Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Locked
Budjav_lebac

#1176 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

Nije drug tvoj problem fasizam nego prihvatanje cinjenica. Jos zivis u nekom vidu zablude. Hitler je izgradio njemacke ceste, prekinuo isplacivati ostecene iz 1. svjetskog rata i naglo razvio njemacku ekonomiju.
Last edited by Budjav_lebac on 27/10/2016 19:33, edited 1 time in total.
Budjav_lebac

#1177 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

Banksy wrote:
Budjav_lebac wrote:
Bolje da smo ostali njemacki protektorat nego sto nas je ta Jugoslavija 45. spasila. Sad bi u najmanju ruku bili Njemacka.

Zaboravljas da ova Njemacka danas ne bi bila to sto jeste da Hitler nije izgradio autoceste i pokrenuo privredu. Prije Hitlera je Njemacka bila veca sirotinja od nas.
O, pa to nisi samo budala, već i Hitlerov fan, što nisi odmah rekao.
Sabina nam pobjeze i ne dade odgovore na neka pitanja, a vidim i ti ih strucno izbjegavas sa ovim jeftinim frazama.
Hakiz

#1178 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Hakiz »

Ja završio diskusiju sa tobom, a tebi savjet:

Bolje šuti.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1180 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by hrasno38 »

http://zurnal.info/novost/20099/zasto-s ... vali-obraz

Ha kuknjava je bila kad su novokomponovane ustase dale u Mostaru ulicu po imenu Mile Budaka a ovdje jos gora situacija i po osvjedocenom simpatizeru ustasnog rezima skola dobija ime. Zato i jesu vrlo male razlike u mirnodopskom dobu izmedju nacionalistickih partija jer uglavnom vrlo vrlo slicno misle samo sto neki od njihovih vodja imaju muda do zemlje a kod nekih su ko klikeri pa kucaju iskljucivo na mala vrata.
Covjek pardon necovjek koji je indirektno podrzavao ubijanje i istrebljenje jevreja je fasista i popisam se na njega i njegova djela!!!

Kod nas su se ljudi borili protiv Židova i njihovih špekulacija, protiv njihovih prevara i izrabljivanja. Njih je nestalo iz čaršije, ali je u čaršiji ostao židovski duh špekulacije, podvaljivanja, nabijanja cijena i lihvarenja u tolikoj mjeri da pokvarenost stanovitih trgovaca, bez obzira na vjeru, zasjenjuje rad nestalih Židova.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1181 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by sabina1 »

Budjav_lebac wrote: Sabina nam pobjeze i ne dade odgovore na neka pitanja, a vidim i ti ih strucno izbjegavas sa ovim jeftinim frazama.
Sabina nikada niodakle nije pobjegla ne vrijeđaj.
Svaka diskusija s tobom je besmislena....

Fudo387 wrote:
sabina1 wrote:Ma nemoj .Do saradnje u praksi nikada nije došlo - upravo zato jer su četnici zapucali na partizane u Užicu , mučki u leđa.
mamoj,

http://znaci.net/damjan/pojam.php?br=1166

...drugarice Sabina, zao mi je ali nismo na sastanku centralnog komiteta, i nije 1953ca vec 2016ta.
Navikni se malo na slobodu razmijene misljenja, informacija, a ne utoku za pas i ko drugacije misli i kaze-klevece i laze.

'dje ti je drug nosara, sto ga nema? :-D
Znači grohotom se smijem .

Dokazao si šta ?

Zajedničke borbe u Užicu do izdaje i napada s leđa i par manjih pojedinih borbi nakon toga i ?

Možda četnički karakter partizanske vojske ???

I nisi odgovorio na moje pitanje postavljeno dva puta ?
Last edited by sabina1 on 27/10/2016 19:45, edited 1 time in total.
insomnia78

#1182 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by insomnia78 »

Haj' znani. Mozda bi, da ga nisu prerano streljali otkrio lijek za AIDS. Kad citas one pamflete o muslimanskoj naspram ateisticke omladine tacno osjetis taj intelekt
Fudo387

#1183 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Fudo387 »

sabina1 wrote:Grohotom se smijem .
Sta ti je smijesno?
sabina1 wrote:I nisi odgovorio na moje pitanje postavljeno dva puta ?
Koje pitanje?
sabina1

#1184 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by sabina1 »

