novi brak poslije starog...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
edo_79

#526 Re: novi brak poslije starog...

Post by edo_79 »

Sunny-7 wrote:Ja sumnjam da ce drugi brak opstati ako vec prvi nije. Voljela bih procitati iskustva drugih, al' ovdje citam samo prepucavanje, zene 'vake, 'nake, muskarci 'vaki, naki... Ima li iko da je pozelio da se ozeni/uda i je li taj drugi brak uspjesan?
Neznam za ostale, ali ja lično imam jedan neuspio brak iza sebe, šta je bilo bilo je, to više nije ni važno, a dali bih htio ponovo da se oženim?
Pa naravno da bih, i ovaj put bih i ja znao na čemu da poradim, jer nijedan brak nije propao radi krivice samo jedne strane, ma koliko to teško zvučalo i ma koliko to bilo gorko za progutat, obje strane su krive, jer da nisu brak se nebi raspao.
Što bi naš narod rek'o ''it takes two to dance'' :mrgreen:
_mufljuz_

#527 Re: novi brak poslije starog...

Post by _mufljuz_ »

edo_79 wrote:
Sunny-7 wrote:Ja sumnjam da ce drugi brak opstati ako vec prvi nije. Voljela bih procitati iskustva drugih, al' ovdje citam samo prepucavanje, zene 'vake, 'nake, muskarci 'vaki, naki... Ima li iko da je pozelio da se ozeni/uda i je li taj drugi brak uspjesan?
Neznam za ostale, ali ja lično imam jedan neuspio brak iza sebe, šta je bilo bilo je, to više nije ni važno, a dali bih htio ponovo da se oženim?
Pa naravno da bih, i ovaj put bih i ja znao na čemu da poradim, jer nijedan brak nije propao radi krivice samo jedne strane, ma koliko to teško zvučalo i ma koliko to bilo gorko za progutat, obje strane su krive, jer da nisu brak se nebi raspao.
koji narod? :lol: :mrgreen:
edo_79

#528 Re: novi brak poslije starog...

Post by edo_79 »

_mufljuz_ wrote:
edo_79 wrote:
koji narod? :lol: :mrgreen:
Čeh, švabo, a bogami i englez :mrgreen:
Sunny-7

#529 Re: novi brak poslije starog...

Post by Sunny-7 »

edo_79 wrote:
Posteno.
Poznavajuci mentalitet naseg naroda i muskaraca :D meni smetaju predrasude o razvedenim osobama. Mislim da su razvedeni muskarci u nekoj blazoj prednosti u odnosu na razvedene zene.
Svi bismo mi, neovisno da li razvedeni, slobodni, rado da nadjemo "srodnu" dusu, ali kako kad smo puni nekakvog straha, gorcine. Koliko smo poslije loseg iskustva postali "proracunati": kako prepoznati iskrenost i kako opet nekome povjerovati?!
dustaban

#530 Re: novi brak poslije starog...

Post by dustaban »

Imamo mi i boljih izreka na ovu temu. Recimo - "za rat je potrebno dvoje!"
:-)

A sad ozbiljno.
Kad udjes u neke godine... bolje je imati brak iza sebe jer to je ipak neka "referenca". Ko ostane neozenjen/neudata u recimo 40-im - svak zakljuci - yebiga da je valjo/la imao/la bi brak iza sebe.
Prema tome, yebo strah !
:wink:
edo_79

#531 Re: novi brak poslije starog...

Post by edo_79 »

dustaban wrote:Imamo mi i boljih izreka na ovu temu. Recimo - "za rat je potrebno dvoje!"
:-)

A sad ozbiljno.
Kad udjes u neke godine... bolje je imati brak iza sebe jer to je ipak neka "referenca". Ko ostane neozenjen/neudata u recimo 40-im - svak zakljuci - yebiga da je valjo/la imao/la bi brak iza sebe.
Prema tome, yebo strah !
Drug nije fol u strahu, već je fol u mentalitetu našeg naroda, budeš stigmatiziran i svi te gledaju kao ono, zezancija kafa ovo ono, čim nešto konkretno pokušaš, odmah ide ona poznata, znaš ja bih ipak da budemo prijatelji, bla bla bla .....
edo_79

#532 Re: novi brak poslije starog...

Post by edo_79 »

Sunny-7 wrote:
edo_79 wrote:
Posteno. Poznavajuci mentalitet naseg naroda i muskaraca :D meni smetaju predrasude o razvedenim osobama. Mislim da su razvedeni muskarci u nekoj blazoj prednosti u odnosu na razvedene zene.
Svi bismo mi, neovisno da li razvedeni, slobodni, rado da nadjemo "srodnu" dusu, ali kako kad smo puni nekakvog straha, gorcine. Koliko smo poslije loseg iskustva postali "proracunati": kako prepoznati iskrenost i kako opet nekome povjerovati?!

