Nakon što se posle x&y moralo dugo čekati na njihov novi album, sada se situacija drastično mijenja i novi album izlazi "uskoro". Također, za kraj ove godine je najavljen izlak i EP-a pod nazivom ‘Prospekts March’. Šta vi mislite o ovome i koja su vaša očekivanja? Ja se nadem da će biti bolji od Viva la vida koji za mene dosta lošiji u odnosu na protekle albume.
Kompletan tekst o ovome može se pročiatati na ovom linku http://britmusicscene.com/coldplay-conf ... g-in-2009/
Novi album Coldplaya krajem 2009.
Moderator: _BataZiv_0809
- Better Man
#2 Re: Novi album Coldplaya krajem 2009.
Nikakva, jer su oni meni u odnosu na Radiohead, Mogwai, Travis, Teenage Funclub, Belle And Sebastian itd. žešće sranje.
- tovarish
#3 Re: Novi album Coldplaya krajem 2009.
Eh, pa u članku se ne spominju nazivi pjesama, ali još nije sigurno koje će se pjesme naći na novom albumu. U članku se navodi mogućnost da će te preostale pjesme na EP, a za novi album će biti pripremljene potpuno nove pjesme, mada se spominje i ta opcija koju si naveo.kurt cobain wrote:Šta da ti kažem, aktuelni album Viva la Vida or Death and All His Friends slušam po cijeli dan, jer je jednostavno više nego odličan zaslugom producenta koji je radio i sa U2, Brian Eno. Novi album donosi 8 pjesama, to je ono što nije stalo na ovaj album, što znači da neće puno bježati od stila koji preovladava na Viva la Vida i sigurno neće biti iznanađenja.
Uglavnom čekam da izađe i da se oduševim kao i sa aktuelnim albumom.
Nisam pročitao taj članak, ne znam da li je tu popis pjesama, ako se ponavljam, ispričavam se:)
Life In Technicolor II
Postcards From Far Away
Glass Of Water
Rainy Day
Prospekts March/Poppyfields
Lost +
Lovers In Japan (Osaka Sun mix)
Now My Feet Won't Touch The Ground
Pozdrav
- Lauryn Hill
#4 Re: Novi album Coldplaya krajem 2009.
Wow, to je bilo brzooo
Moram reci da mi je dosta drazi (i bolji IMO) "X&Y" nego " Viva La Vida Or Death And All His Friends" album.
Moj najdrazi njihov album je definitivno "A Rush of Blood to the Head"!!!!!
Moram reci da mi je dosta drazi (i bolji IMO) "X&Y" nego " Viva La Vida Or Death And All His Friends" album.
Moj najdrazi njihov album je definitivno "A Rush of Blood to the Head"!!!!!
- tovarish
#5 Re: Novi album Coldplaya krajem 2009.
Pa o tome ti i govorim. I u ovom tvom članku se napominje da su to pjesme za EP koji izlazi već u decembru ove godine, a "pravi" album tek iduće godine (2009) i to će biti sasvim nešto drugo. A ono što nisam znao, a pročitao sam sad u ovom tvom članku da je još jedan EP planiran i to za novembar.kurt cobain wrote:Moj izvor je muzika.hr pogledaj clanak na http://www.muzika.hr/default.aspx?id=17758
Pozdrav
Znači, da rezimiramo:
Novbembar 2008 - Lost (EP)
Sljedeće pjesme:
1. Lost! (album version)
2. Lost? (acoustic version)
3. Lost@ (live at Chicago)
4. Lost+ (with Jay-Z)
Decembar 2008 - Prospekts March (EP)
Sljedeće pjesme:
Life In Technicolor II
Postcards From Far Away
Glass Of Water
Rainy Day
Prospekts March/Poppyfields
Lost +
Lovers In Japan (Osaka Sun mix)
Now My Feet Won't Touch The Ground
Kraj 2009 - potpuno novi LP
- tovarish
#6 Re: Novi album Coldplaya krajem 2009.
No frkskurt cobain wrote:![]()
Ja sam pogresno procitao godinu. Izvini.
![]()