Fudo387 wrote:
Sta ti je smijesno?
Koje pitanje?
sabina1 wrote: Čitavo vrijeme se u pokušaju poistovjećivanja partizanske i četničke vojske (što je nemoguće) pokušava izmisliti i prišiti neki četnički "karakter" partizanskoj vojsci pa te ja jasno pitam , da li je ARBIH odgovorna za Dretelj , Heliodrom , rušenje Starog mosta i izdaju zemlje u ključnim trenucima zato što se u određenom vremenskom periodu i na određenim teritorijama zajednički sa HVO-om borila protiv srpskog agresora ?
Fudo387

#1185 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Fudo387 »

sabina1 wrote:
Fudo387 wrote:
Sta ti je smijesno?
Koje pitanje?
sabina1 wrote: Čitavo vrijeme se u pokušaju poistovjećivanja partizanske i četničke vojske (što je nemoguće) pokušava izmisliti i prišiti neki četnički "karakter" partizanskoj vojsci pa te ja jasno pitam , da li je ARBIH odgovorna za Dretelj , Heliodrom , rušenje Starog mosta i izdaju zemlje u ključnim trenucima zato što se u određenom vremenskom periodu i na određenim teritorijama zajednički sa HVO-om borila protiv srpskog agresora ?
Pitanje ti je, blago receno, besmisleno...da sad ne koristim teze kvalifikacije.

Uozbilji se.
sabina1

#1186 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by sabina1 »

Fudo387 wrote:
Koje pitanje?
Fudo387 wrote:
Pitanje ti je, blago receno, besmisleno...da sad ne koristim teze kvalifikacije.

Uozbilji se.
:pisnula: :pisnula: :pisnula:

Nažalost.
Fudo387

#1187 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Fudo387 »

A sta drugo da ti kazem na tu glupost?
Na konketna pitanja dobila si konkretan odgovor, i sad treba da me uvuces u te nebulozne komparacije sa ratom u Bosni?
Eto, ti si simpatizer Armije BiH, a njenog vrhovnog komandanta bi najradije iskopala i frljacila niz kakvu strancugu da ga niko nikad
vise ne nadje, bas kao i tog nesretnog Mustafu.

Bizi...
Connaisseur Karlin

#1188 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Connaisseur Karlin »

raskalasenost golotinje u Evropi
Propadanjem islamskih srednjovijekovnih država, naročito onih u Španjolskoj, znatno je doprinjela moralna raskalašenost muškaraca i žena osobito u višim društvenim krugovima, koji su odlučivali sudbinu zemlje. Najnovijim iskopavanjima ostataka muslimanskih građevinskih spomenika u Španjolskoj, utvrđeno je, da su se po zidovima poznijih dvoraca pronašli tragovi slika, koji prikazuju polunage muškarce i žene.
Mustafa Busuladžić
(tekst je preuzet iz časopisa El-Hidaje, 7. ožujak 1943.)

sad znamo,civlizacije propadaju radi golotinje :D

prvi put cujem o doticnom iz naslova teme :D
HAVANA

#1189 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by HAVANA »

Fudo ba,nije mustafa nesretnik,mustafa je supcic obicni.Jebo mustafu.Eto nisu imali sta pametnije probrat.
Fudo387

#1190 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Fudo387 »

HAVANA wrote:Fudo ba,nije mustafa nesretnik,mustafa je supcic obicni.Jebo mustafu.Eto nisu imali sta pametnije probrat.
Jasta je vec nesretnik, u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu...teske su to sudbine i izbori.
Da se rodio u skorije vrijeme i da je ziv, bio bi predsjednik sarajevskog kantona, a vi bi mozda redovno i vode imali.

Haj mu znaj...
Last edited by Fudo387 on 27/10/2016 20:08, edited 1 time in total.
kolegione

#1191 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by kolegione »

https://youtu.be/OJvTmGuZH88

Uz dodatak sturog teksta na wikipediji i imamo sto imamo ljudi vjeruju da je bio bas dobar lik :)
Control panel

#1192 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Control panel »

Ako je takav jad od covjeka ostavio trag kod muslimana onda ne znam ko je jadniji busuladzic ili muslimani, kad nisu imali vidjenijeg da predloze. Ali najveca je tuga da se on izjasnjavao da je hrvat., a ne musliman ili bosanac. Sramota ga valjda bilo.
Budjav_lebac

#1193 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

Fudo387 wrote:A sta drugo da ti kazem na tu glupost?
Na konketna pitanja dobila si konkretan odgovor, i sad treba da me uvuces u te nebulozne komparacije sa ratom u Bosni?
Eto, ti si simpatizer Armije BiH, a njenog vrhovnog komandanta bi najradije iskopala i frljacila niz kakvu strancugu da ga niko nikad
vise ne nadje, bas kao i tog nesretnog Mustafu.

