NOVI AUDI A3

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

_mufljuz_

#26 Re: NOVI AUDI A3

Post by _mufljuz_ »

ma nije :mrgreen:
Optimist

#27 Re: NOVI AUDI A3

Post by Optimist »

Fakat, zasto dati 40k KM za Golfa sa pocetnim dizel motorom i solidnom opremom pored Leona sa top motorom i rekao bih u najmanju ruku jednakom ako ne i vecom opremom, kad su ova dva modela 95% ista. :roll:
sema911s

#28 Re: NOVI AUDI A3

Post by sema911s »

Optimist wrote:

Fakat, zasto dati 40k KM za Golfa sa pocetnim dizel motorom i solidnom opremom pored Leona sa top motorom i rekao bih u najmanju ruku jednakom ako ne i vecom opremom, kad su ova dva modela 95% ista. :roll:
pa kada si dasa u mahali(radis u drzavnoj sluzbi) i nije isto kada se vozis u seat leonu(kojeg vecina komsija nezna ni da izgovori kako treba) i u golfu 7 jos ako je dizel,. i ako ti je 49kuka sve zene u tvome kraju ce da ti daju,.,. ps,,.,jos akko mijenjas golfove kako izlaze i imas kucu na dvije vode ma nema ti kraja pp ko u prici,.,.,
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#29 Re: NOVI AUDI A3

Post by mk ultra »

Optimist wrote: Fakat, zasto dati 40k KM za Golfa sa pocetnim dizel motorom i solidnom opremom pored Leona sa top motorom i rekao bih u najmanju ruku jednakom ako ne i vecom opremom, kad su ova dva modela 95% ista. :roll:
mehanika jeste ista za motore sa istim kodom
oprema i mogućnosti koje se mogu doplatiti na Audi A3 se ne mogu porediti sa Leonom ili Golfom

detalji su od kljucne vaznosti za cijenu
eto npr. S line znakić na volanu, čije su dimenzije 3cm x 2cm, košta 30€ :wink:
i još naravno što audi ima neke motore koji se značajno razlikuju od ostatka VAG.grupe - npr motor iz S3 2.0TFSI dijeli skoro samo blok sa ostalim 2.0TFSI motorima iz VAG.a

Ali Audi A3 1.6 TDI osrednje opremljen nema smisla
_mufljuz_

#30 Re: NOVI AUDI A3

Post by _mufljuz_ »

bogumi dase ne vozaju narodni vagen on fino kupi za te pare solidno ocuvanog maseratija ili pak dobar Jaguar XJR ili X-Type i nesto nadoplati :mrgreen: - par koka kad sam rekao da cu da uzmem Jaguar - dobio sam feedback kad ga nabavis dacu ti i da mi ne trazis :mrgreen: bo te golf :mrgreen: jos dobijes kozu masiranih krava hranjenih pivom, drvo, slovo J na mjenjacu.... :mrgreen: (zna se sto) :mrgreen:

samo je malo zajebano zitigu u njima zbog gigantskog tunela koji nosi kardan kojeg vrti par stotina konjskih snaga

:mrgreen:

bo vas golf....

cuj dase vozaju golfa :lol: koga ja vidim u novijim golfovima to su redovno ficfirici, klosari, hadalji,poluretardi,wannabe dase :mrgreen:

a za onaj Leon sa oglasa gore :thumbup: grafika svjetala, grafika instrument table, motor zvijer.... :thumbup: i - drugaciji je od ostalih :thumbup:
avantgarde

#31 Re: NOVI AUDI A3

Post by avantgarde »

ne ocekujte da ce audi 3 pojeftinit,nema sanse,tek ce se to desit kad se lose prodaje ali i tada ce to biti tako upakovano da audi opet cijenom bude iznad-recimo golfa..uglavnom to se radi nekom prodajnom "muljazom" ili drugacijim sistemom financiranja,uglavnom kupac opet ostane kraci,kako god da okrenes(napisu autu otpozadi recimo-edicija a3,a izbace neku skuplju opciju da s eskoro ne primijeti i ako spuste nesto sitno)...niko nema nista nikom za pokloniti,to nek vam bude jasno..
produkt-nisa(nisha) je vrlo vrlo tijesna ali ipak jasno definisana i svako ima svoje mjesto i svaki auto "mora" da brani svoje cjenovno i imidz-mjesto,prvo imidz diktira cijenu,pa tek onda opcije...tek za sitnicu ispod audija 3 je golf pa skoda,seat,reno itd...
iznad a3 za "konjski nokat" je a4,bmw 3 ili mb c klasa itd...spektar cijena je maksimalno podijeljen i svako ima svoje vrlo malo mjesto u njemu..svi ovi proizvodjaci auta imaju vrlo vrlo malo cjenovnog prostora po kojem mogu i smiju da se krecu a da budu konkurentni i ne propadnu...neko rece da a3 ima svoj imidz iako on mozda i nije kvalitetniji po svaku cijenu od nekih drugih,ali on mora da drzi tu cijenu..to je zakon trzista..
Frutek

