Novi Audi A4

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Maystor

#1 Novi Audi A4

Post by Maystor »

Posjetih danas sajam automobila u Frankfurtu. Ima svega, ali zape mi za oko svjetska premijera novog audija A4. Tehnicki je znatno bolji od prethodnog, motori su najnovije generacije i prostraniji je. Sta mislite o ovom autu?

Image

Image
Smartex

Post by Smartex »

Nema se sta reci , sigurno je bolji od Yuga 45 barem na izgled :-D
68847

Post by 68847 »

Bilo bi vrlo dobro da mu je i cijena kao Yuga 45 a ovako... dobro.
Barem na izgled :-D
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Definitivno mi je najljepsi Audi A4 A3 verzija...Dakle zadnja...Ovaj novi mi tukne na A6 koji mi i nije bas nesto posebno lijep...
zemo_online

Post by zemo_online »

cijena osnovnog modela?
vanjki

Post by vanjki »

ljepotica,samo da opljackam banku,pa cu ga kupiti!!!! :lol: :lol: :lol: :D :D :D
Maystor

Post by Maystor »

test01 wrote:cijena osnovnog modela?
Mislim da je u Njemackoj nesto malo skuplji od prethodnog modela, ali ima mnogo vise serijske opreme, tako da je u sustini povoljniji nego stari! A i motori su novi: najslabiji benzinac je 1.8 TFSI sa 160 KS, a diesel 2.0 TDI sa 143 KS.
\btw stari audi A4 je kod nas najcesce prodavan kao 1.9 TDI sa 115 ili benzinac sa 100-115 konja, zavisno od verzije. Oni koji su imali vise para uzimali su 2.0 TDI sa 140 KS. Zao mi ih je, ovaj novi je u startu jaci :-)
ticoroman

Post by ticoroman »

Citizen-X wrote:Definitivno mi je najljepsi Audi A4 A3 verzija...Dakle zadnja...Ovaj novi mi tukne na A6 koji mi i nije bas nesto posebno lijep...
Ovaj novi treba da "tukne" na A5 jer ima mnogo slicnih stvari i pravljen je na osnovu na bas A5. A A5 je cini mi se napravljena na osnovu A6... pa upravu si.
damirkatkic

Post by damirkatkic »

Smartex wrote:Nema se sta reci , sigurno je bolji od Yuga 45 barem na izgled :-D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Neka se neko pronadje tu :lol:
mirz@

Post by mirz@ »

no comment
TareSA

Post by TareSA »

Citizen-X wrote:Definitivno mi je najljepsi Audi A4 A3 verzija...Dakle zadnja...Ovaj novi mi tukne na A6 koji mi i nije bas nesto posebno lijep...
A4 "tukne"(cuj tukne, oklen si ti) na A5, a ne na A6, 5tica je izasla da bi malo pokazali dizajnerski koncept koji ce u buduce da prati Audi bar neko vrijeme, a pored toga htjeli su da malo popune praznine izmedju A4 i A6, stoga ne provaljuj se kad nisi upoznat i ne poredi kad ti ne ide od ruke:-)
Citizen-X

Post by Citizen-X »

TareSA wrote:
A4 "tukne"(cuj tukne, oklen si ti) na A5, a ne na A6, 5tica je izasla da bi malo pokazali dizajnerski koncept koji ce u buduce da prati Audi bar neko vrijeme, a pored toga htjeli su da malo popune praznine izmedju A4 i A6, stoga ne provaljuj se kad nisi upoznat i ne poredi kad ti ne ide od ruke:-)
Ajd ovako mladicu - "tukne" je l sad ok :D (nije 5tica-5ica isto, nije u buduce - nego ubuduce) - malo da ja tebe popravim ovako "odokativno". Lezi i suti. Procitaj koju knjigu i napisi koju pismenu vjezbu pa se javljaj.

Da malo pricamo o Audiju A4 (2003-2007) i dizajnu jer vidim da palamudis previse - zasto mi je lijep - zato sto je zadnji dio npr. odlicno "skinut" sa Maserratija 3200GT i jos bolje obradjen - bolje nego sto je to uradio Citroen sa C5 :D
Prednji kraj je strahovito lijepo uradjen sa silaznim predjelima farova i "programiranim" mjestima za mlaznice :D Tako da taj audi po meni je jedna od najljepsih sedan limuzina na svijetu uopste.

Kad budes nacrtao koji dizajnerski rad i taj rad ti objavi jedan veliki Auto magazin onda mi se javi da laprdas o dizajnu :D I naravno, bilo bi lijepo kada bi ga postirao na forumu :D Tada kad sam ja crtao nije bilo foruma a i internet je bio privilegija :D

Pozdravljam te i budi mi pametan - ljubi ciko :D
Maystor

Post by Maystor »

Naravno da se oko dizajna moze raspravljati beskonacno. Meni je audi pravo dobar po tom pitanju vec duze vrijeme, jer ne izvodi gluposti i karefeke na autima. U principu nisu zajebali ni jedno auto koje su izbacili u zadnjih nekoliko godina. A5 izgleda fenomenalno, a meni licno se ne svidja straznji kraj modela o kojem govori Citizen.
\btw ja veoma cijenim audija, ali car brand no.1 za mene je bmw. Medjutim, ono sto Chris Bangle radi mene strasno nervirala jer im neka auta izgledaju - ruzno (pogledajte recimo bmw 1)
nerko13

Post by nerko13 »

audi.. kralj prstenova.... sta se tu ima vise reci...
A4 2. 5 TDI 163KS bez chip-tuninga..sa chipom koliko god hoces :D :D
sestobrzinski multitronic mjenjac... ja meraka..