Bizi...
Ja rekoh, ovdje imas likove koji slave Jugoslaviju do te mjere da je stavljaju iznad vlastite drzave, a onda se cude likovima koji slave turskog okupatora, a i sama Jugoslavija je bila okupator.
PM72

#1194 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by PM72 »

Ma ja,u sred naselja sa tipičnim "bošnjačkim" imenom Dobroševići dati školi ime po nekom ćafiru ili vlahu Mihajlu bilo bi pogubno za glasačku mašineriju maksuz naseljenu po tom brdu.Bez obzira što je taj Mihajlo valjao Bosni 10 000 puta više nego komplet MM a kamoli neki ustaški saradnik i cinkaroš.I u ovom ratu si morao imati debeli štelu da budeš piskaralo i da te ne oćera na liniju a kamoli u onom.
Control panel

#1195 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Control panel »

E samo neka mi neko nesto kaze protiv pavelica, stepinca, budaka, francetica...
Predlazem da im se daju ulice u sarajevu i neke od skola.
Budjav_lebac

#1196 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

Control panel wrote:Ako je takav jad od covjeka ostavio trag kod muslimana onda ne znam ko je jadniji busuladzic ili muslimani, kad nisu imali vidjenijeg da predloze. Ali najveca je tuga da se on izjasnjavao da je hrvat., a ne musliman ili bosanac. Sramota ga valjda bilo.
U Titinom vaktu su zabranjivana djela pisaca poput Mulabdica ili Dizdara, ali ne i Dobrice Cosica i Petra Petrovica Njegosa. Na kraju ispade da su prva dvojica veci zlocinci od druge dvojice, a nisu, ali ipak se nad njim vrsila veca represija. Sta mislis kako se u to vrijeme osjecao jedan bosnjacki intelektualac kad su branili narodu da cita ono sto je on stvarao ?
Budjav_lebac

#1197 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

PM72 wrote:Ma ja,u sred naselja sa tipičnim "bošnjačkim" imenom Dobroševići dati školi ime po nekom ćafiru ili vlahu Mihajlu bilo bi pogubno za glasačku mašineriju maksuz naseljenu po tom brdu.Bez obzira što je taj Mihajlo valjao Bosni 10 000 puta više nego komplet MM a kamoli neki ustaški saradnik i cinkaroš.I u ovom ratu si morao imati debeli štelu da budeš piskaralo i da te ne oćera na liniju a kamoli u onom.
Pa rekao sam vec da sto se mene tice svaka glavna ulica u svakom gradu treba da nosi njegovo ime, pocevsi od Sarajeva. Ali tad po meni opletose oni koji su Mihajla stavili iznad Mustafe rekavsi da je njima heroj Mihajlo ipak ispod Tita.
PM72

#1198 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by PM72 »

Budjav_lebac wrote:
PM72 wrote:Ma ja,u sred naselja sa tipičnim "bošnjačkim" imenom Dobroševići dati školi ime po nekom ćafiru ili vlahu Mihajlu bilo bi pogubno za glasačku mašineriju maksuz naseljenu po tom brdu.Bez obzira što je taj Mihajlo valjao Bosni 10 000 puta više nego komplet MM a kamoli neki ustaški saradnik i cinkaroš.I u ovom ratu si morao imati debeli štelu da budeš piskaralo i da te ne oćera na liniju a kamoli u onom.
Pa rekao sam vec da sto se mene tice svaka glavna ulica u svakom gradu treba da nosi njegovo ime, pocevsi od Sarajeva. Ali tad po meni opletose oni koji su Mihajla stavili iznad Mustafe rekavsi da je njima heroj Mihajlo ipak ispod Tita.
Pa dobro,major Mihajlo i jeste manji heroj od Tita.Njemu bih dao ulicu negdje oko Marijin Dvora.Aliji bih dao ulicu u Zabrđu.Zato što je tamo smetljište.
Budjav_lebac

#1199 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

PM72 wrote:
Budjav_lebac wrote:
Pa dobro,major Mihajlo i jeste manji heroj od Tita.Njemu bih dao ulicu negdje oko Marijin Dvora.Aliji bih dao ulicu u Zabrđu.Zato što je tamo smetljište.
Kako ste licemjerni, fuj.
Fudo387

#1200 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:Aliji bih dao ulicu u Zabrđu.Zato što je tamo smetljište.
Sto to?
Locked