#32 Re: NOVI AUDI A3

Post by Frutek »

Od compact vozila, A3 je sigurno najkvalitetniji ako pričamo o ponudi motora i završnoj unutrašnjoj obradi. Golf najprecjenjeniji, tj. najskuplji. Što opet ne znači ni da je A3 pošteno pozicioniran sa cijenom jer se za te pare mogu kupit mnoge limuzine srednje klase sa odličnom opremom.

Kad vidim Golfa TDI sa cijenom od 45.000 km ili A3 TDI od 51.000 km, kosa mi se digne na glavi. Ta auta jednostavno ne vrijede tog novca, al mi stalno zaboravljamo da je njima BiH 0,0001% sveukupnog tržišta i njih živo zaboli jel nama to skupo ili koliko bošnja će kupit to auto, a koliko neće.

Svi sad igraju globalno. Audi što recimo ne ispuni u Europi, nadoknadi, pa i premaši prodajom u Kini. Cijene su takve kakve jesu, ko ima i voli, kupiće, ko nema...Kao i sa svime ostalim u životu...E sad šta se isplati, a šta ne, e o tom bi se moglo 2 dana raspravljat...
Mr.Fundamental

#33 Re: NOVI AUDI A3

Post by Mr.Fundamental »

milojicabrzi wrote:Vidim po novinama, da je Audi izbacio novu trojku, koja je u limuzinskoj verziji, za razliku od ranijeg hatchback-a.
Izgleda solidno, ima 425 litara gepeka sve u svemu, sasvim ok.

Izgleda da se i Audi gura u ovu grupu pristupacnih trovolumenskih limuzina, koje su na nasem trzistu dosta popularne, ali u odnosu na Fluenca, Citroen Elysee, Peugeota 301, malo ga *ebe cijena.

Najjeftiniji je benzinac cca 38 000 KM, dok se ovi kod drugih proizvodjaca guraju uspjesno od 21-25 hiljada.

Shvatam da je Audi auto vise klase i standarda, ali zar ne bi bilo bolje, da pokusaju napraviti cijenovni iskorak, reducirati troskove, pa spustiti cijenu na cca 30-32 hiljade KM ali da bude bez skupih dodataka i opreme, koji dizu cijene u nebesa(npr. sa opcijom kao sto je to Megan uradio sa Generation verzijom za istocna trzista).

Priblizili bi Audija srednjoj gradjanskoj klasi, a auto je tog tipa da je mnogim ljudima na ovim prostorima neostvaren san.

Sta mislite, da li bi takav audi imao bolju prodju na trzistu Istocne Europe, ili bi to bila trzisna fula :D
Pogrešno si drug skontao namjenu i cilj ovog auta. A3 sedan nije kreiran kako bi bio pristupačna limuzina za zemlje u razvoju, on je prije svega napravljen za tržišta SAD-a i Kine, pa zatim Rusije i ostalih zemalja gdje su sedani mnogo popularniji od hatchbacka. Npr. u SAD-u je Jetta mnogo popularnija od Golfa samo zato jer ima guzu. Isti je slučaj sa A3 hatchom, koji zbog svoje koncepcije ne može na takvim tržištima ostvariti bog zna kakve prodajne rezultate. I tu stupa na scenu A3 sedan, koji je zadužen da se A3 i na tim tržištima fino prodaje. Njegova jedina sličnost sa autima koje si nabrojao je koncepcija, dok je cilj skroz drugi.