nova cetvorka, prelijepa..malo skupa, ali prelijepa..o dizajnu se kod
audija malo toga loseg ima reci... skoro nista...

a za 5-icu sta da kazem.. evo vec balim....
Better Man

Post by Better Man »

Maystor wrote:Naravno da se oko dizajna moze raspravljati beskonacno. Meni je audi pravo dobar po tom pitanju vec duze vrijeme, jer ne izvodi gluposti i karefeke na autima. U principu nisu zajebali ni jedno auto koje su izbacili u zadnjih nekoliko godina. A5 izgleda fenomenalno, a meni licno se ne svidja straznji kraj modela o kojem govori Citizen.
\btw ja veoma cijenim audija, ali car brand no.1 za mene je bmw. Medjutim, ono sto Chris Bangle radi mene strasno nervirala jer im neka auta izgledaju - ruzno (pogledajte recimo bmw 1)
Za te be možda jeste car brand no. 1 BMW, ali ne i za Njemački autobild, za njih je to Mazda ili preciznije Mazda 6.
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Better Man wrote:
Maystor wrote:Naravno da se oko dizajna moze raspravljati beskonacno. Meni je audi pravo dobar po tom pitanju vec duze vrijeme, jer ne izvodi gluposti i karefeke na autima. U principu nisu zajebali ni jedno auto koje su izbacili u zadnjih nekoliko godina. A5 izgleda fenomenalno, a meni licno se ne svidja straznji kraj modela o kojem govori Citizen.
Za te be možda jeste car brand no. 1 BMW, ali ne i za Njemački autobild, za njih je to Mazda ili preciznije Mazda 6.
Jos samo da se doda Golf, Mercedes i eto ga - lista zelja prosjecnog bosanca :D
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

Maystor moze li koja slika od A5-ice sa tog sajma?
Ako imaš naravno. Plizzz :D
Bullet Tooth Tony

Post by Bullet Tooth Tony »

Crvena Tifoza wrote:Maystor moze li koja slika od A5-ice sa tog sajma?
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Beg_Babic wrote:
Vala, kao i dosad, stojim pri stajalistu da mi je A4 2003-2007 daleko jedan od najljepsih audija bas zato sto je originalan...
A5 mi i nije nesto - straga - pljunuta kopija BMW-a serije 8 pa vi pricajte sta hocete... A moglo bi se pomijesat i sa BMW 3 Coupeom... De ja vu...

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Ono sto je novo ne znaci da je bolje... Ha ja...
Citizen-X

Post by Citizen-X »

A tek sto "tukne" (stavio sam navodnike za pojedine :D ) na Hyundai Sonatu to je poezija :D

Pocele Svabe i u Ingolstadtu da gube ideje - bitno je samo da se modelira nanovo.... :D

Image
Maystor

Post by Maystor »

Nisam je slikao, kontam vidjeli smo je vec. Thanks @Beg!
Maystor

Post by Maystor »

Citizen-X wrote:
Better Man wrote:
Nisam rekao nista o golfu i mercedesu, a ako zelis polemisati, iznesi argumente, a ne ovakve floskule. BMW je tehnicki najbolji, imaju najbolje motore, transmisiju i upravljanje od svih velikoserijskih marki. Uz to su neki od modela bili najbolji primjeri automobilskog dizajna. Nova dizajnerska filozofija koju vodi njihov sef za dizajn Chris Bangle je kontraverzna, ali popravljaju se (aktuelna serija 3 kupe izgleda fenomenalno). O Audiju sam vec dosta rekao.
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

Maystor wrote:
Citizen-X wrote:
Better Man wrote: Za te be možda jeste car brand no. 1 BMW, ali ne i za Njemački autobild, za njih je to Mazda ili preciznije Mazda 6.
Nisam rekao nista o golfu i mercedesu, a ako zelis polemisati, iznesi argumente, a ne ovakve floskule. BMW je tehnicki najbolji, imaju najbolje motore, transmisiju i upravljanje od svih velikoserijskih marki. Uz to su neki od modela bili najbolji primjeri automobilskog dizajna. Nova dizajnerska filozofija koju vodi njihov sef za dizajn Chris Bangle je kontraverzna, ali popravljaju se (aktuelna serija 3 kupe izgleda fenomenalno). O Audiju sam vec dosta rekao.
Hvala na slikama A5 - nadam se da onaj crveni interior dolazi i na ostalim modelima a ne samo na S5
---------------------------
Kupe izgleda odlicno, jedva cekam da vidim "uzivo" kako ce M3 izgledat....
Ali stvarno su seriju BMW 3 sa cetvero vrata upropastili sa "strazinjicom". Naprijed izgleda odlicno, al' pozadi bruka. Isto kao kad je dizajnerima ponestalo vremena kad su zadnji dio dizajnirali.
elixiaboy

Post by elixiaboy »

ma kakav A5/S5 zaboravite to,

ukljucite zvucnike, pojacajte do kraja i kliknite ovdje http://www.autojunk.nl/clips/view/132420
:music2:
Bullet Tooth Tony

Post by Bullet Tooth Tony »

elixiaboy wrote:ma kakav A5/S5 zaboravite to,

ukljucite zvucnike, pojacajte do kraja i kliknite ovdje http://www.autojunk.nl/clips/view/132420
:music2:
ma V8 je odlican motor, ne znam mozda znate ali je hamann u Frankfurtu predstavio svoju M3 sa V10 motorom iz M5 :thumbup: sa 507 KS + x (tako da na kruju ukupna snaga iznosi 552 KS) do stotke stize za 4,3 s i max brzina od 335 km/h

Image

Image

Image

Image

Image
Post Reply