Pisao je prije oko 20 godina. Mozda je se tinta u sveskama izbrisala, posto nisu najkvalitetnije, ni sveske, ni tinte od hemijskih olovaka.Ma i radne akcije ako treba osmislit, ko moze da to pomogne sve tokom njih. Imam ideju staru o tome oko 20 godina. Za te ucesnike u radnim akcijama bi se naknada isplatila u vidu obaveznica. Znaci smjestaj obezbjedzen, hrana, mozda nesto i para, a ostalo ili sva naknada u vidu obaveznica.
Sad cu da postavim to temu u obliku ideje.
Evo:
Nove radne akcije i zaposljavanje nezaposlenih
utorak, 8. oktobar 2024.
14:12:46
Radne akcije ako treba osmislit, ko moze da pomogne sve tokom njih. Imam ideju staru o tome oko 20 godina. Za te ucesnike u radnim akcijama bi se naknada isplatila u vidu obaveznica. Znaci smjestaj obezbjedzen, hrana, mozda nesto i para, a ostalo ili sva naknada u vidu obaveznica.
Dzaba niko ne bi te radne akcije radio, dobili bi svi naknadu u vidu obaveznica koje bi se isplatile nekad za 10+ godina.
Znaci smjestaj obezbjedzen, hrana obezbjedzena, nesto isplaceno bi bilo u vidu para tj dnevnica ali ne toliko, i resto u vidu obaveznica koje bi mogli ili prodati ili cekati isplatu istih od strane drzave.
Za sporedne poslove. Znam da je sad to u ovaj vakat neefikasno itd, ali za sporedne poslove sta znam. A da radna snaga s biroa za nezaposlene bi se mogla zaposliti i pokrenuti, pa nisu valjda svi na biroima za nezaposlene nekvalifikovani za ove poslove.
Naravno imajte u umu da je ovo stara ideja oko 20 godina. Za tih skoro 20 godina je se tehnoloski pravo uznapredovalo, usli smo u Industriju 4 i sl. Barem je ja tako zovem.
Na Tajlandu ili Vijetnamu smislili davno, i pisao sam u sveskama davno o tome kako s biroa mnoge lako zaposliti i kako su to oni rijesili. Znaci obuka itd, prekvalifikacija i sl, koju placa buduci poslodavac, a sto ne bi i drzava, moja preinaka te ideje sad, ako to moze da izfinansira, a buducem tom radniku, kad ga zaposle se malo umanjena plata daje jedno vrijeme dok neisplati se obuka itd, prekvalifikacija i sl.
Ne znam da li sam temu o tome pisao ovdje, u kompjuteru i izgleda da nisam.
Ne kazem mozda u danasnji vakat vjerovatno ovo ne moze 100% ali djelomicno sto da ne pokusati ako moze. Kazem ipak su sve to stare moje ideje oko 20 godina, 12 minimalno. Najproduktivnije razdoblje ideja koje sam dobio je bilo prije nekad davno odmah nakon skole oko 2005 ili 2006 godine.
PS. Ovo boldirano mislim na to najvise sada, sta znam vjerujem da donekle i danas ovo moze, pogotovo ova ideja s Tajlanda, ne znam da li je njihova ideja orginalna.