Novi bosanski zvuci - ima li nade?

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Alej

#1 Novi bosanski zvuci - ima li nade?

Post by Alej »

Kako primjetih da je vrlo malo paznje uopste posveceno muzici (osim jedne zanimljive teme o coverima ploca i CD-ova) zanima me misljenje i razmjena misljenja o novim muzickim tokovima u Bosni i Hercegovini. Nakon ne tako davne i relativno slavne proslosti otjelotvorene u nekoliko bendova koji su postigli zamjetljivu slavu (da sad ne licitiramo imenima), zanima me misljenje cijenjenih forumasa o novom talasu. Ima li, po vama nade, da cemo dosegnuti nekadasnju muzicku artikulisanost, ili smo je mozda i prestigli?

Koji je za vas muzicki najpismeniji bih bend i/ili pojedinac?

U kojoj mjeri u muzickoj kritici ulogu igra regionalizam? Bendovi iz Tuzle, Zenice, Mostara, Sarajeva, Bihaca, Gorazda, Banja Luke ...itd.

Ja nisam iz Mostara, ali glasam za Zoster. Laka, Damir Avdic...eto da se malo otkrijem :)

A u bivsoj Jugi, zavisno od raspolozenja: Buldozer, Smak ... saso mange
d2

#2 Re: Novi bosanski zvuci - ima li nade?

Post by d2 »

ja sam malo zastario glede muzickih pravaca, ostao sam izmedju 80 i 90tih s povremenim izletima prije i poslije toga pa ne znam bas koliko cu biti u pravu ako kazem da su meni jako dobri konvoj, knockout (onaj stari neki, ne znam ima li novi), svidja mi se par pjesama od stuka, svidjali su mi se prosli albumi dubioze (ovaj novi bas i ne) i to bi bilo to nekako, doduse nisam bas poznavalac domace scene pa ne zamjerite ako sam koga preskocio, slabo to skroz pratim. eh ja, dobar mi je i laka ali nisam jos preslusao ni jedan kompletan album, svidja mi se onih par pjesmica sa kojima se probio tipa vjestice na metli, upiskila, ova za eurosong i tako.
Poduzetnik :)

#3 Re: Novi bosanski zvuci - ima li nade?

Post by Poduzetnik :) »

Ja mislim da ima, nade a najvise od novih bendova Dubioza Kolektiv , svaka im cast"!..odlicna stvar samo steta sto nemamo vise takvih bendova :thumbup:
Tesssa

#4 Re: Novi bosanski zvuci - ima li nade?

Post by Tesssa »

Alej wrote:Kako primjetih da je vrlo malo paznje uopste posveceno muzici
pa imas dole podforum citav :D :-)
Post Reply