Nove zimske gume
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
bain
#1 Nove zimske gume
Zdravo,
po prvi put sam na ovom forumu.
Molim sve one koji mi mogu pomoći da se odlučim oko zimskih guma.
Zna li iko kakva je ili imali je uopšte razlike u gumama
GOODYEAR ULTRAGRIP 7 i
DUNLOP WINTER SPORT 3D
Profil 205/55/16
Mislim da su i sa cijenom iste
Unaprijed hvala.
GOODYEAR ULTRAGRIP 7 i
DUNLOP WINTER SPORT 3D
Profil 205/55/16
Unaprijed hvala.
- 68847
Tacno a i nije. Problem sirokih guma. Da su uze bila bi to prava stvar.
S tom sirinom nijedna guma vise nije zimska u pravom smislu rijeci, vec guma koja dobro drzi ili ne.
Ipak, vozim na UG7 i moram priznati da je dobra iako mi druga sprava s Savinom 155-icom dere kao da si na suhom asfaltu.
S tom sirinom nijedna guma vise nije zimska u pravom smislu rijeci, vec guma koja dobro drzi ili ne.
Ipak, vozim na UG7 i moram priznati da je dobra iako mi druga sprava s Savinom 155-icom dere kao da si na suhom asfaltu.
-
ado-šampion
Ako nije kasno, već je bila tema na ovom forumu za tu dimenziju i zaključak je da su Pirelli zimske gume dosta skupe, najbolja opcija je UG7 kod Huge u Kiseljaku.
-
gumifufna
Dobre su obadvije gume.bain wrote:Zdravo,
GOODYEAR ULTRAGRIP 7 i
DUNLOP WINTER SPORT 3D
Profil 205/55/16
Unaprijed hvala.
Bitno je da su nove i da su proizvedene u ovoj godini jer guma gubi svoj kvalitet i ako lezi u lageru.Zato obrati paznju kod kupovine na datum proizvodnje.Na jednoj strani gume pise DOT i tri broja(broj je utisnut u gumi).Prva dva broja su sedmice u godine i treci broj je godina.Npr. DOT 147
znaci 14 nedelja 2007.Gledaj samo da je zadnji broj 7
- fantom slobode
e ovo bi zgodna informacija.dr.iver wrote:dot oznaka ima cetiri cifre
prve dvije sedmica u godini
druge dvije godina
npr 1107
jedanaesta sedmica 2007-me godine
-
ado-šampion
Glede DOT oznake, gledaj da nisu starije od 6 mjeseci. Inače, najveći proizvođači guma se slažu da pravilno skladištena guma zadržava svojstva nove i do 5 godina. Ali haj ti znaj kako je naši prodavači skladište.
- beco
Imali ko da preporuci dobre zimske gume velicine 165 R15 70. Ja sam pravo imao lose iskutvo sa savinim S3 gumam, ne toliko na snjiegu koliko na kisi, na kisi su ne grozne nego opasne po zivot, posebno ko nema ABS. Ako mislite koristiti S3 citavu godine, onda racunajte da ih mjenjate svake godine ili makimalno svake 2 godine, jer se ljeti trose kao lude.
-
ibro dirka
Ima li sta da je dobro ponajprije na snijegu, a nije lose ni na makadamu, blatu, kisi, suhom?
Ove Goodyear UG7 bar naizgled pasu, izgleda da su markirane M+S... Cini mi se da sam ih prije nekoliko godina imao na jednom drugom autu (mozda prethodna generacija ovih guma) i nisu bile lose.
Ima li ko iskustva sa Nokian WR "All-Weather Plus", Bridgestone Blizzak WS-50, ili Michelin X-Ice?
Trebaju mi dimenzije 175/70-R13 (Lada Niva). Cijena i trajnost nisu toliki problem.
Hvala!
Ove Goodyear UG7 bar naizgled pasu, izgleda da su markirane M+S... Cini mi se da sam ih prije nekoliko godina imao na jednom drugom autu (mozda prethodna generacija ovih guma) i nisu bile lose.
Ima li ko iskustva sa Nokian WR "All-Weather Plus", Bridgestone Blizzak WS-50, ili Michelin X-Ice?
Trebaju mi dimenzije 175/70-R13 (Lada Niva). Cijena i trajnost nisu toliki problem.
Hvala!
-
Mason
pitanje jedno pred zimske dane:
na auto imam 205/55/16 naravno za zimu bih presao na 15ke felge.
Gume nije toliki mi problem naci, i znam koje cu uzeti. Drugi je problem sto felge nigdje (one ruzne, celicne) ne mogu da nađem. Reanult Megane, 2003, benzinac je u pitanju...u salonu su felge 136KM komad sto mi se cine bas previse...na auto otpadima sam bio, ali nigdje da nađeš felgu za megane 2003 na ovamo...u biti razlika je u sarafu tamo vamo, po pola centimetra...
na auto imam 205/55/16 naravno za zimu bih presao na 15ke felge.
Gume nije toliki mi problem naci, i znam koje cu uzeti. Drugi je problem sto felge nigdje (one ruzne, celicne) ne mogu da nađem. Reanult Megane, 2003, benzinac je u pitanju...u salonu su felge 136KM komad sto mi se cine bas previse...na auto otpadima sam bio, ali nigdje da nađeš felgu za megane 2003 na ovamo...u biti razlika je u sarafu tamo vamo, po pola centimetra...