ovo_malo_duse wrote:Malo malo pa tema od razvodu evo da i ovdje dam svoj doprinos sve jos uvjek isto kao na kraju price, stim da maloj nije vise 15 mjeseci nego 3,5 godine.![]()
Zabavljali se godinu i pol obadvoje zreli u kasnim 20_im i odlucili vjencali se, preselili u novi stan sve super, prodze godina i primjetis kako se osoba mjenja, ne interesuju vas vise iste stvari u kojima ste prije uzivali. Dan za danom zivot postaje sve gori, nemate vise ni iste ciljeve ni zelje. Promjenila se skroz, za nepovjerovati, pocinju svadze, netrpeljivost, odlasci u krajnost i inat.
Helem nakon sto sebe uhvatim da sjedim u pola 3 u noci da mi trne lijeva ruka dok pijem kahvu i pusim cigaretu. Kazem zajebi ovaj zivot i naputim sve. RAZVOD. Svijet mi se srusio, sve imam a prazno sto rece postavljac teme.
Prijatelj mi kaze, citiram " hajde ne sikiraj se neznas, zasto te Allah dz.s izveo iz tog, mozda da ti te uvede u nesto bolje." ( njoj sam sve ostavio kada sam otisao, otisao sam sa 2 torbe bukvalno )
I uveo me u nesto o cemu sam sanjao.
Godinu nakon razvoda upoznao sam djevojku, i to ovdje na forumu slucajno, odem na njenu temu repliciram , ona meni, nastavimo na pp. Msn . 3 mjeseca kuckamo bez da se vidimo, pricali jos jedan rastabirili do detalja ko smo i sta smo ista zelimo od zivota. Upoznali se zabavljli nekih 6 mjeseci i vjencali se. Vec 4_u godinu u braku smo imamo curicu 15 mjeseci. Zivimo kao jedna dusa, imamo iste zelje i ciljeve, volimo se. Bude i pokoji kamen na putu ali ga zajedno sutnemo. Sretan sam i rahat.
Et brak nakon razvoda , definitivno
novi brak poslije starog...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- al_akhisari
#676 Re: novi brak poslije starog...
-
kakavdanakneiskustvu
#677 Re: novi brak poslije starog...
direktni wrote:@Sunny-7,
"Sve zene pod istu kapu! Ako sam sta naucila u zivotu jeste da ne smijem generalizirati. Steta sto ti to radis, a samo na osnovu licnog iskustva.
Zapitas li se ikad jesi li ti zaista bio tako dobar kako sebe vidis?! Ima li u tom neuspjehu tvog braka imalo i tvog udjela?"
__________________________________________________________________________________________________________________________
Ne stavljam sve žene pod istu kapu, niti generaliziram. Govorim općeniti, ali svaka općenitost se prožima i ličnim iskustvom. Nikada ni u jednoj rečenici nisam napisao da sam ja dobar, a da je druga strana loša. Druga strana ima svoju priču, koju čitaoci ne vide i vjerovatno je dijametralno suprotna mojoj. Istina je uvijek negdje oko sredine i istina je uvijek jedna.
Kažem, na malo komplikovaniji način, da su žene pragmatičnije od nas muškaraca. I, da, ja sam najveći krivac za neuspjeh sopstvenog braka i krah porodice, jer nisam smio oženiti osobu sa previše teških trauma, koje su je kroz život vodile iz neprilike u nepriliku. Te traume samo u određenom momentu eskaliraju u izljeve bijesa, vikanja na djecu, naglim promjenama raspoloženja (znaš ono sada pjeva, nakon pet minuta plače) koje su je dovele do hormonalnih poremećaja.
Pobjegla je i razvalila porodicu, sve ostavila i otišla bez prethodno obavljenog razgovora. Nisam je trebao oženiti, jer osobe koje stalno biježe, to nastavljaju i nikada ne prestaju bježati. Bježe od samih sebe, a stanje "mirovanja" im pravi omču oko vrata. To ih steže, guši, sputava racionalno i nemajući snage da se bori sa iskušenjima, ćutanjem lažu, sve im smeta, svako ih nervira, deru se na djecu, mahala im ne valja, ne valja im ništa i onda posežu za onim u čemu su "jaki", a jaki su u bježanju od iskušenja, povjerenja i iskrenosti. Jaki su držati nekoga u zabludi. Jaki su samo kada su daleko od borbe.
Ne krivim ženu, krivim sebe zbog pogrešne procjene. Oženio sam osobu čija vizija života, morala, poštovanja nije kompatibilna sa mojom. Ako su je svi u mahali nervirali, nije mahala kriva. Ako sebi uzima za prava da kaže kako je bila vjerna i da se prilagodila običajima mahale te to smatra nečim velikim, onda je to pogrešna percepcija. Moja percepcija je da je to normalno i da nije za isticanja.
Za sve je krivo ogledalo.
i kod mene je slična stvar
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#678 Re: novi brak poslije starog...
ovaj gore što stalno posta isti post 
svaka čast drago mi je
ali paša je imao sreću drugi put
neko nema ni prilike prvi put niti te druge šanse tako da je to sve individualno
svaka čast drago mi je
neko nema ni prilike prvi put niti te druge šanse tako da je to sve individualno
- Ramzess Veliki
#679 Re: novi brak poslije starog...
