novi brak poslije starog...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
nightvision

#1 novi brak poslije starog...

Post by nightvision »

S obzirom na povecan broj razvoda brakova interesuje me sta oni koji su razvedeni misle o stupanju u novi brak. Da li bi se ponovo vjencali i pod kojim uslovima (ako ih imate)?
Zatamnjena stakla

#2 Re: novi brak poslije starog...

Post by Zatamnjena stakla »

Jedan brak iza mene a drugi je na vidiku. Sve se može kad se hoće.
mp3problem

#3 Re: novi brak poslije starog...

Post by mp3problem »

krvava wrote:Ne bih se ponovo udala. Ili mozda to samo tako mislim sada. Dozivjela sam ogromnu ljubav kakvu vise nikad ne bih voljela dozivjet jer spaljuje. To je to.
O, kako te samo razumijem...
sha_ba

#4 Re: novi brak poslije starog...

Post by sha_ba »

opet o brakovima..... :mrgreen:
registrovana onako

#5 Re: novi brak poslije starog...

Post by registrovana onako »

krvava wrote:Ne bih se ponovo udala. Ili mozda to samo tako mislim sada. Dozivjela sam ogromnu ljubav kakvu vise nikad ne bih voljela dozivjet jer spaljuje. To je to.
mozda toliko ljubavi nije dobro za brak :roll:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#6 Re: novi brak poslije starog...

Post by Matijevic_Vlado »

pa ko se jos udaje ili zeni iz ljubavi ?
nightvision

#7 Re: novi brak poslije starog...

Post by nightvision »

krvava wrote:U mladosti ranoj se udaje/zeni iz ljubavi. Kad covjek sazrije onda se uskladjuju zelje, potrebe i interesi :D
Da li to zelis reci da trebamo dva puta stupati u brak, prvo iz ljubavi a poslije iz interesa? Ili trebamo dva puta razmisliti prije nego prvi put stupimo u brak? :lol: :lol: :lol:
suspect_zero

#8 Re: novi brak poslije starog...

Post by suspect_zero »

Jašta bi :oops: pa da opet nekom perem, pelam, pospremam, kuham, titram i ugađam :oops: :D :D
andr0id

#9 Re: novi brak poslije starog...

Post by andr0id »

Nemate vi pojma, vi koji se ne mislite ponovo udavati zeniti. Vi ne vjerujete sami sebi, a kamo li drugome. Ne imati bracnog druga, i porodicu.. zasto onda zivjeti? Zbog novca? Auta? Kuce? Je li to sve od zivota sto zelite? Podignite guzove i trazite je/ga! Imam i ja brak iza sebe. Kratak je i bio. Ali znam sto zelim da imam u zivotu. To su zena i djeca. Tko mi to moze unistiti? Jedna losa zena? Nisu sve lose, kao ni svi muskarci.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747
ho oponopono

#10 Re: novi brak poslije starog...

Post by ho oponopono »

...nije me paralizirao strah od samoće ali i novog početka, niti sam u deficitu sa životnim impulsima i promjenama a opet nisam ovisnik o partneru, bilo psihički, emocionalno, ekonomski, seksualno niti pristajem na jedan takav kompromis pa da cijeli život ostanem u odnosu koji me ne ispunjava i potiskujem svoje stvarne emocionalne potrebe... :novine:

... pa onda da si natovarim na vrat neku kompenzaciju, možda zamjenski odnos nekog komšiju preko puta, posvetim se djeci, ubijajući se od posla, alkohola, ne hvala, zarad čega, e tada bi se već zgadila samoj sebi u svoj toj praznini i frustraciji, ali šipak!

Volim sebe jednostavno više nego komšije, rodbinu, sredinu i ostale strukture. :carobnjak:

Razvod ne smatram ničijim ličnim neuspjehom, a još manje sramotom, niti su to manje vrijedne persone možda/sigurno (ljudske usne tiho govore, pak šapuću) sa falinkom nekom. :gooza:

Kod mene su vazda sve opcije raspoložive i svaki sljedeći odnos je jedinstven kojemu mogu samo da se radujem! 8-)
mO k3

#11 Re: novi brak poslije starog...

Post by mO k3 »

Matijevic_Vlado wrote:pa ko se jos udaje ili zeni iz ljubavi ?
:lol: Vlado kad dojdem iz svedcke idemo na pice :) ... bem te sasava :P
edo_79

#12 Re: novi brak poslije starog...

Post by edo_79 »

andr0id wrote:Nemate vi pojma, vi koji se ne mislite ponovo udavati zeniti. Vi ne vjerujete sami sebi, a kamo li drugome. Ne imati bracnog druga, i porodicu.. zasto onda zivjeti? Zbog novca? Auta? Kuce? Je li to sve od zivota sto zelite? Podignite guzove i trazite je/ga! Imam i ja brak iza sebe. Kratak je i bio. Ali znam sto zelim da imam u zivotu. To su zena i djeca. Tko mi to moze unistiti? Jedna losa zena? Nisu sve lose, kao ni svi muskarci.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747
POTPISUJEM!

