Novi AVEO SEDAN

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sheikh

#1 Re: Novi AVEO SEDAN

Post by sheikh »

Hmmm
meni je nesto mnogo cudno ovo auto
Ogromni farovi,stopke i grill za malo auto :)
Sta ja znam,mozda to i nije lose,ali nikako mi se ne svidja :)
Htijeli napraviti neki agresivni i ljuti look na malo auto i malim motorom,sto meni nekako ne ide....
Ublehas

#2 Re: Novi AVEO SEDAN

Post by Ublehas »

Hos da izgubis clansku VW partijsku knjizicu i da budes prognan iz wagen bratstva zbog veleizdaje :D (sala)
Blobi

#3 Re: Novi AVEO SEDAN

Post by Blobi »

Prednji kraj izgleda lijepo, moderno, ali zadnjica odron... Danas vecina proizvodjaca kuburi sa dizajnom stop svjetala...
Zvek

#4 Re: Novi AVEO SEDAN

Post by Zvek »

U odnosu na prethodnika trebao bi da je napravio veliki pomak na bolje. Ne svidja mi se instrument tabla, kao da su je skinuli sa nekog motora.
AdnanSA

#5 Re: Novi AVEO SEDAN

Post by AdnanSA »

Maleni sedan. Veoma teško dizajnirati . Ovo je najljepši do sada.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#6 Re: Novi AVEO SEDAN

Post by 1946 »

Malo baca na Volva sprijeda
AdnanSA

#7 Re: Novi AVEO SEDAN

Post by AdnanSA »

Kome je ružan novi Aveo neka pogleda sljedeće: Škoda Fabia sedan, Peugeot 206 sedan, Renault Talia sedan, stari Aveo Sedan, Toyota Yaris sedan. Ima sigurno još neki....
O'zone
Globalni moderator

#8 Re: Novi AVEO SEDAN

Post by O'zone »

Auto je prelijep do zadnjih štopki a onda bi se tu moglo naći zamjerki (ružne brate :mrgreen: ) Sviđa mi se linija koja malo vuče na S40 unutrašnjost funkcionalna koliko se da zamjetiti, ugodna kombinacija boja doduše ovo je za foto session pa je napucano.

Ima li već cjenovnik za ovaj model?
Jimmy_The_Saint

#9 Re: Novi AVEO SEDAN

Post by Jimmy_The_Saint »

Ja se samo nadam da neće bit' lohotno napravljen (tanak pleh, debeli zazori, krta plastika) k'o prethodna generacija, a ovo je inače super - čak ni zadnje štopke nisu tol'ko grozomorne, a u pravu je Blobi, danas oko toga svi iz nekog razloga masovno prave fule. Valjda iz čežnje da pošto-poto budu prepoznatljivi.
goibos

#10 Re: Novi AVEO SEDAN

Post by goibos »

O'zone wrote: Ima li već cjenovnik za ovaj model?
oko 8000... EUR
al predlažem ti da nazoveš ovlašteni servis raspitaš se oko cijena dijelova i shvatićeš da se ne isplati
frngla

#11 Re: Novi AVEO SEDAN

Post by frngla »

1946 wrote:Malo baca na Volva sprijeda
meni vise na mitsubishi lancer evo X :D majke mi XD, naprijed mi je fin pravo, nazad grdan, unutra previse "made in P.R.C." takav dojam na mene ostavlja... sto neko rece za ove ruzne sedane fkt stoji, ovo je makar jedan od ljepsih :D
Ublehas

#12 Re: Novi AVEO SEDAN

Post by Ublehas »

goibos wrote:
oko 8000... EUR
al predlažem ti da nazoveš ovlašteni servis raspitaš se oko cijena dijelova i shvatićeš da se ne isplati
Dobijes 3 godine garancije i boli te briga, a za Avea sada dijelovi uopste nisu skupi naspram ostalih proizvodjaca pa nemislim da ce biti i za ovoga. Za 8000 eur novo lijepo auto bolje nego i jedan polovnjak.
sheikh

#13 Re: Novi AVEO SEDAN

Post by sheikh »

frngla wrote:
1946 wrote:Malo baca na Volva sprijeda
meni vise na mitsubishi lancer evo X :D majke mi XD, naprijed mi je fin pravo, nazad grdan, unutra previse "made in P.R.C." takav dojam na mene ostavlja... sto neko rece za ove ruzne sedane fkt stoji, ovo je makar jedan od ljepsih :D
Lancer evo je makina za ovo :D
On je makina za sva auta :) do Porschea :)
johntra

#14 Re: Novi AVEO SEDAN

Post by johntra »

Dobar je, samo se meni ne sviđa ova tabla iz Sparka...to je ipak za malo manje automobile...
frngla

#15 Re: Novi AVEO SEDAN

Post by frngla »

sheikh wrote:Lancer evo je makina za ovo :D
On je makina za sva auta :) do Porschea :)
ma normalno to, vec kazem da lici naprijed :D
drndalo

