Moderators: _BataZiv_0809, anex

Mislim da je u Njemackoj nesto malo skuplji od prethodnog modela, ali ima mnogo vise serijske opreme, tako da je u sustini povoljniji nego stari! A i motori su novi: najslabiji benzinac je 1.8 TFSI sa 160 KS, a diesel 2.0 TDI sa 143 KS.test01 wrote:cijena osnovnog modela?
Ovaj novi treba da "tukne" na A5 jer ima mnogo slicnih stvari i pravljen je na osnovu na bas A5. A A5 je cini mi se napravljena na osnovu A6... pa upravu si.Citizen-X wrote:Definitivno mi je najljepsi Audi A4 A3 verzija...Dakle zadnja...Ovaj novi mi tukne na A6 koji mi i nije bas nesto posebno lijep...
Smartex wrote:Nema se sta reci , sigurno je bolji od Yuga 45 barem na izgled
A4 "tukne"(cuj tukne, oklen si ti) na A5, a ne na A6, 5tica je izasla da bi malo pokazali dizajnerski koncept koji ce u buduce da prati Audi bar neko vrijeme, a pored toga htjeli su da malo popune praznine izmedju A4 i A6, stoga ne provaljuj se kad nisi upoznat i ne poredi kad ti ne ide od ruke:-)Citizen-X wrote:Definitivno mi je najljepsi Audi A4 A3 verzija...Dakle zadnja...Ovaj novi mi tukne na A6 koji mi i nije bas nesto posebno lijep...
Ajd ovako mladicu - "tukne" je l sad okTareSA wrote:A4 "tukne"(cuj tukne, oklen si ti) na A5, a ne na A6, 5tica je izasla da bi malo pokazali dizajnerski koncept koji ce u buduce da prati Audi bar neko vrijeme, a pored toga htjeli su da malo popune praznine izmedju A4 i A6, stoga ne provaljuj se kad nisi upoznat i ne poredi kad ti ne ide od ruke:-)Citizen-X wrote:Definitivno mi je najljepsi Audi A4 A3 verzija...Dakle zadnja...Ovaj novi mi tukne na A6 koji mi i nije bas nesto posebno lijep...
Za te be možda jeste car brand no. 1 BMW, ali ne i za Njemački autobild, za njih je to Mazda ili preciznije Mazda 6.Maystor wrote:Naravno da se oko dizajna moze raspravljati beskonacno. Meni je audi pravo dobar po tom pitanju vec duze vrijeme, jer ne izvodi gluposti i karefeke na autima. U principu nisu zajebali ni jedno auto koje su izbacili u zadnjih nekoliko godina. A5 izgleda fenomenalno, a meni licno se ne svidja straznji kraj modela o kojem govori Citizen.
\btw ja veoma cijenim audija, ali car brand no.1 za mene je bmw. Medjutim, ono sto Chris Bangle radi mene strasno nervirala jer im neka auta izgledaju - ruzno (pogledajte recimo bmw 1)
Jos samo da se doda Golf, Mercedes i eto ga - lista zelja prosjecnog bosancaBetter Man wrote:Za te be možda jeste car brand no. 1 BMW, ali ne i za Njemački autobild, za njih je to Mazda ili preciznije Mazda 6.Maystor wrote:Naravno da se oko dizajna moze raspravljati beskonacno. Meni je audi pravo dobar po tom pitanju vec duze vrijeme, jer ne izvodi gluposti i karefeke na autima. U principu nisu zajebali ni jedno auto koje su izbacili u zadnjih nekoliko godina. A5 izgleda fenomenalno, a meni licno se ne svidja straznji kraj modela o kojem govori Citizen.
\btw ja veoma cijenim audija, ali car brand no.1 za mene je bmw. Medjutim, ono sto Chris Bangle radi mene strasno nervirala jer im neka auta izgledaju - ruzno (pogledajte recimo bmw 1)
Crvena Tifoza wrote:Maystor moze li koja slika od A5-ice sa tog sajma?
Ako imaš naravno. Plizzz

Vala, kao i dosad, stojim pri stajalistu da mi je A4 2003-2007 daleko jedan od najljepsih audija bas zato sto je originalan...Beg_Babic wrote:Crvena Tifoza wrote:Maystor moze li koja slika od A5-ice sa tog sajma?
Ako imaš naravno. Plizzz

Nisam rekao nista o golfu i mercedesu, a ako zelis polemisati, iznesi argumente, a ne ovakve floskule. BMW je tehnicki najbolji, imaju najbolje motore, transmisiju i upravljanje od svih velikoserijskih marki. Uz to su neki od modela bili najbolji primjeri automobilskog dizajna. Nova dizajnerska filozofija koju vodi njihov sef za dizajn Chris Bangle je kontraverzna, ali popravljaju se (aktuelna serija 3 kupe izgleda fenomenalno). O Audiju sam vec dosta rekao.Citizen-X wrote:Jos samo da se doda Golf, Mercedes i eto ga - lista zelja prosjecnog bosancaBetter Man wrote:Za te be možda jeste car brand no. 1 BMW, ali ne i za Njemački autobild, za njih je to Mazda ili preciznije Mazda 6.Maystor wrote:Naravno da se oko dizajna moze raspravljati beskonacno. Meni je audi pravo dobar po tom pitanju vec duze vrijeme, jer ne izvodi gluposti i karefeke na autima. U principu nisu zajebali ni jedno auto koje su izbacili u zadnjih nekoliko godina. A5 izgleda fenomenalno, a meni licno se ne svidja straznji kraj modela o kojem govori Citizen.
Hvala na slikama A5 - nadam se da onaj crveni interior dolazi i na ostalim modelima a ne samo na S5Maystor wrote:Nisam rekao nista o golfu i mercedesu, a ako zelis polemisati, iznesi argumente, a ne ovakve floskule. BMW je tehnicki najbolji, imaju najbolje motore, transmisiju i upravljanje od svih velikoserijskih marki. Uz to su neki od modela bili najbolji primjeri automobilskog dizajna. Nova dizajnerska filozofija koju vodi njihov sef za dizajn Chris Bangle je kontraverzna, ali popravljaju se (aktuelna serija 3 kupe izgleda fenomenalno). O Audiju sam vec dosta rekao.Citizen-X wrote:Jos samo da se doda Golf, Mercedes i eto ga - lista zelja prosjecnog bosancaBetter Man wrote: Za te be možda jeste car brand no. 1 BMW, ali ne i za Njemački autobild, za njih je to Mazda ili preciznije Mazda 6.
ma V8 je odlican motor, ne znam mozda znate ali je hamann u Frankfurtu predstavio svoju M3 sa V10 motorom iz M5elixiaboy wrote:ma kakav A5/S5 zaboravite to,
ukljucite zvucnike, pojacajte do kraja i kliknite ovdje http://www.autojunk.nl/clips/view/132420