A ako gledamo razvijena tržišta, ovo je i jeste auto sa srednju građansku klasu. Za SAD ova cijena nije ništa posebno, drugo je što je kod nas, nažalost, takvo stanje da je i ovo preskupo.
milojicabrzi

#34 Re: NOVI AUDI A3

Post by milojicabrzi »

Mr.Fundamental wrote:Pogrešno si drug skontao namjenu i cilj ovog auta. A3 sedan nije kreiran kako bi bio pristupačna limuzina za zemlje u razvoju, on je prije svega napravljen za tržišta SAD-a i Kine, pa zatim Rusije i ostalih zemalja gdje su sedani mnogo popularniji od hatchbacka. Npr. u SAD-u je Jetta mnogo popularnija od Golfa samo zato jer ima guzu. Isti je slučaj sa A3 hatchom, koji zbog svoje koncepcije ne može na takvim tržištima ostvariti bog zna kakve prodajne rezultate. I tu stupa na scenu A3 sedan, koji je zadužen da se A3 i na tim tržištima fino prodaje. Njegova jedina sličnost sa autima koje si nabrojao je koncepcija, dok je cilj skroz drugi.

A ako gledamo razvijena tržišta, ovo je i jeste auto sa srednju građansku klasu. Za SAD ova cijena nije ništa posebno, drugo je što je kod nas, nažalost, takvo stanje da je i ovo preskupo.
Nema ljutnje, forum je mjesto za razmjenu misljenja :-D

Ne bih se bas slozio da je za ta trzista... Sedan je najpopularnije vozilo u Turskoj, tamo niko nece ni pogledati hatcha, ako nije velika razlika u cijeni. Za Kinu se takodjer slazem, od europskih auta, tamo skoro sva imaju limuzinsku varijantu (cak sam vidjao i Citroen ZX, sa dodatom "guzicom", a Jetta i Santana su skoro pa jedini od VW-a) ali oni ih u Kini i danas prave na temelju otkupljenih starih linija, kao sto u Juznoj Americi prave stare tipe VW-a.

Da je za uspjeh na trzistu SAD-a, ne bih se bas slozio, tamo ne prolaze puno europska auta, a ako ih i ima, to su uglavnom VW masine 2,5 + litara zapremine, pravljene za USA trziste.

Ako ikad budete u USA, obratite paznju na semaforima, da su 9 od 10 auta ljute benzinjare, a klokotanje diesela, cujes samo kad stane autobus ili kamion :D

Da se razumijemo, bio sam u ovim zemljama, ne pricam ti napamet.

Tu ne vidim bas ovog Audija, sa ovom motorizacijom i konceptom, pa ipak mislim da mu je ciljano trziste Europa, eventualno Rusija.

Sve kompanije prave eksperimente, pa tako imamo Mercedes A klase, koji izlazi iz stereotipa klasicne Mecke- sa cetvoro vrata i velicinom omanje garsonjere, Audi A2, koji je iskakao iz sablona Audija kao crnih, velikih poslovnih limuzina, Alfa Romeo poceo praviti karavane :):) a ne auta na liniji zujalica na tragu kupe-dvosjeda, svi oni traze auto, koje ce napraviti "bum" u prodaji.

Osobno mislim, da bi im efektnije bilo da su ovu 3-cu priblizili kupcima pliceg dzepa i primakli audi siromasnijim kupcima.

Marka auta, obicno ide uz tradiciju neke porodice (ima prica iz '70-ih, da k'o jednom peugeota provoza, zna se zaljubiti u to auto, pa nista drugo ne voza, o "alfistima" da ne govorim :) ), a da bi se neko "nakacio" na Audi, treba mu biti dostupan,pa bi sadasnji kupac jeftinijeg A-3, za 10 godina, bio ozbiljni porodicni covjek, kupac A-4 karavana i tako dalje.

Ili mozda Audi vecima svoju poziciju na trzistu, pa mu to ne treba, mada svakome u auto-industriji dobro dodje koji procenat prodaje vise, u ovim teskim vremenima. Ali opet kazem, to je samo moje misljenje :mrgreen:
Frutek

#35 Re: NOVI AUDI A3

Post by Frutek »

Mr.Fundamental wrote: A ako gledamo razvijena tržišta, ovo je i jeste auto sa srednju građansku klasu. Za SAD ova cijena nije ništa posebno, drugo je što je kod nas, nažalost, takvo stanje da je i ovo preskupo.
50.000 km koliko je prosječna cijena sa solidnom opremom ovog auta je skoro $34.000. Uopšte se ne slazem s tvojom tvrdnjom da to njima nije ništa posebno, naprotiv! Pa tamo je Golf GTI najnoviji sa full opremom 25-26.000$. U Europi je duplo skuplji. Nissan 370Z, full, oko $28.000 (u EU trostruko skuplji). Passat, full, oko $25.000. O japanskim automobilima da ne govorim, u rangu $25.000 možeš i neke SUV-ove naći, a to ameri vole, što veće i što jači motor.

