NOVI "BISER" OKO BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
digger

#1 NOVI "BISER" OKO BiH

Post by digger »

Well, ja planirao da za odmor letim iz Toronta za Pariz i uzmem novi Peugeot ili Renault auto kroz "lease to buy" plan. Fabrika mi "proda" novi auto, a oni se obavezu da ce isti otkupiti (naravno bez naplate) kada isti vratim. Aranzman ukljucuje 100% osiguranje, Ja sam ovo i ranije praktikovao jer ne placam nekih 20% francuske takse obzirom da "kupujem" kao stranac.

Ali, sada dolazi "catch-22": yes sir, mi cemo to drage volje uciniti, s tim da vase putovanje unutar BiH nije pokriveno osiguranjem. Znaci, ja sam u potpunosti odgovoran za ostecenje ili gubitak vozila. Naravno, ovo ne vazi za Sloveniju i Hrvatsku gdje je fabricko osiguranje primjenjivo.

Aferim na nasem napretku ka putu u Evropu. Ni firme koje prave profit na riziku nece da rizikuju s nama.
meatoverhere

Post by meatoverhere »

Da si ti na njihovom mjestu, bi li ti rizikovao? Znas i sam kako to ide, ukradu ti auto i preko Dobrinje IV ga pojede mrak. Posto jos nema reforme policije, Sarajevska policije ne moze preci u RS. :D :(
neutralac

Post by neutralac »

Da li generalno SVE francuske companije to primjenjuju ili samo ova na koju si ti naletio ?
Imam slican plan, pa da vidim tvoje iskustvo.
Fair Life

Post by Fair Life »

Digger, pokusaj sa Slovencima... Rent-a-car.
bosan

Post by bosan »

Care u Bosni ti ni cipele vise nisu sigurne na nogama.Bez 100% osiguranja ne naviruj u Bosnu.Za Novu godinu sam cetiri dana proveo trazeci i cekajuci nova stakla za moj auto.Sreca auto je ostao ali unutrasnjost je "opuhana" u centru grada u po bijela dana.Dobro se osiguraj .
mostarac

Post by mostarac »

Mom starom su klepili golfa u Sarajevu u podne pred zgradom policije. Zanimljiva neka drzava majke mi.
Zadig

Post by Zadig »

umro je mostar wrote:Mom starom su klepili golfa u Sarajevu u podne pred zgradom policije. Zanimljiva neka drzava majke mi.
garant ga neki drot hapio!

ko da gledam!
:D
digger

Post by digger »

neutralac wrote:Da li generalno SVE francuske companije to primjenjuju ili samo ova na koju si ti naletio ? Imam slican plan, pa da vidim tvoje iskustvo.
Bojim se da je ovo generalna pojava. Ni Holandija mi ne moze obezbijediti osiguranje.

A i vi ostali, bas me "ohrabriste" sa vasim primjerima! :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

digger wrote:
neutralac wrote:Da li generalno SVE francuske companije to primjenjuju ili samo ova na koju si ti naletio ? Imam slican plan, pa da vidim tvoje iskustvo.
Bojim se da je ovo generalna pojava. Ni Holandija mi ne moze obezbijediti osiguranje.
A i vi ostali, bas me "ohrabriste" sa vasim primjerima! :D
Digger, .... Holandija je regulirala odnose sa BiH osiguravajucim kucama prije nekih 5-6 godina.Dakle, ...... preko Holandije to ide.
addem

Post by addem »

hahahaha. Loodilo.
digger

Post by digger »

pape wrote: Digger, .... Holandija je regulirala odnose sa BiH osiguravajucim kucama prije nekih 5-6 godina.Dakle, ...... preko Holandije to ide.
Pokusacu. Ali za francuski novi auto, ni pick-up u Holdandiji ne prolazi.
digger

Post by digger »

digger wrote:
pape wrote: Digger, .... Holandija je regulirala odnose sa BiH osiguravajucim kucama prije nekih 5-6 godina.Dakle, ...... preko Holandije to ide.
Pokusacu. Ali za francuski novi auto, ni pick-up u Holdandiji ne prolazi.
Evo rezultata iz Holandije:

"* Cars may not travel into Poland, Hungary, Slovenia, Czech Republic, Slovakia, or any other Eastern European country." Jos gofre nego Francuzi.

Zurim... idem sada da treniram za maraton.
pitt

Post by pitt »

Ma dodji na doratu....nek ti svi zavide na brizi za okolinu :D:D
stickitout

Post by stickitout »

pitt wrote:Ma dodji na doratu....nek ti svi zavide na brizi za okolinu :D:D

To je moj plan bio neku noc.....ali dorat ni makac!!! :D :D :D
pitt

Post by pitt »

Bozemioprosti.....da ga nisi sa pogresne strane zajahao :D:D
stickitout

Post by stickitout »

pitt wrote:Bozemioprosti.....da ga nisi sa pogresne strane zajahao :D:D

Ma nije to nego men`secini da je naka cudna sorta :D :D
Zadig

Post by Zadig »

Cars may not travel into Poland, Hungary, Slovenia, Czech Republic, Slovakia, or any other Eastern European country.
POgledajte samo kako je divna i ravnopravna ova NOVA EVROPSKA UNIJA dje se novi clanovi uvazavaju i postuju kao jednaki
:lol:
Post Reply