Jedan propao brak ne znači automatski samoosuda na samoću i veze za jednu noć, ja iza sebe imam jedan brak ali bih sve dao da naiđem na ''insana'' s kim bih mogao proživjeti ostatak života u svim onim dobrim i lošim stvarima koje jedan brak nosi
dust in the wind

#13 Re: novi brak poslije starog...

Post by dust in the wind »

ti sigurno ne... ali ne generalizuj... neko i sa manje interesa stupi u brak :-D
edo_79

#14 Re: Odg: novi brak poslije starog...

Post by edo_79 »

veze s vezom wrote:
Normalni ljudi :D
Ja sam fakat mislila da cu se udati bas iz tog razloga..al izgleda da se to vise ne cijeni..nazalost.
Kako se udati iz ineteresa?Savjeti :D
Kako se ženiti a da nije radi interesa? Savjeti :D
Baby Jane

#15 Re: novi brak poslije starog...

Post by Baby Jane »

Ne znam...ali koliko su mi puta dolili kafu....bice bar treca sreca

hahaha

P.s. glooho bilo
edo_79

#16 Re: novi brak poslije starog...

Post by edo_79 »

Baby Jane wrote:Ne znam...ali koliko su mi puta dolili kafu....bice bar treca sreca

hahaha

P.s. glooho bilo
Ja svaki dan barem jednu takvu kafu popijem, po tim statistikama ja sam treb'o imat više žena od Hju Hefnera
Kad ono cvrc.... nijedna ni da mi kaže vid te kakav si smotan a kamoli da se oženim :lol:
Baby Jane

#17 Re: novi brak poslije starog...

Post by Baby Jane »

edo_79 wrote:
Baby Jane wrote:Ne znam...ali koliko su mi puta dolili kafu....bice bar treca sreca

hahaha

P.s. glooho bilo
Ja svaki dan barem jednu takvu kafu popijem, po tim statistikama ja sam treb'o imat više žena od Hju Hefnera
Kad ono cvrc.... nijedna ni da mi kaže vid te kakav si smotan a kamoli da se oženim :lol:
Sve do jednom.. Malo secera preko ramena prebaci, za svaki slucaj :D
edo_79

#18 Re: novi brak poslije starog...

Post by edo_79 »

Baby Jane wrote:
edo_79 wrote:

hahaha

P.s. glooho bilo
Sve do jednom.. Malo secera preko ramena prebaci, za svaki slucaj :D
Jel to iz ličnog iskustva ... preko kojog ramena ... desnog il lijevog :mrgreen:
sha_ba

#19 Re: novi brak poslije starog...

Post by sha_ba »

a neki savjet za one sto se nisu udavali/zenili :mrgreen:
Baby Jane

#20 Re: novi brak poslije starog...

Post by Baby Jane »

Jel to iz ličnog iskustva ... preko kojog ramena ... desnog il lijevog :mrgreen:

Ne znam sta bih ti rekla. Nije me jos zadesilo, sto ne znaci da nece. Nije na odmet i preko jednog i drugog prebaciti, pa za svaki slucaj pljunuti tri puta, i bjezati od coskova stola.

:mrgreen:
Baby Jane

#21 Re: novi brak poslije starog...

Post by Baby Jane »

sha_ba wrote:a neki savjet za one sto se nisu udavali/zenili :mrgreen:
Ne udaji/zeni se.

:lol:

Eto, tri rijeci mogu zivot spasiti :D
edo_79

#22 Re: novi brak poslije starog...

Post by edo_79 »

Baby Jane wrote:

Ne znam sta bih ti rekla. Nije me jos zadesilo, sto ne znaci da nece. Nije na odmet i preko jednog i drugog prebaciti, pa za svaki slucaj pljunuti tri puta, i bjezati od coskova stola.

Znači na oba ramena .... :izet: koji put .... pljuni dva tri put i biž od ćoškova zidova :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sha_ba

#23 Re: novi brak poslije starog...

Post by sha_ba »

Baby Jane wrote:
Ne udaji/zeni se.

Eto, tri rijeci mogu zivot spasiti :D
edo_79

#24 Re: novi brak poslije starog...

Post by edo_79 »

Baby Jane wrote:
Ne udaji/zeni se (ako ne budeš morala).

Eto, tri rijeci mogu zivot spasiti (čitaj il uljepšat il shebat) ....sad je do vas :D
Mudro zboriš bejbe :mrgreen:
Last edited by edo_79 on 28/02/2014 09:55, edited 1 time in total.
Baby Jane

#25 Re: novi brak poslije starog...

Post by Baby Jane »

edo_79 wrote:
Baby Jane wrote:

Znači na oba ramena .... :izet: koji put .... pljuni dva tri put i biž od ćoškova zidova :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Polozio! Sjedi, 3!

:D
Post Reply