Ako budu išli u USA sa ovom cijenom što nas klepaju (u Europi), u Americi nemaju šta tražit. I onda kažu ameri glupi, dodje Ford i prodaje nam auta trostruko skuplje nego u Americi, 80% profita im dolazi iz Europe, samo 20% iz USA, a američki brand :-)

Pa šta misliš što su zabranili uvoz auta iz USA?! Fola neka emisija plinova, malo morgen. Ljudima se isplatilo da plate i transport i porez i carinu, pola Sarajeva za godinu dana izgledalo ko Detroit od SUV-ova, Chevroleta, Dodge-va, Nissana, Cadillaca itd itd. Ugrožavalo je to domaću prodaju i redovne klepe koje ovaj napaćeni narod dobija gdje god se okrene...
Mr.Fundamental

#36 Re: NOVI AUDI A3

Post by Mr.Fundamental »

milojicabrzi wrote:
Mr.Fundamental wrote:Pogrešno si drug skontao namjenu i cilj ovog auta. A3 sedan nije kreiran kako bi bio pristupačna limuzina za zemlje u razvoju, on je prije svega napravljen za tržišta SAD-a i Kine, pa zatim Rusije i ostalih zemalja gdje su sedani mnogo popularniji od hatchbacka. Npr. u SAD-u je Jetta mnogo popularnija od Golfa samo zato jer ima guzu. Isti je slučaj sa A3 hatchom, koji zbog svoje koncepcije ne može na takvim tržištima ostvariti bog zna kakve prodajne rezultate. I tu stupa na scenu A3 sedan, koji je zadužen da se A3 i na tim tržištima fino prodaje. Njegova jedina sličnost sa autima koje si nabrojao je koncepcija, dok je cilj skroz drugi.

Nema ljutnje, forum je mjesto za razmjenu misljenja :-D

Ne bih se bas slozio da je za ta trzista... Sedan je najpopularnije vozilo u Turskoj, tamo niko nece ni pogledati hatcha, ako nije velika razlika u cijeni. Za Kinu se takodjer slazem, od europskih auta, tamo skoro sva imaju limuzinsku varijantu (cak sam vidjao i Citroen ZX, sa dodatom "guzicom", a Jetta i Santana su skoro pa jedini od VW-a) ali oni ih u Kini i danas prave na temelju otkupljenih starih linija, kao sto u Juznoj Americi prave stare tipe VW-a.

Da je za uspjeh na trzistu SAD-a, ne bih se bas slozio, tamo ne prolaze puno europska auta, a ako ih i ima, to su uglavnom VW masine 2,5 + litara zapremine, pravljene za USA trziste.

Ako ikad budete u USA, obratite paznju na semaforima, da su 9 od 10 auta ljute benzinjare, a klokotanje diesela, cujes samo kad stane autobus ili kamion :D

Da se razumijemo, bio sam u ovim zemljama, ne pricam ti napamet.

Tu ne vidim bas ovog Audija, sa ovom motorizacijom i konceptom, pa ipak mislim da mu je ciljano trziste Europa, eventualno Rusija.

Sve kompanije prave eksperimente, pa tako imamo Mercedes A klase, koji izlazi iz stereotipa klasicne Mecke- sa cetvoro vrata i velicinom omanje garsonjere, Audi A2, koji je iskakao iz sablona Audija kao crnih, velikih poslovnih limuzina, Alfa Romeo poceo praviti karavane :):) a ne auta na liniji zujalica na tragu kupe-dvosjeda, svi oni traze auto, koje ce napraviti "bum" u prodaji.

Osobno mislim, da bi im efektnije bilo da su ovu 3-cu priblizili kupcima pliceg dzepa i primakli audi siromasnijim kupcima.

Marka auta, obicno ide uz tradiciju neke porodice (ima prica iz '70-ih, da k'o jednom peugeota provoza, zna se zaljubiti u to auto, pa nista drugo ne voza, o "alfistima" da ne govorim :) ), a da bi se neko "nakacio" na Audi, treba mu biti dostupan,pa bi sadasnji kupac jeftinijeg A-3, za 10 godina, bio ozbiljni porodicni covjek, kupac A-4 karavana i tako dalje.

