Nove demostracije u Sarajevu?!
-
Propast1
#1 Nove demostracije u Sarajevu?!
Evo zavrsile su jedne demostracije u Sarajevu i vecina onih
koji su smatrali da u BiH treba izaci na proteste zbog mnogo vaznijih pitanja, evo im prilike.
Kemal Čaušević, direktor Uprave za indirektno oporezivanje nam je u emisiji 60 minuta javno i u oći rekao da je i on lično spreman kršiti propise o izboru i imenovanju unutar same direkcije.
Njegova opaska kako i on rado pomogne da se namakne koji bod kandidatu, ukoliko bi ga zamolio, pa i sam novinar, jasno nam je pokazala da ćak i najodgovorniji ljudi u najodgovornijim institucijama u BiH su spremni kršiti zakone u ovoj državi.
Mozete misliti na sta su sve spremni samo sto nisu toliki diletanti pa da to izjavljuju pred novinarima.
Ovakvo ponasane je brutalni primjer kako vladini imenovani službenici omogućavaju mito, korupciju i kriminal.
Eto povoda za demonstracije. Ako se ne smijeni Čaušević zbog ove izjave, onda se niko nikad u ovoj državi nece smjeniti niti će odgovarati zbog kriminala i korupcije.
koji su smatrali da u BiH treba izaci na proteste zbog mnogo vaznijih pitanja, evo im prilike.
Kemal Čaušević, direktor Uprave za indirektno oporezivanje nam je u emisiji 60 minuta javno i u oći rekao da je i on lično spreman kršiti propise o izboru i imenovanju unutar same direkcije.
Njegova opaska kako i on rado pomogne da se namakne koji bod kandidatu, ukoliko bi ga zamolio, pa i sam novinar, jasno nam je pokazala da ćak i najodgovorniji ljudi u najodgovornijim institucijama u BiH su spremni kršiti zakone u ovoj državi.
Mozete misliti na sta su sve spremni samo sto nisu toliki diletanti pa da to izjavljuju pred novinarima.
Ovakvo ponasane je brutalni primjer kako vladini imenovani službenici omogućavaju mito, korupciju i kriminal.
Eto povoda za demonstracije. Ako se ne smijeni Čaušević zbog ove izjave, onda se niko nikad u ovoj državi nece smjeniti niti će odgovarati zbog kriminala i korupcije.
-
Propast1
Dobro pitanje!
Ja sam mislio da bi ove demonstracije trebala platiti Evropska komisija, kad se sjetih da je prije dan, dva sa tim 'razbojnikom' Čauševićem bas Ambasador Delegacije EC u BiH Hemfriz otvarao nekakav most.
Slučajnost?
Zna li iko ikoga ko placa demostracije u vezi kriminala i korupcije??
Ja sam mislio da bi ove demonstracije trebala platiti Evropska komisija, kad se sjetih da je prije dan, dva sa tim 'razbojnikom' Čauševićem bas Ambasador Delegacije EC u BiH Hemfriz otvarao nekakav most.
Slučajnost?
Zna li iko ikoga ko placa demostracije u vezi kriminala i korupcije??
-
Stolac92
Te demonstracije, propast1, plaćamo mi... obični ljudi... plaćamo ih tako što ne demonstriramo... tako što se ne bunimo... plaćamo ih već dugo vremene i ko zna koliko ćemo ih još dugo plaćati.
Samo čekajmo da nam neko drugi sredi državu i uradi sve za nas. Bit će...
Samo čekajmo da nam neko drugi sredi državu i uradi sve za nas. Bit će...
-
Propast1
Neznam ni ja tačno. Al evo malo poređenja.
Ratni zlocinci su nas u proslosti zavili u crno jel de?
Danas nikome zivom ne pada na pamet da sarađuje s njima zar ne?
kriminal i korupcija nas danas zavijaju u crno jel de?
Svi govore da je to najveci problem, da korupcja izjeda nase drustvo da je to prioritet za rjesavanje bla bla.
Onda nam porucuju kako se u nasoj zemlji formiraju nove institucije koje su ključni stubovi u borbi protiv kriminala, korupcije i nepostovanja zakona.
Onda nam kazu, kako je najsvjetiliji primjer takve institucije Uprava za indirektno oporezivanje koja ce zatvarati sve i svakoga ko izbjegava placanje poreza, osnovnog razloga zbog kojeg postoji kriminal i korupcija zar ne?
I onda imamo da nam svima u lice direktor te uprave kaze kako se ljudi koji trebaju da hvataju kriminalce i utajivace poreza zaposljavaju ne prema sposobnostima vec moze i ako im i eto novinari predloze da nekoga treba da proguraju!
Ako novinari mogu progurati nekoga da se zaposli u UIO, sto to nemogu i sami kriminalci??
