Nove hidroelektrane u BiH, za ili protiv?

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
The_Fluid

Post by The_Fluid »

da se zazida Kozja cuprija te isti zid ojaca do stijena sa obje strane i podigne na visinu od 100 metara, zatim da se minira brana :D:D

jedino je tako moguce bespravnu gradnju u gradu-drzavi Sarajevu zaustaviti :D:D
zzzzz

Post by zzzzz »

Gradnja jedne nove hidroelektrane je vec dovedena u pitanje, stanovnistvo Podrinjskog Kantona se negativno izjasnilo po pitanju planirane elektrane u Ustikolini.

Ministar Heco je ljutito reagovao na ovu vijest, kaze "ako Gorazde nece, ima ko hoce HE"
Ilija_Cvorovic

Post by Ilija_Cvorovic »

Gradnja jedne nove hidroelektrane je vec dovedena u pitanje, stanovnistvo Podrinjskog Kantona se negativno izjasnilo po pitanju planirane elektrane u Ustikolini.

Budale. Sta hoce oni? Da se spustaju na splavovima i gumama niz Drinu? Od toga se "moze" zivjeti.
zzzzz

Post by zzzzz »

Ilija_Cvorovic wrote:

Budale. Sta hoce oni? Da se spustaju na splavovima i gumama niz Drinu? Od toga se "moze" zivjeti.
A od hidroelektrane ce bas oni imati koristi....hoce ako se plucne bolesti racunaju u korist :D

Termoelektrana mozda nije nista bolja po pitanju zdravlja za lokalno stanovnistvo ali ipak uz to ide i 800 radnih mjesta u prosjeku, hidroelektrana 5-6
Ilija_Cvorovic

Post by Ilija_Cvorovic »

od hidroelektrane ce bas oni imati koristi....hoce ako se plucne bolesti racunaju u korist
Kakve veze imaju plucne bolesti sa HE??? Mojne mi samo ponoviti onu suplju o magli.
Opstina ce dobijati 30% od zarade jer je tako po zakonu propisano. A ja vise volim pet HE nego da zivimo ko bijeda. Sto se mene tice ja sam ZA HE i TE i NE :)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Ilija_Cvorovic wrote:
od hidroelektrane ce bas oni imati koristi....hoce ako se plucne bolesti racunaju u korist
Kakve veze imaju plucne bolesti sa HE??? Mojne mi samo ponoviti onu suplju o magli.
Opstina ce dobijati 30% od zarade jer je tako po zakonu propisano. A ja vise volim pet HE nego da zivimo ko bijeda. Sto se mene tice ja sam ZA HE i TE i NE :)
opstina, kao i njeni gradjani, ce dobiti kurac.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Alfons Kauders wrote:
Ilija_Cvorovic wrote:
:lol: ...a sta sad imaju...nista :-) makar ce "nešto" dobiti :D.
nevjestA

Post by nevjestA »

opstina ce imati koristi od He, to je sigurno..gradjani slabo...evo ja imam HE ispod balkona pa placam najskuplju struju u EU...
Ako se zaposli 800 ljudi- dobro je
Salko sto je u vodu skako

#9 Re: Peticija ZA HE

Post by Salko sto je u vodu skako »

Bobi wrote:Nije zezancija...hajd ko je spreman da podrzi izgradnju HE?Forumasi sa suparnicke teme :D ne spamujte...:D.
podrzavam pod uslovom da se grade najmanje 3 hidroelektrane... :P
zivjela HE!!!!!
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

nevjestA wrote:opstina ce imati koristi od He, to je sigurno..gradjani slabo...evo ja imam HE ispod balkona pa placam najskuplju struju u EU...
Aha i jel imash kakvu "plucnu bolest" ?
nevjestA

Post by nevjestA »

nemam, matere mi....niti mi ima iko u porodici..
al' sto jest jest struju placamo k'o da je zlato...
da samo hoce dobiti konkurenciju..odmah bih presla ma na yellow strom...
vise volim da neko iz BiH napravi He, vec neko iz Slovenije ili Hrvatske...a znam iz pouzadnih izvora da se Hrvati zanimaju i spremaju vec da se uvale u "nase pare" praveci nove HE, pa ljudi od dva zla hajde da izaberemo ono manje..
nevjestA

Post by nevjestA »

Alfons Kauders wrote:
Ilija_Cvorovic wrote:
gradjani svi od reda ce mozda dobiti qurac, ali opstine dobiju svoj dio kolaca e kako ih utrose( pare) to samo Bog dragi zna ..
pitt

Post by pitt »

ma jebo HE :D treba i struju i vodu....i vazduh uvoziti od susjeda....zajedno sa svim ostalim. :roll:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

pitt wrote:ma jebo HE :D treba i struju i vodu....i vazduh uvoziti od susjeda....zajedno sa svim ostalim. :roll:
treba, ali zato treba zauzvrat izvoziti dzihad ! :D :D

pittko, sretna i tebi nova, sve najbolje ! :D
pitt

Post by pitt »

gdje ces domaci dragulj izvoziti :D:D:D
Hvala i tebi takodje.....ozenio se akobogda :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

pitt wrote:gdje ces domaci dragulj izvoziti :D:D:D
Hvala i tebi takodje.....ozenio se akobogda :D
neka, treba izvoziti, po mogucnosti u tvoju novu domovinu... :D :D

zenim se cim nadjem kakvu s parama... jebo rad...
zzzzz

Post by zzzzz »

nevjestA wrote:opstina ce imati koristi od He, to je sigurno..gradjani slabo...evo ja imam HE ispod balkona pa placam najskuplju struju u EU...
To je samo u slucaju da vam naprave termoelektranu :D umjesto pored vode trebala si kucu praviti pored rudnika :D
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Beton, beton, samo beton...beton đeci treba...
MuaDib

Post by MuaDib »

Jebala te hidroelektrana...
Post Reply