Novi bezobrazluci srpskih "intelektualaca"

Post Reply
dr.
Posts: 436
Joined: 04/06/2005 13:32

#1 Novi bezobrazluci srpskih "intelektualaca"

Post by dr. »

Novi bezobrazluk Milana Bulajića
Piše: Lana SINANOVIĆ
Da ovaj samozvani "ekspert" može vjerodostojno suditi o događajima u Srebrenici, ne bi ga istjerali i iz beogradskog Muzeja genocida

Koliko još puta će preživjeli Srebreničani doživjeti udarac i pretrpjeti otvaranje one najbolnije rane? Koliko će još puta morati čuti kako se skrnavi sjećanje na njihove najmilije, mučki ubijene?
Monstruozno zlodjelo "Škorpiona" vidio je cijeli svijet. Majka je vidjela kako joj na najstrašniji način ubijaju sina, sestra pogubljenje brata. I dok je svaki normalan čovjek zadrhtao nad tim gnusnim zločinima, našli su se oni kojima ni najsvetije nije sveto.
Banja Luka osvanula je izlijepljena plakatima kojima se negira genocid. Na plakatima, uz fotos omiljenog zločinca u RS Ratka Mladića, navedeni su citati predsjednika Fonda za istraživanje genocida Milana Bulajića.
Inače, Bulajića, za one koji ne znaju, svijet će pamtiti po tvrdnji da "pripadnici Vojske RS nisu počinili genocid nad muslimanima u Srebrenici jula 1995. i za to sam spreman založiti svoju pedesetogodišnju karijeru". Bulajić, renomirani "genocidolog", čak je ponosno potvrdio da stoji iza navoda na plakatima.
Nije Bulajića u svojim ingenioznim hipotezama "o istini" pokolebala ni zvanična potvrda Haga da se u Srebrenici desio genocid. Nije ni snimak srpskih "škorpija". Nije ni svježe objavljeni spisak s imenima 8.106 nestalih Srebreničana.
Ne, doktor međunarodnog prava ostao je pri tezi da su Srebreničani svjesno žrtvovani. I onda se još nađe začuđen i uvrijeđen što nije uključen u Komisiju za ispitivanje događaja u Srebrenici. Ili što mu je zabranjen ulaz u Muzej žrtava genocida u Beogradu, a bio je njegov dojučerašnji direktor.
Tačno jeste da je istini teško pogledati u oči. Ali, zbog njega samog, nadajmo se da će prijedorski "domoljub" jednog dana založiti svoju karijeru i priznati da je Srebrenica, Gernika modernog doba, nažalost, istina.
digger
Posts: 2925
Joined: 03/12/2004 02:10
Location: blizina Toronta

#2

Post by digger »

"Zar ti vise vjerujes svojim ocima nego meni?"
bosniaque
Posts: 1008
Joined: 16/04/2004 01:04
Location: CH

#3

Post by bosniaque »

da smo mi ljudi sa muskim gacama davno bi mi takve kao sto je taj smrad od hajvana ucutkali za sva vremena, ali na svu nesrecu nemamo ljude za tako nest pa moramo trpiti!
a kako su to izraelci fino odradili poslije ww2 po cijelom svijetu ganjali ratne zlocince sami, a ne cekali da ih neko uhvati pa da im se sudi!
Post Reply