Novi dokumentarac o 911

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Kalajdzija

#1 Novi dokumentarac o 911

Post by Kalajdzija »

Evo sinoc pogledah novi dokumentarac o napadima na NYC '911 Mysteries' i morao sam da podijelim sa svima na forumu. Jednostavno me odusevio sa svojim smjelim, istrazivackim postupkom. Dakle film dolazi do podataka sa svih strana (cak i FBI, CIA, nevladine organizacije) ali uspjeva da bude nepristrastan i nezavisan. Svaka teza je pokrijepljena dokazima tako da su u filmu brojni intervji FBI agenata, nezavisnih strucnjaka raznih profila - jednostavno nevidjeno dosad.

Ako vas ne zanima 'oficijelna verzija' ili 'teorije zavjere' onda je ovo film na koji ste cekali. :thumbup:

Na Youtube-u: http://www.youtube.com/watch?v=sMv3UPnKwt0
Kalajdzija

#2 Re: Novi dokumentarac o 911

Post by Kalajdzija »

FreeSol2 wrote:Klasicna kopija svega sto je predstavljeno u 9/11 Loose Change
A imas li ikakav argument za to? Jesi li uopste pogledao dokumentarac? Gledao sam Loose Change koji je po meni baza za mnoge filmove o 911 ali Loose Change ne ide u detaljnu analizu stvari kao 911 Mysteries koji donosi jasne dokaze o nekim stvarima kao na primjer prikaz komada celicne konstrukcije koji su ocigledno minirani. 911 Mysteries bravorozno iznosi dokaze pa tek onda dolazi do zakljucka. Zato mi se svidja...
Longplay

#3 Re: Novi dokumentarac o 911

Post by Longplay »

"911 Mysteries" razvaljuje. Fenomenalan film. Konacno izlaze neoborivi dokazi o stvarnim akterima iza ovog napada. I zato je dobro da se snimaju ovakvi filmovi poput 'loose change', '911 mysteries' itd. A nadam se bice ih jos.
steven8

#4 Re: Novi dokumentarac o 911

Post by steven8 »

FreeSol2 wrote:Klasicna kopija svega sto je predstavljeno u 9/11 Loose Change
:thumbup:
mr.smith sa

#5 Re: Novi dokumentarac o 911

Post by mr.smith sa »

Po ovoj "novoj" teoriji koju je nedavno razvio Dimitri Khalezov. Tvrdi da je ispod WTC-A udarila termonuklearna bomba koja je dole bila predviđena za rušenje tornjeva (arhitektonski razlozi). Tvrdi da su je Amerikanci aktivirali jer su sumljali/bili sigurni da bi u samim zgradama mogle biti druge bombe koje su prijetile puno vecim stetama... :-) :-)
Post Reply