jedino je tako moguce bespravnu gradnju u gradu-drzavi Sarajevu zaustaviti
Nove hidroelektrane u BiH, za ili protiv?
Moderator: anex
-
Ilija_Cvorovic
Gradnja jedne nove hidroelektrane je vec dovedena u pitanje, stanovnistvo Podrinjskog Kantona se negativno izjasnilo po pitanju planirane elektrane u Ustikolini.
Budale. Sta hoce oni? Da se spustaju na splavovima i gumama niz Drinu? Od toga se "moze" zivjeti.
-
zzzzz
A od hidroelektrane ce bas oni imati koristi....hoce ako se plucne bolesti racunaju u koristIlija_Cvorovic wrote:Gradnja jedne nove hidroelektrane je vec dovedena u pitanje, stanovnistvo Podrinjskog Kantona se negativno izjasnilo po pitanju planirane elektrane u Ustikolini.
Budale. Sta hoce oni? Da se spustaju na splavovima i gumama niz Drinu? Od toga se "moze" zivjeti.
Termoelektrana mozda nije nista bolja po pitanju zdravlja za lokalno stanovnistvo ali ipak uz to ide i 800 radnih mjesta u prosjeku, hidroelektrana 5-6
-
Ilija_Cvorovic
Kakve veze imaju plucne bolesti sa HE??? Mojne mi samo ponoviti onu suplju o magli.od hidroelektrane ce bas oni imati koristi....hoce ako se plucne bolesti racunaju u korist
Opstina ce dobijati 30% od zarade jer je tako po zakonu propisano. A ja vise volim pet HE nego da zivimo ko bijeda. Sto se mene tice ja sam ZA HE i TE i NE
- Alfons Kauders
opstina, kao i njeni gradjani, ce dobiti kurac.Ilija_Cvorovic wrote:Kakve veze imaju plucne bolesti sa HE??? Mojne mi samo ponoviti onu suplju o magli.od hidroelektrane ce bas oni imati koristi....hoce ako se plucne bolesti racunaju u korist
Opstina ce dobijati 30% od zarade jer je tako po zakonu propisano. A ja vise volim pet HE nego da zivimo ko bijeda. Sto se mene tice ja sam ZA HE i TE i NE
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Alfons Kauders wrote:opstina, kao i njeni gradjani, ce dobiti kurac.Ilija_Cvorovic wrote:Kakve veze imaju plucne bolesti sa HE??? Mojne mi samo ponoviti onu suplju o magli.od hidroelektrane ce bas oni imati koristi....hoce ako se plucne bolesti racunaju u korist
- Salko sto je u vodu skako
#9 Re: Peticija ZA HE
podrzavam pod uslovom da se grade najmanje 3 hidroelektrane...Bobi wrote:Nije zezancija...hajd ko je spreman da podrzi izgradnju HE?Forumasi sa suparnicke temene spamujte...
.
zivjela HE!!!!!
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Aha i jel imash kakvu "plucnu bolest" ?nevjestA wrote:opstina ce imati koristi od He, to je sigurno..gradjani slabo...evo ja imam HE ispod balkona pa placam najskuplju struju u EU...
Ako se zaposli 800 ljudi- dobro je
-
nevjestA
nemam, matere mi....niti mi ima iko u porodici..
al' sto jest jest struju placamo k'o da je zlato...
da samo hoce dobiti konkurenciju..odmah bih presla ma na yellow strom...
vise volim da neko iz BiH napravi He, vec neko iz Slovenije ili Hrvatske...a znam iz pouzadnih izvora da se Hrvati zanimaju i spremaju vec da se uvale u "nase pare" praveci nove HE, pa ljudi od dva zla hajde da izaberemo ono manje..
al' sto jest jest struju placamo k'o da je zlato...
da samo hoce dobiti konkurenciju..odmah bih presla ma na yellow strom...
vise volim da neko iz BiH napravi He, vec neko iz Slovenije ili Hrvatske...a znam iz pouzadnih izvora da se Hrvati zanimaju i spremaju vec da se uvale u "nase pare" praveci nove HE, pa ljudi od dva zla hajde da izaberemo ono manje..
-
nevjestA
gradjani svi od reda ce mozda dobiti qurac, ali opstine dobiju svoj dio kolaca e kako ih utrose( pare) to samo Bog dragi zna ..Alfons Kauders wrote:opstina, kao i njeni gradjani, ce dobiti kurac.Ilija_Cvorovic wrote:Kakve veze imaju plucne bolesti sa HE??? Mojne mi samo ponoviti onu suplju o magli.od hidroelektrane ce bas oni imati koristi....hoce ako se plucne bolesti racunaju u korist
- Alfons Kauders
treba, ali zato treba zauzvrat izvoziti dzihad !pitt wrote:ma jebo HEtreba i struju i vodu....i vazduh uvoziti od susjeda....zajedno sa svim ostalim.
pittko, sretna i tebi nova, sve najbolje !
- Alfons Kauders
neka, treba izvoziti, po mogucnosti u tvoju novu domovinu...pitt wrote:gdje ces domaci dragulj izvoziti:D:D
Hvala i tebi takodje.....ozenio se akobogda
zenim se cim nadjem kakvu s parama... jebo rad...
-
zzzzz
To je samo u slucaju da vam naprave termoelektranunevjestA wrote:opstina ce imati koristi od He, to je sigurno..gradjani slabo...evo ja imam HE ispod balkona pa placam najskuplju struju u EU...
Ako se zaposli 800 ljudi- dobro je
- chuchumbamayumbe
Beton, beton, samo beton...beton đeci treba...