Ne to nije pošteno ..... to je REALNO ... e sad što drugi neke stvari gledaju malo nerealnije .... to je drugi par čarapa :)
dustaban

#533 Re: novi brak poslije starog...

Post by dustaban »

edo_79 wrote:
dustaban wrote:...
Prema tome, yebo strah !
Drug nije fol u strahu, već je fol u mentalitetu našeg naroda, budeš stigmatiziran i svi te gledaju kao ono, zezancija kafa ovo ono, čim nešto konkretno pokušaš, odmah ide ona poznata, znaš ja bih ipak da budemo prijatelji, bla bla bla .....
Ja ne znam u kakvoj ti sredini zivis ali ja, ne na osnovu licnog iskustva vec na iskustvu moga okruzenja mogu pouzdano potvrditi da neuspio brak nije nikakva prepreka za novi, cak naprotiv.
Sunny-7

#534 Re: novi brak poslije starog...

Post by Sunny-7 »

edo_79 wrote:

Ne to nije pošteno ..... to je REALNO ... e sad što drugi neke stvari gledaju malo nerealnije .... to je drugi par čarapa :)
Sa onim "posteno" mislila sam da je od tebe posteno i iskreno sto si realan. :)
Znaci, i muskarcima je razvod "mahana" :D Treba da mi bude lakse :D
Toliko divnih ljudi na ovom svijetu a usamljenih. Danas, priznati usamljenost je slabost. Ja mislim da je to REALNO. Niko ne zeli da ga se sazaljeva, a i ti sto sazaljevaju se tjese svojom lazi. I onda se zatvaramo u svoje zidove, pod izlikom: dobro mi je ovako, zastitis se od ljudi, predrasuda i ne daj Boze ljubavi i svega lijepoga sto ona donosi. Tuzno je sto na toj nekoj zivotnoj vagi cesto prevagne ono "protiv".
Mozes imati bogat socijalan zivot, mozes imati karijeru, ali ako nemas partnera (ovo vise vazi za zene) dzaba ti sve. Voljela bih da ovo nije istina.
edo_79

#535 Re: novi brak poslije starog...

Post by edo_79 »

Sunny-7 wrote:
edo_79 wrote:

Sa onim "posteno" mislila sam da je od tebe posteno i iskreno sto si realan. :)
Znaci, i muskarcima je razvod "mahana" :D Treba da mi bude lakse :D
Toliko divnih ljudi na ovom svijetu a usamljenih. Danas, priznati usamljenost je slabost. Ja mislim da je to REALNO. Niko ne zeli da ga se sazaljeva, a i ti sto sazaljevaju se tjese svojom lazi. I onda se zatvaramo u svoje zidove, pod izlikom: dobro mi je ovako, zastitis se od ljudi, predrasuda i ne daj Boze ljubavi i svega lijepoga sto ona donosi. Tuzno je sto na toj nekoj zivotnoj vagi cesto prevagne ono "protiv".
Mozes imati bogat socijalan zivot, mozes imati karijeru, ali ako nemas partnera (ovo vise vazi za zene) dzaba ti sve. Voljela bih da ovo nije istina.
:thumbup: :-D
BarbaDue

#536 Re: novi brak poslije starog...

Post by BarbaDue »

narode obavezno se ženite, udajite ako treba i dvaes puta :mrgreen: sve dok ne nađete "druga".

evo nek vam moje iskustvo govori u prilog tome.
prvi brak katastrofa, lagano ženi kažem hajd da se mi raziđemo i svako na svoju stranu.
dobro bilo je malo zajebancija oko razlaza ali smo napokon uspjeli. poslije toga neko vrijeme
bijah leptir pa mi i to dosadilo. onda skontam da trebam nać finu djevojčicu, i nađem je.

oženim se po drugi put i fino mi je, cmačemo se i volimo se po vazdan :mrgreen:
iTo

#537 Re: novi brak poslije starog...

Post by iTo »

dosta je jednoj osobi zagrocat zivot, mojne vise :)
edo_79

#538 Re: novi brak poslije starog...

Post by edo_79 »

BarbaDue wrote:narode obavezno se ženite, udajite ako treba i dvaes puta :mrgreen: sve dok ne nađete "druga".

prvi brak katastrofa, lagano ženi kažem hajd da se mi raziđemo i svako na svoju stranu.
dobro bilo je malo zajebancija oko razlaza ali smo napokon uspjeli. poslije toga neko vrijeme
bijah leptir pa mi i to dosadilo. onda skontam da trebam nać finu djevojčicu, i nađem je.