Ovih se dana čudno prazno osjećam ... dođu mi misli da zamijenim motor za kakvu ženu.
Nije mnogo prešao, ja sam treći vlasnik, izgleda predobro i dobro je očuvan, a i malo troši.
Mijenjam za ženu sličnih karakteristika.
Nije mnogo prešao, ja sam treći vlasnik, izgleda predobro i dobro je očuvan, a i malo troši.
Mijenjam za ženu sličnih karakteristika.
-
Sunny-7
#680 Re: novi brak poslije starog...
Ima li ovdje kakva tema "Mali oglasi"?

- Ramzess Veliki
#681 Re: novi brak poslije starog...
Ima al' slaba ti fajda od toga. Ja jednom stavio oglas, da mijenjam ženu dobrog izgleda slabo korištenu za manje atraktivnu koja zna da kuha, i dobijem svakakvih ponuda osim onog što sam tražio - plast sijena u zamjenu, dvije vreće krompira, golfa dvicu boje trule višnje ...Sunny-7 wrote:Ima li ovdje kakva tema "Mali oglasi"?![]()
-
Sunny-7
#682 Re: novi brak poslije starog...
Cek malo, ja pricam o motoru, to mijenja stvar

-
franceska
#683 Re: novi brak poslije starog...
Možda neko treba otvoriti temu sa oglasima 
- Ramzess Veliki
#684 Re: novi brak poslije starog...
Ma biće slično ... odmah će se javiti Klixo da za njega trampi onu svoju igračkicu i pride da mi posadi dvije lijehe luka ispod terase ili nešto slično.Sunny-7 wrote:Cek malo, ja pricam o motoru, to mijenja stvar![]()
- Ramzess Veliki
#685 Re: novi brak poslije starog...
Hajde ... kaži šta imaš ponuditi za njega?Sunny-7 wrote:Cek malo, ja pricam o motoru, to mijenja stvar![]()
-
Sunny-7
#686 Re: novi brak poslije starog...
Cuj, sve ima svoju vrijednostRamzess Veliki wrote:Hajde ... kaži šta imaš ponuditi za njega?Sunny-7 wrote:Cek malo, ja pricam o motoru, to mijenja stvar![]()
- Ramzess Veliki
#687 Re: novi brak poslije starog...
A i kon'to sam nešto šta bi ti radila sa motorom ... ne možeš sa njim prat' ... otkuhavat' ... kuhat' miksat' ... eto mogla bi ga parkirati ispod prozora kad mijenjaš zavjese ali mislim da bi ti predstavljao problem iznijeti ga uz stepenice.Sunny-7 wrote:Cuj, sve ima svoju vrijednostRamzess Veliki wrote:Hajde ... kaži šta imaš ponuditi za njega?Sunny-7 wrote:Cek malo, ja pricam o motoru, to mijenja stvar![]()
Ja konkretno nemam sta da ti ponudim za taKI motor, inace me motori ne interesuju, al ako treba otvoricemo "male oglase" pa ti se mozda posreci
-
Sunny-7
#688 Re: novi brak poslije starog...
e pa jbg, onda ga zadrzi i nastavi sa njim prat' ...otkuhavat'...kuhat' miksat', ionako ti nikad nije bio problem iznijeti ga uz stepenice.Ramzess Veliki wrote: A i kon'to sam nešto šta bi ti radila sa motorom ... ne možeš sa njim prat' ... otkuhavat' ... kuhat' miksat' ... eto mogla bi ga parkirati ispod prozora kad mijenjaš zavjese ali mislim da bi ti predstavljao problem iznijeti ga uz stepenice.
- edo_79
#689 Re: novi brak poslije starog...
Ma 'ta to ti SunčiceSunny-7 wrote:e pa jbg, onda ga zadrzi i nastavi sa njim prat' ...otkuhavat'...kuhat' miksat', ionako ti nikad nije bio problem iznijeti ga uz stepenice.Ramzess Veliki wrote: A i kon'to sam nešto šta bi ti radila sa motorom ... ne možeš sa njim prat' ... otkuhavat' ... kuhat' miksat' ... eto mogla bi ga parkirati ispod prozora kad mijenjaš zavjese ali mislim da bi ti predstavljao problem iznijeti ga uz stepenice.
- Ramzess Veliki
#690 Re: novi brak poslije starog...
Kako nije bio ... ne može mrcina ni u haustor a ne uz stepenice. Ali mi je dobro služio godinama ... skopčam cirkular na zadnji točak pa kad krenem rezati balvane ... a kažu da se sa njim može i putovati. To još nisam probao.Sunny-7 wrote:e pa jbg, onda ga zadrzi i nastavi sa njim prat' ...otkuhavat'...kuhat' miksat', ionako ti nikad nije bio problem iznijeti ga uz stepenice.Ramzess Veliki wrote: A i kon'to sam nešto šta bi ti radila sa motorom ... ne možeš sa njim prat' ... otkuhavat' ... kuhat' miksat' ... eto mogla bi ga parkirati ispod prozora kad mijenjaš zavjese ali mislim da bi ti predstavljao problem iznijeti ga uz stepenice.
- al_akhisari
#691 Re: novi brak poslije starog...
...čitam post, pa se sjetih japanskeBlack swan wrote:ovaj gore što stalno posta isti post
svaka čast drago mi je