I onda imamo slag na tortu, da tu Upravu i tog direktora uprave podrzava upravo Delegacija EC i na dnevniku Ambasador EC smije se zajedno sa tim Causevicem svima nama u lice porucujuci... nema veze sto ja mogu zaposliti svakoga po mom izboru, evo tu ambasadora koji me podrzava---
Ratni zlocinci su nas u proslosti zavili u crno jel de?
Danas nikome zivom ne pada na pamet da sarađuje s njima zar ne?
kriminal i korupcija nas danas zavijaju u crno jel de?
Svi govore da je to najveci problem, da korupcja izjeda nase drustvo da je to prioritet za rjesavanje bla bla.
Onda nam porucuju kako se u nasoj zemlji formiraju nove institucije koje su ključni stubovi u borbi protiv kriminala, korupcije i nepostovanja zakona.
Onda nam kazu, kako je najsvjetiliji primjer takve institucije Uprava za indirektno oporezivanje koja ce zatvarati sve i svakoga ko izbjegava placanje poreza, osnovnog razloga zbog kojeg postoji kriminal i korupcija zar ne?
I onda imamo da nam svima u lice direktor te uprave kaze kako se ljudi koji trebaju da hvataju kriminalce i utajivace poreza zaposljavaju ne prema sposobnostima vec moze i ako im i eto novinari predloze da nekoga treba da proguraju!
Ako novinari mogu progurati nekoga da se zaposli u UIO, sto to nemogu i sami kriminalci??
I onda imamo slag na tortu, da tu Upravu i tog direktora uprave podrzava upravo Delegacija EC i na dnevniku Ambasador EC smije se zajedno sa tim Causevicem svima nama u lice porucujuci... nema veze sto ja mogu zaposliti svakoga po mom izboru, evo tu ambasadora koji me podrzava---
-
Propast1
Nije problem sto nema demostracija u BiH po ovim (ali i mnogim drugim) bitnim pitanjima.
Ovo nam samo govori da su u Bosni i Hercegovini najaktivnije organizacije civilnog društva
EKSTREMNE VJERSKE ORGANIZACIJE
te da ostale 'građanske' organizacije civilnog društva vjerovatno nebi mogle okupiti u Sarajevu 1000 ljudi ni kad bi na vlast u BiH dosao Radovan Karadžić!
Il mozda grijesim?
Ovo nam samo govori da su u Bosni i Hercegovini najaktivnije organizacije civilnog društva
EKSTREMNE VJERSKE ORGANIZACIJE
te da ostale 'građanske' organizacije civilnog društva vjerovatno nebi mogle okupiti u Sarajevu 1000 ljudi ni kad bi na vlast u BiH dosao Radovan Karadžić!
Il mozda grijesim?
-
Prenj
Posao Ambasadora EU je da radi sa civilnim sluzbenicima ove zemlje, medju koje spada i Causevic.Propast1 wrote: ...
Ako vec nasa tuzilastva ne reaguju na snimljeni dokaz korupcije, zasto bi to trebao raditi Ambasador EU?
Osim toga, osim u "60 minuta", da li se cuo bilo koji glas kritike Causevica tamo gdje treba, u parlamentu npr, ili od strane gradjanskih udruzenja?
-
Propast1
U parlamentu nije, to je sigurno. A i kako ce kad u parlamentu vladaju oni političari koji su i postavili tog istog čauševića. A kako ocekivati od opozicije da reaguje u parlamentu kad nema 50 posto glasova da izglasa to pitanje na dnevni red.
Ostaju nam onda građanska udruženja. A kako ona da reaguju kad vecina njih dobiva pare iskljucivo od tog istog Hemfriza?? A vidili smo koliko to Hemfrizu smeta.
Sjecam se da je nedavno EC kupila oko 1400 kompjutera za Direkciju za indirektno oporezivanje... Sta mislis jesu li se i ponudama za dobavljace mogao 'namaknuti koji bod'??
Ostaju nam onda građanska udruženja. A kako ona da reaguju kad vecina njih dobiva pare iskljucivo od tog istog Hemfriza?? A vidili smo koliko to Hemfrizu smeta.
Sjecam se da je nedavno EC kupila oko 1400 kompjutera za Direkciju za indirektno oporezivanje... Sta mislis jesu li se i ponudama za dobavljace mogao 'namaknuti koji bod'??
-
Prenj
To sve nimalo ne mijenja redoslijed poteza: Causevic je prvo nas problem, pa tek onda njihov. Ako on ovakav ne smeta nama, zasto bi njima?Propast1 wrote:U parlamentu nije, to je sigurno. A i kako ce kad u parlamentu vladaju oni političari koji su i postavili tog istog čauševića. A kako ocekivati od opozicije da reaguje u parlamentu kad nema 50 posto glasova da izglasa to pitanje na dnevni red.
-
Propast1
Pa zar mi (bosanci) nismo nacija koja bi se po uzoru na Evropu trebala efikasno boriti protiv kriminala i korupcije?