Ma bi ja Barba ..... al ko će me vako sijedog i opichitog ... još sam počeo i ćelavit .... jedino mi još hidraulika radi besprijekorno :lol: :lol: :lol: :lol:
ZenaZbrkovima

#539 Re: novi brak poslije starog...

Post by ZenaZbrkovima »

BarbaDue wrote:narode obavezno se ženite, udajite ako treba i dvaes puta :mrgreen: sve dok ne nađete "druga".

jes al do kad kolega, do kad? :D
i cuj vamo price, zenite se udajite se dvajes puta a on konta dvaput i rijesio se. e neeeece da moze :P
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#540 Re: novi brak poslije starog...

Post by Truba »

stigmatiziran si samo ako nemaš keš

i ako si takva osoba da se sam sjebeš

drugi normalni to pretvore u svoju korist i pobjedu
te se ponovo ožene/udaju

ako imaš kešovinu i da si se 42 puta razvodio opet si poželjan :mrgreen:
Sunny-7

#541 Re: novi brak poslije starog...

Post by Sunny-7 »

Dobro, osim sto se cmacete i volite, kako ostalo? Pomaze li ti iskustvo iz prvog braka da ne pravis (iste) greske?
Koliko ti je trebalo da skontas da je to ta zena s kojom vrijedi pokusati zajedno ostariti? :D I, kako je ona gledala na cinjenicu da si "vec bio zenjen"? :)
edo_79

#542 Re: novi brak poslije starog...

Post by edo_79 »

Black swan wrote:stigmatiziran si samo ako nemaš keš

te se ponovo ožene/udaju

ako imaš kešovinu i da si se 42 puta razvodio opet si poželjan :mrgreen:
Ja neam kešovine al imama kredit 100 milja kermi .... more to? :lol:
Sunny-7

#543 Re: novi brak poslije starog...

Post by Sunny-7 »

[quote="Black swan"]stigmatiziran si samo ako nemaš keš

te se ponovo ožene/udaju

ako imaš kešovinu i da si se 42 puta razvodio opet si poželjan :mrgreen:[/quote]
Ne radi se o tome imas li kes ili ne, vec o spremnosti na drugi brak.
A dzaba mu i kes ako je skrti skot :D
klixoris

#544 Re: novi brak poslije starog...

Post by klixoris »

direktni wrote:Svoje stavove sam na ovoj temi iznio u više navrata i evo ni nakon godinu dana od pokretanja iste, moji stavovi se ni za yotu nisu promijenili. I dalje đubrad svrstavam u đubrad, a kurave u kurave. Sve na osnovu ličnog iskustva, a u obogaćivanje iskustva mi je pomogla bivša supruga, koja je na ovom forumu koristila ženski i muški profil i odlično kotirala u virtualnom svijetu.

Ko želi neka pročita :D
Koji joj je nick ? :D
insomnia78

#545 Re: novi brak poslije starog...

Post by insomnia78 »

Daj link
Haha
edo_79

#546 Re: novi brak poslije starog...

Post by edo_79 »

direktni wrote:Svoje stavove sam na ovoj temi iznio u više navrata i evo ni nakon godinu dana od pokretanja iste, moji stavovi se ni za yotu nisu promijenili. I dalje đubrad svrstavam u đubrad, a kurave u kurave. Sve na osnovu ličnog iskustva, a u obogaćivanje iskustva mi je pomogla bivša supruga, koja je na ovom forumu koristila ženski i muški profil i odlično kotirala u virtualnom svijetu.

Ko želi neka pročita :D
Uvijek sam cijenio iskrenost i otvorenost, pa tako cijenim i tvoj post :thumbup:
edo_79

#547 Re: novi brak poslije starog...

Post by edo_79 »

direktni wrote:klixo, insomnia, edo,

ako dam nick, svrstat ću se u đubrad i muške kurave:D , a đe sam onda prispio :lol:

@klixo, o tebi i Rami sam tračao na temi "gdje izlaze žene sa 40+". a vas dvojica ni mukajet :lol:
Nemoj Allaha ti .... ja bi sve mog' prebolit al da ti budeš đubre i muška kurava :jok: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Iskreno i ne zanima me o kom se radi tako da ;-)
insomnia78

#548 Re: novi brak poslije starog...

Post by insomnia78 »

Posteno :thumbup:
Al' ipak...? :lol:
edo_79

#549 Re: novi brak poslije starog...

Post by edo_79 »

direktni wrote: ada čoče fala vi :lol:
Nema vi na čemu :mrgreen:
klixoris

#550 Re: novi brak poslije starog...

Post by klixoris »

direktni wrote: ljuckost je ljuckost :D :thumbup:
Da ti bivsa zena nije bila pod nickom BigAng aka Andja ? :lol: :razz:
Last edited by klixoris on 26/02/2015 13:36, edited 1 time in total.
Post Reply