Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evo sinoc pogledah novi dokumentarac o napadima na NYC '911 Mysteries' i morao sam da podijelim sa svima na forumu. Jednostavno me odusevio sa svojim smjelim, istrazivackim postupkom. Dakle film dolazi do podataka sa svih strana (cak i FBI, CIA, nevladine organizacije) ali uspjeva da bude nepristrastan i nezavisan. Svaka teza je pokrijepljena dokazima tako da su u filmu brojni intervji FBI agenata, nezavisnih strucnjaka raznih profila - jednostavno nevidjeno dosad.
Ako vas ne zanima 'oficijelna verzija' ili 'teorije zavjere' onda je ovo film na koji ste cekali.
FreeSol2 wrote:Klasicna kopija svega sto je predstavljeno u 9/11 Loose Change
A imas li ikakav argument za to? Jesi li uopste pogledao dokumentarac? Gledao sam Loose Change koji je po meni baza za mnoge filmove o 911 ali Loose Change ne ide u detaljnu analizu stvari kao 911 Mysteries koji donosi jasne dokaze o nekim stvarima kao na primjer prikaz komada celicne konstrukcije koji su ocigledno minirani. 911 Mysteries bravorozno iznosi dokaze pa tek onda dolazi do zakljucka. Zato mi se svidja...
"911 Mysteries" razvaljuje. Fenomenalan film. Konacno izlaze neoborivi dokazi o stvarnim akterima iza ovog napada. I zato je dobro da se snimaju ovakvi filmovi poput 'loose change', '911 mysteries' itd. A nadam se bice ih jos.
Po ovoj "novoj" teoriji koju je nedavno razvio Dimitri Khalezov. Tvrdi da je ispod WTC-A udarila termonuklearna bomba koja je dole bila predviđena za rušenje tornjeva (arhitektonski razlozi). Tvrdi da su je Amerikanci aktivirali jer su sumljali/bili sigurni da bi u samim zgradama mogle biti druge bombe koje su prijetile puno vecim stetama...