#16 Re: Novi AVEO SEDAN

Post by drndalo »

goibos wrote:
oko 8000... EUR
Predlazem ti da nazoves svaki ovlasteni servis i pitas za cijene dijelova, i shvatices da se ne isplati imati auto uopste... A posebno se ne isplati udariti ga i biti kriv... A nemati kasko...
Jimmy_The_Saint

#17 Re: Novi AVEO SEDAN

Post by Jimmy_The_Saint »

Осим ако... :)
http://www.avtobizz.ru/download/vaz-2103.jpg[/img]
goibos

#18 Re: Novi AVEO SEDAN

Post by goibos »

drndalo wrote:
goibos wrote:
oko 8000... EUR
Predlazem ti da nazoves svaki ovlasteni servis i pitas za cijene dijelova, i shvatices da se ne isplati imati auto uopste... A posebno se ne isplati udariti ga i biti kriv... A nemati kasko...
ma ima i ta, ali što jedan prijatelj reče - ovo je korejsko smeće čiji dijelovi koštaju ko da je mercedes... nije baš realno da za auto koji košta 15000KM jedan far košta 500-600 KM
olensoner

#19 Re: Novi AVEO SEDAN

Post by olensoner »

Stop svjetla su prevelika, ostalo je solidno, jedino ne znam kojih je dimenzija, ali ako je priblizno Cruze-u, ne vidim onda svrhu...
mayab

#20 Re: Novi AVEO SEDAN

Post by mayab »

AdnanSA wrote:Kome je ružan novi Aveo neka pogleda sljedeće: Škoda Fabia sedan, Peugeot 206 sedan, Renault Talia sedan, stari Aveo Sedan, Toyota Yaris sedan. Ima sigurno još neki....
Po slikama i ne izgleda tako lose,jer kako iznad pise, tesko je u toj klasi napraviti sedan da lici na nesto (jedino Fabia moze proci, jedva), a kako djeluje uzivo, vidjecemo.I naravno da je za klasu ispod Crusea, nema dileme
Magarece_godine

#21 Re: Novi AVEO SEDAN

Post by Magarece_godine »

Dužine 4.399 mm i širine 1.735 mm, novi četverovratni Aveo duži je i širi od trenutno aktualnog modela. Kapacitet prtljažnika s 502 litre među najvećima je u klasi.

Interijer nije samo prostran, nego ga krasi i suvremen dizajn kao što su ploča s instrumentima s analognim tahometrom. U unutrašnjosti su korišteni kvalitetni materijali, a kupce će sigurno obradovati razni pretinci za pohranu na središnjoj konzoli. Tu je i moderni audiosustav s USB i aux-in priključkom te Bluetoothom.

Prilagođen europskom ukusu

Podvozje Avea ugođeno je kako bi pružilo bolje upravljanje – značajku koja proizlazi velikim dijelom iz njegove krutog integralnog karoserijskog okvira (BFI struktura).

Svi modeli dolaze s prednjim ovjesom tipa McPherson. Elektroničko servo upravljanje (EPS), elektronička kontrola stabilnosti (ESC) i ABS kočnice dolaze u standardnoj opremi.

S novim modelom će se nuditi bogat izbor četverocilindričnih benzinskih i dizelskih motora, i to s najnovijim tehnologijama kao što su promjenjiv rad ventila, upravljanje pomakom bregastih osovina i common-rail ubrizgavanje goriva za dizelske motore.

Ponuda benzinskih motora sastoji se od dvije 1.2-litarske verzije (sa 70 i 86 KS), 1.4-litarske sa 100 KS te 1.6-litarske sa 115 KS. Prvi put će se Aveo nuditi i s dvjema verzijama 1.3-litarskog dizelskog motora (sa 75 i 95 KS) s tehnologijom Start/Stop.

S Aveom 1.4 i 1.6 dolazit će i Chevroletov prvi šesterostupanjski automatski prijenos na jednom modelu iz segmenta malih automobila. Taj će prijenos biti opcionalan na većini tržišta, dok su u ponudi još petero i šesterostupanjski ručni mjenjač, ovisno o odabiru motora.
vukojebina

#22 Re: Novi AVEO SEDAN

Post by vukojebina »

jedini sedan koji lici na nesto i koji je bio u uzem izboru kad sam uzimo auto...ali me par stvari odvarilo od njeg...

Image
mayab

#23 Re: Novi AVEO SEDAN

Post by mayab »

Mazda 3, opet klasa iznad Avea.Tu ima sasvim pristojnih sedana, a u klasi malih, bogme rijetki su da lice na nesto
citroen

#24 Re: Novi AVEO SEDAN

Post by citroen »

Ovo je trenutno najljepsi mali sedan :D
Bullet Tooth Tony

#25 Re: Novi AVEO SEDAN

Post by Bullet Tooth Tony »

vala je meni ruzan dramaticno :D
Post Reply