Ili mozda Audi vecima svoju poziciju na trzistu, pa mu to ne treba, mada svakome u auto-industriji dobro dodje koji procenat prodaje vise, u ovim teskim vremenima. Ali opet kazem, to je samo moje misljenje :mrgreen:
Mislim da se mi nemamo šta slagat ili ne slagat oko toga za koja je tržišta, kada je sam Audi u službenom saopštenju prilikom predstavljanja A3 sedana rekao da su primarna tržišta SAD, Kina i Rusija, pa onda sve ostalo :) Nema tu puno pameti, na tržištima gdje ne prolazi hatch, tu je sedan kako bi porasla prodaja. Jeftinija izvedba nije jer je i skuplji u odnosu na Sportback, i svu tehnologiju koju ima SB ima i sedan. Prošle godine je npr. u SAD-u prodato 170 000 Jetta naspram 40 000 Golfova. Audi uopšte ne nudi A3 hatch u SAD-u, baš kao što ni Mercedes ne prodaje A-klasu, nego nudi samo CLA (koji je konkurent A3 sedanu). Ili npr. kao što Honda u SAD-u prodaje Civic sedana, a u Evropi Civic hatcha, ili npr. u Evropi je Auris mnogo popularniji od Corolle, a u SAD-u Aurisa nema nikako dok Corolla odlično stoji. O tome ti pričam. Hoće li se on dobro prodavati ili neće, hoće li u njega staviti motore veće kubikaže na koje se Ameri pale, to je već druga tema. Sigurno je da će pogurati prodaju i u Evropi, ali omjer prodatih hatch/sedan neće biti kao na tržištima gdje je sedan popularniji, gdje će procentualno mnogo više uticati na rast prodaje.

Audi nije tip proizvođača koji će ponuditi jeftino auto za kupce plićeg džepa, baš kao što ti to neće uraditi ni BMW ni Merc. Nit ima potrebe za tim, jer u koncernu imaš od njega jeftiniju Octaviju i Jettu, ili još jeftinije Rapida i Toleda. Možda bi mi svi više volili da su jeftiniji, ali kao što ti Bentley neće htjeti prodati Continentala za 100.000KM, tako ni Audi neće nikad prodavati nov kompakt za 25.000.

@Frutek, pogrešno si me razumio. Ja nisam upoređivao njegovu cijenu sa ostalim autima, nego kažem da je sa tom cijenom dostupan za srednju građansku klasu, ne samo u SAD-u nego i u zapadnoj Evropi. Auta sa tom cijenom su procentualno dostupnija mnogo širem krugu ljudi, nego kod u Bosni. Kod nas je situacija drugačija i ko može izdvojiti 40k-50k KM za auto, smatra se izuzetno dobrostojećim. Mislim da se još uvijek ne znaju cijene za A3 sedan u SAD, ali moguće je da sa dobrom opremom i motorom bude koštao oko 34k dolara jer početna cijena Merca CLA je 29k. A da li vrijede toliko pokazat će tržište. Ako ne vrijede toliko, slabo će se prodavati.
Tuzla111

#37 Re: NOVI AUDI A3

Post by Tuzla111 »

ma kako ce audi i seat biti isto. To samo mogu pricati ovi sto nisu vozili audi nikad.
Motor moze biti isti al ne znaci da je auto isto.
Pa ugradjuju se isti motore i kod drugih proizvodjaca u razlicita auta, toyota i lexus npr, honda u acura, nissan i infiniti itd.
Cijene nisu visoke bez razloga, citroen, renault i audi ne isu skupa nikako.
avantgarde

#38 Re: NOVI AUDI A3

Post by avantgarde »

vozajte bmw i mb pa cete sigurno znat sta imate pod haubom motora,ovo sa audijem,nikad se ne zna sta bi co'jek da misli,da li vozi audija ili pasata,ili mozda seata i skodu?!.. ;-) :D :lol:
milojicabrzi

#39 Re: NOVI AUDI A3

Post by milojicabrzi »

Mr.Fundamental wrote:islim da se mi nemamo šta slagat ili ne slagat oko toga za koja je tržišta, kada je sam Audi u službenom saopštenju prilikom predstavljanja A3 sedana rekao da su primarna tržišta SAD, Kina i Rusija, pa onda sve ostalo
Heh, i ja sam sebi primarno zacrtao da opalim Staniju, a hocu li kad uspjeti, to je pitanje 8-) :-D
Zatamnjena stakla

#40 Re: NOVI AUDI A3

Post by Zatamnjena stakla »

