdjan puhalo

Prenesi mu da cemo prestati srati, cim nam Vrhovni sud donese presudu kojom se revidira historija i kojom se u potpunosti stavlja znak jednakosti izmedju antifasizma i fasizma. Mi nismo, cak, ni do penzija stigli, sto je kod (anti)fasistickih komsija rijeseno jos davnih 90-tih.
JThomas

#1324 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by JThomas »

ultima_palabra wrote:

junak priče se već bio izjašnjavao kao hrvat. ali da je poživio, poveo bi bošnjački nacionalni preporod... :mrgreen:
ultima_palabra

#1325 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by ultima_palabra »

Jašta radi, garant bi postao i zagovornik ženskih prava...
Locked