NOVI "BISER" OKO BiH
-
digger
#1 NOVI "BISER" OKO BiH
Well, ja planirao da za odmor letim iz Toronta za Pariz i uzmem novi Peugeot ili Renault auto kroz "lease to buy" plan. Fabrika mi "proda" novi auto, a oni se obavezu da ce isti otkupiti (naravno bez naplate) kada isti vratim. Aranzman ukljucuje 100% osiguranje, Ja sam ovo i ranije praktikovao jer ne placam nekih 20% francuske takse obzirom da "kupujem" kao stranac.
Ali, sada dolazi "catch-22": yes sir, mi cemo to drage volje uciniti, s tim da vase putovanje unutar BiH nije pokriveno osiguranjem. Znaci, ja sam u potpunosti odgovoran za ostecenje ili gubitak vozila. Naravno, ovo ne vazi za Sloveniju i Hrvatsku gdje je fabricko osiguranje primjenjivo.
Aferim na nasem napretku ka putu u Evropu. Ni firme koje prave profit na riziku nece da rizikuju s nama.
Ali, sada dolazi "catch-22": yes sir, mi cemo to drage volje uciniti, s tim da vase putovanje unutar BiH nije pokriveno osiguranjem. Znaci, ja sam u potpunosti odgovoran za ostecenje ili gubitak vozila. Naravno, ovo ne vazi za Sloveniju i Hrvatsku gdje je fabricko osiguranje primjenjivo.
Aferim na nasem napretku ka putu u Evropu. Ni firme koje prave profit na riziku nece da rizikuju s nama.
-
meatoverhere
Da si ti na njihovom mjestu, bi li ti rizikovao? Znas i sam kako to ide, ukradu ti auto i preko Dobrinje IV ga pojede mrak. Posto jos nema reforme policije, Sarajevska policije ne moze preci u RS.

- bosan
Care u Bosni ti ni cipele vise nisu sigurne na nogama.Bez 100% osiguranja ne naviruj u Bosnu.Za Novu godinu sam cetiri dana proveo trazeci i cekajuci nova stakla za moj auto.Sreca auto je ostao ali unutrasnjost je "opuhana" u centru grada u po bijela dana.Dobro se osiguraj .
-
digger
Bojim se da je ovo generalna pojava. Ni Holandija mi ne moze obezbijediti osiguranje.neutralac wrote:Da li generalno SVE francuske companije to primjenjuju ili samo ova na koju si ti naletio ? Imam slican plan, pa da vidim tvoje iskustvo.
A i vi ostali, bas me "ohrabriste" sa vasim primjerima!
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Digger, .... Holandija je regulirala odnose sa BiH osiguravajucim kucama prije nekih 5-6 godina.Dakle, ...... preko Holandije to ide.digger wrote:Bojim se da je ovo generalna pojava. Ni Holandija mi ne moze obezbijediti osiguranje.neutralac wrote:Da li generalno SVE francuske companije to primjenjuju ili samo ova na koju si ti naletio ? Imam slican plan, pa da vidim tvoje iskustvo.
A i vi ostali, bas me "ohrabriste" sa vasim primjerima!
-
digger
Evo rezultata iz Holandije:digger wrote:Pokusacu. Ali za francuski novi auto, ni pick-up u Holdandiji ne prolazi.pape wrote: Digger, .... Holandija je regulirala odnose sa BiH osiguravajucim kucama prije nekih 5-6 godina.Dakle, ...... preko Holandije to ide.
"* Cars may not travel into Poland, Hungary, Slovenia, Czech Republic, Slovakia, or any other Eastern European country." Jos gofre nego Francuzi.
Zurim... idem sada da treniram za maraton.
- stickitout
pitt wrote:Ma dodji na doratu....nek ti svi zavide na brizi za okolinu:D
To je moj plan bio neku noc.....ali dorat ni makac!!!
- stickitout
pitt wrote:Bozemioprosti.....da ga nisi sa pogresne strane zajahao:D
Ma nije to nego men`secini da je naka cudna sorta
-
Zadig
POgledajte samo kako je divna i ravnopravna ova NOVA EVROPSKA UNIJA dje se novi clanovi uvazavaju i postuju kao jednakiCars may not travel into Poland, Hungary, Slovenia, Czech Republic, Slovakia, or any other Eastern European country.