50 somova, daj ba. Preskupo je ovo. Đeš dat' te pare za auto.
golfiista

#41 Re: NOVI AUDI A3

Post by golfiista »

PA vidi u Leona unutrašnjosti, multimedijalni dio kao radio iz pedesetih godina .

http://www.pik.ba/artikal/8581826/novi- ... -0-tdi-fr/

da povratiš.
Frutek

#42 Re: NOVI AUDI A3

Post by Frutek »

golfiista wrote:PA vidi u Leona unutrašnjosti, multimedijalni dio kao radio iz pedesetih godina .

http://www.pik.ba/artikal/8581826/novi- ... -0-tdi-fr/

da povratiš.
Slažem se, ne samo da nisu ništa posebno poboljšali enterijer, nego su sjebali i vanjski dizajn u odnosu na Leona 1P. Ma pitanje je vremena kad će i VW dignut ruke od njih...
citroen xm

#43 Re: NOVI AUDI A3

Post by citroen xm »

Pa VW im je i izdiktirao takav dizajn. Ništa oni sami ne odlučuju.
Frutek

#44 Re: NOVI AUDI A3

Post by Frutek »

citroen xm wrote:Pa VW im je i izdiktirao takav dizajn. Ništa oni sami ne odlučuju.
Mislim da to nije istina. Diktira im sve osim dizajna, tj. diktira im mehaniku, motorizaciju, marketing i cjenovnu politiku, al mislim da je dizajn ostao u rukama španaca. Svejedno, konkurencija ne miruje, svi rade na tome da dignu prodaju, povećaju popularnost svojih modela, a Seat se godinama ne snalazi na tržištu. Mnogi modeli su im bili čisti promašaji, a godinama su ih vadili samo Ibiza i Leon (2005-2012). Ovaj novi sa oglasa je FR, onaj obični je po meni sranje, iz svih uglova djeluje kao Ibiza, nema distinkcije a to, vjerovali oni ili ne, igra ulogu kod kupaca. Svi misle da je dovoljno dodati samo LED prednja svjetla, LED štopke i wholaaah, auta će se sama prodavati...Ehhh...
johntra

#45 Re: NOVI AUDI A3

Post by johntra »

da je tako loše, ne bi skočila prodaja novog Leona za 40 posto, a evo stiže im i karavan...to je samo potvrda, da ljudi vole funkciju ispred dizajna, nažalost...
Frutek

#46 Re: NOVI AUDI A3

Post by Frutek »

Ti brojevi su i mogli ići samo gore. Pa jel bezveze Leon nov prošle godine koštao 12-13k eura?! Sigurno jer se super prodavao. Dizajn je glavni adut Leona, jer im je ciljana demografija mladja raja, 18-35 godina. Oni sigurno imaju funckionalnost na prvom mjestu...btw, Seat Leon je godinama bio jedan od najtuniranijih hatcheva u EU.
citroen xm

#47 Re: NOVI AUDI A3

Post by citroen xm »

Ma seat je odavno izgubljen u prostoru i vremenu. Prvo je radio licencirane fiate, onda kada ga je kupio VW bio je neuspješna kopija Alfe, a sada pokušavaju nešto drugo što teško da će ih izvući.
Frutek

#48 Re: NOVI AUDI A3

Post by Frutek »

citroen xm wrote:Ma seat je odavno izgubljen u prostoru i vremenu. Prvo je radio licencirane fiate, onda kada ga je kupio VW bio je neuspješna kopija Alfe, a sada pokušavaju nešto drugo što teško da će ih izvući.
:thumbup:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#49 Re: NOVI AUDI A3

Post by mali_milojica »

Seatov najveci problem je ograniceno trziste gdje se on jedino uspijeva prodati u prilicno solidnom broju. Spanija,jos malo jug Evrope i to je to. Ostalo,nema ga na mapi sa prodajnim rezultatima. A svi znamo da je jug Evrope najvise pogođen recesijskom krizom sto je dovelo do toga da samo tone i tone. Da bi se prodavao u drugim dijelovima,po meni bi morao imati nizu cijenu,u rangu oko Hyundai-a i KIA. Ne moze biti tu negdje sa Skodom.
Frutek

#50 Re: NOVI AUDI A3

Post by Frutek »

Sve je tačno što si napisao, samo da dodam da se prodaje i u arapskom dijelu svijeta. Doduše, tu prodaju samo Leona Cupru, donekle i Leon FR, a i to im je ajmo reći, skromna prodaja. Ostali modeli seata tamo ne postoje...
Post Reply