A kako cemo kad nam Evropa pokazuje da trebamo podrzavati one koji iniciraju kriminal i korupciju?
Isto tako, ako su ratni zlocinci u Bosni nas problem (nevidim da su u tom slucaju oni problem nekih Iraca), sta smeta da se neko iz EC slika sa njima?
Ma nije problem u EC yebe se njima za nas i sta ce biti od Bosne, nego su problem nasi ljudi koji su spremni da kritikuju svakoga a da ne rade nista i onda kad se pojave ljudi na ulicama kao juce uhvate se za glavu pitajuci 'majko sta ce svijet misliti o nama').
ovo je cista provokacija bosanskog uma.
A kako cemo kad nam Evropa pokazuje da trebamo podrzavati one koji iniciraju kriminal i korupciju?
Isto tako, ako su ratni zlocinci u Bosni nas problem (nevidim da su u tom slucaju oni problem nekih Iraca), sta smeta da se neko iz EC slika sa njima?
Ma nije problem u EC yebe se njima za nas i sta ce biti od Bosne, nego su problem nasi ljudi koji su spremni da kritikuju svakoga a da ne rade nista i onda kad se pojave ljudi na ulicama kao juce uhvate se za glavu pitajuci 'majko sta ce svijet misliti o nama').
ovo je cista provokacija bosanskog uma.
-
kokili_g
ma mentalitet, nego sta drugo. pa kad se krene od malih nogu kako nas uce (mene moji nisu hvala bogu tako ucili, al sam zato najvise dobivala po glavi), sjecam se dobro u srednjoj skoli, niko nista ne smije da kaze, niko da se pobuni, svi su puni velikih rijeci, a kad dodje momenat svi se pokriju po glavi i sute. povini se kako vjetar puse, neki su rekli... e kako mi je to islo na zivce, ja nisam mogla nikad da otrpim, pa sam na kraju dobila epitet drska, bezobrazna, mozes zamisliti profesoru se protivi (a profe su sjajne, nema sta, nikad te ne uce mislit svojom glavom, nego prihvatiti tudju)...i niko nece logicno sagledat stvari, nego se taj *ebeni mentalitet toliko usadio, ukorijenio da mu nema kraja... sve to ima svoje, zasto je situacija drustva ovakva kakva je... neka haraju kojekakve vjerske organizacije, sekte i sta ti ja znam, al gradjanska svijest i politicka zrelost nam je nula... i tako to biva, nego da se pobuni i ucini nesto dobro, sam kao pojedinac ne moze uspjeti, lupe ga po glavi...i se se na tome zavrsi...
- kriticarka_nikova
Hoce.Svakako.Platice ih neki seik koji sjedi pred zidom nacickanih ekrana, u koznoj fotelji i otresa cigaru u zlatnu pepeljaru, podsmjehujuci se potkupljivim budalama....3per wrote:Hoce li i ove demonstracije platiti Saudijska Arabija?
U Macinom show je pokazano kako su takve budale potkupljive za 10 KM,cak i manje
-
Propast1
Danas demonstriraju ljudi iz 'Zraka'
Pitanje: Zasto ti mediji, akademici, experti, javne licnosti koje nisu silazile sa TV ekrana u natjecanju da osude proslosedmicne demonstracije, danas se ne pojave i ne pokazu ovom narodu da tu to demonstracije koje građani trebaju da podrze.
Ili nisu ni ove demonstracije potrebne BiH i da bi ih trebalo identicno kritikovati?
Ako se ne desi nista slicno s ovim demonstracijama, nema nam druge nego cekati slijedeće.
Ali one nece proizvesti vjerovatno ni pribliznu medijsku reakciju kao nedavne breaking news demonstracije..Radnici preduzeća Zrak su protestnim okupljanjem ispred zgrade Vlade Federacije željeli uticati na ispunjenje svojih već odavno poznatih zahtjeva koji se odnose na isplatu oko 50 plata i izmirenje dugova na račun socijalnog i zdravstvenog osiguranja.
Pitanje: Zasto ti mediji, akademici, experti, javne licnosti koje nisu silazile sa TV ekrana u natjecanju da osude proslosedmicne demonstracije, danas se ne pojave i ne pokazu ovom narodu da tu to demonstracije koje građani trebaju da podrze.
Ili nisu ni ove demonstracije potrebne BiH i da bi ih trebalo identicno kritikovati?
Ako se ne desi nista slicno s ovim demonstracijama, nema nam druge nego cekati slijedeće.
-
digger
Propast1 wrote:Cak su i kinezi stisnuli pa 91 izasli na ulice
Pa i Rumuni, zar ne?
Pa i Albanci koliko se meni cini 1993
Da naravno i Srbi 2000
Al bitno je da smo mi najpametniji, najinteligentniji, najmudriji narod, samo nam se nesta neda jel de
Obojica ste 100% u pravu.herz wrote:To ti je podanicki mentalitet. Navikli smo da nam neko drugi odreduje sudbinu.